Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Iker C
#49951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je Ivana Maric najbolji reprezent Hrvata u Sarajevu onda je Covic u pravu kad kaze da u Sarajevu uopce ne zive Hrvati.
- Hank Paldum
#49952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znamo dobro šta znači balija u današnjem kontekstu, nisu ni mnogi Srbi članovi četničkog pokreta pa se opet zovu četnicima i znamo šta to znači u današnjem kontekstu.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:50Da ti znaš išta o naciji, kojom se ponosno bubaš u prsa, znao bi da je muslimansko gradsko stanovništvo nazivalo "balijama" vlastite sunarodnike, gorštake koji su bavili stočarstvom i živjeli u planinskim predjelima - tipa Vlašića, Veleža, Romanije itd. zbog toga što su bili ovlaš islamnizirani i zadržali su neke od pred-slavenskih običaja.
No, ako se tako osjećaš - ja tu ne mogu ništa.
Uostalom baš ste vi FGRovci ti što ste zaslužni zašto se danas balija koristi u negativnom kontekstu u izjednačavanju sve tri strane "Zavađaju nas četnici, balije i ustaše".
Srećom pa se kod Ivane dalo zaključiti da ti tvoji pokušaji " Vrijeđam te i još te pokušam uvjeriti da nisam" ne prolaze.
-
Login7777
#49953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Isto tako znam koja vrsta ljudi je 90-ih Bošnjake nazivala balijama, a evo imaju i naslijednike po tom pitanju. Zato ti kažem, slobodno nazivaj.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:50Da ti znaš išta o naciji, kojom se ponosno bubaš u prsa, znao bi da je muslimansko gradsko stanovništvo nazivalo "balijama" vlastite sunarodnike, gorštake koji su bavili stočarstvom i živjeli u planinskim predjelima - tipa Vlašića, Veleža, Romanije itd. zbog toga što su bili ovlaš islamnizirani i zadržali su neke od pred-slavenskih običaja.
- Hank Paldum
#49954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo piši, možete kako hoćete ali samo do određene granice.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:44Ja, i?
Napisati da je STAV, glasilo izetbegovićevsko-erdoganskog političkog usmjerenja, ogledan primjer medijskog balinluka, snosi zakonske posljedice?![]()
Pisala je i Ivana pa ima danas šanse da postane dogradenačelnica kao to i ja. Pisala je Kristina Ljevak gore stvari pa joj je bila noga sa TVSA, bio je i onaj karikaturista Filip Andronik pa nakon karikature gdje se pominje rahmetli Alija Izetbegović može samo sanjati da crta gdje je crtao.
Tako da možda možeš po forumima tako nešto pisati ali tu ti je i granica.
-
Škobo Habu
#49955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Hank Paldum @Login7777Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 11:48Samo piši, možete kako hoćete ali samo do određene granice.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:44Ja, i?
Napisati da je STAV, glasilo izetbegovićevsko-erdoganskog političkog usmjerenja, ogledan primjer medijskog balinluka, snosi zakonske posljedice?![]()
Pisala je i Ivana pa ima danas šanse da postane dogradenačelnica kao to i ja. Pisala je Kristina Ljevak gore stvari pa joj je bila noga sa TVSA, bio je i onaj karikaturista Filip Andronik pa nakon karikature gdje se pominje rahmetli Alija Izetbegović može samo sanjati da crta gdje je crtao.
Lijep pokušaj da, po naputcima SDA-ovske medijske recepture, od mene pokušate napraviti bošnjakofoba.
No, pošto su moji, kao Bošnjaci, prolazili logore i držali pušku da odbrane svoje dostojanstvo, i, na koncu, za razliku od jednog od vas dvojice, ostali da žive ovdje, trpe i djele nedaće sa sličnim sebi, imam pravo da svakog onoga koji brani ovakvu SDA, koja nam nameće plemensku svijest, neznanje i slijepi radikalizam, umjesto napretka, sigurnosti i prospariteta, nazvati najobičnijim balijom, a njegovu rabotu - balinlukom.
