OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Tempo
ZeModerator

#1601 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

-Chesterfield- wrote: 09/03/2021 23:32
Ljubo2 wrote: 09/03/2021 23:10
-Chesterfield- wrote: 09/03/2021 22:16Ne želi ništa da piše o svjetlosnim bićima? A navodno se družio 15 godina. Za 15 godina nije saznao ni kako pišaju - stojeći ili čučeći?
Neke ljude ništa drugo i ne interesuje, niti išta drugo i znaju osim da samo pišaju i seru. Imaš Zakon postojanja od "Svjetlosnih bića" i to je mnogo važnije da znaš, razumiješ i po tome postupiš, nedo da znaš kako seru i pišaju.
A zašto ne želiš o svjetlosnim bićima da pišeš? Ljudima je to zanimljivo. Možda si skužio da se u zadnje vrijeme dosta filmova snima na tu temu.

Jedino što znaš je postaviti video sa YouTube. Vidimo kako se svjetlosno biće razlijepi po asfaltu, kao terminator.

Napiši nešto o njima. Kako hrane svoju djecu? Je li dojenje u pitanju ili hapica?
nadzorne kamere u nocnom modu imaju tu osobinu da kad ispred njih proleti muha izgleda kao nesto jako svijetlo sa brzim promjenama intenziteta. ne mora biti muha, moze bilo koji insekt, ili cak nit paucine.
Dozer

#1602 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo2 wrote: 09/03/2021 23:29
Dozer wrote: 09/03/2021 23:08 Cisto radi ovoga gore "lazes".
Jedini lazov ovdje si ti, a najvise lazes sam sebe jer vise ne znas ni sta pricas, ni sta si htio reci, a jos manje na sta se sve pozivas.
O kakvog bogu pricas, jadan ne bio, kad bog ne postoji...? Znas ono - ne zazivaj bozije ime zalud :D
Da si rekao "daj Svijesti da ti to mozes da razumijes", pa i nekako :lol: :lol: :lol:

Od uvijek i za uvijek - nazovi uciteljicu, onu reinkarniranu naravno, i neka ti ponovi osnove gramatike. Meni ne pada na pamet. Ili pitaj sveznajuce svjetlosno bice da ti pokaze tu uciteljicu danas. Vjerovatno ima nekih 40-ak. Mozda je cak i dobra treba :D

Na kraju - jedino sto u svemu ovome ne postoji, to je tvoj famozni "zakon". I jedini pickin dim je sve sto ti ovdje trabunjas vec mjesecima.
Dobro je, Dozeru. Način na koji ti sve omalovažavaš i negiraš. moguće je sve omalovažavati i negirati. Jedino što ovakvom načinu omalovažavanja i negiranja nedostaje su argumenti i logika. Ali to za tebe nije ni bitno, jer ti ionako ne znaš šta je, niti koristiš, ni jedno, ni drugo. Što tebi i odgovara jer kako bi inače mogao sebe da ubijediš da si uvijek u pravu? I zbo toga, stvarno, za mene, svaka dalja rasprava sa tobom, gubi svaki smisao i značaj. Ma koliko da su moji argumenti i logika valjani, ti ćeš uvijek moći da tvrdiš da nije tako, a da nikada ni argumentima ni logikom ne opravdaš svoju tvrdnju da nije tako.
Hajde da se igramo...

Za tebe su npr. desavanja razaranja i stvaranja sirom svemira nepostojeca i nelogicna, iako ih mozemo vidjeti, razumijemo ih, znamo zasto se i kako desavaju, a logicno je pumpanje imaginacija o kojima pricas?

Pa LOGICNO je da ce se za nesto za sta ne postoje nikakvi dokazi uvijek moci tvrditi da je netacno, nelogicno, nepostojece.
Ti apsolutno ne razumijes da nisi ponudio nijedan jedini dokaza za svoje tvrdnje. Samo si "prekucao" religijske price, dodao par stvari i dao im nova imena. Nista vise, nista manje.
Kako je religijski kreacionizam nelogican, isto je tako nelogicno i ovo tvoje. I sve dok ni ti nemas nikakve dokaze za svoju pricu, kao sto to nemaju ni religije, ostaje ti samo da vjerujes da je ovo tvoje istina i tacno.
belfy

#1603 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo napise kao argument da je Svijest oduvijek, ali to logicki ne uspije objasniti i onda mu, evo, sada i cijelo covjecanstvo krivo. onda drugima kaze kako ne znaju sta je dokaz, a sta objasnjenje...

kako ti, Ljubo, znas da je Svijest oduvijek tu?
Tempo
ZeModerator

#1604 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

belfy wrote: 10/03/2021 19:20 Ljubo napise kao argument da je Svijest oduvijek, ali to logicki ne uspije objasniti i onda mu, evo, sada i cijelo covjecanstvo krivo. onda drugima kaze kako ne znaju sta je dokaz, a sta objasnjenje...

kako kako? pa on je boziji sin, buraz od svjetlosnog bica, mesija i multimedijalna reinkarnacija sedmog transcendentnog stepena. i on je kao i svjest oduvjek ovdje.

Ljubo2

#1605 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 10/03/2021 11:34Za tebe su npr. desavanja razaranja i stvaranja sirom svemira nepostojeca i nelogicna, iako ih mozemo vidjeti, razumijemo ih, znamo zasto se i kako desavaju, a logicno je pumpanje imaginacija o kojima pricas?
TAČNO, stvaranja i razaranja Svemira su NEPOSTOJEĆA, jer t su samo RADNJE, koje ne mogu posojati same po sevi bez VRŠIOCA, ali nije tačno da su NELOGIČNA. Ona su LOGIČNA, ali nije tačno da ti tu logiku znaš i razumiješ, zato jer ti u svemu tome nedostaje faktor Svijest, kao ono JEDINO koje POSTOJI, u svojstvu VRŠIOCA RADNJI, tj. Kretača, Stvoritelja i Rušitelja Svemira. Ako Svemiru kao radnji naprezanja i kretanja ne dodaš Svijest kao kretača, nikada nećeš moći objasniti Svemir kao radnju naprezanja i kretanja, koja NEMA ZNAČENJE POSTOJANJA, već samo Svijest koja se napeže i kreće.

