da mozemo srat
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#7377 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ovo-640789
ma ne postoji korona
kakva ba korona
samo furaj teorije zavjere
- saint_mirad
#7378 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.Impressum wrote: ↑22/03/2021 11:11https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ovo-640789
ma ne postoji korona
kakva ba korona
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#7379 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
nazovi ovog sa jadnog covjeka sa snimka pa mu to recisaint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.Impressum wrote: ↑22/03/2021 11:11https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ovo-640789
ma ne postoji korona
kakva ba korona
reci meni su oduzeli pravo da sjedim u kafani, dok se on bori za dah
i pomisli da bi to ne daj Boze mogao biti neko tvoj
- zubi
#7380 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ozbiljno??saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16 Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.
Ti mora da si ovdje novi, a?
- pojedinac
#7381 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
morbus est malumzubi wrote: ↑22/03/2021 11:18Ozbiljno??saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16 Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.
Ti mora da si ovdje novi, a?![]()
-
DonieBrasco
#7382 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Upitno postojanje pandemije ?
Bolnice pune onako reda radi, idu ljudi u bolnice na aprate i pod ljekove dosasdile im kafane, restorani, izletista - mora da je to razlog.
Bolnice pune onako reda radi, idu ljudi u bolnice na aprate i pod ljekove dosasdile im kafane, restorani, izletista - mora da je to razlog.
- saint_mirad
#7383 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ko je to tvrdio da uopšte nema virusa? Zaista nisam video nikog.zubi wrote: ↑22/03/2021 11:18Ozbiljno??saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16 Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.
- zubi
#7384 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To je bila prva faza, onda ga je bilo al nije toliko opasan, onda jeste opasan, al samo za stare... sad smo u fazi, nista virus, vakcine ubijaju..saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 12:19Ko je to tvrdio da uopšte nema virusa? Zaista nisam video nikog.zubi wrote: ↑22/03/2021 11:18Ozbiljno??saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16 Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.
- saint_mirad
#7385 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Uz svo saosećanje sa čovekom i njegovom porodicom, ovo je 'appeal to emotion' logička pogreška. Definicija pandemije je promenjena 2009. baš da bi se mogle izvoditi ovakve mere.Impressum wrote: ↑22/03/2021 11:17nazovi ovog sa jadnog covjeka sa snimka pa mu to recisaint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.Impressum wrote: ↑22/03/2021 11:11
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ovo-640789
ma ne postoji korona
kakva ba korona
- zemomak
#7386 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mjenjana je definicija i nakon 2009. godine...dovoljno je da se neka bolest širi cjelim svijetom i eto pandemije! Više u definiciji nema koji broj ljudi oboljeva i smrtnost!!!Lako će s ovim i kad gripa bude ponovo zavest diktaturu!saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 12:22Uz svo saosećanje sa čovekom i njegovom porodicom, ovo je 'appeal to emotion' logička pogreška. Definicija pandemije je promenjena 2009. baš da bi se mogle izvoditi ovakve mere.Impressum wrote: ↑22/03/2021 11:17nazovi ovog sa jadnog covjeka sa snimka pa mu to recisaint_mirad wrote: ↑22/03/2021 11:16
Niko na temi ne tvrdi da ne postoji virus, već je uputno postojanje pandemije, a naročito je upitno što se covid koristi za oduzimanje elementarnih sloboda i za ekonomski reset.
-
pyrocool1
#7387 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Đe petge? Đesu kemtrejlsi? Ne paziš kolega na časuzubi wrote: ↑22/03/2021 12:21To je bila prva faza, onda ga je bilo al nije toliko opasan, onda jeste opasan, al samo za stare... sad smo u fazi, nista virus, vakcine ubijaju..saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 12:19Ko je to tvrdio da uopšte nema virusa? Zaista nisam video nikog.![]()
Sad ozbiljno...Idiokracija je vec debelo na djelu.
- Impressum
#7388 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
pyrocool1 wrote: ↑22/03/2021 12:49Đe petge? Đesu kemtrejlsi? Ne paziš kolega na časuzubi wrote: ↑22/03/2021 12:21To je bila prva faza, onda ga je bilo al nije toliko opasan, onda jeste opasan, al samo za stare... sad smo u fazi, nista virus, vakcine ubijaju..saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 12:19
Ko je to tvrdio da uopšte nema virusa? Zaista nisam video nikog.![]()
![]()
Sad ozbiljno...Idiokracija je vec debelo na djelu.

Đe tetejac? Đe Bil Gec?
