Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanjarko

#7401 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

Duplo golo. Strado narod od bolescure, pa od rata. Samo tad bio velik natalitet pa se gubitak ljudi nadoknadio brzo. S obzirom da vecina svijeta ima slab natalitet sad bi bio kurslus, jos nam visi 6 veliko izumiranje nad glavom.
zagortenej

#7402 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zagortenej »

Sanjarko wrote: 22/03/2021 23:28 Duplo golo. Strado narod od bolescure, pa od rata. Samo tad bio velik natalitet pa se gubitak ljudi nadoknadio brzo. S obzirom da vecina svijeta ima slab natalitet sad bi bio kurslus, jos nam visi 6 veliko izumiranje nad glavom.
Image
Sanjarko

#7403 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

zagortenej wrote: 23/03/2021 00:02
Sanjarko wrote: 22/03/2021 23:28 Duplo golo. Strado narod od bolescure, pa od rata. Samo tad bio velik natalitet pa se gubitak ljudi nadoknadio brzo. S obzirom da vecina svijeta ima slab natalitet sad bi bio kurslus, jos nam visi 6 veliko izumiranje nad glavom.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... 0-2100.png
Mislio sam na kartama plavom bojom obojen svijet, ono TFR znas, ne na Afriku i kusur, imaju karte negdje na netu i ovdje sto sam ja postavljo.
zemomak

#7404 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zemomak »

a onda su otkrili naftu :D :D mislim zanimljivo, ko bi reko da je na pocetku 20 vijeka bilo toliko elektricnih automobila :D :D
DEMONIKA

#7405 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

Point. wrote: 22/03/2021 19:40
DEMONIKA wrote: 22/03/2021 19:20
Point. wrote: 09/03/2021 10:24

Prijatelju, nisam ja deba, sasvim sam normalne gradje.

Bez obzira, uvijek imas mogucnost izbora da se ne vakcinises i time svjesno siris zarazu. Niko te nece tjerati i doci u gluho doba noci da ti pod prisilom dvojice hrmpalija udare vakcinu. To sto ce mozda uvjetovati u buducnosti, pa Boze moj. Imas izbor, to je poenta.
haman ti nije smetalo do jučer, prijatelju, što sam svjesno širila zarazu (gripe), kao i svi vi ostali:-)

nije ti garant smetalo što su ti svi dahtali za vratom u redovima, hodali gripozni naokolo, a ruke prali kad ? i ako?, dok vam je dezinfekciono sredstvo bio naziv utopijskog filma :mrgreen:, pa sad osvješten i nadasve obrazovan meni kao spuštaš s neke mangupske visine!

deba
pusti se šupljaka i svojih vlažnih snova da :izet: na slobodu izbora pod uvjetom... :shock:

što bi Rambo Amadeus rekao/otpjevao prijatelju, prijatelju.... :mrgreen:
Prijatelju,mjesas kruske i jabuke. Valjda ti je do sada jasno da gripa i covid nisu bas jedno te isto. Da jeste, ne bi bila ovolika frka. Nista ne spustam, cini ti se, samo konstatujem ne moras se vakcinisati, to je tvoje pravo i imas mogucnost da to izaberes. To je sve.
ne mješam ja ništa, prijatelju

ali ti spinuješ momački

frka je iz razloga što te mediji danonoćno bombarduju kovidom i brojevima iz rukava,
ista bi ti frka, prijatelju, bila da su te gripom bombardovali
pa bi se uhvatio za glavu da si znao da mjesečno umre 400 osoba od gripe, a ima se i vakcina

ali jok, ti si hodo, prijatelju, i nakašljavo se ljudima za vrat u doba gripe mrtav ladan, i puho naokolo vičući sve je to hunjavica :mrgreen:
sad ti zasvrbilo stražnjicu, pa si se kao, osvijestio...