Hajmo ovako: gledaš i vidiš čovjeka kako se ulicom kreće. I postavi sebi pitanje da li to njegovo naprezanje i kretnje postoji? I odgovor će uvijek da glasi da ne postoji, već uvijek i samo ČOVJEK KOJI SE KREĆE. I upitaj se da li bi bilo moguće objasniti tu čovjekovu radnju kretanja bez čovjeka kao kretača? Isto tako je i sa Svemirom kao radnjom naprezanja i kretanja.

Zašto je važno o Svemiru razmišljati kao radnji naprezanja i kretanja koja NE POSTOJI?

Važno je zbog toga da bi mogli da pronađemo njegovog KRETAČA koji se napreže i kreće, da bi pomoću njega mogli da objasnimo Svemir kao radnju naprezanja i kretanja. Isko kao što i čovjekovo kretanje možemo objasniti samo pomoću čovjeka koji se kreće, koji uistinu postoji, a ne pmoću njegove radnje kretanja koja NE POSTOJI.

Ne može se na drugačiji način objasniti ni Svemir, ni bilo šta drugo iz čega se Svemir sastoji, upravo zbog toga što je cijeli Svemir i sve ono iz čega se on sastoji, RADNJA. Niti i jedna RADNJA kao POSLJEDICA se ne može objasniti sve dok se ne otkrije VRŠILAC RANJE u svojstvu UZROKA.

I to je ono glavno što naučnici svijeta ne znaju i ne uzimaju u obzir, što materiju, život i Svemir, kao radnje naprezanja i kretanja pokušavaju da objasne pomoću njih samih, RADNJI, što je obična maloumnost.To rade zato što je su materija, žiot i Svemir, OPAŽLJIVI, a Svijest kao njihov Vršilac i Uzrok, nije, i što naučnici priznaju kao istinito samo ono što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo. Da li konačno RAZUMIJEŠ o čemu pričam? Ne može se ono što ima značenje POSLJEDICE, a to su materija, život i Svemir kao RADNJE, objasniti bez UZROKA, u svojstvu Vršioca svih radnji, ma kojim imenom ga mi zvali, da li Svijest, Bitak, Bog, Esencija, Apsolut ili bilo kako drugačije.

Za naučnike problem predstavlja samo to što je taj Uzročnik i Vršilac svih mogućih radnji NEOPAŽLJIV. A On je svo vrijeme tu, njima pred nosom. On je SUBJEKTINA SVJESNA NUTRINA svih mogućih RADNJI od kojih se Svemir sastoji, koja se NE MOŽE ODVOJITI ni od jedne svoje radnje, svejedno da li male kao elementarna čestica ili velike ka Svemir, isto kao što se čovjekova radnja kretanja ne može odvojiti od čovjeka kao kretača.
Dozer wrote: 10/03/2021 11:34Pa LOGICNO je da ce se za nesto za sta ne postoje nikakvi dokazi uvijek moci tvrditi da je netacno, nelogicno, nepostojece.
Ama, čovječe, ne može se za Svijest tvrditi da je nelogična, nepostojeća, zato što za nju ne postoje EMPIRIJSKI, tj. čulni DOKAZI, kad je Svijest NAJPOSTOJEĆIJA i NAJDOKAŽLJIVIJA od svega. Zapitaj se ko je taj ko rasplaže sposobnošću bilo šta da DOKAZUJE i da li bi bilo kakvog DOKAZIVANJA moglo da bude bez Svijesti. Tu je ona, unutar svega što opažamo se napreže i kreće i unutar svega što opaža, osjeća, pamti, misli i razumije. Upravo pomoću tih 7 fizičkih i psihičkih radnji Svijest unutar njih samoj sebi i dikazuje svoje POSTOJANJE u vrijeme kad ih vrši. Taj metod SAMODOKAZIVANJA postojanja Svijesti otkrio je još prije 400 godina francuski filozof DESKARTES, ojeg naučnici ni poslije toliko vremena nisu uspjeli na pravi način da razumiju i primjene to njegovo otkriće i tako jednim potezom riješe tajnu postojanja i materije i života i Svemira. A ne da još uvijek, čak i danas, kad im nešto nije jasno, moraju da idu u crkvu kod popa da im on to uz pomoć Boga objasni.

