Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
komercionala

#18601 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by komercionala »

Rekoh ja ... nece prroizvodjaci da se bakcu sa malim kolicinama. Jasno je dato do znanja kome je do vakcini bujrum u beograd.
invincible1921

#18602 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

lelooo wrote: 24/03/2021 18:28 Ovo sa mtelom je stara igranka koju provede dosta FBIH. Dakle, mtel da nisku cijenu, malo uključenog saobraćaja, visoku cijenu razgovora odnosno obračunsku jedinicu od minute ali dobar popust na mobitele i velik budžet za kupovinu. I onda Vlada KS to odabere da bi dobili iPhone od tog ugovora, a na kraju bude veća faktura ali se ključno dobiju mobiteli.
Ovo će oni pravdati svojim glasačima kako su su zeznuli "SDA firmu" ali je bonus mobitel i to je jedino vazno. A na fiksnoj nema ove igranke pa je dobio BHTelecom.
Da je ne znam ti sta yebo ih mtl da ih yebo...
Styling

#18603 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.

M:tel je bio 30% jeftiniji od BH telecoma i kao takvi su dobili tender po svim kriterijima. To se zove konkurentnost trzista. BH telecom nije bogom dan niti pretplacen na tendere pa da moze pucati cijene kako mu padne na pamet i prolaziti. Taj visak minita nista ne znaci. Ja kao gradjanin sam protiv toga da se da 20 000 vise BH telecomu samo sto je nas i da bi gospoda mogla na racun gradjana trositi minute na privatne razgovore.

Svaki korisnik ce dobiti koliko besplatnih minuta moze iskorisiti, ako to prekoraci, placa iz svog dzepa. Tako se radi u svim privatnim kompanijama, bankama, medjunarodnim organizacijama u gradu. Ista pravila treba da vaze i za zaposlene u vladinim institucijama.
problemnatravunu

#18604 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by problemnatravunu »

Styling wrote: 25/03/2021 06:39 Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.

M:tel je bio 30% jeftiniji od BH telecoma i kao takvi su dobili tender po svim kriterijima. To se zove konkurentnost trzista. BH telecom nije bogom dan niti pretplacen na tendere pa da moze pucati cijene kako mu padne na pamet i prolaziti. Taj visak minita nista ne znaci. Ja kao gradjanin sam protiv toga da se da 20 000 vise BH telecomu samo sto je nas i da bi gospoda mogla na racun gradjana trositi minute na privatne razgovore.

Svaki korisnik ce dobiti koliko besplatnih minuta moze iskorisiti, ako to prekoraci, placa iz svog dzepa. Tako se radi u svim privatnim kompanijama, bankama, medjunarodnim organizacijama u gradu. Ista pravila treba da vaze i za zaposlene u vladinim institucijama.
:thumbup: :thumbup:
carobnjak_N

#18605 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by carobnjak_N »

...a i zna se da je bh telecom sda zlatna koka
Međutim, trebali su računati da sda mediji i botine sa svojim spinovima, a koji su vjerna kopija vučićevo-četničkog botovskog ešalona, dakle
retardi prepisuju sve što radi Vučić i mašinerija laži u Srbiji , će krenuti sa pričom o "izdajnicima".
Njima je Vučić uzor u načinu vladanja neukim masama.
Tesla Edison

#18606 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

Styling wrote: 25/03/2021 06:39 Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.

Bravo.

01.03.1992. smo glasali da izlazimo iz Jugoslavije, napuštamo komunizam, prelazimo na kapitalizam.

Kapitalizam ne poznaje nacionalizam, već novac. Ovo je slobodno tržište i ko ponudi bolje i jeftinije, njegovo je.

Sad što mnogi u glavama žive u starom sistemu gdje je bila samo jedna firma i to PTT, to je njihov problem.

A ovo, naši, njihovi, to su spinovi licemjera. Patriote na baterije od kojih su mnogi napustili zemlju zbog para pa onda iz Manhajma, Minhena i ostalih gradova popuju o moralu i patriotizmu.

To su sve licemjeri.
drndalo

#18607 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drndalo »

TESLA_EDISON wrote: 25/03/2021 07:49

Bravo.

01.03.1992. smo glasali da izlazimo iz Jugoslavije, napuštamo komunizam, prelazimo na kapitalizam.

Kapitalizam ne poznaje nacionalizam, već novac. Ovo je slobodno tržište i ko ponudi bolje i jeftinije, njegovo je.

Sad što mnogi u glavama žive u starom sistemu gdje je bila samo jedna firma i to PTT, to je njihov problem.

