Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- saint_mirad
#7426 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
https://www.weforum.org/great-reset/
- pojedinac
#7427 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ljudi, ne radi se ovdje o vjerovanju ili nevjerovanju, jer u suštini svi mi vjerujemo u nešto.
Nemožemo negirati sve ovo šta se događa oko nas.
Kreatori i planeri se ne skrivaju i ne kriju svoje planove.
Krajnji cilj je užasan.
Cijeli ljudski rod je u pitanju i bit će žrtva bez obzira ko u šta vjeruje ukoliko se svi zajedno ne probudimo.
Krajnji cilj je užasan.
Cijeli ljudski rod je u pitanju i bit će žrtva bez obzira ko u šta vjeruje ukoliko se svi zajedno ne probudimo.
- spinel_
#7428 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znaci ti mislis da je "great reset" izmisljotina nekog lika iz neke vukojebine i na kraju se mnogi na to primiliMarlboroGold wrote: ↑24/03/2021 09:09I to što kažeš.daddy-kool wrote: ↑24/03/2021 08:42MarlboroGold wrote: ↑24/03/2021 08:06 Tačno bi nekima trebalo staljinistički oduzeti internet, pa neka kukaju materama i muževima i ženama o great reset i slično.
Danas svaka budala misli da je najpametnija. Još ako pokupi kojekakve teorije zavjere sa reddita, a koji je postao leglo teoretičara zavjere nakon rušenja najvećeg foruma u historiji u vezi toga (Alien-UFOs), onda to sve ode u tačku. Ljudi objavljuju na vlastitim portalima, shareaju, komentarišu, pišu na forumima i danonoćno ubijaju u glavu.
Jbg na kraju krajeva za vrijeme pandemije i opšteg haosa ljudi postanu ranjivi na takve teorije, pa onda i žrtve... strah i neizvjesnost. Samo što ipak treba racionalno promišljati i ne srljati u ludilo koje je itekako evidentno i na ovoj temi.
Pa eto vidim da pojedinci poput Dozera pišu pamflete, a nisu uzeli u ruke nijednu stručnu knjigu o imunologiji. Čovjek koji čvrsto vjeruje u postojanje ljudi guštera. Pa onda Saint mirad koji vjeruje u Plejade, Atlantidu, intergalatičku federaciju i slično. Ono nije frka da ljudi vjeruju u sve to, ali se tačno vidi taj način rezonovanja i po pitanju ovih teorija.![]()
Neka slobode mišljenja i izražavanja, niti se treba niti se može zabraniti. Ko se primi na to, i zaslužio je.
Nije mi jasno kako ne mogu skontati psihologiju koja stoji iza nečeg što postane viralno tipa great reset... to što je viralno samo znači da će neko uzeti dobre pare na toj aktuelnoj temi preko pregleda, lajkova, shareova i pretplata i to samo zato što ti govori sve ono što želiš čuti, a ne ono što bi trebao.
- zagortenej
#7429 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Je li ko čitao kakav im je plan i program?saint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
- Sanjarko
#7430 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Imali su i Iluminati na svojoj stranici zalopojku da je upravljanje svijetom tezak posao, tako nekako. Vid fakat WEF ima ovo kao temu i ostalo.saint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
Nego evo 9/11 kao primjer. Koliko ljudi vjeruje u oficijalni narativ da je se sve desilo bas onako kako to kaze state.gov, ja bas ne. Ne sporim da su se zabili avioni u WTC i da su se te zgrade srusile, da je poginulo dosta ljudi, ali da li je bas to tako bilo kako USA vlada kaze, ja nesto sumnjam, pogotovo za Pentagon.
Sad sta je bilo tacno taj dan i sta je se tacno tad desilo mozda nikad mi raja necemo doznat.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#7431 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
i sada mi trebali da kliknemo na ovosaint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
ovo je ubjedljivo najbolja tema na forumu nane mi moje
ovo me podsjeca na strucnu posjetu klinici Nedo Zec nekad pocetkom 2000-tih
"sastanak" sa pacijentima
sta su nam sve napricali
smijali smo se godinu dana, a danas kada vidim ove toerije pitam se odkuda svi vi na slobodi
- zubi
#7432 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Impressum wrote: ↑24/03/2021 10:55i sada mi trebali da kliknemo na ovosaint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
https://www.weforum.org/great-reset/pa da nas pojedu višedimenzionalna bića
![]()
![]()
"sastanak" sa pacijentima![]()
sta su nam sve napricali
smijali smo se godinu dana, a danas kada vidim ove toerije pitam se odkuda svi vi na slobodi![]()
- vaučer
#7433 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Meni dvije stvari nisu jasne kod dizanja prašine oko 'velikog reseta'.
