Taksista opšte prakse ili specijalista?zemomak wrote: ↑27/03/2021 00:16ja jutros dok sam isao na posao i tako udjo u neformalnu pricu sa taksistom o koroni, kaze prebolovo sam je prosle godine, i reče imao sam osječaj kao da me neko otrovaogdesi bre wrote: ↑26/03/2021 23:40 Nisam neki teoreticar zavjera,ali mi je malo cudno,novi pazar ljudi uzivaju u kaficima dok svugdje bruji od korone,tamo nista,odjednom pocese nakon objave znaci masovno da ljudi oboljevaju i umiru,mi isto smo se hvalili-ponosili veoma malim brojem,odjednom među najgorim...
Sve vise mislim da nas neko namjerno truje,ako grijesim,ispricavam se.![]()
![]()
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- zagortenej
#7476 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- spinel_
#7477 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Fasizam je na meniju, od likova koje ti podrzavas.
https://www.kliks.ba/vijesti/svijet/fac ... /210327001
- zubi
#7478 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
zagortenej wrote: ↑27/03/2021 10:25Taksista opšte prakse ili specijalista?zemomak wrote: ↑27/03/2021 00:16ja jutros dok sam isao na posao i tako udjo u neformalnu pricu sa taksistom o koroni, kaze prebolovo sam je prosle godine, i reče imao sam osječaj kao da me neko otrovaogdesi bre wrote: ↑26/03/2021 23:40 Nisam neki teoreticar zavjera,ali mi je malo cudno,novi pazar ljudi uzivaju u kaficima dok svugdje bruji od korone,tamo nista,odjednom pocese nakon objave znaci masovno da ljudi oboljevaju i umiru,mi isto smo se hvalili-ponosili veoma malim brojem,odjednom među najgorim...
Sve vise mislim da nas neko namjerno truje,ako grijesim,ispricavam se.![]()
![]()
- Point.
#7480 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Cenzura fake news, tj rekla kazala bez dokaza. U čemu je problem?spinel_ wrote: ↑27/03/2021 10:26Fasizam je na meniju, od likova koje ti podrzavas.
- spinel_
#7481 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Point. wrote: ↑27/03/2021 12:21Cenzura fake news, tj rekla kazala bez dokaza. U čemu je problem?spinel_ wrote: ↑27/03/2021 10:26Fasizam je na meniju, od likova koje ti podrzavas.
I kome sad da ja vjerujem?"Ten drops under the tongue every four hours and the miracle is done," Maduro said in a televised appearance on Sunday. "It's a powerful antiviral, very powerful, that neutralizes the coronavirus."
"It has gone through a period of nine months of study, experimentation, clinical application. On the sick, on the very sick, on people who have been intubated, and we recovered them," Maduro said.
Facebooku mozda sto sve cenzurise i blokira osim hvalospjeva o vakcinama?
Evo sve i da je ovaj "lijek" neucinkovit jel stetan pa da se mora cenzurisati?
Jesi li vidio da je na biljnoj bazi mozda?
Ne kazem ni ja da je to lijek, ali ovoliko cenzure samo da bi vakcina bila jedino spasonosna je nevidjeno.
Sta cemo s onim koji su vec bolesni? Necemo im dati niti da probaju ovo gore.
Ma ludilo.
-
Trappist
#7482 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sto se nije angela merkel cenzurisana kad je rekla da nece primiti AstraZenecu jer nije sigurna za njenu dob ? Pa nakon mjesec ipak mogu svi primati.Point. wrote: ↑27/03/2021 12:21Cenzura fake news, tj rekla kazala bez dokaza. U čemu je problem?spinel_ wrote: ↑27/03/2021 10:26Fasizam je na meniju, od likova koje ti podrzavas.
- Point.
#7483 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Maduro nije liječnik niti doktor niti specijalista, niti navodi bilo kakav vid dokaza. Ja bi fakat volio da je to tačno al daj makar neki vid dokaza za svoje tvrdnje.spinel_ wrote: ↑27/03/2021 12:29Point. wrote: ↑27/03/2021 12:21Cenzura fake news, tj rekla kazala bez dokaza. U čemu je problem?spinel_ wrote: ↑27/03/2021 10:26
https://www.kliks.ba/vijesti/svijet/fac ... /210327001I kome sad da ja vjerujem?"Ten drops under the tongue every four hours and the miracle is done," Maduro said in a televised appearance on Sunday. "It's a powerful antiviral, very powerful, that neutralizes the coronavirus."
"It has gone through a period of nine months of study, experimentation, clinical application. On the sick, on the very sick, on people who have been intubated, and we recovered them," Maduro said.
