Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
invincible1921

#2651 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

BadBoy wrote: 15/03/2021 17:09
invincible1921 wrote: 15/03/2021 16:52
BadBoy wrote: 15/03/2021 16:16

Ovo je ono što nekolicina ljudi piše po forumu od početka, ali nemoj se naljutiti, od strane ljudi kakav si bio i ti su konstantno prozivani paničarima, botovima, koronašima, brnjičarima, ovcama itd.

Jebiga.
Pa dobro sta treba kad ima 30 zarazenih sjedit po podrumima? Daj nemojte zayabavat...nosi masku i zivi..

kad brojke podivljaju malo smirit hodanje ljudi i tjt..jebaji ga mjere ti ionako me djeluju tako da sad pricat da je moja kafa izavala pandemiju je u najmanju ruku smijesno..

Jbg j u ratu si ginuo svaki dan pa si nastavljo sa zivotom
Pa baš je u tome problem što sa 30 zaraženih opustiš se ti, peti, deseti i onda tih 30 lagano raste i onda "preko noći" prebukirani kapaciteti. Mislim da dokle god ovo sranje traje nema opuštanja.

Al nisi ti problem koji popije kafu (ako je piješ vani a ne u krcatom kafiću unutra) problem su svi ovi ostali koji su fol kuleri, ne paniče i nazivaju svakakvim imenima ljude koji pozivaju na oprez. Na njih sam mislio.
Ma mislim da se pretjeruje sa tom krivnjom prema gradjanima...eo bar u gradu Sloga, Under, Monument ili kako se zove sad odnosno ta mjesta gdje moze stati 100 plus ljudi ne rade ima godina dana...

Ostali kafici su za 50tak ljudi makismalno...mozda eto Bosna da je izuzetak al ni ona nije dugo radila.

Ne mozes brate zivjeti u strahu konstanom ne kazem ja javasluk da treba provodit i pravit se da nema virusa al zivot ide dalje.

Znaci ako cemo tom logikom trebali bi zatvorit sve ma 2 godine jer eto dok ne budemo sigurni da se virus nece siriti?

Uostalom virus se sirio i kad su bile mjere i kad nisu gotovo istom zestinom tako da to bas i ne pije vode..
laik1981

#2652 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Osim_13 wrote: 15/03/2021 18:37
Gerro wrote: 15/03/2021 18:33
Zamisli da ti odes bez dokumenata u neku stranu zemlju i da hodas. E hodao bi qrac moj
Ja to skoro napisao u komentarima na jednom članku, jebaše mi od do one babe i wannabe hipici, kae i oni su ljudi. Ljud sam i ja al bez papira mi nema u Kyoto koji bi volio otići.

Al haj, nije tema :mrgreen:
To su uglavnom novokomponovani, samoprozvani liberali koji bi kao da stite necija prava i slobode, a da guse prava i slobode gdje i kad oni misle da ih treba gusiti..
daddy-kool

#2653 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

TheRealist wrote: 15/03/2021 17:42 unaprijed znati gdje će biti izolatoriji i centri za oboljele, te da se unaprijed zna koje ekipe gdje idu .
:thumbup:
daddy-kool

#2654 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

invincible1921 wrote: 15/03/2021 18:43

Ma mislim da se pretjeruje sa tom krivnjom prema gradjanima...
Naš sistem je ništa ne zatvarati, ljudi su odgovorni za svoje ponašanje.
Ko bi drugi bio odgovoran?
daddy-kool wrote: 15/03/2021 15:35 Takođe da se podsjetimo, mi kao društvo smo u maju prošle godine prešli na "švedski model, narod je to tražio a za vlast je to najbolja opcija. To tačno znači da je svako prije svega odgovoran za sebe i svoje zdravlje. Narod je upozoravan, izdavane su preporuke pa čak su uvedena i neka ograničenja, ali primarna odgovornost je bila i ostala na pojedincu. Po tom pristupu je svako sam kriv ako se zarazio, trebao se bolje čuvati.