Ja sam bio još dječak kad sam upitao jednog starog katoličkog svštenika, Fra Luju iz Visokog, kako se može dokazati da Bog postoji? Odgovorio mi je veoma mudro: "Dokaz da Bog postoji je svijet koji je stvorio, jer sveijeta ne bi bilo kad Boga ne bi bilo". To je bilo isto kao da je rekao da je PSLJEDICA dokaz da UZROK postoji, jer je logično da posljedice ne može da bude bez uzroka. Dakle, taj sveštenik je tada izrekao jednu veliku Istinu koju sam ja samo malo modifikovao, tako što sam umjesto riječi "Bog", za kojeg niko ne zna ko je i šta je, stavio riječ "Svijest+7" za koju svi znamo šta je, jer Svijest, to smo mi sami. To je naša unutrašnja, subjektivna i svesna i neopažljiva UNUTRAŠNJOST. To je ono jedino što stvara naš ljudski organizam, pokreće i održava, na isti način kao i cijeli Svemir. Jer cijeli Svemir je napravljen od istog materijla kao i naš ljudski organizam. I upravo taj materijal je živ i svjesta. On je taj koji rasplaže sa 7 sposobnosti, pomoću kojih i POSTOJI i od samoga sebe SVE stvara. Cijeli Svemir i sve iz čega se sastoji, može da posluži kao DOKAZ ta taj materijal, od raspolaže sa tih 7 božanskih sposobnosti. Da nije tako, nikakve hemijske reakcije ne bi bile moguće, a samim tim ni evolucija materije, života i Svemira ne bi bila moguća. Stvaranje materijalnih formi, od atoma, nebeskih tijela, galaksija, pa do jednoćelijskih organizama, a zatim i tijela biljaka, životinja i ljudi, kao harmoničnih oblika kretanja i rada sa značenjem zadovoljstva i dobra, ne bi bilo moguće. Naše elekronske tehnologije i informatički sistemi ne bi bili mogući itd.
Dozer wrote: 10/03/2021 11:34Ti apsolutno ne razumijes da nisi ponudio nijedan jedini dokaza za svoje tvrdnje. Samo si "prekucao" religijske price, dodao par stvari i dao im nova imena. Nista vise, nista manje.
Tačno. Samo sam umjesto riječi i pojma "Bog", za kojeg niko ne zna šta je, stavio riječ i pojam "Svijest +7", za koju svi znamo šta je. I to je sasvim dovoljno da unapredim sve svjetske religije, da ih po njihovim učenjima izjednačim i sa nivoa vjere podignem na nivo nauke. I to je sasvim dovoljno da i cjelokupnu svjetsku nauku konačno postavim na čvrste temelje, da ona sada može da rasplaže odgovorima na sva osnovna ekzistencijalna pitanja kojima još uvijek ne raspolaže. I to je sasvim dovoljno da se obori Sotonin princip podjele, konkuencije i borbe, mržnje, nepravde, haosa i zla, po kojem je Čovječanstvo do sada živjelo i usmjerim ga da od sada počne da živi po najvišem "Božijem" principu, tj. principu Svijesti - principu jedinstva, mira, reda, uzajamnog pomaganja, pravednosti, harmonije i dobra, tj. principu po kojem je cijeli Svemir stvoren, osim čega nikakav drugi, ni cilj, ni smisao života i sveukupnog postojanja ne postoji. Zar je to malo? Jel' primjećuješ koliko je sve jednostavno i prosto.? Samo umjesto riječi i pojma "Bog", stavimo riječ i pojam "Svijest+7" i svi svjetski problemi riješeni, koje niko do danas tokom hiljada godina nije mogao da riješi. Pa onda neka se neko usudi da kaže da to nije MESIJANSTVO, pošalje me doktoru ili kaže da mi se "posere" na sve to. Nisam vam ja kriv šte se jedne takve malenkosti niste vi sjetili, da umjesto "Boga" stavite "Svijest+7" i tako vi postanete svjetski SPASITELJI.
Dozer wrote: 10/03/2021 11:34Kako je religijski kreacionizam nelogican, isto je tako nelogicno i ovo tvoje. I sve dok ni ti nemas nikakve dokaze za svoju pricu, kao sto to nemaju ni religije, ostaje ti samo da vjerujes da je ovo tvoje istina i tacno.
Dokaz je to što ti prvo moraš da budeš Svijest i da rasplažeš sa 7, da bi tek tada bio sposoban da pomoću tih svojih 7 tražiš dokaz da postoji Svijest i njenih 7.
Ljubo2

#1606 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 10/03/2021 19:20Ljubo napise kao argument da je Svijest oduvijek, ali to logicki ne uspije objasniti i onda mu, evo, sada i cijelo covjecanstvo krivo. onda drugima kaze kako ne znaju sta je dokaz, a sta objasnjenje...

LOGIKA, Belfy, L O G I K A. Logika je isto što i matematika za one koji znaju logički da misle. Ja tu logiku stalno objašnjavam, ali nemam kome, kad vi ne umijete logićki da mislite.Naime, ako znamo da je LOGIČNO da NEŠTO ne može nastati iz NIŠTA, onda je LOGIČNO i to, ako primijetimo da NEŠTO POSTOJI, da ono postoji ODUVIJEK, upravo zato jer je LOGIČNO da nije moglo nastati iz NIŠTA.

Postoji i drugačija LOGIKA koja kaže to isto, da je POSTOJANJE, vječno. To je logika po kojoj Svijest postoji uz pomoć svojih 7, tako, što naizmjenično i vječito, uvijek iznova, kao koka i jaje, uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa, uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces, da bi zatim kao fizička pojava i proces mogla da uzrokuje sebe kao psihičku pojavu i proces. Gdje imamo situaciju da fizičkog procesa ne može da bude ako nije uzrokovan psihičkim, niti psihičkog, ako nije uzokovan fizički. Zar to nije dovoljno da se zna, da bi iz toga mogao da se izvede LOGIČKI ZAKLJUČAK da POČETKA NEMA? Niti fizičko može da bude na POČETKU, ako prije njega ne postoji psihičko koje će da ga uzrokuje. Niti psihičko može da bude na POČETKU, ako prije njega ne postoji fizičko da ga uzrokuje. Upravo to i jeste logika po kojoj Svijest postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, tako što se VJEČITO pretače kroz svoj TRI PRIRODNA OBLIKA I STANJA. Ovo pravilo vječitog PONAVLJANJA ne vži samo za Svemir kao cjelinu, već i za svaku materijalnu formu u njemu, tj. za svaku fizičku i psihičku radnju. To vječito ponavljanje svega, može da se dokaže na bilo čemu. Najbolji primjer je ona vječita enigma zvana "jaje-koka". Šta u tom primjeru kao dokaz može da posluži? Može to što tu ničeg drugog nema do samo ENERGIJA I INFORMACIJA, tj. samo fizičko i psihičko koje se naizmjenično kao jaje i koka uzrokuju.
Last edited by Ljubo2 on 11/03/2021 01:11, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#1607 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 11/03/2021 01:07 samo fizičko i psihičko koje se naizmjenično kao jaje i koka uzrokuju.
jel bas mora jaje i koka? moze li jaje i patka?
Ljubo2

#1608 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 11/03/2021 01:11jel bas mora jaje i koka? moze li jaje i patka?
Može! Može i to što ti ne bi mogao da sereš da se prije toga dobro ne najedeš i što ne bi mogao dobro da se najedeš, ako se prije toga dobro ne isereš.
Tempo
ZeModerator

#1609 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 11/03/2021 01:16
Tempo wrote: 11/03/2021 01:11jel bas mora jaje i koka? moze li jaje i patka?
Može! Može i to što ti ne bi mogao da sereš da se prije toga dobro ne najedeš i što ne bi mogao dobro da se najedeš, ako se prije toga dobro ne isereš.
jel bas mora taj odnos, zivina-jaje? moze li zaba-punoglavac?
Ljubo2