Jedino se tako čovjek može oduprijeti neznanju koje bi mu da nametnu kao vrlinu.
Obojica vodite Filipa Mursela - kući.
-
Login7777
#49956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne pravimo mi od tebe, nego ti sam od sebe.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 12:09@Hank Paldum @Login7777Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 11:48Samo piši, možete kako hoćete ali samo do određene granice.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:44
Ja, i?
Lijep pokušaj da, po naputcima SDA-ovske medijske recepture, od mene pokušate napraviti bošnjakofoba.
No, pošto su moji, kao Bošnjaci, prolazili logore i držali pušku da odbrane svoje dostojanstvo, i, na koncu, za razliku od jednog od vas dvojice, ostali da žive ovdje, trpe i djele nedaće sa sličnim sebi, imam pravo da svakog onoga koji brani ovakvu SDA, koja nam nameće plemensku svijest, neznanje i slijepi radikalizam, umjesto napretka, sigurnosti i prospariteta, nazvati najobičnijim balijom, a njegovu rabotu - balinlukom.
Jedino se tako čovjek može oduprijeti neznanju koje bi mu da nametnu kao vrlinu.
Mada nastavi, ja sam za apsolutnu slobodu govora.
Tako znam ko je ko.
- Hank Paldum
#49957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
O tvojiim, ma bilo to tvoja familija ili prijatelji ne želim komentarisati jer me na forumu ne interesuju privatne stvari. Ovdje smo svi anonimni i sa lažnim imenima tako da ja gledam kakav je ko isključivo po komentarima što postavljaja i tako želim i da se na mene gleda tako da kod mene ne pale te priče vezane za tvoj život.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 12:09@Hank Paldum @Login7777Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 11:48Samo piši, možete kako hoćete ali samo do određene granice.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:44
Ja, i?
No, pošto su moji, kao takvi, prolazili logore i držali pušku da odbrane svoje dostojanstvo, i, na koncu, za razliku od jednog od vas dvojice, ostali da žive ovdje, trpe i djele nedaće sa sličnim sebi, imam pravo da svakog onoga koji brani ovakvu SDA, koja nam nameće plemensku svijest, neznanje i slijepi radikalizam, umjesto napretka, sigurnosti i prospariteta, nazvati najobičnijim balijom, a njegovu rabotu - balinlukom.
Nije me tvoja familija ni zvala balijom pa zbog toga i nema potrebe da ih pominješ i kukavički se kriješ iza njih da bi imao opravdanja za te izraze.
A dobro, da je Filip Mursel Begović samo poznat po tome da je htio veću lopatu bio bi i za tebe više prihvatljiv
- MorningStar
#49958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nac'i nejma karikatura sa rahmetli Alijom nasijem, za karikaturu Muhameda leti glava a za Alijinu ruke sjeci.
Sve pomahnitalo
Sve pomahnitalo
-
Škobo Habu
#49959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se ne krijem, već sa ponosom iznosim vlastiti porodični background. Da bi ti bolje razumio o čemu pišem, te da od mene - sve i da hoćeš - ne možeš nappraviti bošanjakofoba. Hoću reći - auto-šovinistu.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 12:29
O tvojiim, ma bilo to tvoja familija ili prijatelji ne želim komentarisati jer me na forumu ne interesuju privatne stvari. Ovdje smo svi anonimni i sa lažnim imenima tako da ja gledam kakav je ko isključivo po komentarima što postavljaja i tako želim i da se na mene gleda tako da kod mene ne pale te priče vezane za tvoj život.
Nije me tvoja familija ni zvala balijom pa zbog toga i nema potrebe da ih pominješ i kukavički se kriješ iza njih da bi imao opravdanja za te izraze.
A dobro, da je Filip Mursel Begović samo poznat po tome da je htio veću lopatu bio bi i za tebe više prihvatljiv
Tvoj ideološki balinluk, to tetošenje SDA iz daleko Alemanije, se ogleda u činjenici da otvoreno lažeš o porijeklu imovine Peđe Kojovića.