Ne kazem ni ja da je to lijek, ali ovoliko cenzure samo da bi vakcina bila jedino spasonosna je nevidjeno.
Ma ludilo.
Slično je bilo i sa Trumpom kada je govorio da je onaj deterdžent ili šta je već bilo učinkovit za covid pa šta je bilo, raja krenula uzimati to pa se otrovala.
Ne može ba svaki hahar izaći pred kamere i govoriti evo lijek. Daj neki dokaz, svako bi radije kapi uzimao nego boce.
- Point.
#7484 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Angela nije tvrdila da Astra ne valja nego da nije sigurna i tražila je uvjerenja. Kad je dobila, nastavila se koristiti Astra.Trappist wrote: ↑27/03/2021 12:30Sto se nije angela merkel cenzurisana kad je rekla da nece primiti AstraZenecu jer nije sigurna za njenu dob ? Pa nakon mjesec ipak mogu svi primati.Point. wrote: ↑27/03/2021 12:21Cenzura fake news, tj rekla kazala bez dokaza. U čemu je problem?spinel_ wrote: ↑27/03/2021 10:26
Dvije sasvim različite situacije.
-
Trappist
#7485 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa odbila je da se cijepi njome, i javno je to rekla. I njena drzava je javno rekla da je vakcina nesigurna za one preko 65 godina iako su je provjeravali vise od mjesec dana. Pa onda opet provjeravali, pa ipak moze. Pa onda opet ne moze zbog ugrusaka. Pa ipak moze sad.
- Point.
#7486 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A mogla je ko Maduro reći pomaže i cijepite se bez dokaza. Ili reći pijte čaj od zohve on pomaže. Bez dokaza svakako. Zato kažem, dvije različite situacije.Trappist wrote: ↑27/03/2021 12:41Pa odbila je da se cijepi njome, i javno je to rekla. I njena drzava je javno rekla da je vakcina nesigurna za one preko 65 godina iako su je provjeravali vise od mjesec dana. Pa onda opet provjeravali, pa ipak moze. Pa onda opet ne moze zbog ugrusaka. Pa ipak moze sad.
-
belfy
#7487 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
i onaj predsjednik Brazila govori nesto slicno, dok meanwhile: "U Brazilu je broj inficiranih virusom korona povećan za rekordnih 100.158 i prvi put je prešao granicu od 100.000 u jednom danu"spinel_ wrote: ↑27/03/2021 12:29Point. wrote: ↑27/03/2021 12:21Cenzura fake news, tj rekla kazala bez dokaza. U čemu je problem?spinel_ wrote: ↑27/03/2021 10:26
https://www.kliks.ba/vijesti/svijet/fac ... /210327001I kome sad da ja vjerujem?"Ten drops under the tongue every four hours and the miracle is done," Maduro said in a televised appearance on Sunday. "It's a powerful antiviral, very powerful, that neutralizes the coronavirus."
Ma ludilo.
pa je na tebi odluka kome vjerovati...
-
Ali_G
#7488 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno da javni prostor nece dozvoliti raznim indijancima da tvrde da postoje lijekovi za covid. Ti ne razumijes da vijest da postoji lijek kod prosjecnog humanoida vodi totalnom opustanju, zapreke vise ne postoje jer imaju cudotvorne kapi. Pa kad se za pola godine ispostavi da kapi djeluju kod 2 od 10 ljudi, onda kukanje kako su bolnice pune.
To isto kad ja pojedem kilu masne hrane, a hajde sta fali ima tableta za masnocu.
Tako je i ona lujka iz Perua cini ni se, tvrdila kako tamo nema bolesnih jer uzmu kasikicu soli dnevno. I trebalo je to forsirati mozda u medijima?
Al ne, lakse je mantrati kako neko radi cenzuru da bi sakrio lijek od nas.
To isto kad ja pojedem kilu masne hrane, a hajde sta fali ima tableta za masnocu.
Tako je i ona lujka iz Perua cini ni se, tvrdila kako tamo nema bolesnih jer uzmu kasikicu soli dnevno. I trebalo je to forsirati mozda u medijima?
Al ne, lakse je mantrati kako neko radi cenzuru da bi sakrio lijek od nas.
- JohnnyS
#7489 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vi ne shvaćate kolika je opasnost da privatna firma može tek tako blokirati predsjednika neke države iz nekog razloga. Danas je to jer ne dijeli stav WHO-a, sutra će biti nešto drugo.