-
el-weedo
#7389 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
ovaj bi se borio za zrak i bez kovida.. ima 120 kila hlib te jebo
- zagortenej
#7390 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Teorije zavjere kao i svake druge teorije se apdejtuju u skladu sa novim naučnim otkrićima u vezi covida.
- DEMONIKA
#7392 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
haman ti nije smetalo do jučer, prijatelju, što sam svjesno širila zarazu (gripe), kao i svi vi ostali:-)Point. wrote: ↑09/03/2021 10:24Prijatelju, nisam ja deba, sasvim sam normalne gradje.DEMONIKA wrote: ↑09/03/2021 04:13Smiješni ste
ti znaš šta će u buduČnosti-----jok
eto ti znaš šta će u buduĆnosti
deba pusti se šuplje
rekoše da nema pristupa bez vakcina knjižice, ne znam Point zašto se toliko čudiš i snebivaš na stvari koje ti se već poturaju pod nos!
imam kćer i NEDAM da je uvjetuju vakcinom da dobije zeleno svjetlo za posao u EU!
da li je to OK ???
deba
Bez obzira, uvijek imas mogucnost izbora da se ne vakcinises i time svjesno siris zarazu. Niko te nece tjerati i doci u gluho doba noci da ti pod prisilom dvojice hrmpalija udare vakcinu. To sto ce mozda uvjetovati u buducnosti, pa Boze moj. Imas izbor, to je poenta.
nije ti garant smetalo što su ti svi dahtali za vratom u redovima, hodali gripozni naokolo, a ruke prali kad ? i ako?, dok vam je dezinfekciono sredstvo bio naziv utopijskog filma
deba
pusti se šupljaka i svojih vlažnih snova da
što bi Rambo Amadeus rekao/otpjevao prijatelju, prijatelju....
- Point.
#7393 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prijatelju,mjesas kruske i jabuke. Valjda ti je do sada jasno da gripa i covid nisu bas jedno te isto. Da jeste, ne bi bila ovolika frka. Nista ne spustam, cini ti se, samo konstatujem ne moras se vakcinisati, to je tvoje pravo i imas mogucnost da to izaberes. To je sve.DEMONIKA wrote: ↑22/03/2021 19:20haman ti nije smetalo do jučer, prijatelju, što sam svjesno širila zarazu (gripe), kao i svi vi ostali:-)Point. wrote: ↑09/03/2021 10:24Prijatelju, nisam ja deba, sasvim sam normalne gradje.DEMONIKA wrote: ↑09/03/2021 04:13
Smiješni ste
ti znaš šta će u buduČnosti-----jok
eto ti znaš šta će u buduĆnosti
deba pusti se šuplje
rekoše da nema pristupa bez vakcina knjižice, ne znam Point zašto se toliko čudiš i snebivaš na stvari koje ti se već poturaju pod nos!
imam kćer i NEDAM da je uvjetuju vakcinom da dobije zeleno svjetlo za posao u EU!
da li je to OK ???
deba
Bez obzira, uvijek imas mogucnost izbora da se ne vakcinises i time svjesno siris zarazu. Niko te nece tjerati i doci u gluho doba noci da ti pod prisilom dvojice hrmpalija udare vakcinu. To sto ce mozda uvjetovati u buducnosti, pa Boze moj. Imas izbor, to je poenta.
nije ti garant smetalo što su ti svi dahtali za vratom u redovima, hodali gripozni naokolo, a ruke prali kad ? i ako?, dok vam je dezinfekciono sredstvo bio naziv utopijskog filma, pa sad osvješten i nadasve obrazovan meni kao spuštaš s neke mangupske visine!
deba
pusti se šupljaka i svojih vlažnih snova dana slobodu izbora pod uvjetom...
![]()
što bi Rambo Amadeus rekao/otpjevao prijatelju, prijatelju....![]()
- JohnnyS
#7394 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Misliš da je drukčije obitelji onoga kojeg si prije koju godinu zarazio gripom pa je on umro (i od gripe se umire) od one obitelji čijeg si člana mogao zaraziti koronom?
- Dozer
#7395 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da li sam dobro shvatio... Vakcina sprecava sirenje zaraze?
Otkad to...? Zar vakcina nije samo za sprecavanje tezeg obolijevanja, tj. simptoma, tj. klinicke slike?
Koja od plejade vakcina sprecava sirenje zaraze...?
