Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
emmir1
#2601 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Eno Kacila napustio tim za nabavku vakcine i pozvao narod da se vakciniše gdje god može jer je ovdje rasulo.
Zamislite da je u ratu u Bihacu general Dudakovic napustio položaje i rekao neka se brani kako ko može.
Strašno.
Inače činjenica da nemamo vakcine, da smo prepušteni sami sebi je porazna i to je stvar zbog koje svi moraju dati ostavke
Jasno da je ovo slučaj i za tužilaštvo, no kako oni iz vlasti drže tužilaštvo ništa se tu neće uraditi
Zamislite da je u ratu u Bihacu general Dudakovic napustio položaje i rekao neka se brani kako ko može.
Strašno.
Inače činjenica da nemamo vakcine, da smo prepušteni sami sebi je porazna i to je stvar zbog koje svi moraju dati ostavke
Jasno da je ovo slučaj i za tužilaštvo, no kako oni iz vlasti drže tužilaštvo ništa se tu neće uraditi
-
invincible1921
#2602 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa dobro sta treba kad ima 30 zarazenih sjedit po podrumima? Daj nemojte zayabavat...nosi masku i zivi..BadBoy wrote: ↑15/03/2021 16:16Ovo je ono što nekolicina ljudi piše po forumu od početka, ali nemoj se naljutiti, od strane ljudi kakav si bio i ti su konstantno prozivani paničarima, botovima, koronašima, brnjičarima, ovcama itd.Benjo34 wrote: ↑15/03/2021 16:13 Ne branim niti jednu vlast, niti napadam nekog, ali hajde da malo krenemo i od sebe. Šta smo mi uradili da se spremimo za treći val? Svjesni smo da nam je zdravstvo u kurcu kao i cijela država, i kako mi kao narod na to reagujemo tokom pandemije koja uzima maha? Odemo u diskoteku, nakamarimo se ko stoka u nargilanama, i ostalim nebitnim objektima, i sad očekujemo da bolnice mogu primiti sve?
Vidjeli smo snimak iz Mostara, sutra će jebat majku Forti ili Srbiji, Gavrankapetanovicu jer su roditelji u teškom stanju ili čak ta ista osoba koja je snimala (nije iskljucivo nista u ovom mutiranom soju), a to što je tuka otišla u ovakvom sranju u disko, to ni da se počeše niko.
Bolnice se trebaju spremiti, ali isto tako, i narod se mora opametiti, preko noći.
Jebiga.
kad brojke podivljaju malo smirit hodanje ljudi i tjt..jebaji ga mjere ti ionako me djeluju tako da sad pricat da je moja kafa izavala pandemiju je u najmanju ruku smijesno..
Jbg j u ratu si ginuo svaki dan pa si nastavljo sa zivotom
-
laik1981
#2603 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A ja znam da si sve to ti i slicni tebi.. A vjerovatno si novokomponovani liberal koji bi svasta nesto oduzimao i zabranjivao..high_volume wrote: ↑15/03/2021 16:14Tebi, i takvim poput tebe, u vrijeme pandemije i svih okolnosti u kojima se nalazimo, treba oduzeti pravo na pisanje, jer je krajnje destruktivno, zlonamjerno i štetno, jer si jedno obično podlo i neuko ljudsko .... (završi sam, da ja ne dobijem banlaik1981 wrote: ↑15/03/2021 16:02Samo klimaj glavomhigh_volume wrote: ↑15/03/2021 15:54
A s koje pozicije ti donosiš ovakve procjene i tvrdnje da bi lockdown donio veću štetu? Jeli li epidemiolog, ljekar iz oblasti koja je relevantna za coronavirus i COVID bolest, jesi li ikakva stručna osoba, na bilo koji način involvirana u aktuelna zdravstvena dešavanja oko coronavirusa, ili si samo još jedan bezveznak koji lupeta budalaštine po forumu i nanosi veću štetu nego ikakvu korist![]()
, a vrijeme ce pokazati.
![]()
-
emmir1
#2604 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Italija i Francuska uz Njemacku takodje obustavili AstraZenecu
To je to što se tiče te vakcine.
Ide navala na Pfizer i Modernu koji su uglavnom za USA rezervisani
Ostaje Kina i Rusija
Nakon što je Kina zgrnula milijarde na maskama, respiratorima...sada će ubit milijarde na vakcinama.