Benjo34

#2655 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Pitanje je, koliko vrijedi život, to jest, koliko ti vrijedi tuđi život, a potencijalno i vlastiti. Odgovor je, ne mnogo, vrijednost kafe, ili šiše. Nažalost za to su mnogi spremni žrtvovati tuđi život, uz neki izgovor "star je on i bio", "imo jos bolesti", ali sad se ne radi samo o takvim.

Po meni ova pandemija pokazuje samo koliko je zapadna civilizacija nedisciplinovana, naspram istočne. Države sa vecim brojem stanovnika, vecom gustinom naseljenosti ali manje sirenje nego na zapadu.

Mnogo razvijenije države od nas uvode lockdown zbog 5 novozaraženih, a mi na 1000 i 60 umrlih dnevno diskutujemo dal treba ili ne, zatvorit kafane...
Trappist

#2656 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Benjo34 wrote: 15/03/2021 19:04 Pitanje je, koliko vrijedi život, to jest, koliko ti vrijedi tuđi život, a potencijalno i vlastiti. Odgovor je, ne mnogo, vrijednost kafe, ili šiše. Nažalost za to su mnogi spremni žrtvovati tuđi život, uz neki izgovor "star je on i bio", "imo jos bolesti", ali sad se ne radi samo o takvim.

Po meni ova pandemija pokazuje samo koliko je zapadna civilizacija nedisciplinovana, naspram istočne. Države sa vecim brojem stanovnika, vecom gustinom naseljenosti ali manje sirenje nego na zapadu.

Mnogo razvijenije države od nas uvode lockdown zbog 5 novozaraženih, a mi na 1000 i 60 umrlih dnevno diskutujemo dal treba ili ne, zatvorit kafane...
:lol: :lol: :lol:

Jeste, trebamo se ugledati na kineze :izet:
madner

#2657 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by madner »

Pa nema sta drzava tu propisati, svako moze odluciti koliko zeli da rizikuje.

Ko hoce na kafu neka ide.
zubi

#2658 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

madner wrote: 15/03/2021 19:14 Pa nema sta drzava tu propisati, svako moze odluciti koliko zeli da rizikuje.

Aha, ko kad samo sebe rizikuje, pa je to ok da slusa svoju pamet...
meridiyan

#2659 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by meridiyan »

I to jos treba. :-)
Srušen šator drive-in punkta u Sarajevu pod težinom snijega
Parking kod mosta Suade i Olge

Image
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2660 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Sjednica jos traje :oops:
Benjo34

#2661 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Trappist wrote: 15/03/2021 19:12
Benjo34 wrote: 15/03/2021 19:04 Pitanje je, koliko vrijedi život, to jest, koliko ti vrijedi tuđi život, a potencijalno i vlastiti. Odgovor je, ne mnogo, vrijednost kafe, ili šiše. Nažalost za to su mnogi spremni žrtvovati tuđi život, uz neki izgovor "star je on i bio", "imo jos bolesti", ali sad se ne radi samo o takvim.

:lol: :lol: :lol:

Jeste, trebamo se ugledati na kineze :izet:
Pa, zato se zapadne države raspadaju za razliku od istočnih. Primjer nije Kina, već recimo Južna Koreja, Japan...
BadBoy

#2662 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

invincible1921 wrote: 15/03/2021 18:43
BadBoy wrote: 15/03/2021 17:09
invincible1921 wrote: 15/03/2021 16:52

Pa dobro sta treba kad ima 30 zarazenih sjedit po podrumima? Daj nemojte zayabavat...nosi masku i zivi..

kad brojke podivljaju malo smirit hodanje ljudi i tjt..jebaji ga mjere ti ionako me djeluju tako da sad pricat da je moja kafa izavala pandemiju je u najmanju ruku smijesno..

Jbg j u ratu si ginuo svaki dan pa si nastavljo sa zivotom
Pa baš je u tome problem što sa 30 zaraženih opustiš se ti, peti, deseti i onda tih 30 lagano raste i onda "preko noći" prebukirani kapaciteti. Mislim da dokle god ovo sranje traje nema opuštanja.

