Prva faza izgradnje je u pitanju.
Sarajevo Construction
- So What!
-
mahalik
#15352 Re: Sarajevo Construction
Da piše da je samo podzemna garaža u pitanju
- DoradO
#15353 Re: Sarajevo Construction
Crpe vodu evo 10 dana, dole se formiralo jezero bukvalno...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15354 Re: Sarajevo Construction
Ovaj dio grada je bas zivnuo i ubrzano se urbanizira. O estetici se moze diskutovati naravno, licno ne bih tu razmatrao kupovinu stana i zivot, ali razlika od recino 2013 do danas drastiĆna.
-
Gray
- So What!
#15356 Re: Sarajevo Construction
Unigradnja na ćošku je fantastična, pa i Veneto je uredu, ako ti tramvaji ne smetaju, ostalo je sve manje više, zavisi šta čovjek želi._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2021 15:13 Ovaj dio grada je bas zivnuo i ubrzano se urbanizira. O estetici se moze diskutovati naravno, licno ne bih tu razmatrao kupovinu stana i zivot, ali razlika od recino 2013 do danas drastiĆna.
Nova Otoka je definitivno živahno naselje i u poslovni prostori su popunjeni pravo dobrim sadržajem.
-
Sociolog
#15357 Re: Sarajevo Construction
Takodje sam cuo , da ce ondje kod Otoke meandera, kod onog kuta gdje je Kapriolo gdje su ono cistili opet " nici zgrada".So What! wrote: ↑13/03/2021 17:17Unigradnja na ćošku je fantastična, pa i Veneto je uredu, ako ti tramvaji ne smetaju, ostalo je sve manje više, zavisi šta čovjek želi._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2021 15:13 Ovaj dio grada je bas zivnuo i ubrzano se urbanizira. O estetici se moze diskutovati naravno, licno ne bih tu razmatrao kupovinu stana i zivot, ali razlika od recino 2013 do danas drastiĆna.
Nova Otoka je definitivno živahno naselje i u poslovni prostori su popunjeni pravo dobrim sadržajem.
Budemo vidjeli
- Grean
#15358 Re: Sarajevo Construction
Ta Meander mozda ljepse izgleda od svih ovih sa druge strane ulice ali je poput ostrva, niti su na Otoci od koje je dijeli Milja i veza im je mali, uski, pjesacki most a pogotovo nisu dio Nove Otoke.Sociolog wrote: ↑13/03/2021 20:40Takodje sam cuo , da ce ondje kod Otoke meandera, kod onog kuta gdje je Kapriolo gdje su ono cistili opet " nici zgrada".So What! wrote: ↑13/03/2021 17:17Unigradnja na ćošku je fantastična, pa i Veneto je uredu, ako ti tramvaji ne smetaju, ostalo je sve manje više, zavisi šta čovjek želi._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2021 15:13 Ovaj dio grada je bas zivnuo i ubrzano se urbanizira. O estetici se moze diskutovati naravno, licno ne bih tu razmatrao kupovinu stana i zivot, ali razlika od recino 2013 do danas drastiĆna.
Budemo vidjeli
Ko je ono gradio, Butmir?
- Haris.ba
#15359 Re: Sarajevo Construction
Formalno su na Otoci.
Kazes ostrvo? Pa zove se naselje bas tako.
Dio Otoke koji se zove Otoka meandar. Taj most je sasvim ok. Pjesacki most dovoljan za pristup osnovnoj skoli. Mozes prosetati trotoarom do pijace.
Izgradice se onaj dio. Vec ima pristojnu saobracajnicu direktno na glavnu magistralu za razliku od naselja Nova Otoka koje se ne nalazi na Otoci, a koje je povezano sa dvije trake.
- Grean
#15360 Re: Sarajevo Construction
Ma nekako su mi usamljeni ondje.
-
Sociolog
#15361 Re: Sarajevo Construction
Da imam milione, kupio bih stan u malenim zgradama u Zrtava fasizme , meni je ondje taman.
Dobro svako ima svoje ukuse.
Dobro svako ima svoje ukuse.