Ja, kao neko kome je prezentacija tačnih i istinitih podataka od krucijalne važnosti u komunikaciji na forumu, sam reagovao onako kako to sama laž i zahtjeva - riječ je o spinovanju STAV-a i sličnih ekstremno-desničarskih SDA glasila, koja propavjedaju "medijski baliluk" za ovce koje su spremne pasti travu, umjesto da imaju hljeba i mesa. Kao što ti imaš to pravo u Alemaniji, trenutno, a ovdašnje ovce, svojim upisima, tjeraš u SDA atar da pasu zelenu travu.
Ja tolika ovca nisam.
Reći ću ti samo jednu stvar - otac Peđe Kojovića je bio ugledan doktor. Cijelo vrijeme rata je proveo u Sarajevu. Radio je ono što je najbolje znao - spašavo je ljudske živote. Na takvim "Alijinim Srbima" je ratna SDA gradila priču o mulitetničkoj i multireligijskoj BiH pred kamerama bjelosvjetskih tv kuća, a Karadžić i Koljević su dobijali epilepsiju od njihove pojave.
Naravno, takvim kao ti, to ništa ne znači. Značilo je dok su takvi Srbi i Hrvati bili ikebane za veće stvari, dok su danas, najčešće, četnici ili ustaše.
Tako je za STAV-aroše danas Peđa četnik, sutra možda i ustaša, zavisno od potražnje SDA vrhuške, i zato će ga prozvati kojekakvi dođoši iz Zagreba ili Sandžaka, jer su uvjereni da imaju veće pravo na Sarajevo od Peđe ili njegovog oca.
Al' tako su vas obrazovale Alijine hodže i šejhovi, te na put izveli. Tebe u Alemaniju dok ne skuckaš za dobro auto, stan, vikendicu na moru, a Peđu iz Amerike u Sarajevo, iako je iz Amerike, baš kao ti sada, mogao i dalje prosipati mudrosti, zar ne?
- drug_profi
#49960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo da i ja skobi jednom cestitam.
A ovom drugom da kazem da sam dobio notifikaciju. Ali jebe mi se.
A ovom drugom da kazem da sam dobio notifikaciju. Ali jebe mi se.
-
zippoo87
#49961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ti i ostali botovi ovdje ste skolski primjer te rijeci "balija","Balinuk" i ostalo...i upravo zbog vas takvih,neko drugi i mene zove balijom ili krezubim balijom...talibani i ostale pogrdne rijeci,jer pripadamo istoj vjerskoj skupini...jer nas vi ruralci,najgori od najgorih,ljudi sa dna kace predstavljate u institucijama i po svijetu...Dzaferovic kada ode van BiH,od njega bjeze kaoda je sugav,pa onda ova Bisera...umjesto da se nadje neka lijepa,zgodna,skolovana,sa kontaktima osoba...ono se salju ovi kucni prijatelji predsjednika stranke ,da stite njegovu guzicu a ne da se brine o diplomatiji.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 11:35Znamo dobro šta znači balija u današnjem kontekstu, nisu ni mnogi Srbi članovi četničkog pokreta pa se opet zovu četnicima i znamo šta to znači u današnjem kontekstu.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:50Da ti znaš išta o naciji, kojom se ponosno bubaš u prsa, znao bi da je muslimansko gradsko stanovništvo nazivalo "balijama" vlastite sunarodnike, gorštake koji su bavili stočarstvom i živjeli u planinskim predjelima - tipa Vlašića, Veleža, Romanije itd. zbog toga što su bili ovlaš islamnizirani i zadržali su neke od pred-slavenskih običaja.
Uostalom baš ste vi FGRovci ti što ste zaslužni zašto se danas balija koristi u negativnom kontekstu u izjednačavanju sve tri strane "Zavađaju nas četnici, balije i ustaše".
Srećom pa se kod Ivane dalo zaključiti da ti tvoji pokušaji " Vrijeđam te i još te pokušam uvjeriti da nisam" ne prolaze.