DEBA :mrgreen:

idi nauči šta je izbor, prijatelju
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#7406 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dado dijasporitus »

Osim_13 wrote: 21/03/2021 19:22 Ne razumijem zašto postoji ova tema.
Iz istih razloga sto postoji hala.
DEMONIKA

#7407 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

Dado dijasporitus wrote: 23/03/2021 02:19
zna dijasporac :mrgreen:
iz istih razloga zašto likovi idu u njemačku da rade hala ga valjda hrani :mrgreen:

ja ne razumijem zašto tebe briga koje teme postoje
ne sviđaju ti se ljudi kojine razmišljaju kao ti? želiš im oduzeti slobodu razmišljanja?

ja ne razumijem zašto se rađaju i postoje osobe kao ti
ProgramskiJezik

#7408 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ProgramskiJezik »

Ja fakat ne mogu vjerovat da postoje ljudi koji jos uvijek ne vjeruju u Koronu. Mogu razumit teorije zavjere da je "pobjegli" virus i da je umjesnto napravljen jer mi je samom to suhveli. Al da pocnu ljudi govorit da ne postoji da je izmisljeno da je neki "globalisticki" pokusaj necega, to mi nije jasno ni sekunde.

Koliko ljudi ne edukovanih dolazi do izraza je ne humano. Dosad nisam nijednog vidio Doktora nauka ili Doktora koji se bavi medicinom da kaze nesta oko korona virusa da ne postoji ili da potvrdi da je neki "fake". Ali da, doktori su placeni od Farmaceutske mafije? Dajte ba.. Kao da su svi moguci doktori u svijetu dio neke tajne organizacije..

Imao sam 2 slucaja smrti u Porodici zbog korone i jedino sto teoreticari zavjera i ti ne edukovani glupsoni rade jeste njihovu smrt ismijava. I volio bi nekog od njih da odvedem u Bolnicu na COVID odjel bilo gdje u Svijetu i nek vide kroz sta ljudi prolaze i nek mi onda u facu kazu da ne postoji ili da je neka zavjera.
Point.

#7409 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

DEMONIKA wrote: 23/03/2021 02:05
DEMONIKA wrote: 22/03/2021 19:20

haman ti nije smetalo do jučer, prijatelju, što sam svjesno širila zarazu (gripe), kao i svi vi ostali:-)

nije ti garant smetalo što su ti svi dahtali za vratom u redovima, hodali gripozni naokolo, a ruke prali kad ? i ako?, dok vam je dezinfekciono sredstvo bio naziv utopijskog filma :mrgreen:, pa sad osvješten i nadasve obrazovan meni kao spuštaš s neke mangupske visine!

deba
pusti se šupljaka i svojih vlažnih snova da :izet: na slobodu izbora pod uvjetom... :shock:

što bi Rambo Amadeus rekao/otpjevao prijatelju, prijatelju.... :mrgreen:
Prijatelju,mjesas kruske i jabuke. Valjda ti je do sada jasno da gripa i covid nisu bas jedno te isto. Da jeste, ne bi bila ovolika frka. Nista ne spustam, cini ti se, samo konstatujem ne moras se vakcinisati, to je tvoje pravo i imas mogucnost da to izaberes. To je sve.

ali ti spinuješ momački

frka je iz razloga što te mediji danonoćno bombarduju kovidom i brojevima iz rukava,
pa bi se uhvatio za glavu da si znao da mjesečno umre 400 osoba od gripe, a ima se i vakcina

ali jok, ti si hodo, prijatelju, i nakašljavo se ljudima za vrat u doba gripe mrtav ladan, i puho naokolo vičući sve je to hunjavica :mrgreen:

Ništa, idi onda okolo i kašlji ljudima za vrat, liži ručke i kvake što je prethodno milion ljudi dirnulo i ne daj Bože zarazi nekog starijeg, tebi bitnog pa javi poslije.

Godinu dana poslije ono i dalje misli da mediji napumpavaju brojke nekim bezleznim virusom i time manipulišu sve vlade svijeta da prave lockdown i time sebi nanose ogromne finansijske gubitke.

I još kaže ja spinujem. Da mi je ući u vaše glave, barem na sat da budem rahat.

