Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
komercionala
#18601 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Rekoh ja ... nece prroizvodjaci da se bakcu sa malim kolicinama. Jasno je dato do znanja kome je do vakcini bujrum u beograd.
-
invincible1921
#18602 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da je ne znam ti sta yebo ih mtl da ih yebo...lelooo wrote: ↑24/03/2021 18:28 Ovo sa mtelom je stara igranka koju provede dosta FBIH. Dakle, mtel da nisku cijenu, malo uključenog saobraćaja, visoku cijenu razgovora odnosno obračunsku jedinicu od minute ali dobar popust na mobitele i velik budžet za kupovinu. I onda Vlada KS to odabere da bi dobili iPhone od tog ugovora, a na kraju bude veća faktura ali se ključno dobiju mobiteli.
Ovo će oni pravdati svojim glasačima kako su su zeznuli "SDA firmu" ali je bonus mobitel i to je jedino vazno. A na fiksnoj nema ove igranke pa je dobio BHTelecom.
- Styling
#18603 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.
M:tel je bio 30% jeftiniji od BH telecoma i kao takvi su dobili tender po svim kriterijima. To se zove konkurentnost trzista. BH telecom nije bogom dan niti pretplacen na tendere pa da moze pucati cijene kako mu padne na pamet i prolaziti. Taj visak minita nista ne znaci. Ja kao gradjanin sam protiv toga da se da 20 000 vise BH telecomu samo sto je nas i da bi gospoda mogla na racun gradjana trositi minute na privatne razgovore.
Svaki korisnik ce dobiti koliko besplatnih minuta moze iskorisiti, ako to prekoraci, placa iz svog dzepa. Tako se radi u svim privatnim kompanijama, bankama, medjunarodnim organizacijama u gradu. Ista pravila treba da vaze i za zaposlene u vladinim institucijama.
M:tel je bio 30% jeftiniji od BH telecoma i kao takvi su dobili tender po svim kriterijima. To se zove konkurentnost trzista. BH telecom nije bogom dan niti pretplacen na tendere pa da moze pucati cijene kako mu padne na pamet i prolaziti. Taj visak minita nista ne znaci. Ja kao gradjanin sam protiv toga da se da 20 000 vise BH telecomu samo sto je nas i da bi gospoda mogla na racun gradjana trositi minute na privatne razgovore.
Svaki korisnik ce dobiti koliko besplatnih minuta moze iskorisiti, ako to prekoraci, placa iz svog dzepa. Tako se radi u svim privatnim kompanijama, bankama, medjunarodnim organizacijama u gradu. Ista pravila treba da vaze i za zaposlene u vladinim institucijama.
- problemnatravunu
#18604 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Styling wrote: ↑25/03/2021 06:39 Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.
-
carobnjak_N
#18605 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
...a i zna se da je bh telecom sda zlatna koka
Međutim, trebali su računati da sda mediji i botine sa svojim spinovima, a koji su vjerna kopija vučićevo-četničkog botovskog ešalona, dakle
retardi prepisuju sve što radi Vučić i mašinerija laži u Srbiji , će krenuti sa pričom o "izdajnicima".
Njima je Vučić uzor u načinu vladanja neukim masama.
Međutim, trebali su računati da sda mediji i botine sa svojim spinovima, a koji su vjerna kopija vučićevo-četničkog botovskog ešalona, dakle
retardi prepisuju sve što radi Vučić i mašinerija laži u Srbiji , će krenuti sa pričom o "izdajnicima".
Njima je Vučić uzor u načinu vladanja neukim masama.
- Tesla Edison
#18606 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bravo.Styling wrote: ↑25/03/2021 06:39 Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.
01.03.1992. smo glasali da izlazimo iz Jugoslavije, napuštamo komunizam, prelazimo na kapitalizam.
Kapitalizam ne poznaje nacionalizam, već novac. Ovo je slobodno tržište i ko ponudi bolje i jeftinije, njegovo je.
Sad što mnogi u glavama žive u starom sistemu gdje je bila samo jedna firma i to PTT, to je njihov problem.
A ovo, naši, njihovi, to su spinovi licemjera. Patriote na baterije od kojih su mnogi napustili zemlju zbog para pa onda iz Manhajma, Minhena i ostalih gradova popuju o moralu i patriotizmu.
To su sve licemjeri.
- drndalo
#18607 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A vjerovatno i od tamo placaju Pinku da imaju njihove satelitske kanale...TESLA_EDISON wrote: ↑25/03/2021 07:49Bravo.Styling wrote: ↑25/03/2021 06:39 Sto se tice m:tela, ne znam sto se tolika hajka digla oko ugovora od 50 000. Trebalo je vjerovatno spinovati jucerasnje sranje SDA na gradskom vijecu.
01.03.1992. smo glasali da izlazimo iz Jugoslavije, napuštamo komunizam, prelazimo na kapitalizam.