#1610 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 11/03/2021 01:24jel bas mora taj odnos, zivina-jaje? moze li zaba-punoglavac?
Rekao sam da može SVE. Zakon postojnja, po kojemu se sve vječito pretače kroz svoja TRI prirodna oblika i stanja, ne bi bio ZAKON, kad ne bi važio za SVE.
Tempo
ZeModerator

#1611 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

Ljubo2 wrote: 11/03/2021 01:46
Tempo wrote: 11/03/2021 01:24jel bas mora taj odnos, zivina-jaje? moze li zaba-punoglavac?
Rekao sam da može SVE. Zakon postojnja, po kojemu se sve vječito pretače kroz svoja TRI prirodna oblika i stanja, ne bi bio ZAKON, kad ne bi važio za SVE.
dobro, ne moras odmah galamiti.
Dozer

#1612 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:

Logicno je da nista ne postoji, isto tako sto je logicno i da sve postoji. Cudna neka logika...
Kada se covjek krece, logicno je da se ne bi mogao kretati da nema Svijest koja je njegov "kretac" (cuj "kretac"... hajde da je "pokretac", al' nema veze...).
Zanima me samo sta je s onima u ludari koji nisu svjesni ni sebe samih, a ipak se krecu... Imaju li oni svijest, ili ih famozna Ljubina "Svijest+7" pokrece totalno mimo njihove volje, pri cemu oni zbog tableta nemaju blage veze ni o cemu oko sebe, niti imaju ikakvih osjecanja ni cula, cesto cak ni culo dodira...
belfy

#1613 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo2 wrote: 11/03/2021 01:07
belfy wrote: 10/03/2021 19:20Ljubo napise kao argument da je Svijest oduvijek, ali to logicki ne uspije objasniti i onda mu, evo, sada i cijelo covjecanstvo krivo. onda drugima kaze kako ne znaju sta je dokaz, a sta objasnjenje...

LOGIKA, Belfy, L O G I K A. Logika je isto što i matematika za one koji znaju logički da misle. Ja tu logiku stalno objašnjavam, ali nemam kome, kad vi ne umijete logićki da mislite.Naime, ako znamo da je LOGIČNO da NEŠTO ne može nastati iz NIŠTA, onda je LOGIČNO i to, ako primijetimo da NEŠTO POSTOJI, da ono postoji ODUVIJEK, upravo zato jer je LOGIČNO da nije moglo nastati iz NIŠTA.

Postoji i drugačija LOGIKA koja kaže to isto, da je POSTOJANJE, vječno. To je logika po kojoj Svijest postoji uz pomoć svojih 7, tako, što naizmjenično i vječito, uvijek iznova, kao koka i jaje, uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa, uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces, da bi zatim kao fizička pojava i proces mogla da uzrokuje sebe kao psihičku pojavu i proces. Gdje imamo situaciju da fizičkog procesa ne može da bude ako nije uzrokovan psihičkim, niti psihičkog, ako nije uzokovan fizički. Zar to nije dovoljno da se zna, da bi iz toga mogao da se izvede LOGIČKI ZAKLJUČAK da POČETKA NEMA? Niti fizičko može da bude na POČETKU, ako prije njega ne postoji psihičko koje će da ga uzrokuje. Niti psihičko može da bude na POČETKU, ako prije njega ne postoji fizičko da ga uzrokuje. Upravo to i jeste logika po kojoj Svijest postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica, tako što se VJEČITO pretače kroz svoj TRI PRIRODNA OBLIKA I STANJA. Ovo pravilo vječitog PONAVLJANJA ne vži samo za Svemir kao cjelinu, već i za svaku materijalnu formu u njemu, tj. za svaku fizičku i psihičku radnju. To vječito ponavljanje svega, može da se dokaže na bilo čemu. Najbolji primjer je ona vječita enigma zvana "jaje-koka". Šta u tom primjeru kao dokaz može da posluži? Može to što tu ničeg drugog nema do samo ENERGIJA I INFORMACIJA, tj. samo fizičko i psihičko koje se naizmjenično kao jaje i koka uzrokuju.
jedino sto se ovdje ponavlja si ti. i "objasnjenja" koja dajes su kruznog toka, a cirkularna logika vodi u besmisao... ali ostavimo to po strani.

evo, ti tvrdis da su ti se ta "svjetlosna bica" obratila. da li su se samo tebi javili od postojecih milijardi ljudi ili jos nekome? ako da, zasto bas tebi?
Ljubo2