A ti i dalje misli da je sezonska gripa jednaka covidu. Imaš pravo na to.
Osim_13

#7410 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Osim_13 »

Point. wrote: 23/03/2021 09:17 I još kaže ja spinujem. Da mi je ući u vaše glave, barem na sat da budem rahat.
:thumbup:
muhafuca

#7411 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

pa sto svi ostali sa foruma onda ne dodju ovamo, vec vrse nuzdu po ostatku kuce?

ovde je, po toj logici onda ipak najcivilizovanija raja.

bar znaju skontat gdje vrsit nuzdu ako nista drugo.
Dado dijasporitus

#7412 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

DEMONIKA wrote: 23/03/2021 03:52
zna dijasporac :mrgreen:
iz istih razloga zašto likovi idu u njemačku da rade hala ga valjda hrani :mrgreen:

ja ne razumijem zašto tebe briga koje teme postoje
ne sviđaju ti se ljudi kojine razmišljaju kao ti? želiš im oduzeti slobodu razmišljanja?

ja ne razumijem zašto se rađaju i postoje osobe kao ti
Meni uopste ne smeta ovakva tema i svaka čast klixu sto je odvojio temu da se ljudi imaju gdje istresti.

Nisam teoretičar zavjere ne zato sto ne vjeruje posebno u te teorije, koje inače moraju imati i djelomično istine jer nebi prirodno funkcionirale. Ono sto meni smeta je da prosječan teoretičar zavjere svoje teorija navaljuje drugima kroz teze i prizmu da smo svi glupi, slijepi, neobrazovani, i zatucani ako nevidimo isto kao oni. U tom procesu gotovo svaki teoretičar Z se koristi ograničenim tumačenjem činjenica, logički nepovezanim zaključcima, ponekad čistim lažima i neprovjerenim ili diskreditiranim izvorima. Ali ono sto mi posebno smeta su ad hominem napadima na neistomišljenike i zamjene teze. Po tome ste apsolutni šampioni. Nerijetko schizofeno i narcistično to začine i napadom da neko ko se ne slaže sa njima napada njihovu slobodu izraza i da smo mi nekako u talu sa konspiratorima. :run:

Dakle bujrum istresite se koliko želite. :skoljka:
Sanjarko

#7413 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 23/03/2021 09:17
DEMONIKA wrote: 23/03/2021 02:05

ali ti spinuješ momački

Ništa, idi onda okolo i kašlji ljudima za vrat, liži ručke i kvake što je prethodno milion ljudi dirnulo i ne daj Bože zarazi nekog starijeg, tebi bitnog pa javi poslije.

Godinu dana poslije ono i dalje misli da mediji napumpavaju brojke nekim bezleznim virusom i time manipulišu sve vlade svijeta da prave lockdown i time sebi nanose ogromne finansijske gubitke.

I još kaže ja spinujem. Da mi je ući u vaše glave, barem na sat da budem rahat.

A ti i dalje misli da je sezonska gripa jednaka covidu. Imaš pravo na to.
Image

Moro sam *Tackice*. :evil: Mi se uvalili ovoj slici od smijeha kad je ovo krenulo, ili je bio video. Koliko god se cuvo, cak i u biohazardnom odijelu, nije ti to garancija da ces se sacuvat. Na temu, sam dao par komentara ovdje i na jos par tema sto itd. Eno maloprije na Korona temi sam reko nesta sto itd.
manuchao91

#7414 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by manuchao91 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pacijen ... /210323107

SISTEM PRED PUCANJEM
Pacijenti u Goraždu leže po hodnicima bolnice, traži se pomoć sa svih strana

Iz Kantonalne bolnice Goražde upućeni su alarmantni apeli Kriznom štabu Ministarstva zdravstva BPK Goražde da hitno mobiliše zdravstveno osoblje za potrebe izolatorija u Đačkom domu, jer je bolnički Covid odjel prepunjen, a pacijenti leže po hodnicima.

je li i ovo laz teoreticari ?
DonieBrasco

#7415 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DonieBrasco »

Sirom svijeta mnogo jaci zdravstveni sistemi pucaju a mnogima je idalje sve laz, izmisljotin, NWO i cipovanje.
komercionala

#7416 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by komercionala »

Je li laz da su druge opasnije bolesti zapostavljene? Da se ljudi zakljucavaju, ukidaju im se slobode, ostaju bez posla?