-
Ali_G
#7490 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Na svu srecu Maduro ima toliko stranica na netu koje su raspolozene da dijele njegove ideje. Nit treba neka mudrost da se do takvih stranica dodje, nit ce te neko uhapsiti. Ah, da, to je sljedeci korak
- JohnnyS
#7491 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da je Maduro prije točno godinu dana propagirao da svi nose maske jednako bi ga blokirali jer je tad važeći stav WHOa bio da zdrav čovjek ne mora masku nositi.
-
belfy
#7492 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
kolika je opasnost? svaki privatnik moze raditi sta zeli u svojoj firmi. i Trump je blokiran od privatne firme. privatnik ti odredi pravila koristenja i tvoje je da ih postujes ili da odhebes. ako ih krsis onda ce te on odhebati.
zamisli samo da jedan privatnik napravi stranicu o najboljim mesnim receptima sa rostilja, a onda krenu vegetarijanci i vegani da se prijavljuju i pljuju. naravno da ce im dati nogu i pokazati srednji prst. bas kao sto bi mesadjije prosle na stranici koja promovise veganizam ili veganstvo. ti napravio i tu vaze tvoja pravila. ti napravis svoju kucu i biras koji gosti su pozeljni, a koji ne. oni koji te smaraju ce biti nepozvani ili im neces dozvoliti ulazak u istu. ako je tvoje pravilo u kuci da se obuca skida, onda tamo neces dozvoliti ulazak ljudima u cipelama... sta tebe tu buni uopste?
a ti ovo znas kako? imas astralnu viziju u alternativne vremenske pravce i sta bi bilo kad bi bilo?`ili samo pretpostavljas...? ali ako pravis pretpostavke moras znati da je pretpostavka majka svih zaheba. dokazano nebojeno puta tokom istorije, a bogumi i foruma...
- JohnnyS
#7493 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
belfy wrote: ↑27/03/2021 15:32kolika je opasnost? svaki privatnik moze raditi sta zeli u svojoj firmi. i Trump je blokiran od privatne firme. privatnik ti odredi pravila koristenja i tvoje je da ih postujes ili da odhebes. ako ih krsis onda ce te on odhebati.
zamisli samo da jedan privatnik napravi stranicu o najboljim mesnim receptima sa rostilja, a onda krenu vegetarijanci i vegani da se prijavljuju i pljuju. naravno da ce im dati nogu i pokazati srednji prst. bas kao sto bi mesadjije prosle na stranici koja promovise veganizam ili veganstvo. ti napravio i tu vaze tvoja pravila. ti napravis svoju kucu i biras koji gosti su pozeljni, a koji ne. oni koji te smaraju ce biti nepozvani ili im neces dozvoliti ulazak u istu. ako je tvoje pravilo u kuci da se obuca skida, onda tamo neces dozvoliti ulazak ljudima u cipelama... sta tebe tu buni uopste?
Da, ali i privatnici imaju neka ograničenja, gazda kafića ne smije uskratiti uslugu nekom jer je homoseksualac, kad su temeljna ljudska prava u pitanju, onda privatnik ne može baš što hoće. Sloboda govora je isto osnovno pravo slobodne osobe, bez obzira kakve gluposti priča i trebalo bi oštrije regulirati društvene mreže jer imaju preveliku moć.
- JohnnyS
#7494 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa ako cenzuriraju jer je nešto protiv smjernica WHOa onda su lani trebali cenzurirati sve koji su bili za maske. A ako biraju što će cenzurirati, a što ne, to samo ide u prilog tome da imaju preveliku i nereguliranu moć.
-
Hakiz
#7495 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije baš. Ne možeš pričati baš šta god hoćeš. Probaj glorifikovati nacizam u Izraelu, Njemačkoj, Francuskoj...
Za društvene mreže se slažem.
-
belfy
#7496 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
ako ti neko na svojoj stranici napise da ne smijes pisati o cevapima, ljubicicama i kornjacama i da to vodi direktno do brisanja napisanog, kao i ukidanja akaunta onda je tvoje da to postujes. naravno da ta pravila ne smiju biti disktiminatorna, tako da ti je svejedno da li je homoseksualac, crnac ili eskim pomenuo cevape, ljubicicu ili kornjacu. bitno je da ih isto tretiras i lijepo i kulturno odstranis zbog nepostivanja pravila. sve dok sve tretiras isto tu nema problema. zato pomenuh i Trumpa prije. ako je mogao on, sto ne bi mogao i drugi predsjednik koji siri lazne informacije? ili bilo ko treci koji radi isto? opet, sta te tu buni? sta ti je nejasno?JohnnyS wrote: ↑27/03/2021 15:35belfy wrote: ↑27/03/2021 15:32kolika je opasnost? svaki privatnik moze raditi sta zeli u svojoj firmi. i Trump je blokiran od privatne firme. privatnik ti odredi pravila koristenja i tvoje je da ih postujes ili da odhebes. ako ih krsis onda ce te on odhebati.