Ako hitno ne reagujemo za kineske i ruske vakcine, ostat ćemo zadnji u redu.
Mislim da odgovorni ljudi trebaju redom da budu uhapšeni
Ostaje Kina i Rusija
Nakon što je Kina zgrnula milijarde na maskama, respiratorima...sada će ubit milijarde na vakcinama.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2605 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kineska je obicna vakcina bez reagovanja na RNK?
- oldtajmer
#2606 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
eto kud koji mill moji, svakako da se i sutra svi vakcinisemo dok steknemo imunitet ima da pomre jos bruka rajeProf. Kacila je, na kraju, uputio poruku građanima:
- Ko god može i gdje god može neka se vakciniše. Jer, čekajući uvaženu gospodu da nešto naprave, bojim se da to neće dočekati. Zbog načina na koji rade i kako rade, stičem dojam ili da ne znaju ili ne žele biti uključeni u proces 24 sata dnevno, onako, kako to u drugim državama čine predsjednici vlada, koji direktno komuniciraju sa subjektima koji se bave proizvodnjom vakcina.
-
laik1981
#2607 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa gleda i Forto mnoge parametre za koje zagovornici lockdowna i ne pomisljaju da postoje. Zato se i lome danima oko odluka za lockdown. Zato ni u novembru nije bilo lockdowna i zato se i ne spominje nigdje drugo u BiH. Zna sta iz toga proizilazi u okolnostima zatvaranja samo KS. Tuga je da ta istrazivanja trzista i javnog mijenja moraju placati stranci da bi njima omogucili politicki opstanak. Ali opet, odluka ce biti na vladi KS..Trappist wrote: ↑15/03/2021 16:19 Za ove trolcine i uhljebe sto su pripremili sampanjac i vlazne maramice:
"Odgovarajući na zastupnička pitanja na hitnoj sjednici Skupštine KS, premijer Edin Forto je kazao da Vlada KS nema namjeru ići u potpuni "lockdown" jer budžet KS ne može podnijeti potpuno zatvaranje."
-
invincible1921
#2608 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ispade bisera vizionaremmir1 wrote: ↑15/03/2021 16:56 Italija i Francuska uz Njemacku takodje obustavili AstraZenecu
Ostaje Kina i Rusija
-
Naslovnica
#2609 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Danas mi je, iz druge ruke, došla informacija da radnici u Preventu rade jednu smjenu samo pozitivni, a drugi negativni.
Također, da su u nekim AMKO prodavnicama zaprijetili prodavačicama da će dobiti otkaz ako ne budu dolazile na posao, iako su pozitivne.
Meni ovo vuče na pf "zavera bre", ali me ništa ne bi iznenadilo.
Također, da su u nekim AMKO prodavnicama zaprijetili prodavačicama da će dobiti otkaz ako ne budu dolazile na posao, iako su pozitivne.
-
BadBoy
#2610 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa baš je u tome problem što sa 30 zaraženih opustiš se ti, peti, deseti i onda tih 30 lagano raste i onda "preko noći" prebukirani kapaciteti. Mislim da dokle god ovo sranje traje nema opuštanja.invincible1921 wrote: ↑15/03/2021 16:52Pa dobro sta treba kad ima 30 zarazenih sjedit po podrumima? Daj nemojte zayabavat...nosi masku i zivi..BadBoy wrote: ↑15/03/2021 16:16Ovo je ono što nekolicina ljudi piše po forumu od početka, ali nemoj se naljutiti, od strane ljudi kakav si bio i ti su konstantno prozivani paničarima, botovima, koronašima, brnjičarima, ovcama itd.Benjo34 wrote: ↑15/03/2021 16:13 Ne branim niti jednu vlast, niti napadam nekog, ali hajde da malo krenemo i od sebe. Šta smo mi uradili da se spremimo za treći val? Svjesni smo da nam je zdravstvo u kurcu kao i cijela država, i kako mi kao narod na to reagujemo tokom pandemije koja uzima maha? Odemo u diskoteku, nakamarimo se ko stoka u nargilanama, i ostalim nebitnim objektima, i sad očekujemo da bolnice mogu primiti sve?