Blokirati sve zbog bolesti cija je smrtnost blago veca od gripe je pogresno.
Dado dijasporitus

#7417 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

komercionala wrote: 23/03/2021 21:55 Je li laz da su druge opasnije bolesti zapostavljene? Da se ljudi zakljucavaju, ukidaju im se slobode, ostaju bez posla?

Je li istina da su druge opasnije bolesti zapostavljene? Ako misliš da jesu dokazi.

Dokazi da smrtnost blago veća od gripe i šta smatraš “blago veća”
komercionala

#7418 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by komercionala »

Dado dijasporitus wrote: 23/03/2021 22:31
komercionala wrote: 23/03/2021 21:55 Je li laz da su druge opasnije bolesti zapostavljene? Da se ljudi zakljucavaju, ukidaju im se slobode, ostaju bez posla?

Je li istina da su druge opasnije bolesti zapostavljene? Ako misliš da jesu dokazi.

Dokazi da smrtnost blago veća od gripe i šta smatraš “blago veća”
Iz licnog iskustva: dijete prije korone tezak lom ruke ... imalo zakazanu kontrolu u vrijeme korone - doktori odbili zbog korone. Na svaki poziv i dalje odbijaju. Dijete ode privatno gdje se utvrdi krivo srastanje.

Blago veca znaci zanemariva.
tap3ah75

#7419 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by tap3ah75 »

Gdje ima vidjeti podatak koliko je ljudi ukupno u BiH umrlo npr juče, prekjuče (ne samo od korone, nego sveukupno)
I gdje se gleda smrtnost prošle i pretprošle godine na npr današni dan.
MarlboroGold

#7420 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by MarlboroGold »

Tačno bi nekima trebalo staljinistički oduzeti internet, pa neka kukaju materama i muževima i ženama o great reset i slično.

Danas svaka budala misli da je najpametnija. Još ako pokupi kojekakve teorije zavjere sa reddita, a koji je postao leglo teoretičara zavjere nakon rušenja najvećeg foruma u historiji u vezi toga (Alien-UFOs), onda to sve ode u tačku. Ljudi objavljuju na vlastitim portalima, shareaju, komentarišu, pišu na forumima i danonoćno ubijaju u glavu.

Jbg na kraju krajeva za vrijeme pandemije i opšteg haosa ljudi postanu ranjivi na takve teorije, pa onda i žrtve... strah i neizvjesnost. Samo što ipak treba racionalno promišljati i ne srljati u ludilo koje je itekako evidentno i na ovoj temi.

Pa eto vidim da pojedinci poput Dozera pišu pamflete, a nisu uzeli u ruke nijednu stručnu literaturu o imunologiji. Čovjek koji čvrsto vjeruje u postojanje ljudi guštera. Pa onda Saint mirad koji vjeruje u Plejade, Atlantidu, intergalatičku federaciju i slično. Ono nije frka da ljudi vjeruju u sve to, ali se tačno vidi taj način rezonovanja i po pitanju ovih teorija.
Last edited by MarlboroGold on 24/03/2021 09:14, edited 1 time in total.
Sanjarko

#7421 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

manuchao91 wrote: 23/03/2021 16:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/pacijen ... /210323107

SISTEM PRED PUCANJEM
Pacijenti u Goraždu leže po hodnicima bolnice, traži se pomoć sa svih strana

Iz Kantonalne bolnice Goražde upućeni su alarmantni apeli Kriznom štabu Ministarstva zdravstva BPK Goražde da hitno mobiliše zdravstveno osoblje za potrebe izolatorija u Đačkom domu, jer je bolnički Covid odjel prepunjen, a pacijenti leže po hodnicima.

je li i ovo laz teoreticari ?
Na jednoj slici prazan krevet. Mozda nemaju dovoljno soba i kreveta, ali kako vidim svi su u krevetima cak i ovi po hodnicima. Ja u KB Ze nisam imao dojam da su bolnicki kapaciteti ostali prepunjeni. Psihijatrijski odjel bio napola pun. Niko ne spori bolescuru i da je opasna, pogotovo za starije. Spore se samo neke stvari i govori se da je prenapuhano dosta sto se tice ovoga. Barem ja to mislim. Odkad je misliti zabranjeno. A vidim neki bi i to zabranili.

