Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
MorningStar

#18201 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MorningStar »

Bice insala ubrzo :bih: :D
Industrialyzer

#18202 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Industrialyzer »

Koliko je ova Vlada, uz sve greske, bolja od prethodnih i trenutnih u drugim kantonima, pa nevjerovatno :shock:

Korona zakon spreman, pare operativne u roku od 30 dana, punktovi, svi resursi u pogonu, dva doktora iz Turske, call centar, setovi mjera koji su jedini moguci u ovom trenutku itd.
starii

#18203 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starii »

spreca wrote: 19/03/2021 18:27
_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2021 18:25 Evo i Ze-Do kanton uveo policijski sat od 21:00. Fino je ova vlada natjerala druge da djeluju :thumbup:

Ocekujem da ce i Istocno Sarajevo reagovati.
Odmah ce se to okarekterisati kao prenos nadleznosti :lol:
trebali su u startu odjebati Novalica, i poslati poruku drugim kantonima da je situaciji ozbiljna...realno i u kb zenici je stanje katastrofa, a pitanje je dana kad ce biti u travniku, mostaru tuzli...
spreca

#18204 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by spreca »

starii wrote: 19/03/2021 18:53
spreca wrote: 19/03/2021 18:27
_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2021 18:25 Evo i Ze-Do kanton uveo policijski sat od 21:00. Fino je ova vlada natjerala druge da djeluju :thumbup:

Odmah ce se to okarekterisati kao prenos nadleznosti :lol:
trebali su u startu odjebati Novalica, i poslati poruku drugim kantonima da je situaciji ozbiljna...realno i u kb zenici je stanje katastrofa, a pitanje je dana kad ce biti u travniku, mostaru tuzli...
napadnu
Federalna sa Novalicem na celu, Bakirom i Sebijom su ljubomorni na Fortinu vladu i sve cine da im zasmetaju u realizaciji ili bar neumjesno
laik1981

#18205 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2021 18:19 Pa i promet se prikazuje manjim :D
Pa zato i kazem po onom sto je prijavljeno i polozeno na ime pazara. Ni marke vise..
Login7777

#18206 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Login7777 »

Dvadesettrogodišnji Mehmed Efendić umro je 15. marta od posljedice infekcije virusom korona. Među najmlađim je žrtvama pandemije u Bosni i Hercegovini. Jučer mu je klanjana dženaza i ispraćen je na bolji svijet. Za Source.ba portal danas je govorio njegov otac Selver Efendić podijelivši neke informacije u vezi s Mehmedovom bolešću, liječenjem i preprekama na koje su pritom nailazili.

“Da vam odmah na početku kažem. Ja sam član SDP-a, ne volim SDA, ali ovo što me je zadesilo moram da kažem da su jedino kako treba odreagovali doktori gore sa KCUS-a, Sebijini ljekari. Vodao sam Mešu po doktorima dva-tri dana, niko ga nije htio pogledati. Porodična medicina – to je smrt. Preko nekog reda sam, u konačnici, stigao do Covid ambulante. Ljudi su bili ekstra dobri, preko reda su me pustili, snimili nalaze i zovnuli Hitnu pomoć”, kazao je na početku razgovora Selver Efendić.

“Mehmed nije vjerovao u koronu i stalno smo se prepirali oko toga. Nije htio ni masku da nosi. Bio je strašno snažan, slabo ko da je u gradu bio njegove tjelesne snage. Nije pio, pušio, ništa... Malo ga je uhvatila temperatura i zaboljeli su ga sinusi, pa je mislio da je upala sinusa. Odvučem ga u ambulantu na Breki, gore ukinuli smjenu, nisu radili poslijepodne. Zvao sam onda Vrazovu, niko živ nije htio da se javi. Javio se čovjek sa centrale, ja mu govorio da me spoji, neće da mi se jave. Onda sam se izderao na tog čovjeka i rekao mu, da prostite na izrazu: ‘Reci tim ku***** da se jave na telefon.’ Javila mi se neka volonterka, doktorica nije htjela da se javi. Nema vas niko primiti. Njega ‘muntam’, da idemo privatno, on nije želio. Dobio je uskoro kašalj, a kada je ispljuvao krv, onda sam se potpuno uplašio. Bio sam siguran da je korona. Meša i dalje nije želio da ide na snimanje pluća. Uradio je čak i nalaz na koronu, bio je negativan, ali smo i bez obzira na to znali šta je u pitanju. Evo naprimjer, meni je sad dr. Tawil sa snimkom pluća rekao da imam koronu, da mi možei nalaz biti negativan, ali da nemam šta gledati, jer je korona u pitanju”, ispričao je Selver Efendić.