Al nisi ti problem koji popije kafu (ako je piješ vani a ne u krcatom kafiću unutra) problem su svi ovi ostali koji su fol kuleri, ne paniče i nazivaju svakakvim imenima ljude koji pozivaju na oprez. Na njih sam mislio.
Ma mislim da se pretjeruje sa tom krivnjom prema gradjanima...eo bar u gradu Sloga, Under, Monument ili kako se zove sad odnosno ta mjesta gdje moze stati 100 plus ljudi ne rade ima godina dana...

Ostali kafici su za 50tak ljudi makismalno...mozda eto Bosna da je izuzetak al ni ona nije dugo radila.

Ne mozes brate zivjeti u strahu konstanom ne kazem ja javasluk da treba provodit i pravit se da nema virusa al zivot ide dalje.

Znaci ako cemo tom logikom trebali bi zatvorit sve ma 2 godine jer eto dok ne budemo sigurni da se virus nece siriti?

Uostalom virus se sirio i kad su bile mjere i kad nisu gotovo istom zestinom tako da to bas i ne pije vode..
Jesi li kad gledao onaj serial "Air crash investigation" na National Geographic? Znaš kako u uvodnoj špici spiker kaže "Nesreće se ne događaju same od sebe. One su lanac kritičnih događaja koji kulminira nesrećom". Eh tako je i kod nas. Od početka smo mogli vidjeti gdje sve to ide i da ćemo najebat. Počevši od ovih sistemskih problema - u prvom redu jebene zabrane ulaska u jebenu državu bez negativnog PCR testa, pa do nespremnosti bilo kojeg nivoa vlasti od savjeta mjesne zajednice do Vijeća Ministara da povuku i jedan jedini PROAKTIVNI potez, pa na kraju i do samih građana.

Naravno da nije sva krivica na građanima, ali niko ne misli za sebe da je baš on kap koja je preilila čašu. Svako misli da baš on nije problem ako popije kafu i kad imaš 5000 ljudi koji tako pomisle imaš belaj u najavi.

Kažem, mi nikada ni kao društvo a ni kao "sistem" (ovaj neki formalni državni aparat) nismo ozbiljno pristupili ovom problemu do kraja.

Sad ispaštamo i ispaštat ćemo još dugo.
TheRealist

#2663 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

NelsonM wrote: 15/03/2021 18:03 U onom novom respiratornom centru su ukljucili Maline i po onome sto mi rece drugarica koja je tamo rasporedjena , ne rade kako treba. Na podhrastovima se nije povecala smrtnost, umre max 3 ljudi, tamo su ekipe uhodane. Svi ovi drugi umiru uglavnom u tom respiratornom centru.
Ja ne znam čemu širenje dezinformacija na ovakav način? Ovo kao da napišete ne treba ići u bolnicu, jer je veća smrtnost u bolnici, nego u kućama, pa hajmo ostati kući. Ja znam da ljudi žele naći neko drugo objašnjenje za ovo što se dešava, ali nažalost njega nema, situacija je loša.

U resp centar se dovode svi najteži pacijenti, iz svih ustanova, sa svih odjela, od kuće. Mnogi se ne zadrže ni sat-dva, neki ni minut i preminu, tako teški su došli, ali pošto tu umru, evidentiraju se također tu, iako nisu bili tu liječeni. Na podhrastovima ne može rasti smrtnost, jer se gore ne prebacuju najteži pacijenti. Naravno da većina pacijenata umire u respiratornom centru. Pa u bolnicama najveći broj ljudi umire u intenzivnim njegama, ne umire na odjelima. Pa ni u OB skoro niko ne umire, a jasno je valjda zbog čega.

