Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Login7777

#12101 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Image
“Kap koja je prelila čašu bilo je isticanje stranačkih simbola Platforme za progres na Centralnom spomen obilježju šehidima- poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u gradskom parku, kao i nezadovoljstvo samim radom Gradskog odbora ove stranke”, kazao je za Gradačački glas Miralem Kamberović.

Ranije je Platformu za progres napustio i vijećnik Kemal Rabić čime je “Platforma” ostala bez oba vijećnika, dok je NiP ostao samo na jednom.

Kako piše Gradačački glas, u narednom periodu moglo bi doći do novih preslagivanja u javnim institucijama s obzirom na to da kadar NIP-a upravlja “bibliotekom” i Turističkom zajednicom u Gradačcu.
klizim po parkingu

#12102 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by klizim po parkingu »

Login7777 wrote: 16/03/2021 11:30
Image
“Kap koja je prelila čašu bilo je isticanje stranačkih simbola Platforme za progres na Centralnom spomen obilježju šehidima- poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u gradskom parku, kao i nezadovoljstvo samim radom Gradskog odbora ove stranke”, kazao je za Gradačački glas Miralem Kamberović.

Ranije je Platformu za progres napustio i vijećnik Kemal Rabić čime je “Platforma” ostala bez oba vijećnika, dok je NiP ostao samo na jednom.

Kako piše Gradačački glas, u narednom periodu moglo bi doći do novih preslagivanja u javnim institucijama s obzirom na to da kadar NIP-a upravlja “bibliotekom” i Turističkom zajednicom u Gradačcu.
Image
relativno84

#12103 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Sigma90 wrote: 16/03/2021 05:55 Ali de navedi te mjere koje KS moze uvesti a da pomogne nesto. Bez cijelokupne drzave vrlo tesko. Mozes ti sve zatvoriti dok vakcine ne stignu. Ali prvo nemas utjecaj na vakcine jer to kao sto vidimo nabavlja fbih i drzava. A kao drugo od koji para ces ljudima isplacivati za zivot kad sve zatvoris? A i kad zatvoris a u manjem entitetu koji ti je odma uz grad sve otvorito. Znaci odose ti ljudi tamo boli ih briga.
Mogu ti navesti primjer svicarske. Bilo sve otvoreno sto se prodavnica tice. Samo restorane zatvorili. Na nivou drzave su kantonima rekli ni jedan nema pravo sam otvarati nesto ali moze dodatbe mjere uvesti. Jedan kanton uveo da dodatno zatvara sve prodavnice izuzev prehrambene prodavnice. Sta je bilo. Otisli ljudi po prodavnicama u susjedne kantone. Znaci boli narod briga za time sta ti uvodis ako je par kilometara pokraj sve otvoreno.

Tebi treba suradnja sviju nivoa da mozes nesto postici. Drzavni, entitetski i kantonalni. Ali ti jednostavno toga nemas. Nemas ni u drugim drzavama nekim. Ali tudrzava ima najvece ovlasti da naredi. Sto u slucaju BiH cak da imas neces moci provesti jer ce stanlo neko kociti. E ako imas tu strategiju onda mozes ublaziti dok stigne vakcina. Ali ti vec nemas saglasnost sto se tice ulazka u BiH od strane strani drzavljana. O ostalom da ne pricamo.
Ovaj virus je najbolji pokazitelj da ovaj ustav BiH i njena administracija postaje teret za drzavu.
Zanimljivo dok su bili opozicija vrtila se prica kako bi oni bolje odradili ovu pandemiju jer su drugi cisti fijasko, narod im pruzi priliku da to poprave, sad kad su vlast ide prica kako to nema veze s njima, neko drugi treba da radi. Pa sta je njihova uloga osim uhljebljavanja novih kadrova :?
Osim_13

#12104 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

A neke osnove ako ništa su pokrenuli/ubrzali. Prošla vlada je sjebala sebe izostankom ministra, koji je upravo bio neophodan za te neke osnove. Poprilično sam siguran da bi Mario i danas bio premijer da tu nisu kiksali. Šta reći, opet Željko.
miki71210

#12105 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miki71210 »

Sabur
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12106 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

Ha nova ha stara vlada, obicni covjek ga pushi u svakom slucaju.
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#12107 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Istinu govorim »

relativno84 wrote: 16/03/2021 14:35
Zanimljivo dok su bili opozicija vrtila se prica kako bi oni bolje odradili ovu pandemiju jer su drugi cisti fijasko, narod im pruzi priliku da to poprave, sad kad su vlast ide prica kako to nema veze s njima, neko drugi treba da radi. Pa sta je njihova uloga osim uhljebljavanja novih kadrova :?