Stanje njegovog sina ubrzo se dodatno pogoršalo, nakon čega je morao biti hospitaliziran.

“U subotu sam ga odveo u Covid ambulantu. Već nije mogao ni da hoda, teže je hodao, te je sve više i više pljuvao krv. Čim smo snimili pluća, odmah su ga hospitalizirali, ustvari zvali Hitnu i Hitna ga je odvukla. Kada smo uradili CT pluća, doktor me je zovnuo po njegove stvari i rekao da Meša ide na intenzivnu njegu, jer si gore maltene u vešu, ne možeš ništa sa sobom nositi. Doktor Tokić mi je onda rekao: 'Nema od njega ništa!' Rekao mi je da mu je Covid pojeo pluća, ali da ima jako srce i ostale organe i to ga je držalo. Najgore u svemu, što njega to jedno vrijeme ništa nije boljelo. Čak mu je u jedno vrijeme bilo bolje, pa mi je jedna doktorica rekla: 'Pripremite se, on možda može biti kandidat za jednu terapiju koja košta oko 1.800 KM'. Toliko me je to obradovalo. U ponedjeljak ujutro mi javljaju da je Mehmed umro. Mnogi portali su laži napisali o mom djetetu. Dobio sam konačni nalaz ili otpusno pismo, kako se već to kaže, piše da je Meša umro od koronavirusa. Poslali su mi to i telegram saučešća. Još jedna bitna stvar, kad smo došli na Breku, ta doktorica na Breci nije htjela da ga posluša slušalicama, niti da mu pregleda grlo, nego mu je samo propisala neku bezveznu terapiju iz kartona. A on je i tada jako kašljao, sve se čulo u ambulanti kako jako kašlje. Sad mi mrtvo dijete uzimaju u usta i lažu. Odakle takvo srce da neko tako laže i da nas uznemirava”, rekao je Selver Efendić, objašnjavajući da se tokom dženaze onesvijestio.

“Njemu je bila Covid dženaza, bio je u onom specijalnom sanduku. Naplatili su mi 1.700 KM taj poseban sanduk, jer je Meša bio veliki. Inače su ti sanduci oko hiljadu maraka, a meni su ovaj veći naplatili 1.700 KM. Sve iskorištavaju oko ove korone. To je strašno! Sam sanduk 1.700 KM jer je veliki. Fuj i država i sve. Fuj sve!”, govorio je kroz suze Selver Efendić.

Ispratio je sina na bolji svijet, a sada se jedan dio njegove porodice i dalje bori s virusom Selver je potvrdio da i sam ima koronu.

“Doktor mi je po snimci pluća rekao da imam Covid. Imam temperaturu, ali sam toliko iscrpljen. Hitna mi je par puta već dolazila. Moj Mehmed me nikada nije ni ružno pogledao, nije nikada glas na mene digao, a mogao je da me u zubima nosi. Ovo sve govorim radi istine. Zbog portala koji su pisali laži. Istu noć, kada je moj Mehmed umro, umrla je i djevojka od 22 godine koja je ležala sa njim na intenzivnoj. To je bilo isto odjeljenje, još kažu da je to najbolje odjeljenje. Sestre ga 'milkile' po leđima, dok je bio na kisiku, razgovarale s njim, tješile ga i pomagale mu. Valjda su ga pred samu smrt stavili i na respirator", kazao je Selver te na kraju poručio:

“Slobodno napišite da sam ja član SDP-a. Forto i Vlada KS – fuj! Ljudi gore na KCUS-u rade maksimalno, a ovi nas puštaju da umiremo.”
laik1981

#18207 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Industrialyzer wrote: 19/03/2021 18:50 Koliko je ova Vlada, uz sve greske, bolja od prethodnih i trenutnih u drugim kantonima, pa nevjerovatno :shock:

Korona zakon spreman, pare operativne u roku od 30 dana, punktovi, svi resursi u pogonu, dva doktora iz Turske, call centar, setovi mjera koji su jedini moguci u ovom trenutku itd.
Jos da nisu uveli "mjere" sa mjesec i po kasnjenja i da su vakcine nabavili prije jedno dva mjeseca. Ovo sto se sad radi je iz ciste nuzde i nemoci. Djikic kaze da kad zakasnis nema svrhe, al eto Drljevic vjerovatno zna bolje.. Polumjere. Zatvori skole i ugostitelje, a ostavi kladionice, dzamije, gradski saobracaj, produzene boravke u skolama. Danas je citav nip krsio mjere na dzumama, zajedno sa svojim bivsim kolegama iz kartela..
Tvrtko II Kotromanić

#18208 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tvrtko II Kotromanić »

laik1981 wrote: 19/03/2021 19:16
Industrialyzer wrote: 19/03/2021 18:50 Koliko je ova Vlada, uz sve greske, bolja od prethodnih i trenutnih u drugim kantonima, pa nevjerovatno :shock:

Jos da nisu uveli "mjere" sa mjesec i po kasnjenja i da su vakcine nabavili prije jedno dva mjeseca. Ovo sto se sad radi je iz ciste nuzde i nemoci. Djikic kaze da kad zakasnis nema svrhe, al eto Drljevic vjerovatno zna bolje.. Polumjere. Zatvori skole i ugostitelje, a ostavi kladionice, dzamije, gradski saobracaj, produzene boravke u skolama. Danas je citav nip krsio mjere na dzumama, zajedno sa svojim bivsim kolegama iz kartela..
zar nije ogranicen broj vjernika na dzumi?
IZ je to donijela, samo imam i clanovi dzematskog odbora mogu na dzumu

sad ako se to nije ispostovalo od nekih, aferim im :run:
Industrialyzer

#18209 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Industrialyzer »

Pa moras balansirati sa mjerama, gdje ce ljudi sa malom djecom nego u produzeni? Mislim, broje se krvna zrnca jedinoj vladi koja nesto radi. Novalic pisa po ljudima sa nivoa federacije, drzavni nivo ne postoji, nigdje na svijetu nivo vkasti ekvivalent nasem kantonu nije ni pokusao nabaviti vakcine, a ti zamjeras jer Forto nije uspio iako je jedini u tom procesu, a na stranu to da kanton nema nikakvu, osim moralnu, obavezu da ih nabavi. Budite malo realni.
aldinjo

#18210 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by aldinjo »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa je li moguće da neko ovo napiše da bi opravdao ove ublehaše "iz temelja"? :skoljka: :run:
klizim po parkingu

#18211 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by klizim po parkingu »

aldinjo wrote: 19/03/2021 19:26

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa je li moguće da neko ovo napiše da bi opravdao ove ublehaše "iz temelja"? :skoljka: :run:
iskreno u ovako teskoj situaciji sta bi ti uradio il ti ne znas nista bolje od reda :lol: :lol: :skoljka: :run: i tjt :? :-?
aldinjo

#18212 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by aldinjo »

Ma ti u Istočnom Sarajevu vole toliko Sarajevo da će se najvjerovatnije solidarisati, po cijenu gubitka prometa u noćnim satima u narednih 15 dana. Možda već večeras a najkasnije ujutro bi mogli zaključati sve, jer su to ipak dva bratska grada, kao pobratimi. :lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
Last edited by aldinjo on 19/03/2021 19:54, edited 1 time in total.
aldinjo