Balija je upravo ovo sto ste vi...ide u dzamiju a laze,krade,podmece,mulja
Selami sve redom a u kuci boga,hljeb,i sve ostalo psuje.
Lize guzicu svima oko sebe,da se probije da ga neko zaposli...laze,podmece,zavadja narod za sendvic ili neku drugu sadaku.
Zato se i gadite i svojim ljudima,muslimanima...jer biti musliman i biti balija su dvije nespojive stvari
- tataćusak
#49962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 12:50Ja se ne krijem, već sa ponosom iznosim vlastiti porodični background. Da bi ti bolje razumio o čemu pišem, te da od mene - sve i da hoćeš - ne možeš nappraviti bošanjakofoba. Hoću reći - auto-šovinistu.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 12:29
O tvojiim, ma bilo to tvoja familija ili prijatelji ne želim komentarisati jer me na forumu ne interesuju privatne stvari. Ovdje smo svi anonimni i sa lažnim imenima tako da ja gledam kakav je ko isključivo po komentarima što postavljaja i tako želim i da se na mene gleda tako da kod mene ne pale te priče vezane za tvoj život.
Tvoj ideološki balinluk, to tetošenje SDA iz daleko Alemanije, se ogleda u činjenici da otvoreno lažeš o porijeklu imovine Peđe Kojovića.
Ja, kao neko kome je prezentacija tačnih i istinitih podataka od krucijalne važnosti u komunikaciji na forumu, sam reagovao onako kako to sama laž i zahtjeva - riječ je o spinovanju STAV-a i sličnih ekstremno-desničarskih SDA glasila, koja propavjedaju "medijski baliluk" za ovce koje su spremne pasti travu, umjesto da imaju hljeba i mesa. Kao što ti imaš to pravo u Alemaniji, trenutno, a ovdašnje ovce, svojim upisima, tjeraš u SDA atar da pasu zelenu travu.
Ja tolika ovca nisam.
Reći ću ti samo jednu stvar - otac Peđe Kojovića je bio ugledan doktor. Cijelo vrijeme rata je proveo u Sarajevu. Radio je ono što je najbolje znao - spašavo je ljudske živote. Na takvim "Alijinim Srbima" je ratna SDA gradila priču o mulitetničkoj i multireligijskoj BiH pred kamerama bjelosvjetskih tv kuća, a Karadžić i Koljević su dobijali epilepsiju od njihove pojave.
Naravno, takvim kao ti, to ništa ne znači. Značilo je dok su takvi Srbi i Hrvati bili ikebane za veće stvari, dok su danas, najčešće, četnici ili ustaše.
Tako je za STAV-aroše danas Peđa četnik, sutra možda i ustaša, zavisno od potražnje SDA vrhuške, i zato će ga prozvati kojekakvi dođoši iz Zagreba ili Sandžaka, jer su uvjereni da imaju veće pravo na Sarajevo od Peđe ili njegovog oca.
Al' tako su vas obrazovale Alijine hodže i šejhovi, te na put izveli. Tebe u Alemaniju dok ne skuckaš za dobro auto, stan, vikendicu na moru, a Peđu iz Amerike u Sarajevo, iako je iz Amerike, baš kao ti sada, mogao i dalje prosipati mudrosti, zar ne?
