Vlast prvo bi trebala da provede jednu naucnu studiju gdje se najvise ljudi zarazi, pa onda donositi mjere u skladu sa tim, a ne vodit se pretpostavkama. Zbog toga vecina ljudi i ne postuje mjere, jer neke mjere stvarno vrijedjaju inteligeniciju(ne moras masku nositi u kaficu, ali je moras nositi na otvorenom).meridiyan wrote: ↑23/03/2021 14:11Misljenja sam da nije bas sve naroda nego da najvecu krivicu snose vlasnici i organizatori tih okupljanja i derneka. Da je vlast donijele rigorozne kazne za one koji dozvole prekomjerno okupljanje onda ne bi se imala mogucnost i vecih teferica. Rebne mu prvi put 50 hiljada kaznu pa ako ponovi tuzba i dugotrajno zatvaranje objekta dalo bi sigurno rezultate.palermo wrote: ↑23/03/2021 13:17
Nije narod uopšte inertan, on je samo dio priče......mi govorimo o narodu kome su najliberalnije mjere u Evropi preteške, o narodu koji pravi svadbe sa 200 ljudi, puni noćne klubove,koji ne vejruje da je toliko mrtvih (a i ako jeste, onda im j e svakako bilo suđeno) .....ja uopšte ne vidim da je narod inertan, štaviše on je jedini u evropi uspio da natjera vlast igra kako on svira.....
Jedino se može govoriti o inertnosti i komformizmu vlasti
Zasto na svako okupljanje moramo desiti kao potencijalni klaster, ne krivite narod krivite vlast, godinu dana od pandemije vlast jos nema nikakve dugorocne strategije, 3 skoro 4 mjeseca kako zemlje vrse vakcinnaciju, a mi prosle sedmice formirali tijelo koje ce nabaviti vakcinu.
Eno KO SDA Sarajevo poziva vladu KS da kupe nove respiratore, nevjerovatno koji bezobrazluk. Svi iz vrha SDA rekli da su Fikrini respiratori odlicni, cak je i Novalic rekao da mogu lijeciti 2 covjeka odjednom.
Mogli smo prije godinu dana kriviti pojedince i narod za nepostivanje mjera, ali godinu dana nakon pandemije i nepostojanja nikakve strategije od drzave mogu samo reci, narod nije nista kriv, pa cak i oni koji prave derneke.
Godinu dana samo gledamo nesposobnost i kriminal vlasti, a vlast poziva na odgovornost gradjana, a nigdje odgovornosti onih koji rade za drzavu i koji bi trebali nesto raditi.