#18213 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by aldinjo »

klizim po parkingu wrote: 19/03/2021 19:29
aldinjo wrote: 19/03/2021 19:26

iskreno u ovako teskoj situaciji sta bi ti uradio il ti ne znas nista bolje od reda :lol: :lol: :skoljka: :run: i tjt :? :-?
Na ovakve postove najbolje se nasmijati. :lol: :skoljka: :run:
Mate_Miso_Kovac

#18214 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Mate_Miso_Kovac »

E blago glupima... kao sto je ovaj fantom iznad... Samo se kleberiš i dani idu u sreći i rahatluku... :roll:
laik1981

#18215 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Industrialyzer wrote: 19/03/2021 19:23

Pa moras balansirati sa mjerama, gdje ce ljudi sa malom djecom nego u produzeni? Mislim, broje se krvna zrnca jedinoj vladi koja nesto radi. Novalic pisa po ljudima sa nivoa federacije, drzavni nivo ne postoji, nigdje na svijetu nivo vkasti ekvivalent nasem kantonu nije ni pokusao nabaviti vakcine, a ti zamjeras jer Forto nije uspio iako je jedini u tom procesu, a na stranu to da kanton nema nikakvu, osim moralnu, obavezu da ih nabavi. Budite malo realni.
Fortu kritikujem jer sam glasao za njega, odnosno za NS. Ako mi vjerujes iz najbolje namjere. Nije se trebao pouzdati u Fadila delikventa ni ostale debile. Tu skolu su davno trebali nauciti. U se i u svoje kljuse. Trebali su konsultovati struku, ali pravu struku, evropsku struku, a ne ove sto sad vode ovaj krizni stab, cast izuzecima. A sto se tice Fadila vec davno je cetvorka trebala organizovati proteste i da ih za muda povjesamo.. Vjeruj da bi bio u prvim redovima.

A sto se mjera tice i sam znas da su zakasnile i da ima dosta besmislica. Izvini ali ja ne mogu klimati glavom, hvaliti i podrzavati, pa taman da mi je otac uveo te mjere, a ne Forto. Drljevic je nesposobni uljez i kamen spoticanja tog kriznog staba. Procitaj mu samo neke od mnogih intervjua koje je dao u zadnjih godinu dana i sve ce ti biti jasno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18216 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JoseMujica »

aaaa pa šta je ovo poboguste!? Ima li ovdje imalo zdravog razuma?

bilo kakva kritika (ne)rada ili ukazivanje na grešku i odmah horsko upiranje prstom da je neko SDA bot :shock:

pojedini likovi izgleda žive svoju ličnu kulturnu revoluciju ovdje na forumu :roll: a Forto je na dobrom putu da do naredne godine postane Djevica Marija :lol:

Vlast ili kritikuješ ili joj viriš iz šupka, pa vi vidite đe ste :skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18217 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 19/03/2021 19:46 aaaa pa šta je ovo poboguste!? Ima li ovdje imalo zdravog razuma?

bilo kakva kritika (ne)rada ili ukazivanje na grešku i odmah horsko upiranje prstom da je neko SDA bot :shock:

pojedini likovi izgleda žive svoju ličnu kulturnu revoluciju ovdje na forumu :roll: a Forto je na dobrom putu da do naredne godine postane Djevica Marija :lol:

Nema zdrave kritike samo BOTulizam moj Muhika.
last mohicans

#18218 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Ja bih se usrao da sam Forto kako ga "pere" Stojnic. On došao s Cenićkom da raspravlja o mjerama i Forti, da brani tuku iz Mostara, tugo moja.. Previše ga udarali u glavu, Cenićka se sažalila na dotičnog. Senade,vodi ga kuci,jebo te on.
laik1981

#18219 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Onaj ko hvali bilo koju vlast u ovoj drzavi nije dobar u glavu i svima nam cini medvjedju uslugu.. Sve su to "profesionalci" kojima je politika posao,a ne poziv.
aldinjo