A ovo, naši, njihovi, to su spinovi licemjera. Patriote na baterije od kojih su mnogi napustili zemlju zbog para pa onda iz Manhajma, Minhena i ostalih gradova popuju o moralu i patriotizmu.

To su sve licemjeri.
A vjerovatno i od tamo placaju Pinku da imaju njihove satelitske kanale...
drug_profi

#18608 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Pa visestruko vise novca ide iz BH telekoma prema Srbiji svaki mjesec, nego sto ce sad iz KS otici u mtel.
Nek neko izvuče koliko miliona godišnje ode za pink, zadruge i ostala govna.
Ovdje se bar dobila korisna stvar za manje para.
Dati 75.000 telekomu da bi ih on patriotski proslijedio u Srbiju, ili dati 50.000 mtelu da ih on proslijedi?
Sta je bolje za građane i budzet?
TheGodfather001

#18609 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by TheGodfather001 »

Da samo ta sdoo hoće da kaže istinu i izađe sa podatkom koliko drugih nivoa vlasti u FBIH i BiH je okrenulo leđa BH Telekomu. Nema afekcije i patriotizma u ekonomiji i kurentnosti proizvoda. Na kraju, ako imaju fiksne priključke i internet, koji đavo bi im građani plaćali još i mobilne priključke za razgovore u toku radnog vremena??!! izuzetak (možda) bi važio za neophodne i neodložne poslove iza 16-17h i to samo za vrijeme trajanja nepredviđenih okolnosti.
A najveća glupost je "ugrožena sigurnost komuniciranja" Vladi KS? Pa skoro sve policijske agencije sa sjedištem u KS koriste MTel i ERONET, pa držim za logično da bi oni prvi reagovali da je "sigurnost ugrožena"...
al-em

#18610 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by al-em »

Kada je prije par mjeseci cetvorka preuzela vladu, hadzibajric je dosao sa spiskom javnih firmi gdje zeli direktorska mjesta. To su inace sve najjace firme u kantonu a covjek nema nijednog zastupnika jer mu je doktorica presla u nip. Naravno nisu mu udovoljili i frajer ih sjebo kod izbora gradonacelnika i izasao iz kolalicije.

Najslabija karika je napustila cetvorku, vidjecemo sta ce biti sa sdp-om.
mirza_15

#18611 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18612 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Truba »

Sta ce biti sad...imal neko ideju
Osim_13

#18613 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Osim_13 »

mirza_15 wrote: 25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Ma jok ba, rekli Forto i Kifla "mora Vučiću u padže" :lol:
Tesla Edison

#18614 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

mirza_15 wrote: 25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Izvini ali ne znam na šta misliš kad kažeš "odgovorni"?

Ljudi nisu nikakavi kriminalci da su "odgovorni" za neko nedjelo. To što su izabrali najpovoljnijeg ponuđača nije kriminal. Kriminal bi bio da su uradili mimo procedure.

Spominjati ovdje dostupnost njihovih podataka i pisati da su za nešto "odgovorni" je, za mene, poziv na linč.
splinter

#18615 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by splinter »

Black swan wrote: 25/03/2021 10:18 Sta ce biti sad...imal neko ideju
Danas je redovna sjednica OV Stari Grad, možda se već danas dobiju neki odgovori . . .
mirza_15

#18616 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Osim_13 wrote: 25/03/2021 10:20
Gotovo je to sada. Ove detalje raja ne gleda i ovo je bio uspješan spin za SDA. I sada kada pokušaš objasniti običnom čovjeku koji nije upoznat sa tim detaljima teško ide. Na žalost, SDA je na ovome dobila bodove.
statixx

#18617 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Sebiji godinama reviziju obavlja firma Dodikovog jarana Grant Thornton iz BL.

Radili su i Opcoj bolnici, ali Gavrankapetanovic je to kulturno otkacio... :bih:

https://www.obs.ba/images/stories/TENDE ... _finan.pdf
Tesla Edison

#18618 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

mirza_15 wrote: 25/03/2021 10:26
Osim_13 wrote: 25/03/2021 10:20
Gotovo je to sada. Ove detalje raja ne gleda i ovo je bio uspješan spin za SDA. I sada kada pokušaš objasniti običnom čovjeku koji nije upoznat sa tim detaljima teško ide. Na žalost, SDA je na ovome dobila bodove.
Pa oni mi rođenu mater prodali za spin a da ne "prodaju" telekom. Kad ode u eter, gotovo je.