Da, ali i privatnici imaju neka ograničenja, gazda kafića ne smije uskratiti uslugu nekom jer je homoseksualac, kad su temeljna ljudska prava u pitanju, onda privatnik ne može baš što hoće. Sloboda govora je isto osnovno pravo slobodne osobe, bez obzira kakve gluposti priča i trebalo bi oštrije regulirati društvene mreže jer imaju preveliku moć.
- JohnnyS
#7497 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne buni mene ništa, meni samo nije normalno da privatna firma ima takav utjecaj da bude iznad institucije države i to u ograničavanju slobodnog govora. Ako je tebi to dobro ok, poštujem, ne vidim što si napet(a)
- DEMONIKA
#7498 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Hej DadoDado dijasporitus wrote: ↑26/03/2021 03:33Prije svega ako je iko ikoga svrstao u neku kategoriju dovoljno je da pročitaš svoj prvi odgovor u kojem ne samo da me svrstavaš u grupu “dijasporaca” sa svim negativnim stereotipnim konotacijama nego svoj komentar završavas s tim da nebih trebao da postojim, tj da nemam prava na život. AferimDEMONIKA wrote: ↑25/03/2021 02:09u stvari je kontra, to baš rade ovi lafo prosvijetljeni, koji su se očešali od zidove škole,Dado dijasporitus wrote: ↑23/03/2021 13:14
Meni uopste ne smeta ovakva tema i svaka čast klixu sto je odvojio temu da se ljudi imaju gdje istresti.
Nisam teoretičar zavjere ne zato sto ne vjeruje posebno u te teorije, koje inače moraju imati i djelomično istine jer nebi prirodno funkcionirale. Ono sto meni smeta je da prosječan teoretičar zavjere svoje teorija navaljuje drugima kroz teze i prizmu da smo svi glupi, slijepi, neobrazovani, i zatucani ako nevidimo isto kao oni. U tom procesu gotovo svaki teoretičar Z se koristi ograničenim tumačenjem činjenica, logički nepovezanim zaključcima, ponekad čistim lažima i neprovjerenim ili diskreditiranim izvorima. Ali ono sto mi posebno smeta su ad hominem napadima na neistomišljenike i zamjene teze. Po tome ste apsolutni šampioni. Nerijetko schizofeno i narcistično to začine i napadom da neko ko se ne slaže sa njima napada njihovu slobodu izraza i da smo mi nekako u talu sa konspiratorima.![]()
Dakle bujrum istresite se koliko želite.![]()
počeli jučer prati ruke i vodu iza sebe puštati,
pa svjesni koliko pojma nemaju, a sve da budu u trendu, napadaju ostale koji koriste mozak i svakoga tko nije u njihovom stadu etiketiraju i prozivaju.
To više govori o njima samima nego o drugima![]()
![]()
e ti su opasniji od svake zavjere, jer su glasni u nedostatku znanja i ad hominem im je glavni argument, odbrana, a i napad
a ima ih i previše
edit
kao što se vidi iz priloženog
o meni znaš ništa, ali si me svrstao negdje![]()
svaka čast
Dalje, to “Ste” sto si podebljao nemoj misliti da se isključivo tebi obraćam i da te čak šta vise persiram. To “ste” se odnosi na sve koji se mogu definirati kao teoretičari zavjera jer se koriste ograničenim tumačenjem činjenica, logički nepovezanim zaključcima, ponekad čistim lažima i neprovjerenim ili diskreditiranim izvorima.
sam si se svrstao gdje si želio svojim nickom
tako da ti analiza onog što ja napisah ne pije vode, dijasporitus
ostali dodatci o stereotipnim konotacijama su ti pogrešni, ja uvijek drito u facu, bez konotacija, niti pakovanja,
nebih se piše odvojeno...ne bih
S tim ,STE, si me svrstao u teoretičare zavjera....kada vidim tko je sve ovdje neteoretičar zavjera, prosto mi bude kompliment...
se vidjamo
- DEMONIKA
#7499 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
plusDado dijasporitus wrote: ↑26/03/2021 03:33Prije svega ako je iko ikoga svrstao u neku kategoriju dovoljno je da pročitaš svoj prvi odgovor u kojem ne samo da me svrstavaš u grupu “dijasporaca” sa svim negativnim stereotipnim konotacijama nego svoj komentar završavas s tim da nebih trebao da postojim, tj da nemam prava na život. AferimDEMONIKA wrote: ↑25/03/2021 02:09u stvari je kontra, to baš rade ovi lafo prosvijetljeni, koji su se očešali od zidove škole,Dado dijasporitus wrote: ↑23/03/2021 13:14
Meni uopste ne smeta ovakva tema i svaka čast klixu sto je odvojio temu da se ljudi imaju gdje istresti.