Vidjeli smo snimak iz Mostara, sutra će jebat majku Forti ili Srbiji, Gavrankapetanovicu jer su roditelji u teškom stanju ili čak ta ista osoba koja je snimala (nije iskljucivo nista u ovom mutiranom soju), a to što je tuka otišla u ovakvom sranju u disko, to ni da se počeše niko.
Bolnice se trebaju spremiti, ali isto tako, i narod se mora opametiti, preko noći.
Jebiga.
kad brojke podivljaju malo smirit hodanje ljudi i tjt..jebaji ga mjere ti ionako me djeluju tako da sad pricat da je moja kafa izavala pandemiju je u najmanju ruku smijesno..
Jbg j u ratu si ginuo svaki dan pa si nastavljo sa zivotom
Al nisi ti problem koji popije kafu (ako je piješ vani a ne u krcatom kafiću unutra) problem su svi ovi ostali koji su fol kuleri, ne paniče i nazivaju svakakvim imenima ljude koji pozivaju na oprez. Na njih sam mislio.
- Haris.ba
#2611 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne kazem da nije moguce. Kod nas je sve moguce.Naslovnica wrote: ↑15/03/2021 17:06 Danas mi je, iz druge ruke, došla informacija da radnici u Preventu rade jednu smjenu samo pozitivni, a drugi negativni.![]()
![]()
Ali, raja zna da je pozitivna kada se pojave simptomi, te se javlja doktor. Valjda se moras testirati. Kada se testiras, onda si udefteren u sistemu zarazenih.
Ko ce se igrati sa tim? Ne znam. Sve je moguce.
P.S.
Valja vadit ikonu sa tavana i u Srbiju na vakcinu. Ako sada prodje poslije izjave Kacile bez reakcije, onda sve sta nas ceka sami smo krivi.
- Dozer
#2612 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nema tu nista ni porazno, ni novo, ni cudno, a jos manje neocekivano ili neuobicajeno.emmir1 wrote: ↑15/03/2021 16:49 Eno Kacila napustio tim za nabavku vakcine i pozvao narod da se vakciniše gdje god može jer je ovdje rasulo.
Strašno.
Trokraka ENV kamarila vec 3 decenije pokazuje i dokazuje da nije sposobna ni za sta. Kada god su negdje izgubili vlast, svu mogucu energiju su tada koristili kako bi one koji su ih smijenili prikazali nesposobnima, optuzivali za sve i svasta, podmetali, lagali, varali, krali...sve redom.
Sve to isto rade i sada prema Vladi KS, bijesni jer su izgubili najvecu kravu muzaru u drzavi, pri cemu uredno (i opravdano) racunaju na kratku pamet, ili je jos bolje reci - glupocu naroda, koji uopste ne razumije da je sve ovo rezultat iskljucivo vladavine SDA/HDZ/SNSD kleptokratije.
Vakcine nisu stvar lokalnog nivoa vlasti, nego drzavnog. A na drzavnom imamo koga imamo, tj. nabrojane.
I umjesto da ovaj glupi narod konacno digne glavu i pogleda malo iznad i oko sebe, a ne samo pod svoje noge, mozda bi i konanco shvatio ko i sta je krivac za svo sranje u drzavi tokom zadnjih 30 godina.
Cujem od ljudi da je i ono vakcinisanje u Srbiji ttrenutno kako kome prodje... Nekoga pozovu, po automatizmu i sistemski, a ondan a licu mjesta traze LK, i ako nije srbijanska - vrate ljude. A nekoga vakcinisu bez obzira na LK. Dakle - u par s dzokerom, pa sta bude.
A za domace sranje... Sta drugo da se kaze osim da idu i opsti izbori. Jedina nada, ona minimalna, jeste da ljudi nece zaboravit isve ovo sto se desavalo i desava tokom 2020-2021, i da ce na tim izborima imati bar toliko pameti da kazne sve to. Konacno, i jednom za sva vremena.