Prva je da netko vjeruje da je nešto 'otkriveno'. Kao, dosad smo živjeli u nevinim demokracijama uz rastuće slobode - a sad dolaze neki mračni tipovi koji će nam to uzeti. Taj veliki reset se već dogodio kad je ranija forma neoliberalnog kapitalizma mutirala u današnje stanje gdje korporacije imaju znatno veću vlast od same države i gdje sve više ovlasti države prelazi u for-profit, privatne organizacije koje plaćaju sve manje i manje poreza dok se sve više umanjuju prava građana. Distopijski svijet gdje šačica ljudi upravlja politikom svijeta, pokreće ratove kako hoće i imaju nadzor nad stanovništvom u svijetu gdje za njih nema granica i zakona? Dobro došli u jebene 80-te.
Drugo je da bi ovi nimalo skriveni vlasnici država imaju potrebu praviti neki elaborirani plan s pandemijom kako bi sproveli bilo kakve nove mjere. Zašto? Već imaju vlast i iznad su zakona. Održavaju čak i summite gdje prodaju priču kako će filantropija milijardera biti spas za sve. Znaš, ne marite jer imamo neoporezive milijardere - pogledajte radije kako ulažemo frakciju svog bogatstva u obnovu onog što smo ukrali od vas - od države.
Mislim, njima odgovara. Nek plebs glođe kost između sebe, nek upiru prstom. A istina je puno manje dramatična i 'filmska'.
Prva je da netko vjeruje da je nešto 'otkriveno'. Kao, dosad smo živjeli u nevinim demokracijama uz rastuće slobode - a sad dolaze neki mračni tipovi koji će nam to uzeti. Taj veliki reset se već dogodio kad je ranija forma neoliberalnog kapitalizma mutirala u današnje stanje gdje korporacije imaju znatno veću vlast od same države i gdje sve više ovlasti države prelazi u for-profit, privatne organizacije koje plaćaju sve manje i manje poreza dok se sve više umanjuju prava građana. Distopijski svijet gdje šačica ljudi upravlja politikom svijeta, pokreće ratove kako hoće i imaju nadzor nad stanovništvom u svijetu gdje za njih nema granica i zakona? Dobro došli u jebene 80-te.
Drugo je da bi ovi nimalo skriveni vlasnici država imaju potrebu praviti neki elaborirani plan s pandemijom kako bi sproveli bilo kakve nove mjere. Zašto? Već imaju vlast i iznad su zakona. Održavaju čak i summite gdje prodaju priču kako će filantropija milijardera biti spas za sve. Znaš, ne marite jer imamo neoporezive milijardere - pogledajte radije kako ulažemo frakciju svog bogatstva u obnovu onog što smo ukrali od vas - od države.
Mislim, njima odgovara. Nek plebs glođe kost između sebe, nek upiru prstom. A istina je puno manje dramatična i 'filmska'.
- spinel_
#7434 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Teorija zavjere nije Great reset. Ili Great reset nije teorija zavjere.Impressum wrote: ↑24/03/2021 10:55i sada mi trebali da kliknemo na ovosaint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
![]()
![]()
sta su nam sve napricali
smijali smo se godinu dana, a danas kada vidim ove toerije pitam se odkuda svi vi na slobodi![]()
I slazem se da se na ovoj temi o tome ne treba pisati.
Treba otvoriti posebnu temu Great reset.
- pojedinac
#7435 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vidjet ćemo u dolazećim danima da li će bitizubi wrote: ↑24/03/2021 10:59Impressum wrote: ↑24/03/2021 10:55i sada mi trebali da kliknemo na ovosaint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
![]()
![]()
sta su nam sve napricali
![]()
- vaučer
#7436 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Great reset ne postoji.
Već se dogodio.
Ne kao veliki prasak nego kao spora erozija prava građana i radnika.
Već se dogodio.
Ne kao veliki prasak nego kao spora erozija prava građana i radnika.
- saint_mirad
#7437 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mislim da se ne zna još tačno šta i kako, ali ideja je tu da ostane i da se realizuje.zagortenej wrote: ↑24/03/2021 10:51Je li ko čitao kakav im je plan i program?saint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
- vaučer
#7438 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Koja ideja?
- MarlboroGold
#7439 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nemoj imputirati drug. Vrlo dobro znam šta je great reset. To je ideja i preporuka. WEF je nevladina organizacija i kao takva nema autoritet da govori vladama pojedinačnih zemalja šta trebaju raditi.spinel_ wrote: ↑24/03/2021 10:26Znaci ti mislis da je "great reset" izmisljotina nekog lika iz neke vukojebine i na kraju se mnogi na to primiliMarlboroGold wrote: ↑24/03/2021 09:09I to što kažeš.daddy-kool wrote: ↑24/03/2021 08:42
![]()
Neka slobode mišljenja i izražavanja, niti se treba niti se može zabraniti. Ko se primi na to, i zaslužio je.
Nije mi jasno kako ne mogu skontati psihologiju koja stoji iza nečeg što postane viralno tipa great reset... to što je viralno samo znači da će neko uzeti dobre pare na toj aktuelnoj temi preko pregleda, lajkova, shareova i pretplata i to samo zato što ti govori sve ono što želiš čuti, a ne ono što bi trebao.![]()
To oko reseta je postalo viralno kad je Justin Trudeau izjavio da je pandemija dovela svijet do pozicije da bi trebalo razmisliti o "resetu". Tad je sve ekslodiralo što se tiče tih zavjera i otišlo u tačku. Kasnije je čojk fino objasnio da su to čiste dezinformacije. Svijet svakako mora razmisliti o mjerama za oporavak od pandemije što se tiče ekonomije. Neće sigurno svi iste mjere provoditi - zavisno koliko su države pogođene.