Nisam teoretičar zavjere ne zato sto ne vjeruje posebno u te teorije, koje inače moraju imati i djelomično istine jer nebi prirodno funkcionirale. Ono sto meni smeta je da prosječan teoretičar zavjere svoje teorija navaljuje drugima kroz teze i prizmu da smo svi glupi, slijepi, neobrazovani, i zatucani ako nevidimo isto kao oni. U tom procesu gotovo svaki teoretičar Z se koristi ograničenim tumačenjem činjenica, logički nepovezanim zaključcima, ponekad čistim lažima i neprovjerenim ili diskreditiranim izvorima. Ali ono sto mi posebno smeta su ad hominem napadima na neistomišljenike i zamjene teze. Po tome ste apsolutni šampioni. Nerijetko schizofeno i narcistično to začine i napadom da neko ko se ne slaže sa njima napada njihovu slobodu izraza i da smo mi nekako u talu sa konspiratorima.![]()
Dakle bujrum istresite se koliko želite.![]()
pa svjesni koliko pojma nemaju, a sve da budu u trendu, napadaju ostale koji koriste mozak i svakoga tko nije u njihovom stadu etiketiraju i prozivaju.
![]()
e ti su opasniji od svake zavjere, jer su glasni u nedostatku znanja i ad hominem im je glavni argument, odbrana, a i napad
a ima ih i previše
edit
svaka čast
Dalje, to “Ste” sto si podebljao nemoj misliti da se isključivo tebi obraćam i da te čak šta vise persiram. To “ste” se odnosi na sve koji se mogu definirati kao teoretičari zavjera jer se koriste ograničenim tumačenjem činjenica, logički nepovezanim zaključcima, ponekad čistim lažima i neprovjerenim ili diskreditiranim izvorima.
dođete na ovu temu da se iživljavate
vjerovatno jer vam je život nikakav, handre vas šefovi
pa najašete ovdje da se liječite, vrijeđate
tema ima ime
i ako niste u stanju da pametnim i suvislim komentarima opismenite i otvorite oči zalutalim ljudima koji vjeruju u teorije zavjera, nemojte dolaziti da istresate svoje frustracije........
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#7500 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja niti bilo ko drugi nema obavezu da razuvjerava tudje sulude teorije. Do onog ko postavlja teorije je da da adekvatne dokaze.DEMONIKA wrote: ↑28/03/2021 03:59plusDado dijasporitus wrote: ↑26/03/2021 03:33Prije svega ako je iko ikoga svrstao u neku kategoriju dovoljno je da pročitaš svoj prvi odgovor u kojem ne samo da me svrstavaš u grupu “dijasporaca” sa svim negativnim stereotipnim konotacijama nego svoj komentar završavas s tim da nebih trebao da postojim, tj da nemam prava na život. AferimDEMONIKA wrote: ↑25/03/2021 02:09
u stvari je kontra, to baš rade ovi lafo prosvijetljeni, koji su se očešali od zidove škole,
![]()
a ima ih i previše
edit
svaka čast
dođete na ovu temu da se iživljavate
vjerovatno jer vam je život nikakav, handre vas šefovi![]()
pa najašete ovdje da se liječite, vrijeđate
tema ima ime
i ako niste u stanju da pametnim i suvislim komentarima opismenite i otvorite oči zalutalim ljudima koji vjeruju u teorije zavjera, nemojte dolaziti da istresate svoje frustracije........
Razlog zašto dolazim na temu je jer većina teorija koje se ovdje navode imaju za cilj da unose strah medju stanovništvo. Strah od testiranja, strah od maski, strah od vakcinacija, unose pomutnju i direktno stavljaju stanovništvo u opasnost sa nedokazanim i lažnim informacijama.
Sve ostale ogavne i agresivne komentare koji žive veze nemaju sa temom niti sa onim sto pišem a tiču se mog života, bilo da se radi o tome da li sam dijasporac ili ne, je li me handre šef ili ne, jesam li napisao riječ zajedno ili odvojeno, velikim ili malim slovom, a u cilju su da me diskredituju, halalim ti.