Zato jer nisu navikli bit vlast i ne snalaze se dobro jer nije vlast samo uhljebljivanje kako mnogi zamišljaju. Dino je to znao i zato pustio ns premijera i sdpu ministra zdravstva (koji je dao izjavu u stilu Skake). Treba imati razumijevanja prema Forti i vladi KS jer pored svih poteškoća imaju klinički centar koji nije pod njihovom kontrolom i dio kantona koji to nije.
miop

#12108 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miop »

Istinu govorim wrote: 16/03/2021 19:33
relativno84 wrote: 16/03/2021 14:35

Zato jer nisu navikli bit vlast i ne snalaze se dobro jer nije vlast samo uhljebljivanje kako mnogi zamišljaju. Dino je to znao i zato pustio ns premijera i sdpu ministra zdravstva (koji je dao izjavu u stilu Skake). Treba imati razumijevanja prema Forti i vladi KS jer pored svih poteškoća imaju klinički centar koji nije pod njihovom kontrolom i dio kantona koji to nije.
Stevanović: Put pacijenta bih definisao za 20 minuta
Doktor Dragan Stevanović o poznatom algoritmu, odnosno, putu pacijenta prema bolnici:

"Put pacijenta bih definisao za 20 minuta!"
Samo mi treba dobra sekretarica!!
mirza_15

#12109 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Jasan protokol danas postoji
Drive in testiranje
Call centar (prije nisi mogao dobiti doktora na telefon) a u početku niko nije smio da te primi. Bilo je budi kući, pa ako preživiš, preživiš.

Kada se pričalo da bi bolje odgovorili na krizu govorilo se uglavnom o ekonomskim mjerama. Za to su izdvoji 21 milion KM (za pomoć privredi)
Login7777

#12110 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Image

I problem riješen.
ole69

#12111 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ole69 »

Login7777 wrote: 17/03/2021 12:19 Image

I problem riješen.
Haj sto si bot, nego si jos glup za medalju.
Osim_13

#12112 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

:lol:
Sigma90

#12113 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sigma90 »

Lingo u elementu. Dino mu u ustima 24 sata. :lol:
A_A_AKCIJA

#12114 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Sigma90 wrote: 17/03/2021 12:26 Lingo u elementu. Dino mu u ustima 24 sata.
To se zove oralna fiksacija. Napujdalo ga u Centrali i sad ga ne vadi iz usta.

Za one koji kontaju priču, cijene, marže i ostale stvari vezane za trgovinu su pod ingerencijom Federalnog Ministarstva trgovine. Zato i jeste proslijeđena inicijativa, kad se SDA i kolaicioni partneri nisu sjetili da urade slično. U Kantonu se na tu temu ne može uraditi ništa.
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#12115 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Istinu govorim »

Kad je prvi put vlada Federacije ograničila maržu na gorivo, meni je taj dan bio najteži. Cijene goriva su u mom gradu pale za 40 feninga i kao neko ko je libertarijanac od malena bilo mi je teško što je odluka Vlade direktno poboljšala moj kvalitet života i zalila malog marksistu u meni
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12116 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Login7777 wrote: 17/03/2021 12:19 Image

I problem riješen.

Image
[/quote]
Sigma90

#12117 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sigma90 »

A_A_AKCIJA wrote: 17/03/2021 12:43
Sigma90 wrote: 17/03/2021 12:26 Lingo u elementu. Dino mu u ustima 24 sata.
To se zove oralna fiksacija. Napujdalo ga u Centrali i sad ga ne vadi iz usta.

Za one koji kontaju priču, cijene, marže i ostale stvari vezane za trgovinu su pod ingerencijom Federalnog Ministarstva trgovine. Zato i jeste proslijeđena inicijativa, kad se SDA i kolaicioni partneri nisu sjetili da urade slično. U Kantonu se na tu temu ne može uraditi ništa.
Ma naporan lik. Po vazdan Dino, Dino i samo Dino. Pokraj majoneze je Dino najbitnije u zivotu doticnog.
Styling

#12118 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Moto Login7777-a je “kad porastem bicu Dino” :lol: :lol: :lol:
miki71210

#12119 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miki71210 »

Izbori su izbori, nije to isto kada slucajno ugazis u govno.
MUNAFIK

#12120 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Kakva akcija SDA botova po društvenim mrežama bas ono cirkus...

