zippoo87 wrote: ↑08/05/2020 00:40ne bih ja to odmah proglasavao secerom ni brinuo previse...naravno smanjio bi unos direktnih secera i tako to ali bih odradio jos jedno mjerenje nakon 3 mjeseca
ovo sto sada proglasavaju secerom je sve u svrhu farmaceutske industrije,da sto manju vrijednost secera proglasavaju kao bolest i daju terapiju
nekada je secer do 8 mmol/l smatran normalan a sada bi da ga spuste ispod 6 da bude kao normalan...a sve to u uslovima gdje je skoro pa sva hrana preradjena ,puna aditiva,zasicenih masnoca,secera
malo se uozbilji,izbaci svo smece koje jedes,malo se fizicki aktiviraj...izadji vani setaj,ako imas kucu i oko kuce nekog posla,raduckaj malo i tako to...i nakon jos 3 mjeseca opet provjeri i znati ces na cemu si
Hvala na odgovoru! Taj tromjesečni mi je mjeren nakon tri najgora mjeseca mislim, sa puno nekih sijela, a pogotovo kad je krenula ova priča oko korone - šta raditi nego sjesti u kući i izmišljati šta će se jesti.
Odmah nakon rezultata sam drastično promjenio ishranu, ujedno sam na dijeti zbog kilaže. Šećera nema gotovo nikako, koristim steviu, pa ćemo vidjeti.
Propisan mi je glucophage da pijem uz večeru i mogu primjetiti da mi totalno ubija apetit. Mogao bih po cijeli dan da ne jedem ali se tjeram da jedem 3-4 puta.
E sad, kod mene ima još puno nekih dijagnoza, tako da sam išao kod Zelije koja sumnja da je sve to nekako povezano, najveća sumnja joj je na nadbubrežnu i inzulin, uradio sam hrpu hormona čije rezultate ću imati naredne sedmice kada joj idem ponovo.