#1614 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 11/03/2021 10:23Logicno je da nista ne postoji, isto tako sto je logicno i da sve postoji. Cudna neka logika...
TAČNO! Logično je da ništa ne postoji, jer ništa ne može postojati bez UZROKA. Ali toj logičnoti se suprostavlja činjenica da ipak NEŠTO POSTOJI. I da bi saznali kako je to moguće, sada je potrebno pronaći LOGIKU po kojoj je moguće da NEŠTO POSTOJI, tj. potrebno je pronaću UZROK. I pronašli smo ga. Otkrili smo da je to NEŠTO koje postoji, samo svoj i UZROK i POSLJEDICA i da postoji tako što se vječito prtače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, uz pomoć svojih 7, igrajući na taj način vječito ulogu i sebe kao svog UZROKA i sebe kao svoje POSLJEDICE. I nema tog genija na Zemlji, a pogotovo ne na ovom forumu, koji bi mogao ovo da opovrgne ili otkrije nešto drugo.
Dozer wrote: 11/03/2021 10:23Kada se covjek krece, logicno je da se ne bi mogao kretati da nema Svijest koja je njegov "kretac" (cuj "kretac"... hajde da je "pokretac", al' nema veze...).
Voliš se praviti pametan. NIje "pokretač", već KRETAČ. Zato jer samo Svijest postoji i ništa drugo koje bi ona mogla da "PO"kreće, do samu sebe. I šta god opazimo da se kreće, pa i čovjek, to se uvijek kreće Svijest, jer cijeli čovjek je sačinjen od Svijesti isto kao i cijeli Svemir. Zato Svijest i nije "PO"kretač, već KRETAČ.
Dozer wrote: 11/03/2021 10:23Zanima me samo sta je s onima u ludari koji nisu svjesni ni sebe samih, a ipak se krecu... Imaju li oni svijest, ili ih famozna Ljubina "Svijest+7" pokrece totalno mimo njihove volje, pri cemu oni zbog tableta nemaju blage veze ni o cemu oko sebe, niti imaju ikakvih osjecanja ni cula, cesto cak ni culo dodira...
Pa ni ti nisi sasvim svoj, ni čitav, pa ipak se krećeš. Zar postoji nešto u Svemiru što se ne kreće? Čak i svaki kamenčić kojeg opaziš pored sebe kreće se brzinom oko 10'0.000 kilometara na sat. Jer kad dodirneš bilo kji kamen pored sebe, zapravo si dodirnuo planetu Zemlju, koja se oko Sunca kreće brzinom oko 100.000 kilometara na sat. Plus još što se okreće oko sebe same. Plus još zajedno sa Suncem unurat galaksije. A kreće se upravo snagom svog kamenja od kojeg je sagrađena. Odnosno snagom ENERGIJE od koje je sve u Svemiru sagrađeno, pa i planeta Zemlja i njeo kamenje, jer upravo ta ENERGIJA od koje je sve sagrađeno je ta Svijest kja se napreže i kreće. Što važi i za sve ludake na svijetu, koji su takođe napravljeni od Svijesti.

Dozeru, suviše si se blizu primakao drveću, pa ne vidiš šumu od drveća. Da bi vidio šumu, moraš je pogledati široko, iz daljine. Tako ti je i sa ISTINOM o postojanju materije, života i Svemira. Ako želiš da je saznaš, ne možeš je saznati tako što ćeš otići u ludnicu i posmatrati ludake, već se moraš odmaknuti daleko od svega i jednim popgledom obuhvatiti SVE. Isto tako i naučnici i filozofi rade. Svi nabili noseve u jednu tačku i žele da saznaju Istinu o svemu. I šta su saznali? Niša?
Ljubo2

#1615 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 11/03/2021 19:08jedino sto se ovdje ponavlja si ti. i "objasnjenja" koja dajes su kruznog toka, a cirkularna logika vodi u besmisao... ali ostavimo to po strani.
Ne tatrljaj. Hajde, daj nam ti svoje objašnjenje postojanja materije, života i Svemira, kad si tako pametan.
belfy wrote: 11/03/2021 19:08evo, ti tvrdis da su ti se ta "svjetlosna bica" obratila. da li su se samo tebi javili od postojecih milijardi ljudi ili jos nekome? ako da, zasto bas tebi?
Zar misliš da ćeš razumjeti Zakon postojanja ako ti objasnim zašto su "Svjetlosna bića" izabrala mene? Pa vjerovatno zato što sam inteligentniji od drugih. Neće valjda izabrati tebe, Dozera ili Tempa, kad ste "izgubljeni slučajevi".
-Chesterfield-

#1616 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by -Chesterfield- »

Ljubo2 wrote: 11/03/2021 23:55 Zar misliš da ćeš razumjeti Zakon postojanja ako ti objasnim zašto su "Svjetlosna bića" izabrala mene? Pa vjerovatno zato što sam inteligentniji od drugih. Neće valjda izabrati tebe, Dozera ili Tempa, kad ste "izgubljeni slučajevi".
:gunjastajl:
belfy

#1617 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo2 wrote: 11/03/2021 23:55
belfy wrote: 11/03/2021 19:08evo, ti tvrdis da su ti se ta "svjetlosna bica" obratila. da li su se samo tebi javili od postojecih milijardi ljudi ili jos nekome? ako da, zasto bas tebi?
Zar misliš da ćeš razumjeti Zakon postojanja ako ti objasnim zašto su "Svjetlosna bića" izabrala mene? Pa vjerovatno zato što sam inteligentniji od drugih. Neće valjda izabrati tebe, Dozera ili Tempa, kad ste "izgubljeni slučajevi".
inteligentniji od drugih prosjecno inteligentnih ili najinteligentniji od svih ljudi na planeti?
Dozer

#1618 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo, bas si to lijepo opisao - sve se okrece i vrti oko necega veceg.

A posto znas sve odgovore, daj nam onda i onaj zadnji -* oko cega se tacno sve to okrece? Sta je u samom centru?
Planeta se okrece oko sebe same, pa onda oko Sunca, pa oboje unuatar galaksije, a galaksija zajedno s drugim galaksijama oko necega jos veceg. I, pri tome, sve se te galaksije medjusobno udaljavaju, kao i nebeska tijela unutar njih.

Oko cega se sve vrti i od cega se tacno sve udaljava? I zasto?
Nadam se da su ti svjetlosna bica bar to otkrila nakon 15 godian druzbe, kad vec nisu nacin na koj pisaju... I dal i uopste pisaju... Ali, posto su "bica", znaci da su zivi, sto nadalje znaci i da imaju metabolizam, pa samim tim moraju i pisati...

Pliz, samo nemoj reci da se sve vrti "oko Svijesti" :D

P.S. Ja sve u zivotu uvijek gledam iz daljine upravo kako bih mogao sagledati kompletnu sliku, jer nemam nikakvih vjerskih i slicnih "okova" koji bi mi mogli stvarati nekakvu usmjerenu prizmu ;)
saibaba

#1619 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by saibaba »

Ljubo2 wrote: 09/03/2021 21:11
saibaba wrote: 09/03/2021 15:15
Tempo wrote: 08/03/2021 18:25 Ja sam NOVI i to POSLJEDNJI PROROK MESIJA, čiji dolazak su svi poznati poroci najvili.
U jarane ... :roll: :run:
Ne zezam se. Sakupio sam 7-8 proročanstava poznatih svjetskih proroka koji najavljuju dolazak posljednjeg proroka mesije. Svaki od proroka je dao neki znak po kojemu će ljudi moći da prepoznaju kad se pojavi. Jedan je dao ime proroka mesije. Drugi, mjesto rođenja, treći datum stupanja na svjetsku scenu, četvrti, nacionalnost, dva proroka su čak prorokovala da će kosa da mu bude riđa, jedan je prorokovao da če ukinuti političku podjelu svijeta i da će religiju usmjeriti na pravi put. Tu je i proročanstvo o njegovoj ulozu u vezi sa stvaranjem svjetskog pokreta, bibliskog "naroda u čistim bijelim haljinama" ili, po Tarabiću, "Novog naroda". Takođe, tu je i proročanstvo o njegovom simbolu, odnosno, simbolu "Novog naroda".