Koliko ja vidim stanje na terenu, ono izgleda ovako:
- Jos uvijek se ne zna zasto je neko asimptomatski ili s vrlo blagim simptomima (a takvih je i dalje oko 90%), neko sa srednje teskim (oko 5-7%), a neko s teskim i najcesce smrtonosnim (2-5%). Od cega ovo zavisi i zasto se za godinu dana, i duze, ovo nije istrazilo?
- Koliko dugo traju antitijela, sto prirodna, sto od vakcine?
- Da li vakcine pokrivaju sve sojeve virusa ili...sta? Imam slucaj jarana od prije 15 dana koji je dobio temp i kasalj, isti dan se testirao na antitijela i PCR, i - oba nalaza pozitivna. Ima i antitijela, IgG, a nema IgM, i pozitivan na PCR. Kako se ovo objasnjava?
- I dalje se ne zna porijeklo virusa. Slicno Spanskoj gripi, koja se pojavila i nestala nakon 18 mjeseci, a da se nikad nije saznalo njeno porijeklo... A pobila trecinu tadasnje Evrope za to vrijeme. A znamo da virusi ne nestaju tek tako....
Sta bi s H1N1....? I to je bila frka, trka, i odjednom vise nema....
Otkad to...? Zar vakcina nije samo za sprecavanje tezeg obolijevanja, tj. simptoma, tj. klinicke slike?
Koja od plejade vakcina sprecava sirenje zaraze...?
Koliko ja vidim stanje na terenu, ono izgleda ovako:
- Jos uvijek se ne zna zasto je neko asimptomatski ili s vrlo blagim simptomima (a takvih je i dalje oko 90%), neko sa srednje teskim (oko 5-7%), a neko s teskim i najcesce smrtonosnim (2-5%). Od cega ovo zavisi i zasto se za godinu dana, i duze, ovo nije istrazilo?
- Koliko dugo traju antitijela, sto prirodna, sto od vakcine?
- Da li vakcine pokrivaju sve sojeve virusa ili...sta? Imam slucaj jarana od prije 15 dana koji je dobio temp i kasalj, isti dan se testirao na antitijela i PCR, i - oba nalaza pozitivna. Ima i antitijela, IgG, a nema IgM, i pozitivan na PCR. Kako se ovo objasnjava?
- I dalje se ne zna porijeklo virusa. Slicno Spanskoj gripi, koja se pojavila i nestala nakon 18 mjeseci, a da se nikad nije saznalo njeno porijeklo... A pobila trecinu tadasnje Evrope za to vrijeme. A znamo da virusi ne nestaju tek tako....
Sta bi s H1N1....? I to je bila frka, trka, i odjednom vise nema....
-
Ali_G
#7396 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Glede spanske gripe, smatra se da je virus cirkulisao u populaciji i prije pandemije. Vjerovatno u toj cirkulaciji mutirao u opasni oblik, a onda opet u blazi.
Nesto slicno bi moglo biti i sa coronom. To bi moglo objasniti da su ga izolovali i prije zvanicnih datuma
Nesto slicno bi moglo biti i sa coronom. To bi moglo objasniti da su ga izolovali i prije zvanicnih datuma
- muhafuca
#7397 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
najljepshe je kad mozesh sam sebi izmisliti, mislim formirati kontra-argument i onda se uspjesno boriti protiv njega svojim argumentom i osjecati se kao da si nesto postigao.zubi wrote: ↑22/03/2021 12:21To je bila prva faza, onda ga je bilo al nije toliko opasan, onda jeste opasan, al samo za stare... sad smo u fazi, nista virus, vakcine ubijaju..saint_mirad wrote: ↑22/03/2021 12:19Ko je to tvrdio da uopšte nema virusa? Zaista nisam video nikog.![]()
- vaučer
#7398 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Objektivno, mislim da bi ispravan plan izlaska iz ovog vječnog ciklusa lockdowna, otvaranja i opet lockdowna - trebao biti da se rapidno vakciniše sva starija i rizična populacija, zatim potpuno i stalno otvaranje uz naravno opciju da se vakciniše tko hoće iz preostale populacije. Jer ako su oni najviše na udaru vakcinisani i zaštićeni od težih oblika bolesti - ostatk bi se morao moći 'prohodati'.
Sad gdje povući tu liniju za obaveznu vakcinaciju - nemam pojma, kao ni koji je to prosječno udio u cjelokupnoj populaciji.
Sad gdje povući tu liniju za obaveznu vakcinaciju - nemam pojma, kao ni koji je to prosječno udio u cjelokupnoj populaciji.
- pojedinac
#7399 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Šta bi poslije španjolke od 38-45-te?
- zemomak