I dalje ne mogu da se nacudim kakve sve bljuvotine moderacija dozvoljava na ovoj temi
- Hank Paldum
#49963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zippoo87 wrote: ↑13/03/2021 14:01Pa ti i ostali botovi ovdje ste skolski primjer te rijeci "balija","Balinuk" i ostalo...i upravo zbog vas takvih,neko drugi i mene zove balijom ili krezubim balijom...talibani i ostale pogrdne rijeci,jer pripadamo istoj vjerskoj skupini...jer nas vi ruralci,najgori od najgorih,ljudi sa dna kace predstavljate u institucijama i po svijetu...Dzaferovic kada ode van BiH,od njega bjeze kaoda je sugav,pa onda ova Bisera...umjesto da se nadje neka lijepa,zgodna,skolovana,sa kontaktima osoba...ono se salju ovi kucni prijatelji predsjednika stranke ,da stite njegovu guzicu a ne da se brine o diplomatiji.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 11:35Znamo dobro šta znači balija u današnjem kontekstu, nisu ni mnogi Srbi članovi četničkog pokreta pa se opet zovu četnicima i znamo šta to znači u današnjem kontekstu.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 09:50
Da ti znaš išta o naciji, kojom se ponosno bubaš u prsa, znao bi da je muslimansko gradsko stanovništvo nazivalo "balijama" vlastite sunarodnike, gorštake koji su bavili stočarstvom i živjeli u planinskim predjelima - tipa Vlašića, Veleža, Romanije itd. zbog toga što su bili ovlaš islamnizirani i zadržali su neke od pred-slavenskih običaja.
Lize guzicu svima oko sebe,da se probije da ga neko zaposli...laze,podmece,zavadja narod za sendvic ili neku drugu sadaku.
Zato se i gadite i svojim ljudima,muslimanima...jer biti musliman i biti balija su dvije nespojive stvari

- Hank Paldum
#49964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ta priča ima smisla dok sami ne dođete do Željka Komšića, onda popljujete sami ovo šta ste napisaliŠkobo Habu wrote: ↑13/03/2021 12:50Ja se ne krijem, već sa ponosom iznosim vlastiti porodični background. Da bi ti bolje razumio o čemu pišem, te da od mene - sve i da hoćeš - ne možeš nappraviti bošanjakofoba. Hoću reći - auto-šovinistu.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 12:29
Ja tolika ovca nisam.
-
zippoo87
#49965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kada nemas odgovor,stavis smajli ili sliku...tako vas uce je li tako?Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 14:35zippoo87 wrote: ↑13/03/2021 14:01Pa ti i ostali botovi ovdje ste skolski primjer te rijeci "balija","Balinuk" i ostalo...i upravo zbog vas takvih,neko drugi i mene zove balijom ili krezubim balijom...talibani i ostale pogrdne rijeci,jer pripadamo istoj vjerskoj skupini...jer nas vi ruralci,najgori od najgorih,ljudi sa dna kace predstavljate u institucijama i po svijetu...Dzaferovic kada ode van BiH,od njega bjeze kaoda je sugav,pa onda ova Bisera...umjesto da se nadje neka lijepa,zgodna,skolovana,sa kontaktima osoba...ono se salju ovi kucni prijatelji predsjednika stranke ,da stite njegovu guzicu a ne da se brine o diplomatiji.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 11:35
Znamo dobro šta znači balija u današnjem kontekstu, nisu ni mnogi Srbi članovi četničkog pokreta pa se opet zovu četnicima i znamo šta to znači u današnjem kontekstu.
Zato se i gadite i svojim ljudima,muslimanima...jer biti musliman i biti balija su dvije nespojive stvari![]()
Dzaba sto ti zivis van BiH...kada se vrtis po SDA viber grupama i upijas njihovo smece...zato i jesi isti takav
-
Škobo Habu
#49966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Komšić je svoj patriotizam privilegovao i dobro od njega živi.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 14:37
Ta priča ima smisla dok sami ne dođete do Željka Komšića, onda popljujete sami ovo šta ste napisali
Šta je to Željko veći patriota od Slaviše Šućura?
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#49967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jer je dozvoljeno vrijeđat Bošnjake. Za komentare o Vlasima, Đikanima, Šokcima, bosanskim ponijima, se dobijaju banovi.tataćusak wrote: ↑13/03/2021 14:34Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 12:50Ja se ne krijem, već sa ponosom iznosim vlastiti porodični background. Da bi ti bolje razumio o čemu pišem, te da od mene - sve i da hoćeš - ne možeš nappraviti bošanjakofoba. Hoću reći - auto-šovinistu.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 12:29
Ja tolika ovca nisam.