I sva ta proročanstva su podudarna sa onim što ja jesam, sa onim što hoću i onim što radim, pa vi možete i dalje da se sprdate s tim. Važno je samo da ne možete da se sprdate sa ZAKONOM POSTOJANJA, jer njemu ne možete ništa, pošto bez njega ni jedno od ovih proročanstava ne bi značilo ništa.
Previse je ovo za mene Ljubo, ne znam bili se smijao ili bi se onako malo zabrinuo kad procitah ovaj tvoj post. U svakom slucaju želim ti srecu na tvom mesijanskom pohodu i sa tvojim zakonom.
Ljubo2

#1620 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 12/03/2021 14:01inteligentniji od drugih prosjecno inteligentnih ili najinteligentniji od svih ljudi na planeti?
To sam rekao iz zezancije.Nije riječ o inteligenciji - inteligencija je kod svih ljudi ista - to je njihova sposobnost da vrše 7 fizičkih i psihičkih radnji. Riječ je određenoj INFORMACIJI, tj. ZNANJU iz određene oblasti života koje je neka duša tokom mnogih inkarnacija sakupila, pa je ona sada stručna za tu vrstu znanja. Svaka ljudska duša je stručna za nešto i kad se dijete rodi, svako pokazuje naklonost prema nečemu, tj. talentovano je za nešto, Jer Čovječanstvu su potrebni stručnjaci iz raznih oblasti rada i znanja. I kad se dijete rodi ono ubrzo prepoznaje šta je njegova stručnost i odmah teži u toj objasti znanja da se dalje razvija, a mi onda kažemo da je neko dijete talentovano za ovo a neko za ono.

I onda, kako se Čovječanstvo razvija, imajući na umu da su "Svjetlosna bića" geni čovječanstva, koja vode brigu o njegovom razvoju, ona na određenom stupnju razvoja šalju na Zemlju određene duše da se inkarniraju, koje već unapred raspolažu onim znanjem koje je u tom trenutku razvoja Čovječanstvu potrebno, da to znanje ljudima prenesu. To mogu da budu stručnjaci iz raznih oblasti nauke i života, koji se ubrzo u Čovječanstvu istaknu i ostave iza sebe neku inovaciju koje do tada nije bilo. Mogu kao primjer da navedem NIkolu Teslu. Mogu i Isusa ili Muhameda. Mogu čak i Hitlera koji je bio stručan da napravi sranje na Zemlji, jer kad se ljudi rode na Zemlji, oni ne uče samo ono što je DOBRO, već moraju da nauče i šta je ZLO. Jer u određenoj oblasti života, kao što je to u oblasti društvenih međuljudskih odnosa, nije moguće znati šta je DOBRO, sve dok se ne iskusi šta je ZLO i onda Svjetlosna bića pošalju Hitlera da ih tome pouči.

I sada je Čovječanstvo došlo do stupnja razvoja kada mu prijeti opasnost od samouništenja, jer su tu i dalje Sotonini "stručnjaci" koji na Zemlji uče ljude o svakojakim vrstama zla, pa da ne bi došlo do samouništenja, sada Svjetlosna bića ponovo šalju i jednog "dobricu", da ljude ponovo poči o DOBRU. Jer Svijest postoji u vidi NAGONA SAMOODRŽANJA kao vječite težnje od ZLA ka DOBRU, pa da bi ljudi bili uspješni u tome, nužno moraju putem iskustva da nauče sve i o DOBRU i o ZLU. I taj "dobrica" kojeg "svjetlosna bića" sada šalju na Zemlju kao stručnjaka za sve ono što ima značenje DOBRA, je, naravno, moja malenkost. Moj zadatak je da ljudiima prenesem ZNANJE po kojem postoje materija, Život i Svemir, sa značenjem ZAKONA SVEUKUPNPG PSTOJANJA, jer ovo je sada trenutak kad su prirodne nauke i psihologija dostigle taj nivo razvoja da ljudi mogu da razumiju i i praktično primijene to znanje i po njemu krenu dalje da se razvijaju putem DOBRA.

Sve se ovo u "NEBU" unaprijed znalo i planiralo, pa otuda i postoji mogućnost prorokovanja događaja mnogo prije nego što će oni da se dese. Ne šalim se kada kažem da su nekoliko poznatih svjetskih proroka najavili i moj dolazak, koji je za Čovječanstvo značajan opravo po Zakonu postojanja koji sam ja zadužen ljudima da prenesem. Ja to kažem bez i malo ustručavanja, jer sam siguran da je Zakon postojanja KONAČNA ISTINA o postojanju materije, života i Svemira, koju niko nikada neće moći da obori.

Ali po svemu sudeći, nevoljama Čovječanstva još nije došao kraj. Mnogi proroci su najavili i Treći svjetski rat, kao i to da će sve ovo šta ja sada pričam i zagovaram da postane aktuelno i u praksi primjenljivo tek poslije Trećeg svjetskog rata. Koji će da bude najveća svjetska katastrofa koju će ljudi sami da izazovu i posljednja lekcija ZLA, potrebna da bi ljudi konačno shvatili da bez Božijeg principa jedinstva svijeta, mira, uzajamnog pomaganja, ljubavi i jedinstvenog pravednog svjetskog društvenog i ekonomskog poetka neće moći dalje. Na primjer, Isus Hrist je sve ovo znao još prije 2000 godina, kada je rekao, da će u trenutku kada ljudima bude najteže, kao pomoć da im pošalje "DUHA ISTINE". Piše to negdje u Bibliji, ne mogu sada da tražim, gdje. Taj "duh istine" sam naravno, ja, jer osim Zakona postojanja nikakve druge ISTINE po kojoj postoje materija, život i Univerzum, NEMA.