-
Naslovnica
#2613 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Znam da neke velike firme imaju svoja antigenska testiranja, šta li. Nedavno su kolege iz jedne velike BH firme išli u svoju direkciju da ih testiraju u njihovim prostorijama, njihovom aparaturom. To je 100% tačno. Ne znam koja vrsta testa je u pitanju, ali rade u "turnisima", svaki turnus testiraju na početku, mislim svakih 14 dana.Haris.ba wrote: ↑15/03/2021 17:12Ne kazem da nije moguce. Kod nas je sve moguce.Naslovnica wrote: ↑15/03/2021 17:06 Danas mi je, iz druge ruke, došla informacija da radnici u Preventu rade jednu smjenu samo pozitivni, a drugi negativni.![]()
![]()
Ali, raja zna da je pozitivna kada se pojave simptomi, te se javlja doktor. Valjda se moras testirati. Kada se testiras, onda si udefteren u sistemu zarazenih.
Ko ce se igrati sa tim? Ne znam. Sve je moguce.
- Lincoln-Burrows
#2614 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Teško da bi vlasnici firma mogli natjerati oboljelog od gripe da radi, ovo sa pozitivni/negativni je uvelo u početku zbunjenost a sada ovako postupaju.Naslovnica wrote: ↑15/03/2021 17:06 Danas mi je, iz druge ruke, došla informacija da radnici u Preventu rade jednu smjenu samo pozitivni, a drugi negativni.![]()
![]()
Od početka je trebalo uvesti podjelu bolesni/zdravi i ne bi se događale ovakve stvari o kojima pišeš, jer se ne bi mogle događati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2615 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Na fejsbuku frajer kaci 700 pokusaja da dobije ambulantu u butmiru
- Lincoln-Burrows
#2616 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Privatnika dobiješ iz prve.Black swan wrote: ↑15/03/2021 17:27 Na fejsbuku frajer kaci 700 pokusaja da dobije ambulantu u butmiru
- oldtajmer
#2617 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
i hocemo li na kraju dana imati ikakve konkretne mjere ili ce nas obavijestiti kako su donijeli zakljucke,jebali ih oni skupa sa preporukama
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#2618 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Spasite nas, uvedite LD !
-
high_volume
#2619 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Dakle, u ovoj coronakriznoj situaciji, između zaštite zdravlja ljudi potpunim lockdownom, s jedne strane, i novca budžeta KS, s druge strane, Forto je odlučio za novac!
Primarna mu je zaštita budžeta i novca budžetskim korisnicima, pa i sebi, nego zdravlje ljudi tog istog budžetskog područja
Bilo je bitnije ove zime puštati u eksploataciju i zaradu sve moguće "ZOI84-žice" po Bjelašnici, nego zaštiti zdravlje ljudi, što je i po zakonima ove države obavezan, i on i mnogi drugi nosioci vlasti, pa se sada panično hvata za glavu u svoj nemoći i neznanju kako da svi izađemo iz krize.
Prošlo ljeto, Neum nam je dohakao, ove zime Bjelašnica i Jahorina. Neum će i opet ove godine...
-
TheRealist
#2620 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Obučiti osoblje koje nije obučeno za brigu o teškim pacijentima, jer toga nam hronično fali (nemate vi ništa od velikog broja uposlenih, kad ne znaju šta se treba raditi u ovoj situaciji, s obzirom da im to nije u opisu posla, a tehničari sa biroa tek neće pomoći, niti imate išta od broja kreveta - to je toliko glup argument, da mi se ne piše o tome), unaprijed znati gdje će biti izolatoriji i centri za oboljele, te da se unaprijed zna koje ekipe gdje idu - to su neke stvari koje bi uveliko olakšale rad svima nama, i spremnije bi se ovo dočekalo. Naravno, za to su bolnice trebale dobiti dozvole da potroše dio novca na te stvari (a to nisu ni tako mali projekti), da ga opravdaju, ali da ih onda niko ne pita što se to potrošilo, a da nije trebalo (da slučajno nisu zatrebali).
Pogledajmo DZ, koliko puta su samo proširivali kapacitete (Covid centri, pa oni punktovi za testiranja)? To se odmah moglo uraditi, ili kad se vidjelo da ne ide, trebalo se puno brže raditi. Sve nam je sporo.
Naravno, bilo bi dobro i da se puno manje politiziraju stvari, ali to je u BIH već sve u domenu naučne fantastike.
Ostalo je bilo u domenu kantona i države, ali vidimo da su svi redom nesposobni.