I dalje ne mogu da se nacudim kakve sve bljuvotine moderacija dozvoljava na ovoj temi
A zašto je to tako najbolje je vidjeti pod vlasnička struktura klixa
- Hank Paldum
#49968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Važna je poruka slike, tačno "u sridu".zippoo87 wrote: ↑13/03/2021 14:50Kada nemas odgovor,stavis smajli ili sliku...tako vas uce je li tako?Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 14:35zippoo87 wrote: ↑13/03/2021 14:01
Pa ti i ostali botovi ovdje ste skolski primjer te rijeci "balija","Balinuk" i ostalo...i upravo zbog vas takvih,neko drugi i mene zove balijom ili krezubim balijom...talibani i ostale pogrdne rijeci,jer pripadamo istoj vjerskoj skupini...jer nas vi ruralci,najgori od najgorih,ljudi sa dna kace predstavljate u institucijama i po svijetu...Dzaferovic kada ode van BiH,od njega bjeze kaoda je sugav,pa onda ova Bisera...umjesto da se nadje neka lijepa,zgodna,skolovana,sa kontaktima osoba...ono se salju ovi kucni prijatelji predsjednika stranke ,da stite njegovu guzicu a ne da se brine o diplomatiji.
Zato se i gadite i svojim ljudima,muslimanima...jer biti musliman i biti balija su dvije nespojive stvari![]()
Dzaba sto ti zivis van BiH...kada se vrtis po SDA viber grupama i upijas njihovo smece...zato i jesi isti takav![]()
A malo vas zeza što ja uopšte ne živim u BiH pa vam ne pali priča da pišem iz centrale pa je viber grupa najbolje šta znaš smisliti
Ne brini se, ne treba nikakva viber grupa jer znam bar 20 ljudi u mojoj blizini koji od srca bez ikakvog interesa glasaju i glasali su dok ta aplikacija nije ni postojala, e sad pomnoži tih 20 ljudi sa članovima njihove familije pa izračunaj koliko je to, a ne računam koliko ima Bošnkaka što nosi blizu mene.
Mada imam jednu dobru i jednu lošu vijest za tebe.
Dobra vijest je da možda ovaj put SDA neće dobiti baš toliko glasova kao uvijek jer je Narod i Pravda kao nova velika bošnjačka stranka ostavila utisak, važno je samo da nisu FGR stranke
A loša vijest je, a to ćeš tek za 4-5 godine shvatiti da sam u pravu, da će NiP postati nova SDA.
Kao što kažu, može uvijek gore od gorega, vi ste mislili da ne može gore od SDA a dobit ćete SDA1 vs. SDA2 pa birajte.
-
Škobo Habu
#49969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niko ne vrijeđa Bošnjake. Zna se na koga se tačno odnosi riječ - balinluk. Na primitivce koji u SDA vide jedini smisao u životu.Istinu govorim wrote: ↑13/03/2021 15:09
Jer je dozvoljeno vrijeđat Bošnjake. Za komentare o Vlasima, Đikanima, Šokcima, bosanskim ponijima, se dobijaju banovi.
Za takve je Kojović - četnik, Franjo Šarčević - ustaša itd.
Čupate iz konteksta svim silama.
-
meridiyan
#49970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
100% i otrest ce ih ko istroseni kurton.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 15:16
Mada imam jednu dobru i jednu lošu vijest za tebe.
Dobra vijest je da možda ovaj put SDA neće dobiti baš toliko glasova kao uvijek jer je Narod i Pravda kao nova velika bošnjačka stranka ostavila utisak, važno je samo da nisu FGR stranke![]()
A loša vijest je, a to ćeš tek za 4-5 godine shvatiti da sam u pravu, da će NiP postati nova SDA.
Kao što kažu, može uvijek gore od gorega, vi ste mislili da ne može gore od SDA a dobit ćete SDA1 vs. SDA2 pa birajte.