Kada se ljudi rode na Zemlji, oni sve zaborave što su ranije znali, jer njihova duša se veže za tijelo i prazan mozak, pa moraju ponovo sve da uče. Ali podsvjesno, ubrzo tokom odrastanja i sazrijevanja oni svoja životna interesovanja i opredjeljenja usmjere na onu oblast znanja koju su oni u prošlim životima več usavršili i sada u toj oblasti znanja nastavljaju dalje da se usavršavaju. Tako je bilo i samnom. Bio sam dječak od 5-6 godina kada sam ZNAO da su nebeska tijela živa, da su Zemlja, Mjesec i zvijezde na nebu živa bića. Znao sam tako što sam već tada počeo telepatski da primam poruke od "svjetlosnih biča" koja su počela da mi pomažu da se sjetim onog znanja koje sam prije rođenja znao. Već tada su mi omogućila da "vidim" leteće tanjire na nebu ogromnih razmjera, koji u normalnom i budnom stanju nisu mogli da se vide. Dakle, moja "vantjelesna iskustva" su počela još u djetinjstvu. A onda su ubrzo prestala i počela ponovo kada sam navršio četrdesetu. U to vrijeme ja sam već znao i razumio Zakon postojanja. Trebalo je mi je još samo da to moje znanje povežem i potkrijepim sa onim osnovnim znanjem iz oblasti prirodnih nauka i psihologije. I već u četrdesetoj, moja prva verzija Zakna postojanja, pod nasloom "NAGON SAMOODRŽANJA I MATERIJA" je bila napisana, a 1988 i objavljena. U kojoj sam iznio stav da su nagon samoodržanja i materija od koje su sagrađeni život i Svemir jedno i isto.

U svakom slučaju, svaki čovjek je genije i ni za jedno znanje kojim ljudi kao pojedinci raspolažu se ne može reći da Čovječanstvu nije potrebno ili da u odeđenom trenutku nije bilo potrebno, pa makar to bilo i znanje kako se dobar burek pravi ili kako neko zlo da se napravi. Na kraju krajeva i zlo ima svoju svrhu. Zato i postoji ona izreka: "Svako zlo, za neko dobro". Zlo je osnovna pokretačka sila i snaga koja nas prisiljava da težimo ka Dobru i na taj način produžimo da život teče dalje. Da nije osječanja gladi, na primjer, sa značenjam nezadovoljstva i zla, kada se želudac isprazni i kada se zbog nedostatka energije čovjekov život dovede u pitanje, nama nikada ne bi palo na pamet da želudac napunimo hranom i na taj način nastavimo da živimo i dalje.

Osjećanje zadovoljstva i Dobra nije pokretačka sila i snaga života. Ono je cilj i svrha života i kada se ono dostigne, više nikakav rad i kretanje nije potrebno. Čovječanstvo danas možda živi bolje nego što je živjelo prije više stotina ili hiljada gosina, ali to ipak nije toliko dobro da ne može i bolje, jer još uvijek ima dosta ratova, nasilja, siromaštva i patnje. Što znači da Čovječanstvo još uvijek nije razvijeno do kraja, tj. do stupnja da svim ljudima na svijetu bude dobro. A to će da bude tek onda kada ljudi naprave pravedni jedinstveni svjetski društvni i ekonomski poredak. Teško da će ih znanje i razumjevanje Zakona postojanja privoliti da to učine dobrovoljno i svjesno. Na svijetu je još uvijek mnogo onih kao što su Dozer i Tempo koji će da kažu "serem ti se na Zakon postojanja". Zato se bojim da će za neku veliku i naglu promjenu na bolje, ipak da bude potrebnno još jedno veliko zlo, u vidu nekog Trećeg svjestskog rata, da nas na to natjera.
Ljubo2

#1621 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 12/03/2021 14:10Ljubo, bas si to lijepo opisao - sve se okrece i vrti oko necega veceg.
NIšta se ne vrti ni oko čega, već sve materijalne forme u Svemiru, kao i on sam, imaju svoje vrijeme početka, razvoja i rasta. Dok ne dostignu planirani maksimum, poslije kojeg slijedi staranje, propadanje i vraćanje na početnu poziciju iz koje je sve i krenulo. Imaš primjer ljudskog organizma. U početku ljudski organizam je samo jedna, golim okom nevidljiva, živa i svjesna tačka, koja se vremenom umnoži i od nje nastanu milioni i milijarde istih takvih tačaka, kopija, sa oblikom odraslog ljudskog organizma. Isto je tako i sa ljudskim društvom ili bilo čim drugim.
Dozer wrote: 12/03/2021 14:10A posto znas sve odgovore, daj nam onda i onaj zadnji -* oko cega se tacno sve to okrece? Sta je u samom centru?
U samom centru Svemira je opet neka tačka (sjemenka, DNK, singularitet-bog kreator), koja sadrži u sebi svo znanje (informaciju) o Svemiru, iz koje je sve počelo, koja to znanje postepeno prenosi na živu i svjesnu energiju Svemira, pomoću kojeg ona postepeno evoluira i na kraju poprima oblik tijela Svemira kao živog i svjesnog bića.
Dozer wrote: 12/03/2021 14:10P.S. Ja sve u zivotu uvijek gledam iz daljine upravo kako bih mogao sagledati kompletnu sliku, jer nemam nikakvih vjerskih i slicnih "okova" koji bi mi mogli stvarati nekakvu usmjerenu prizmu
Ni jedan vjernik na svijetu, pa tako ni ti, neće priznati da ne zna istinu i da upravo njegova vjera nije ta Istina. Tvoja vjera je da mozak proizvodi svijest i da bez mozga svijesti ne može da bude i to je tvoja istina koju ne dozvoljavaš da ti je iko iz glave izbije. Nažalost, to nije nikakva istina, već velika zabluda i tvoja i svih naučnika svijeta, koju si i ti usvojio kao istinu, bez razmišljanja i bez ikakvih dokaza, upravo zato što i svi naučnici svijeta koji se bave problemom svijesti upravo to isto vjeruju. Mrzi me sada, to ću drugom prilikom, da ti detalnije objasnim šta navodi naučnike da vjeruju u tu nebulozu, da mozak proizvodi svjest. I nema šanse da ti uspiješ da razumiješ Zakon postojanja dok god u to vjeruješ ili da naućnici razumiju i prihvate Zakon ostojanja dok i oni u to vjeruju. Nebitno što nikada neće uspjeti ni da objasne ni dokažu tako kako oni vjeruju.
Ljubo2