Kako se misli vakcinisat skoro 8 milijardi ljudi na svijetu kad se neproizvodi dovoljno vakcina i nesto sumnjam i da se moze proizvesti toliko istih jos ih treba 2 doze iz godine, u godinu, pa vecina svijeta samo par procenata ukupnog stanovnistva vakcinisalo.

Sem Izraela niko nije mako puno kako znamo. U Europi proizvodzac vakcine Rusija samo vakcinisala oko 3,5% stanovnistva, ostatak Europe isto tako, samo jedina Srbija oko 12,5%, za Kinu ne znamo, i za Izrael sam zaboravio koliko je populacije vakcinisao da li 40% ili 60%.
caros

#7422 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by caros »

Nemoj ti misliti molim te.
daddy-kool

#7423 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by daddy-kool »

MarlboroGold wrote: 24/03/2021 08:06 Tačno bi nekima trebalo staljinistički oduzeti internet, pa neka kukaju materama i muževima i ženama o great reset i slično.

Danas svaka budala misli da je najpametnija. Još ako pokupi kojekakve teorije zavjere sa reddita, a koji je postao leglo teoretičara zavjere nakon rušenja najvećeg foruma u historiji u vezi toga (Alien-UFOs), onda to sve ode u tačku. Ljudi objavljuju na vlastitim portalima, shareaju, komentarišu, pišu na forumima i danonoćno ubijaju u glavu.

Jbg na kraju krajeva za vrijeme pandemije i opšteg haosa ljudi postanu ranjivi na takve teorije, pa onda i žrtve... strah i neizvjesnost. Samo što ipak treba racionalno promišljati i ne srljati u ludilo koje je itekako evidentno i na ovoj temi.

Pa eto vidim da pojedinci poput Dozera pišu pamflete, a nisu uzeli u ruke nijednu stručnu knjigu o imunologiji. Čovjek koji čvrsto vjeruje u postojanje ljudi guštera. Pa onda Saint mirad koji vjeruje u Plejade, Atlantidu, intergalatičku federaciju i slično. Ono nije frka da ljudi vjeruju u sve to, ali se tačno vidi taj način rezonovanja i po pitanju ovih teorija.
:lol:

Neka slobode mišljenja i izražavanja, niti se treba niti se može zabraniti. Ko se primi na to, i zaslužio je.
MarlboroGold

#7424 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by MarlboroGold »

daddy-kool wrote: 24/03/2021 08:42
MarlboroGold wrote: 24/03/2021 08:06 Tačno bi nekima trebalo staljinistički oduzeti internet, pa neka kukaju materama i muževima i ženama o great reset i slično.

Pa eto vidim da pojedinci poput Dozera pišu pamflete, a nisu uzeli u ruke nijednu stručnu knjigu o imunologiji. Čovjek koji čvrsto vjeruje u postojanje ljudi guštera. Pa onda Saint mirad koji vjeruje u Plejade, Atlantidu, intergalatičku federaciju i slično. Ono nije frka da ljudi vjeruju u sve to, ali se tačno vidi taj način rezonovanja i po pitanju ovih teorija.
:lol:

Neka slobode mišljenja i izražavanja, niti se treba niti se može zabraniti. Ko se primi na to, i zaslužio je.
I to što kažeš.

Nije mi jasno kako ne mogu skontati psihologiju koja stoji iza nečeg što postane viralno tipa great reset... to što je viralno samo znači da će neko uzeti dobre pare na toj aktuelnoj temi preko pregleda, lajkova, shareova i pretplata i to samo zato što ti govori sve ono što želiš čuti, a ne ono što bi trebao.
Sanjarko

#7425 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

caros wrote: 24/03/2021 08:39 Nemoj ti misliti molim te.
Jesi neki faktor.
Post Reply