-
pritchard
#15362 Re: Sarajevo Construction
Ne reci dva puta za Butmir zgradu! Uvalit ce ih jos pet okolo.
Ona lokacija je zasluzila mnoooogo bolji projekt, ono je za sjesti i plakati sto se mene tice. Po nekom starom planu su tu zamisljene dzamija i dvije crkve, dzamija je tu, a govorka se i o katolickoj crkvi dok je pravoslavna otisla u zaborav ako se ne varam.
- drug_profi
#15363 Re: Sarajevo Construction
Stanujem na Otoci i imam dosta raje koaj su kupili stanove u Meandru i Novoj Otoci.
Razocarani su kvalitetom gradnje. Ovom u Meandru protuprovalna vrata tako montirana da se vidi svjetlo iz haustora ispod. Cuje komsije kako se svadjaju, kaze "usutim se pravim se mrtav".
Ista stvar za Novu Otoku, prijateljica renta stari stan u Brcanskoj, a tamo preselila. Kaze sad su joj podstanari izasli, renovirace stari stan i preseliti. A rentace onaj novi stan. Puno nekakvih problema ima i sad joj se jos fasada ljusti jer nekakava voda curi sa gornjih spratova kad pada kisa.
Razocarani su kvalitetom gradnje. Ovom u Meandru protuprovalna vrata tako montirana da se vidi svjetlo iz haustora ispod. Cuje komsije kako se svadjaju, kaze "usutim se pravim se mrtav".
Ista stvar za Novu Otoku, prijateljica renta stari stan u Brcanskoj, a tamo preselila. Kaze sad su joj podstanari izasli, renovirace stari stan i preseliti. A rentace onaj novi stan. Puno nekakvih problema ima i sad joj se jos fasada ljusti jer nekakava voda curi sa gornjih spratova kad pada kisa.
-
high_volume
#15364 Re: Sarajevo Construction
Čini mi se da je ovdje planiran visoki stakleni portal, i ako izgradnja bude jednaka ovom renderu, neće izgledati tako ružno, naprotiv. I kompletno idejno rješenje, meni se jako dopada. Sama zgrada vrhunski lijepo izgleda, na odličnom je mjestu, njena fasada i ideja mogla bi biti izuzetno reprezentativna, itd. Kompletna "Hastahana" ovakva kakva je predložena ovim renderom, meni se dopada. I zagovaram čak i da ostane ovakva. Meni se jedino ne sviđa činjenica da Centralna banka investira budžetski novac u ovaj projekat. CB se ponaša kao kakva tajkunska organizacija, investicioni fond, građevinska firma, itd. Kao institucija koja brine o državnom novcu, ona - uprava i njen direktor, rasipa ga. Očit je da su krcati parama i ne znaju šta će s njima. A mogli su komotno unajmiti zgradu SDK u Titovoj, onolika mogla bi servisirati sve službe CB, i da još ima prostora za druge. A i u blizini su glavne zgrade CB i njihove pomoćne iza Brazila. Sve bi bilo u 200 m.BadBoy wrote: ↑13/03/2021 08:46Meni je ovo grozno. Ako se zaista krene sa ovim projektom, smijem glavu da će u stvarnosti ovo biti samo masivni betonski zid koji će od Kranjčevićeve ulice napraviti tunel.high_volume wrote: ↑12/03/2021 23:58 Da, a pogledaj visinu zgrade iz Kranjčevića ulice, 15-20 m. Potpuno zatvaranje ulice u tom dijelu gdje je planirana izgradnja objekta CB
![]()
- Haris.ba
#15365 Re: Sarajevo Construction
U tu zgradu ide gradska administracija. Zgrada nema ni elektricnu instalaciju da valja. Ogromna ulaganja, i opet zgrada nije tvoja. Plus pitanje parkinga. I gdje ce gradska administracija?high_volume wrote: ↑14/03/2021 08:15 A mogli su komotno unajmiti zgradu SDK u Titovoj, onolika mogla bi servisirati sve službe CB, i da još ima prostora za druge. A i u blizini su glavne zgrade CB i njihove pomoćne iza Brazila. Sve bi bilo u 200 m.