- Hank Paldum
#49971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao što Kojović dobro živi na priči "Srbin u Sarajevu koji se bori za multi-kulti BiH" a osim toga nije ništa postigao, znači živi samo od te priče a živi bolje od 90% Bošnjaka u Sarajevu i 90% Srba u rs-u. Ugrožen kao HDZovci kao Hrvati u Federaciji, po čemu je on važniji od Slaviše Šućura?Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 14:52Komšić je svoj patriotizam privilegovao i dobro od njega živi.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 14:37
Ta priča ima smisla dok sami ne dođete do Željka Komšića, onda popljujete sami ovo šta ste napisali
Uostalom, moj prijašnji komentar je se odnosilo na to što svaku kritiku Ivane i Vuka vi odmah okrećete na "Ode Almir doće Dragan" da nekome smeta ime a kada vi kritikujete Komšića onda vi dvolično govorite da nema veze sa imenom nego samo kritikukete njegove postupke. Kao što napisah, sve što ovdje pišete pada u vodu kod prvog kritikovanja Komšića.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#49972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Franjo Sarčević je real life labud sa ovog foruma, samo inteligentniji.Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 15:26Niko ne vrijeđa Bošnjake. Zna se na koga se tačno odnosi riječ - balinluk. Na primitivce koji u SDA vide jedini smisao u životu.Istinu govorim wrote: ↑13/03/2021 15:09
Jer je dozvoljeno vrijeđat Bošnjake. Za komentare o Vlasima, Đikanima, Šokcima, bosanskim ponijima, se dobijaju banovi.
Za takve je Kojović - četnik, Franjo Šarčević - ustaša itd.
Čupate iz konteksta svim silama.![]()
A o tome na koga se odnosi i kako se vidi iz upotrebe.
-
zippoo87
#49973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Opet lazes i spinujes a nisi SDA bot,je li tako ?Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 15:32Kao što Kojović dobro živi na priči "Srbin u Sarajevu koji se bori za multi-kulti BiH" a osim toga nije ništa postigao, znači živi samo od te priče a živi bolje od 90% Bošnjaka u Sarajevu i 90% Srba u rs-u. Ugrožen kao HDZovci kao Hrvati u Federaciji, po čemu je on važniji od Slaviše Šućura?Škobo Habu wrote: ↑13/03/2021 14:52Komšić je svoj patriotizam privilegovao i dobro od njega živi.Hank Paldum wrote: ↑13/03/2021 14:37
Uostalom, moj prijašnji komentar je se odnosilo na to što svaku kritiku Ivane i Vuka vi odmah okrećete na "Ode Almir doće Dragan" da nekome smeta ime a kada vi kritikujete Komšića onda vi dvolično govorite da nema veze sa imenom nego samo kritikukete njegove postupke. Kao što napisah, sve što ovdje pišete pada u vodu kod prvog kritikovanja Komšića.
Pedja nikada nije furao tu nacionalisticku pricu o ugrozenosti srba ...cak ni kada su ga fizicki napadali a medijski da ne pricam
Previse si vise ofiran sa tim lazima...svaki post ti sadrzi barem jednu laz
I Pedja je predsjednik stranke 4-5 godina a na budzetu je na funkcijama gdje je direktno biran...dakle legitimno izabran
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#49974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
samo podržavamo FGR talove!ultima_palabra wrote: ↑13/03/2021 03:24Sreca pa nije sendvic sa salamom, nego teletina u restoranu drzavnog parlamentaJoseMujica wrote: ↑12/03/2021 13:47sreča pa nisu Fadilovi malinari vego Kiflini tamanitelji štakora i žoharaMeđutim, a prema pisanju portala Istraga, premijer Edin Forto ovlastio je firmu IDS Zdrava sredina koja se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom da u ime Vlade Kantona Sarajevo skuplja ponude za nabavku vakcina protiv COVID-a 19. Ovlaštenje je sačinjeno i potpisano 8. marta ove godine i Vlada navodi da želi nabaviti “najmanje 100 hiljada doza vakcina za građane Kantona Sarajevo”.![]()
![]()
ipak se tek uteklo s krumpirišta povijesne zbiljnosti
-
daddy-kool