Većina respiratora u resp. centru nisu "malina". A pacijenti se priključuju na kraju na ono što imaš na raspolaganju, jer bez toga bi sigurno jako brzo umrli. I ne znači ako je neko na aparatu, da je odmah intubiran. Čak ne mora biti ni NIV, ali to je već druga tema.

laik1981 wrote: 15/03/2021 18:06 a imaju 70 provjerenih i kvalitetnih masina.
I svi se oni koriste. Ne zaboravite da imate operacione sale, gdje moraju biti ti uređaji, imate nekoliko intenzivnih jedinica, gdje također moraju biti te mašine, pa postoji GAK i pedijatrija, gdje moraju biti ti uređaji. Apsolutno svi aparati se koriste, ali očito neki ne shvataju šta se dešava trenutno.

Šta misliš, koriste se "malina", a ovi drugi stoje negdje u ćošku?
Last edited by TheRealist on 15/03/2021 19:46, edited 2 times in total.
madner

#2664 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by madner »

zubi wrote: 15/03/2021 19:16
madner wrote: 15/03/2021 19:14 Pa nema sta drzava tu propisati, svako moze odluciti koliko zeli da rizikuje.

Pa drugi svjesno ima interakciju, dakle prihvata rizik.
zubi

#2665 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

madner wrote: 15/03/2021 19:37

Jeste, ides na posao i svjesno prihvatas rizik da ti je dijete radnog kolege s kojim sjedis 8 sati u kancelariji, eto bas sinoc bilo u Mostaru i snimalo video za Fortu...

Na svakog covjeka diirektno utice ponasanje drugih ljudi, njihovo rizicno ponasnje se i tebi moze obiti o glavu..
ZyzzSar

#2666 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by ZyzzSar »

ma ovo su politicke igre sve u sarajevu, izgleda samo sarajevo problematicno u cijeloj bosni
politika u kombinaciji sa uzasnim zdravstvom
pa u srbiji je zadnje 7 dana prosjek oko 4k slucajeva dnevno, i nista narocito se ne pise
po kojoj je logici sada gore stanje u bosni na nekih 900 slucajeva u prosjeku dnevno, nego tamo u periodu kraj otkobra i novembar kad je bilo 1.5k prosjek
bosna oko 28 zarazenih dnevno na 100k prosjek, srbija oko 58, ceska preko 100
i zasto nasi portali ne pisu o silnim protestima u njemackoj koji se organizuju stalno protiv covid mjera, a i tamo su poceli da popustaju, otvaraju se frizerski i slicno
meridiyan

#2667 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by meridiyan »

Seoska varalica i dalje hara. Je li moguce da ovom tipu niko nista ne moze? :roll: :roll:

No, kako je rečeno, razlog nije obimna dokumentacija. Naime, "MGM Farm", čiji je suvlasnik osuđivani utajivač poreza Mensur Mušija, nema niti jedan dokument za uvoz vakcina za koronavirus. Ipak, važi za favorita premijera Novalića.

Pored toga, Novalić želi kompaniju "KrajinaGroup" obavezati i za distribuciju vakcine što iz ove firme odbijaju. Oni su, kako nam je rečeno, spremni izvršiti uvoz i na tome stati.

Zanimljivo je da sastanku ad-hoc komisije trebao prisustvovati neko ispred Ministarstva finansija FBiH, međutim navodno to ministrica Jelka Miličević nije dozvolila jer joj se ne sviđa tok kojim ide proces nabavke. Pored toga, ad-hoc komisiju napustio je član dr. Mirsad Kacila vidno nezadovoljan onim što je čuo.

Nakon sjednice ove komisije stiglo je i saopćenje iz Kabineta Novalića u kojem se kaže da je dobavljačima dat rok sutra do 16 sati da pošalju svu dokumentaciju. Podsjetimo, oni su tražili 48 sati. Novalić je ponovio da su problemi nastali jer dobavljači “izloženi medijskim i političkim pritiscima”.

Objavio je da su izronili i novi dobavljači: Bosnalijek, Oktal Pharm, Tuzla Farm te Medimpex...