#18220 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by aldinjo »

Džamije su zaključali prije sedam dana. Nisi upratio očigledno.
aldinjo

#18221 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by aldinjo »

Mate_Miso_Kovac wrote: 19/03/2021 19:34 E blago glupima... kao sto je ovaj fantom iznad... Samo se kleberiš i dani idu u sreći i rahatluku... :roll:
A ti si pak, pametan. I ne trolaš uopšte. :skoljka: :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18222 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2021 19:47
JoseMujica wrote: 19/03/2021 19:46 aaaa pa šta je ovo poboguste!? Ima li ovdje imalo zdravog razuma?

Nema zdrave kritike samo BOTulizam moj Muhika.
u banana državama ljudi su najjeftijina roba :(
Bloo
Globalna šefica

#18223 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

Ok, smanjite dozivljaj sa SDA BOT slicicom..
BadBoy

#18224 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 19/03/2021 19:34
Fortu kritikujem jer sam glasao za njega, odnosno za NS. Ako mi vjerujes iz najbolje namjere. Nije se trebao pouzdati u Fadila delikventa ni ostale debile. Tu skolu su davno trebali nauciti. U se i u svoje kljuse. Trebali su konsultovati struku, ali pravu struku, evropsku struku, a ne ove sto sad vode ovaj krizni stab, cast izuzecima. A sto se tice Fadila vec davno je cetvorka trebala organizovati proteste i da ih za muda povjesamo.. Vjeruj da bi bio u prvim redovima.

A sto se mjera tice i sam znas da su zakasnile i da ima dosta besmislica. Izvini ali ja ne mogu klimati glavom, hvaliti i podrzavati, pa taman da mi je otac uveo te mjere, a ne Forto. Drljevic je nesposobni uljez i kamen spoticanja tog kriznog staba. Procitaj mu samo neke od mnogih intervjua koje je dao u zadnjih godinu dana i sve ce ti biti jasno.
Sve na stranu, ali kriviti kantonalni nivo vlasti zašto nije nabavio vakcine je samo takav nonsens koji ne postoji nigdje na svijetu. Hajd što mu to SDA botovi kače, al što su se i NS glasači nakačili na tu priču, to ne razumijem...

Ako će se ići tom logikom onda treba krenuti od početka pa kriviti odbor mjesne zajednice...

EDIT: to je ta najperifidnija od svih SDA taktika na koju se, na žalost, primaju i normalni glasači. SDA povuče sa sobom u blato svakog drugog (Fadil povukao Fortu), a pošto SDA glasači vole blato, talog i mulj, njima to ne smeta a glasači drugih opcija se "ohlade".
laik1981

#18225 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

BadBoy wrote: 19/03/2021 20:15
laik1981 wrote: 19/03/2021 19:34

Sve na stranu, ali kriviti kantonalni nivo vlasti zašto nije nabavio vakcine je samo takav nonsens koji ne postoji nigdje na svijetu. Hajd što mu to SDA botovi kače, al što su se i NS glasači nakačili na tu priču, to ne razumijem...

Ako će se ići tom logikom onda treba krenuti od početka pa kriviti odbor mjesne zajednice...
Boli me cosak koji su nivo. Ako su imali mogucnost da ih nabave trebali su to uraditi i tako pokazati i narodu i kartelu kako se radi. Ako nisu imali nikakvu mogucnost da ih nabave onda im se izvinjavam. Sami su krenuli u pricu o nabavci vakcina onda kada su vidjeli da od Fadila i "drzave" nema nista. Moja poenta je da su oni morali unaprijed znati da od toga nece biti nista.. To je vlast kakvu bih ja zelio. Vlast koja misli o svemu i koja djeluje preventivno.. Nisu od juce u politici. Mozda previse ocekujem. A za Nasu Stranku sam glasao jer sam mislio da su pravi liberali. S obzirom da se ispostavilo da oni to nisu od sad glasam samo kontra SDA.
Locked