Evo zgrade Centralne banke u Banja Luci.
-
TheRedhead
-
high_volume
#15367 Re: Sarajevo Construction
"Astro", bivša tvornica sapuna i sredstava za higijenu ljudi, i sl. Negdje sam pročitao da je objekat pod zaštitom, ali nisam siguran
-
TheRedhead
#15368 Re: Sarajevo Construction
Bilo bi super kad bi se aktiviralo to opet, jer djeluje napustenohigh_volume wrote: ↑14/03/2021 12:02"Astro", bivša tvornica sapuna i sredstava za higijenu ljudi, i sl. Negdje sam pročitao da je objekat pod zaštitom, ali nisam siguran![]()
-
mahalik
#15369 Re: Sarajevo Construction
Objekat se ne smije srušiti samo obnoviti a kada je bila afera reket zbog ovog objekta ovdje u toj zgradi je planiran shopping centar
- dječak sa šibicama
#15370 Re: Sarajevo Construction
Interesantno da dosta ljudi iz novogradnje, nebitno jel Stup, Lukavica, Dobrinja, Otoka, imaju slicne primjedbe. Losa izolacija, tanki zidovi i vlaga, najcesce cujem za tu vlagu.drug_profi wrote: ↑14/03/2021 00:34 Stanujem na Otoci i imam dosta raje koaj su kupili stanove u Meandru i Novoj Otoci.
- DoradO
#15371 Re: Sarajevo Construction
...u FB grupi stanara sam pročitao da se investitor obavezo da je renovira i da će biti poslvni objektat, za koju namjenu zaista ne znam
Last edited by DoradO on 14/03/2021 16:21, edited 1 time in total.
- DoradO
- DoradO
#15373 Re: Sarajevo Construction
ne znaju ljudi kupit stan, vidiš da prijateljica ne zna gdje goni... čovjek nabrojao cijelo Sarajevo nikome ništa ne valja... a inače u starogradnji je rađena zvučna izolacija za svaki stan to je ko u muzičkom studiju a zidovi betonski po pola metradječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2021 14:00Interesantno da dosta ljudi iz novogradnje, nebitno jel Stup, Lukavica, Dobrinja, Otoka, imaju slicne primjedbe. Losa izolacija, tanki zidovi i vlaga, najcesce cujem za tu vlagu.drug_profi wrote: ↑14/03/2021 00:34 Stanujem na Otoci i imam dosta raje koaj su kupili stanove u Meandru i Novoj Otoci.
- Haris.ba
#15374 Re: Sarajevo Construction
Brzo se gradi, brzo se stavlja termo fasada i unutar zbuka. Dosta stanova je svakako neosuncano.dječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2021 14:00 Interesantno da dosta ljudi iz novogradnje, nebitno jel Stup, Lukavica, Dobrinja, Otoka, imaju slicne primjedbe. Losa izolacija, tanki zidovi i vlaga, najcesce cujem za tu vlagu.
- dječak sa šibicama
#15375 Re: Sarajevo Construction
Svako ima neko svoje iskustvo, vec pisao o poznanici koja je sa muzem uselila u stan u Benisu, prva izgradjena lamela, i svi stanovi su imali velike probleme sa vlagom.
Druga i treca lamela drugi izvodjac, i oni nemaju probleme. Ovima su prodavci morali dati one uredjaje za isusivanje, ukratko na kraju su strucnjaci dosli do zakljucka da je prebrzo useljeno a kvalitet materijala jako los zato je prvi izvodjac navodno i izgubio posao. Trebalo je valjda malo provjetriti prostorije. Koji mjesec
Ja sam to vidio i nisam vjerovao, kapljice vode teku niz zidove.
Druga i treca lamela drugi izvodjac, i oni nemaju probleme. Ovima su prodavci morali dati one uredjaje za isusivanje, ukratko na kraju su strucnjaci dosli do zakljucka da je prebrzo useljeno a kvalitet materijala jako los zato je prvi izvodjac navodno i izgubio posao. Trebalo je valjda malo provjetriti prostorije. Koji mjesec
Ja sam to vidio i nisam vjerovao, kapljice vode teku niz zidove.