Škobo Habu wrote: ↑16/03/2021 12:20Fakat ovdje svakog boli qrac za sve, a svi se slomiše komentarišući. Dosta znakovito.ExNihilo wrote: ↑16/03/2021 11:18
Nema meni šta smetati. Mene boli racaku i za Senada, i Pilsela, a naročito Porfirija. Ali je indikativno - što i jeste poenta mog komentara - što Pilselu takvo Senadovo novinarstvo nije smetalo godinama sve dok on i njegov kućni prijatelj (Porfirije) nisu postali žrtve istog.
To Pilsel kaže i sam: čuo je on i ranije o Senadu svašta, ali eto. Šta eto? Nemoj mi pravednički pisati o plemenitoj profesiji sada kad je spržio tebe, a ćutio si dok je istovjetno pržio druge i dovodio klasične budale u emisiju da pričaju o pozitivnim jonima ili širio paniku pričom o svjetskim zavjerama u kontekstu korone.
Pilsel je neopisivo ljigav. Kad ga vidim, imam osjećaj da sam puža progutao.
Pilsel jasno kaže da je čuo sve i svašta o Senadu, no Pilsel nije bio dio menadžmenta koji je zakupio termin na Senadovoj privatnoj televiziji.
Fino je objasnio da bio dio projekta, koji je uz međunarodnu podršku, realizovan, odnosno emitovan putem FACE TV.
Drago se, na koncu, uvjerio o kakvoj je osobi riječ i to je sve. I ne može zbog toga da bude licemjer, kad to nije.
Joj, ironije. Pa nije bio dio menadžmenta ni kada je insistirao da Senad "istoga časa makne s portala tu besramnu manipulaciju i njemu dopusti da sve pojasni i da se Senad onda Porfiriju ispriča". Ali je ipak insistirao.
Zašto to isto nije insistirao, recimo, glede emitovanja onog komentarima o Srbima kao genetskoj grešci, mada nije dio mendžmenta, kao što je branio čast Porfirija, mada nije dio menadžmenta.
Odgovor se krije u mom prethodnom postu.