Ljude koje godinama imam u prijateljima na FB sada pišu nekakve svakodnevne statuse i komentare i lošoj KS Vladi...

Isti ti ljudi evo godinama nisu napisali ni A protiv bilo koje vlasti gdje je SDA, ni prije ni u toku korone...

Bas su se angazovali.

Treba kritikovati ovu Vladu KS, ali nije ova situacija ko neki fizicki posao, pa neko nije kopao kanale, i sad neko novi dodje i pocne kopat i svi kazemo mašala što radi...

Nas zdravstveni sistem je godinama uništavan i nema te vlade u KS ko moze to sad odjednom ispravit...
Styling

#12121 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

MUNAFIK wrote: 17/03/2021 14:04 Kakva akcija SDA botova po društvenim mrežama bas ono cirkus...

Ljude koje godinama imam u prijateljima na FB sada pišu nekakve svakodnevne statuse i komentare i lošoj KS Vladi...

Isti ti ljudi evo godinama nisu napisali ni A protiv bilo koje vlasti gdje je SDA, ni prije ni u toku korone...

Bas su se angazovali.

Treba kritikovati ovu Vladu KS, ali nije ova situacija ko neki fizicki posao, pa neko nije kopao kanale, i sad neko novi dodje i pocne kopat i svi kazemo mašala što radi...

Nas zdravstveni sistem je godinama uništavan i nema te vlade u KS ko moze to sad odjednom ispravit...
Sve mirise na organizovanu kampanju i pritisak na zaposlenike u drzavnim sluzbama koji su “duzni” SDA za posao pa ih sada prisiljavaju da pisu protiv Vlade KS. “Stranka ih prati” :lol:
drug_profi

#12122 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja se nadam da je ova ekipa iz Istambula napravila neki deal za kakve vakcine. Nama treba jedno 3 miliona doza da se rjesimo pandemije u BiH. i Ako bude pameti KS se moze sav vakcinisati sa nekih 400.000 doza za dva mjeseca.
Ako bi imali recimo 30 punktova koji bi radili 16 sati dnevno svaki dan i ako bi za jednu aplikaciju trebalo do 5 minuta po pacijentu.
A moze i brze. ovo je realno.
drug_profi

#12123 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Styling wrote: 17/03/2021 14:10 Sve mirise na organizovanu kampanju i pritisak na zaposlenike u drzavnim sluzbama koji su “duzni” SDA za posao pa ih sada prisiljavaju da pisu protiv Vlade KS. “Stranka ih prati” :lol:
Bio sam svjedok gdje jedna direktorica pita novog uposlenika "imas li instagram?" "zaprati me"
Sta ce dalje morati raditi jos pitanje je. Ali moze se naslutiti.
MUNAFIK

#12124 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Styling wrote: 17/03/2021 14:10
MUNAFIK wrote: 17/03/2021 14:04 Kakva akcija SDA botova po društvenim mrežama bas ono cirkus...

Bas su se angazovali.

Sve mirise na organizovanu kampanju i pritisak na zaposlenike u drzavnim sluzbama koji su “duzni” SDA za posao pa ih sada prisiljavaju da pisu protiv Vlade KS. “Stranka ih prati” :lol:
Ne znam sta je, ali je evidentno da se se mnogi angažovali i koristi se kriza i smrt ljudi da bi se politicki obracunavali.

Razumijem kad to pisu politicki akticni ljudi pa hajd, ali oni sto nikad ni A nisu napisali sad pametuju... Mene stid za njih.
joint union

#12125 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

Istinu govorim wrote: 17/03/2021 12:46 Kad je prvi put vlada Federacije ograničila maržu na gorivo, meni je taj dan bio najteži. Cijene goriva su u mom gradu pale za 40 feninga i kao neko ko je libertarijanac od malena bilo mi je teško što je odluka Vlade direktno poboljšala moj kvalitet života i zalila malog marksistu u meni
Kad je ogranicila drugi put?
Je li to "prvo" ogranicenje trajalo duze nego ogranicenje cijene namirnica?
Sta ta vlada radi danas kada cijene divljaju?
Post Reply