Ne postoji ni jedan jedini dokaz ijedne teorije koja kruži oko great reset.
Last edited by MarlboroGold on 24/03/2021 11:32, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#7440 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa nismo krimosi? Al dobar, dobar, upis.Impressum wrote: ↑24/03/2021 10:55i sada mi trebali da kliknemo na ovosaint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
![]()
![]()
sta su nam sve napricali
- saint_mirad
- vaučer
#7442 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Već odrađeno.
To o čemu vi brijete kao neka crna budućnost je već gotov posao.
- Sanjarko
#7443 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Fallacy? Godinama kolega, godinama.pojedinac wrote: ↑24/03/2021 11:09Vidjet ćemo u dolazećim danima da li će bitizubi wrote: ↑24/03/2021 10:59Impressum wrote: ↑24/03/2021 10:55
i sada mi trebali da kliknemo na ovopa da nas pojedu višedimenzionalna bića
![]()
![]()
sta su nam sve napricali
![]()
ili
![]()
.
Last edited by Sanjarko on 24/03/2021 11:35, edited 1 time in total.
- saint_mirad
#7444 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Transfer bogatstva jeste, ekonomija nije resetovana u celosti. Morat će još malih i srednjih firmi da propadne.
- vaučer
#7445 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nema ovaj kapitalizam nikakvu potrebu da ubija male i srednje kompanije. Nema uopće potrebu da mjenja išta osim da nastavi držati vlade u šaci i ljude zabavljene. Upravo iz ovog razloga taj fantomski plan 'pandemije kao opravdanja za velike promjene' je najgluplja moguća stvar koju mogu napraviti jer je taktika erozije funkcionirala i funkcionira savršeno. Prelamanje preko koljena je samo riskiranje izazivanja reakcije.saint_mirad wrote: ↑24/03/2021 11:35 Transfer bogatstva jeste, ekonomija nije resetovana u celosti. Morat će još malih i srednjih firmi da propadne.
-
BadBoy
#7446 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ljudski rod će pobiti sam sebe tako što će uništiti mogućnost planete Zemlje da podržava život (čemu i TI direktno doprinosiš), a ne zato što neki zločinački kabal sjedi u špilji i smišlja nešto.pojedinac wrote: ↑24/03/2021 10:16 Ljudi, ne radi se ovdje o vjerovanju ili nevjerovanju, jer u suštini svi mi vjerujemo u nešto.
Krajnji cilj je užasan.
- zagortenej
#7447 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa ima sve na toj stranici koju si postao.saint_mirad wrote: ↑24/03/2021 11:25Mislim da se ne zna još tačno šta i kako, ali ideja je tu da ostane i da se realizuje.zagortenej wrote: ↑24/03/2021 10:51Je li ko čitao kakav im je plan i program?saint_mirad wrote: ↑24/03/2021 09:57 Razumem da neko ne veruje u Atlantidu, Plejade i višedimenzionalna bića, da bi naučio hodati prvo moraš puzati. Ali što ne verujete u great reset kad se otvoreno reklamira na WEF?
Kako kaže Lao ce (onaj Kinez, ne forumaš), upoznaj neprijatelja da bi ga pobijedio
- saint_mirad
#7448 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Fini skeč za Lao Cea, i podsetnik adminima da je haram što su ga trajno banovali. Fali ovde.BadBoy wrote: ↑24/03/2021 11:42Ljudski rod će pobiti sam sebe tako što će uništiti mogućnost planete Zemlje da podržava život (čemu i TI direktno doprinosiš), a ne zato što neki zločinački kabal sjedi u špilji i smišlja nešto.pojedinac wrote: ↑24/03/2021 10:16 Ljudi, ne radi se ovdje o vjerovanju ili nevjerovanju, jer u suštini svi mi vjerujemo u nešto.
Krajnji cilj je užasan.
Ja sam više mislio na tehnikalije, kako će se tačno sprovesti zamišljeno. Mada i ovako ne bih verovao da će sve biti kako piše jer su i raniie reči bile jedno, a dela sasvim drugo.
- pojedinac
#7449 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kako to JA doprinosim uništenju mogućnosti planete Zemlje da podržava život!?BadBoy wrote: ↑24/03/2021 11:42Ljudski rod će pobiti sam sebe tako što će uništiti mogućnost planete Zemlje da podržava život (čemu i TI direktno doprinosiš), a ne zato što neki zločinački kabal sjedi u špilji i smišlja nešto.pojedinac wrote: ↑24/03/2021 10:16 Ljudi, ne radi se ovdje o vjerovanju ili nevjerovanju, jer u suštini svi mi vjerujemo u nešto.
Krajnji cilj je užasan.