Kapitalizam ne poznaje nacionalizam, već novac. Ovo je slobodno tržište i ko ponudi bolje i jeftinije, njegovo je.
Sad što mnogi u glavama žive u starom sistemu gdje je bila samo jedna firma i to PTT, to je njihov problem.
A ovo, naši, njihovi, to su spinovi licemjera. Patriote na baterije od kojih su mnogi napustili zemlju zbog para pa onda iz Manhajma, Minhena i ostalih gradova popuju o moralu i patriotizmu.
To su sve licemjeri.
- drug_profi
#18608 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa visestruko vise novca ide iz BH telekoma prema Srbiji svaki mjesec, nego sto ce sad iz KS otici u mtel.
Nek neko izvuče koliko miliona godišnje ode za pink, zadruge i ostala govna.
Ovdje se bar dobila korisna stvar za manje para.
Dati 75.000 telekomu da bi ih on patriotski proslijedio u Srbiju, ili dati 50.000 mtelu da ih on proslijedi?
Sta je bolje za građane i budzet?
Nek neko izvuče koliko miliona godišnje ode za pink, zadruge i ostala govna.
Ovdje se bar dobila korisna stvar za manje para.
Dati 75.000 telekomu da bi ih on patriotski proslijedio u Srbiju, ili dati 50.000 mtelu da ih on proslijedi?
Sta je bolje za građane i budzet?
-
TheGodfather001
#18609 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da samo ta sdoo hoće da kaže istinu i izađe sa podatkom koliko drugih nivoa vlasti u FBIH i BiH je okrenulo leđa BH Telekomu. Nema afekcije i patriotizma u ekonomiji i kurentnosti proizvoda. Na kraju, ako imaju fiksne priključke i internet, koji đavo bi im građani plaćali još i mobilne priključke za razgovore u toku radnog vremena??!! izuzetak (možda) bi važio za neophodne i neodložne poslove iza 16-17h i to samo za vrijeme trajanja nepredviđenih okolnosti.
A najveća glupost je "ugrožena sigurnost komuniciranja" Vladi KS? Pa skoro sve policijske agencije sa sjedištem u KS koriste MTel i ERONET, pa držim za logično da bi oni prvi reagovali da je "sigurnost ugrožena"...
A najveća glupost je "ugrožena sigurnost komuniciranja" Vladi KS? Pa skoro sve policijske agencije sa sjedištem u KS koriste MTel i ERONET, pa držim za logično da bi oni prvi reagovali da je "sigurnost ugrožena"...
-
al-em
#18610 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kada je prije par mjeseci cetvorka preuzela vladu, hadzibajric je dosao sa spiskom javnih firmi gdje zeli direktorska mjesta. To su inace sve najjace firme u kantonu a covjek nema nijednog zastupnika jer mu je doktorica presla u nip. Naravno nisu mu udovoljili i frajer ih sjebo kod izbora gradonacelnika i izasao iz kolalicije.
Najslabija karika je napustila cetvorku, vidjecemo sta ce biti sa sdp-om.
Najslabija karika je napustila cetvorku, vidjecemo sta ce biti sa sdp-om.
-
mirza_15
#18611 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18612 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sta ce biti sad...imal neko ideju
- Osim_13
#18613 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma jok ba, rekli Forto i Kifla "mora Vučiću u padže"mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
- Tesla Edison
#18614 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izvini ali ne znam na šta misliš kad kažeš "odgovorni"?mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Ljudi nisu nikakavi kriminalci da su "odgovorni" za neko nedjelo. To što su izabrali najpovoljnijeg ponuđača nije kriminal. Kriminal bi bio da su uradili mimo procedure.
Spominjati ovdje dostupnost njihovih podataka i pisati da su za nešto "odgovorni" je, za mene, poziv na linč.
-
splinter
#18615 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Danas je redovna sjednica OV Stari Grad, možda se već danas dobiju neki odgovori . . .
-
mirza_15
#18616 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gotovo je to sada. Ove detalje raja ne gleda i ovo je bio uspješan spin za SDA. I sada kada pokušaš objasniti običnom čovjeku koji nije upoznat sa tim detaljima teško ide. Na žalost, SDA je na ovome dobila bodove.Osim_13 wrote: ↑25/03/2021 10:20Ma jok ba, rekli Forto i Kifla "mora Vučiću u padže"mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.![]()
-
statixx
#18617 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sebiji godinama reviziju obavlja firma Dodikovog jarana Grant Thornton iz BL.