#1622 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

saibaba wrote: 12/03/2021 14:48Previse je ovo za mene Ljubo, ne znam bili se smijao ili bi se onako malo zabrinuo kad procitah ovaj tvoj post. U svakom slucaju želim ti srecu na tvom mesijanskom pohodu i sa tvojim zakonom.
Ne zahtijevam ja, bože sačuvaj, niti očekujem od bilo koga da me prihvati i prizna za mesiju. Jer ionako je činjenica da nikada ljudi ne vladaju svijetom, već uvijek i samo INFORMACIJE, tj. IDEJE. Kao na primjer ideja islama, hriščanstva, robovlasništva, feudalizma, kapitalima, fašizma, komunizma itd. Jedino što ja očekujem od ljudi jeste da razumiju Zakon postojanja i da ga sami, svojevoljno, kao ideju sprovedu u praksi i tako se sami, bez pomoći bilo kavog mesije-spasitelja spase. Uostalom zašto bi meni, sada kada sam prešao osamdesetu, sa jednom nogom u grobu, trebalo da se bakćem sa Čovječanstvom, da ga ja spašavam? Nek se spašava samo, ko ga šiša ili nek krepa! Svijet neće propasti ako ono propadne, jer ono nije jedino u Svemiru. Pun ih je Svemir. Ima ih ovakvih u Svemiru na pasja preskakala i niko neće ni primijetiti, ni požaliti, ako tuce ovakvih čovječanstava kao naše na kraju propadne. Uostalom, ne izleže se iz svakog jajeta pile. Neko može da bude i mućak.
belfy

#1623 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

@Ljubo, onda to znaci da mi nisi iskreno, pa ni uopste odgovorio pitanje:
Ljubo2

#1624 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 12/03/2021 22:15evo, ti tvrdis da su ti se ta "svjetlosna bica" obratila. da li su se samo tebi javili od postojecih milijardi ljudi ili jos nekome? ako da, zasto bas tebi?
Aaaa...to pitaš? Ne samo meni. Obraćaju se ona svakodnevno mnogim ljudima na svijetu, ali sa različitim razlozima. Svakodnevno mnogi ljudi dožive noćnu moru i skaču iz kreveta, kao što sam i ja u djetinjstvu, a ne znaju da je to od dodira Svjetlosnih ili nekih drugih duhovnih sila i bića. Neki koji uporno i dugo meditiraju, uspijevaju na kraju da opaze "Svjetlost" i onda kažuda su se prosvijetlili, a i dalje ne shvataju o čemu je riječ. Mnogi ljudi unaprijed predosjete neki događaj, a ne znaju da su, zapravo, telepatski primili poruku od svjetlosnih ili nekih drugih duhovnih bića. I Tesla je tvrdio da postoje svjetlosni kontejneri kao nosoci svih znanja iz kojih se može crpiti znanje. Ima neka grupa meditanata u Americi, zaboravio sam ko su oni i kako se zovu, koji meditiraju zajedno i kroz meditaciju pozivaju svjetlosna bića da se pojave. I kažu da se ona prilikom njihove meditacije uvijek na nebu pojave. Uostalom na internetu postoje i mnogo različitih snimaka svjetlosnih bića, među kojima je i onaj koji sam ovde već postavljao, kako svjetlosno biće crta krugove na žitnom polju. Moj kntakt sa jednim od Svjetlosnih bića je imao posebnu svrhu, da mi pomogne da se sjetim Zakona postojanja koji sam ja prije rođenja znao, pa u trenutku rođenja zaboravio, a rodio se sa zadatkom da ga ljudima prenesem i objasnim. I svi sjetski proroci i osnivači svjetskih religija ili sekti, nisu imali kontakt ni sa kim drugim do sa Svjetlosnim bićima. I onaj ko uspije da ostvari prisniji kontakt sa Svjetlosnim bućem, uvijek će da tvrdi da je ostvarrio kontak sa Bogom. Kao što je i meni, Svjetlosno biće, kad je stalo ispred mene i kad sam ga upitao: "KO SI TI", glasno i jasno na našem jeziku odgovorilo: "JA SAM BOG". Mislim, ali nisam siguran, da ta riječ "Bog", ustvari znači "KREATOR" ili "UČITELJ". S obzirom da se kreiranje materijalnih formi u Svemiru ne može obavljati na drugi način do putem prenošenja INFORMACIJA, tj. ZNANJA, na živu i sjesnu energiju koja treba od sebe same, putem kretanja i samoorganizovanja da napravi neku materijalnu formu. Ima jedna žena u Užicu, Svetlana Vujović (Vasiljević), koja je tvrdila da je ona Svjetlosno biće koje se rodilo u tijelu čovjeka sa zadatkom da u Srbiji napravi pokret "Novinarod". Imao sam tu čast da je lično upoznam u vrijeme kad sam kao izbjeglica iz Bosne boravio u Beogradu, kao i da je na njen poziv kao gost posjetim u Užicu. Ona je imala česte kontakte sa Svjetlosnim bićima. Napisala je i knjigu pod naslovom "ZVEZDANA STAZA" o tome kako žive Svjetlosnih bića. Imam tu knjigu.
zijancer

#1625 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by zijancer »

Dozer wrote: 12/03/2021 14:10 Ja sve u zivotu uvijek gledam iz daljine upravo kako bih mogao sagledati kompletnu sliku
Dozeru nemoj se smijati, ali je li ovaj tvoj avatar možda Krik? :D
Post Reply