Kao i onaj spin druge strane, koji govori da su uposlenici Telekoma na budžetu. Niđe veze s vezom. A narod glup, ne razlikuje državne, entitetske i kantonalne INSTITUCIJE (budžet parazite) od državne, entitetske i kantonalne FIRME.

I na kraju, spin urodi plodom.
foxlife

#18619 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

Imam osjecaj da su te skupstine vijeca itd ustajala bara gdje se svako bori za sebe a za narod nikoga nije briga pa se to mijenjaju pozicije kako kome odgovara
Mozda mali procenat se drzi svojih principa i sl a jos manji brine i misli o biracima koji su ih birali
MUNAFIK

#18620 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

foxlife wrote: 25/03/2021 11:20 Imam osjecaj da su te skupstine vijeca itd ustajala bara gdje se svako bori za sebe a za narod nikoga nije briga pa se to mijenjaju pozicije kako kome odgovara
Mozda mali procenat se drzi svojih principa i sl a jos manji brine i misli o biracima koji su ih birali
Nemas sta imat osjecaj tamo imas jedan broj ljudi koji 4 godine ulazu sve da bi prosli u gradsko vijece... To su ljudi koji na celu nosaju cijenu...

San i cilj svakog opstinskog vijecnika koji jentu radi interesa pod frazom 'snaso se' je da uleti u gradsko vijece. Za to se mjenjaju nacionalnosti i etnickempripadnosti pa i vjera se gazi samo da se tu uleti jer tu ti raste cijena...

Nisu svi takvi ali ima ih dovoljno.
foxlife

#18621 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by foxlife »

MUNAFIK wrote: 25/03/2021 11:26
foxlife wrote: 25/03/2021 11:20 Imam osjecaj da su te skupstine vijeca itd ustajala bara gdje se svako bori za sebe a za narod nikoga nije briga pa se to mijenjaju pozicije kako kome odgovara
Nemas sta imat osjecaj tamo imas jedan broj ljudi koji 4 godine ulazu sve da bi prosli u gradsko vijece... To su ljudi koji na celu nosaju cijenu...

San i cilj svakog opstinskog vijecnika koji jentu radi interesa pod frazom 'snaso se' je da uleti u gradsko vijece. Za to se mjenjaju nacionalnosti i etnickempripadnosti pa i vjera se gazi samo da se tu uleti jer tu ti raste cijena...

Nisu svi takvi ali ima ih dovoljno.
Koja je razlika izmedju opstinskog i gradskog vjecnika?
Mislim na finansijsku i eventualno neku drugu licnu dobit
drndalo

#18622 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drndalo »

TESLA_EDISON wrote: 25/03/2021 10:22

Ljudi nisu nikakavi kriminalci da su "odgovorni" za neko nedjelo. To što su izabrali najpovoljnijeg ponuđača nije kriminal. Kriminal bi bio da su uradili mimo procedure.

Spominjati ovdje dostupnost njihovih podataka i pisati da su za nešto "odgovorni" je, za mene, poziv na linč.
Postoji u zakonu i odgovorna osoba svakog pravnog lica, za zastupanje istog... Jok, nego odmah linch... Posebno je interesantno ako je istina sto je napisano jucer da je sef te sluzbe SDA demokrata... Pa nece svoj svoga...
Tesla Edison

#18623 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tesla Edison »

drndalo wrote: 25/03/2021 15:23
TESLA_EDISON wrote: 25/03/2021 10:22

Postoji u zakonu i odgovorna osoba svakog pravnog lica, za zastupanje istog... Jok, nego odmah linch... Posebno je interesantno ako je istina sto je napisano jucer da je sef te sluzbe SDA demokrata... Pa nece svoj svoga...
to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Ovo meni ne zvuči tako al haj.
drndalo

#18624 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drndalo »

Meni zvuci upravo tako.
meridiyan

#18625 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by meridiyan »

Tako to radi prava vlada . Kad nesto neznas obrati se pametnijem :lol:
Vlada KS najavila sastanak sa Zeljkom Komšićem: Teme su vakcine i PCR testovi

Predstavnici Kantona će, tom prilikom, članu Predsjedništva Komšiću iznijeti sljedeće prijedloge:

U cilju osiguravanja uslova za što skoriji početak masovne imunizacije građana u Bosni i Hercegovini, Vlada KS predlaže Predsjedništvu BiH da inicira direktan kontakt Vijeća ministara BiH sa proizvođačima vakcina protiv koronavirusa i izvan COVAX bla bla bla........
Locked