Posebno je zanimljiva ova posljednja kompanija čiji je vlasnik Šemso Mujezin. On je, dobar prijatelj Asima Sarajlića, SDA-ovog čovjeka za “završavanje poslova”. Sjedište Medimpexa je u Vogošći odakle je i Sarajlić.
invincible1921

#2668 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

@BadBoy @Dady_cool

Dobro kako onda objasnjavas da drzave koje su puno uredjenije i u kojima su mjere sto puta ekstremnije nego kod nas , imaju iste probleme?

Znaci sta vi predlazete da naredne dvije godine niko nista ne radi?Jer suti sjedi moze se virus pojavit opet..

Jedni govore kad se poveca broj"eto to je jer raja ne postuje nista", drugi kazu kad se smanji "eto vidite nisu nam trebale mjere"...

Ja smatram koronu opasnom bolescu mada apsolutno sam za to da mediji prije svega pa i ljudi pretjeruju u svemu ...recimo sve se vidi i o svemu se prica sto je negativno...UMRLI, ZARAZENI,NA RESPIRATORU...samo niko nikad da kaze nesto pozitivno. Evo npr koliko se ljudi oporavi koliko ljudi nema uopste simptome ..onda i pored sve price o nakoj nekulturi naseg naroda mi smo na na nekih 150k zarazenih..eto i nek je duplo vise th 300k opet taj broj toliko drastican kad skontas da pricamo o periodu od godinu dana.

Al nejse sto puta prezvakana tema..

Znaci sta vi predlazete da naredne dvije godine niko nista ne radi?Jer suti sjedi moze se virus pojavit opet..? U fazonu ukini mjere al nemoj niko da ide nigdje?

Ako cemo vec o nekim teorijama zavjere ili nazovite kako zelite, ja vjerujem da je korona opasna ko sto sam i rekao, vjerujem u 95% stvari vezanih za nju sto govore strucnjaci...ali apsolutno ne vjerujem da ikakvim mjerama se to moze smanjiti ili suzbiti..jednostavno broj raste i opada kako mu dodje i tjt.

Svi ste pjenili radili Neuma, Black fridaya, ljeta itd ..pa nista...eo i sad nakva prica o skijanju pa sto onda nije bukno bal u decembru ili januaru ili februqru? U sustini niti vi imate pojma niti nas krizno stab nego interpretirate onako kako vam odgovara

Ako cemo tom logikom eo ovo sto nam se sad desava je zbog onih sto su isli u neum na more..izvoli dokazi da nije..
Last edited by invincible1921 on 15/03/2021 19:56, edited 1 time in total.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2669 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Mirise na novi lockdown
madner

#2670 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by madner »

zubi wrote: 15/03/2021 19:45

Jeste, ides na posao i svjesno prihvatas rizik da ti je dijete radnog kolege s kojim sjedis 8 sati u kancelariji, eto bas sinoc bilo u Mostaru i snimalo video za Fortu...

Na svakog covjeka diirektno utice ponasanje drugih ljudi, njihovo rizicno ponasnje se i tebi moze obiti o glavu..
Tako je, svjesno si prihvatio rizik jer ti je posao bitan. Trazi drugi gdje nemas kolege, nemoj raditi, taman kao ovi ugostitelji. Ili nadji kolege koji imaju iste prioritete kao i ti, ne treba ti drzava, ako je opasnost dovoljno velika ljudi ce se sami paziti.
zubi

#2671 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

madner wrote: 15/03/2021 19:59
zubi wrote: 15/03/2021 19:45

Tako je, svjesno si prihvatio rizik jer ti je posao bitan. Trazi drugi gdje nemas kolege, nemoj raditi, taman kao ovi ugostitelji. Ili nadji kolege koji imaju iste prioritete kao i ti, ne treba ti drzava, ako je opasnost dovoljno velika ljudi ce se sami paziti.
Cool.