- Industrialyzer
#2621 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sram ga bilo, klosarcina dezerterska.high_volume wrote: ↑15/03/2021 17:42Dakle, u ovoj coronakriznoj situaciji, između zaštite zdravlja ljudi potpunim lockdownom, s jedne strane, i novca budžeta KS, s druge strane, Forto je odlučio za novac!![]()
Primarna mu je zaštita budžeta i novca budžetskim korisnicima, pa i sebi, nego zdravlje ljudi tog istog budžetskog područja![]()
Bilo je bitnije ove zime puštati u eksploataciju i zaradu sve moguće "ZOI84-žice" po Bjelašnici, nego zaštiti zdravlje ljudi, što je i po zakonima ove države obavezan, i on i mnogi drugi nosioci vlasti, pa se sada panično hvata za glavu u svoj nemoći i neznanju kako da svi izađemo iz krize.
Prošlo ljeto, Neum nam je dohakao, ove zime Bjelašnica i Jahorina. Neum će i opet ove godine...![]()
I da je odlucio suprotno, opet bi mu isto napisao.
-
high_volume
#2622 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kuda će zaraženi proći i doći na posao, i zar nije po zakonu obavezan biti u kućnoj izolaciji, ako je zaražen. Ako takav napusti izolaciju i bude u javnom prostoru, mislim da mu pada krivična odgovornost za ugrožavanje zdravlja ljudiNaslovnica wrote: ↑15/03/2021 17:06 Danas mi je, iz druge ruke, došla informacija da radnici u Preventu rade jednu smjenu samo pozitivni, a drugi negativni.![]()
![]()
-
Naslovnica
#2623 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sve stoji, pod uslovom da si se testirao i da si u sistemu.high_volume wrote: ↑15/03/2021 17:45Kuda će zaraženi proći i doći na posao, i zar nije po zakonu obavezan biti u kućnoj izolaciji, ako je zaražen. Ako takav napusti izolaciju i bude u javnom prostoru, mislim da mu pada krivična odgovornost za ugrožavanje zdravlja ljudiNaslovnica wrote: ↑15/03/2021 17:06 Danas mi je, iz druge ruke, došla informacija da radnici u Preventu rade jednu smjenu samo pozitivni, a drugi negativni.![]()
![]()
A ako imaš temperaturu, ili neki od simptoma, a ne smiješ otići da se testiraš zbog straha zbog gubitka posla, to je sasvim druga dimenzija priče.
Ja naprosto ne želim da povjerujem da u ovome ima istine, mada sam čuo nekoliko primjera da ne ljude strah otvoriti bolovanje zbog gubitka posla.
-
meridiyan
#2624 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ad hoc tim
Novi rok dobavljačima vakcina sutra do 16 sati, Novalić poručio: Nikome nećemo dozvoliti da se igra sa životima ljudi
Prema usvojenom zaključku Ad hoc tima, dva odabrana dobavljača, MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup, ali i dobavljači koji su u međuvremenu poslali svoje ponude, imaju rok sutra do 16 sati da pošalju svu dokumentaciju Zavodu.
U kabinetu premijera Novalića Feni je potvrđeno da su danas po hitnom postupku potpisana sva pisma namjere dobavljačima, njih ukupno 11, a na osnovu dopisa Zavoda za javno zdravstvo kome dobavljači i dostavljaju svoje ponude.
Naime, tokom vikenda su se nakon informacija da MGM Farm Kakanj i KrajinaGroup ne mogu ispoštovati svoje ponude za nabavku vakcina jer su izloženi medijskim i političkim pritiscima, Zavodu javili novi ponuđači: Bosnalijek, Oktal Pharm i Medimpex, koji su se obavezali da će do sutra, uz MGM Farm Kakanj, KrajinaGroup i Tuzla Farm, dostaviti potrebnu dokumentaciju.
- Lincoln-Burrows
#2625 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Za lockdown je potreban novac to je taj začarani krug.high_volume wrote: ↑15/03/2021 17:42
Dakle, u ovoj coronakriznoj situaciji, između zaštite zdravlja ljudi potpunim lockdownom, s jedne strane, i novca budžeta KS, s druge strane, Forto je odlučio za novac!![]()
Ako si gledao film kvaka-22 to ti je upravo to kvaka-22.