Radili su i Opcoj bolnici, ali Gavrankapetanovic je to kulturno otkacio...
https://www.obs.ba/images/stories/TENDE ... _finan.pdf
Radili su i Opcoj bolnici, ali Gavrankapetanovic je to kulturno otkacio...
https://www.obs.ba/images/stories/TENDE ... _finan.pdf
- Tesla Edison
#18618 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa oni mi rođenu mater prodali za spin a da ne "prodaju" telekom. Kad ode u eter, gotovo je.mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 10:26Gotovo je to sada. Ove detalje raja ne gleda i ovo je bio uspješan spin za SDA. I sada kada pokušaš objasniti običnom čovjeku koji nije upoznat sa tim detaljima teško ide. Na žalost, SDA je na ovome dobila bodove.Osim_13 wrote: ↑25/03/2021 10:20Ma jok ba, rekli Forto i Kifla "mora Vučiću u padže"mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.![]()
Kao i onaj spin druge strane, koji govori da su uposlenici Telekoma na budžetu. Niđe veze s vezom. A narod glup, ne razlikuje državne, entitetske i kantonalne INSTITUCIJE (budžet parazite) od državne, entitetske i kantonalne FIRME.
I na kraju, spin urodi plodom.
-
foxlife
#18619 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Imam osjecaj da su te skupstine vijeca itd ustajala bara gdje se svako bori za sebe a za narod nikoga nije briga pa se to mijenjaju pozicije kako kome odgovara
Mozda mali procenat se drzi svojih principa i sl a jos manji brine i misli o biracima koji su ih birali
Mozda mali procenat se drzi svojih principa i sl a jos manji brine i misli o biracima koji su ih birali
-
MUNAFIK
#18620 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemas sta imat osjecaj tamo imas jedan broj ljudi koji 4 godine ulazu sve da bi prosli u gradsko vijece... To su ljudi koji na celu nosaju cijenu...
San i cilj svakog opstinskog vijecnika koji jentu radi interesa pod frazom 'snaso se' je da uleti u gradsko vijece. Za to se mjenjaju nacionalnosti i etnickempripadnosti pa i vjera se gazi samo da se tu uleti jer tu ti raste cijena...
Nisu svi takvi ali ima ih dovoljno.
-
foxlife
#18621 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koja je razlika izmedju opstinskog i gradskog vjecnika?MUNAFIK wrote: ↑25/03/2021 11:26Nemas sta imat osjecaj tamo imas jedan broj ljudi koji 4 godine ulazu sve da bi prosli u gradsko vijece... To su ljudi koji na celu nosaju cijenu...
San i cilj svakog opstinskog vijecnika koji jentu radi interesa pod frazom 'snaso se' je da uleti u gradsko vijece. Za to se mjenjaju nacionalnosti i etnickempripadnosti pa i vjera se gazi samo da se tu uleti jer tu ti raste cijena...
Nisu svi takvi ali ima ih dovoljno.
Mislim na finansijsku i eventualno neku drugu licnu dobit
- drndalo
#18622 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Postoji u zakonu i odgovorna osoba svakog pravnog lica, za zastupanje istog... Jok, nego odmah linch... Posebno je interesantno ako je istina sto je napisano jucer da je sef te sluzbe SDA demokrata... Pa nece svoj svoga...TESLA_EDISON wrote: ↑25/03/2021 10:22Izvini ali ne znam na šta misliš kad kažeš "odgovorni"?mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Ljudi nisu nikakavi kriminalci da su "odgovorni" za neko nedjelo. To što su izabrali najpovoljnijeg ponuđača nije kriminal. Kriminal bi bio da su uradili mimo procedure.
Spominjati ovdje dostupnost njihovih podataka i pisati da su za nešto "odgovorni" je, za mene, poziv na linč.
- Tesla Edison
#18623 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
drndalo wrote: ↑25/03/2021 15:23Postoji u zakonu i odgovorna osoba svakog pravnog lica, za zastupanje istog... Jok, nego odmah linch... Posebno je interesantno ako je istina sto je napisano jucer da je sef te sluzbe SDA demokrata... Pa nece svoj svoga...TESLA_EDISON wrote: ↑25/03/2021 10:22Izvini ali ne znam na šta misliš kad kažeš "odgovorni"?mirza_15 wrote: ↑25/03/2021 09:38 Javne nabavke za KS provodi Stručna služba za zajedničke poslove KS (i za Vladu i za Skupštinu KS). Nemaju ministri ništa sa izborom operatera. To je isključiva nadležnost ove Službe. Ona raspiše tender i bira najboljeg ponuđača i to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
Ovo meni ne zvuči tako al haj.to se odnosi na sve javne nabavke za KS. Podaci o odgovornim ljudima službe su javni i dostupni na stranici Kantona.
- drndalo
#18624 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Meni zvuci upravo tako.
-
meridiyan
#18625 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tako to radi prava vlada . Kad nesto neznas obrati se pametnijem
Vlada KS najavila sastanak sa Zeljkom Komšićem: Teme su vakcine i PCR testovi
Predstavnici Kantona će, tom prilikom, članu Predsjedništva Komšiću iznijeti sljedeće prijedloge:
U cilju osiguravanja uslova za što skoriji početak masovne imunizacije građana u Bosni i Hercegovini, Vlada KS predlaže Predsjedništvu BiH da inicira direktan kontakt Vijeća ministara BiH sa proizvođačima vakcina protiv koronavirusa i izvan COVAX bla bla bla........