Mogu li i poreze da ne placam, posto ne treba da ocekujem da me drzava / sistem stiti??
Osim_13

#2672 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Osim_13 »

Eno Harki nabi katanac na Mahalu, kae nećemo čekati nesposobnu vlast, a neku noć sa Topom blokirao ceste.
BadBoy

#2673 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

invincible1921 wrote: 15/03/2021 19:54 @BadBoy @Dady_cool

Dobro kako onda objasnjavas da drzave koje su puno uredjenije i u kojima su mjere sto puta ekstremnije nego kod nas , imaju iste probleme?

Znaci sta vi predlazete da naredne dvije godine niko nista ne radi?Jer suti sjedi moze se virus pojavit opet..

Jedni govore kad se poveca broj"eto to je jer raja ne postuje nista", drugi kazu kad se smanji "eto vidite nisu nam trebale mjere"...

Ja smatram koronu opasnom bolescu mada apsolutno sam za to da mediji prije svega pa i ljudi pretjeruju u svemu ...recimo sve se vidi i o svemu se prica sto je negativno...UMRLI, ZARAZENI,NA RESPIRATORU...samo niko nikad da kaze nesto pozitivno. Evo npr koliko se ljudi oporavi koliko ljudi nema uopste simptome ..onda i pored sve price o nakoj nekulturi naseg naroda mi smo na na nekih 150k zarazenih..eto i nek je duplo vise th 300k opet taj broj toliko drastican kad skontas da pricamo o periodu od godinu dana.

Al nejse sto puta prezvakana tema..

Znaci sta vi predlazete da naredne dvije godine niko nista ne radi?Jer suti sjedi moze se virus pojavit opet..? U fazonu ukini mjere al nemoj niko da ide nigdje?

Ako cemo vec o nekim teorijama zavjere ili nazovite kako zelite, ja vjerujem da je korona opasna ko sto sam i rekao, vjerujem u 95% stvari vezanih za nju sto govore strucnjaci...ali apsolutno ne vjerujem da ikakvim mjerama se to moze smanjiti ili suzbiti..jednostavno broj raste i opada kako mu dodje i tjt.

Svi ste pjenili radili Neuma, Black fridaya, ljeta itd ..pa nista...eo i sad nakva prica o skijanju pa sto onda nije bukno bal u decembru ili januaru ili februqru? U sustini niti vi imate pojma niti nas krizno stab nego interpretirate onako kako vam odgovara

Ako cemo tom logikom eo ovo sto nam se sad desava je zbog onih sto su isli u neum na more..izvoli dokazi da nije..
Sad ti meni imputiraš neke stvari. Ja nikada (osim kad sam trolao određene ljude na drugoj temi) nisam zagovarao taj famozni lockdown. Od početka samo trubim na to da ljudi ozbiljnije shvate situaciju i da budu revnosniji u tri stvari: 1. Nošenje maske, 2. Smanjenje kontakta i 3. Lična higijena.

Sve aktivnosti na otvorenom su minimalnog rizika. Znači terase i bašte kafića mogu neometano raditi. Problem su mali zatvoreni prostori a gotovo svi klubovi su kod nas na taj fazon.

Pored ovoga dovoljno je još uvesti i negativan PCR test za ulazak u zemlju i eto načina da se uspješno nosi sa virusom.

Ostalu naučnu fantastiku poput angažiranja Bosnalijeka i tako to neću ponavljati. Mi za to nećemo biti sposobni nikada.
BadBoy

#2674 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Osim_13 wrote: 15/03/2021 20:05 Eno Harki nabi katanac na Mahalu, kae nećemo čekati nesposobnu vlast, a neku noć sa Topom blokirao ceste.
Hahahahah Allahu dragi
Iker C

#2675 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

BadBoy wrote: 15/03/2021 20:08
Osim_13 wrote: 15/03/2021 20:05 Eno Harki nabi katanac na Mahalu, kae nećemo čekati nesposobnu vlast, a neku noć sa Topom blokirao ceste.
Hahahahah Allahu dragi
Toliko je ljudi zarazeno, nema vise ljudi da sjedi po nargilama. Sad ce ugostitelji moliti da se sve zatvori da dobiju kakvu pomoc od drzave .
Locked