Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
moonca

#26 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by moonca »

..30 + su po meni preporucljive.. nakon zavrsenog skolovanja.. putovanja.... nekog radnog iskustva--- spreman/ na je da se veze na duze staze....
Sydnor

#27 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by Sydnor »

klix wrote: 09/03/2021 19:24 Internet je izgleda jedini način da neko od +30 upozna nekoga. Ali ne mislim na badoo i slično, nego na fb i forume.
I ne znači da je neko čudak ako u tim godinama nije u vezi ili braku. To kod nas ljudi tako misle, ali nije tako. Jbg to je često stvar sreće, sudbine, raznih okolnosti.
Meni je eto 30 i nekako sam izgubio svu nadu što se tiče pronalaska životnog partnera pa sam u jednu ruku i odustao. U prilog mi ne ide što sam previše povučen i nisam dovoljno eksponiran na društvenim mrežama, za mlađe djevojke sam već mator, za djevojke mojih godina nedovoljno ostvaren. Nisam fakultetski obrazovan, radim prosječan posao. Jednostavno kao i da ne postojim, poprilično nevidljiv za suprotan spol. Samopouzdanje vremenom opalo i jebiga.

Vrijeme je proletilo prebrzo, uvijek sam mislio bit će nešto, naići će neko i za mene ali eto sudbina je htjela drugačije. Pogotovo je malo glupo kad vidiš da svima oko tebe ide kako treba, eto uskoro trebam bit i kum na vjenčanju najboljem prijatelju. Svi su ili oženjeni ili tu negdje, imaju normalne životne partnere, jedino ja tuhlibam sam i tonem u samodestrukciju. Mislim i da nisam zaslužio da imam nekog i da me neko voli, jednostavno sam običan bez ikakvog šarma, nezanimljiv, isprazan i dosadan.
YouAreMyDestiny

#28 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by YouAreMyDestiny »

@Sydnor
Znam taj osjećaj, kada svima oko mene dobro ide...
caseytron

#29 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by caseytron »

Cherry-Cherry wrote: 05/03/2021 14:31 Ja sam nekada davno bila na tim stranicama za upoznavanje kao badoo, tagged i slično... Uglavnom su pičkopaćenici tamo. 🙄🙄
Pa normalno necu trazit da se zenim, nego da ga mecem :izet:
moonca

#30 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by moonca »

:roll:
.. misite, da dobro ide.. :-)
suspect_zero

#31 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by suspect_zero »

Sydnor wrote: 09/03/2021 19:42
klix wrote: 09/03/2021 19:24 Internet je izgleda jedini način da neko od +30 upozna nekoga. Ali ne mislim na badoo i slično, nego na fb i forume.
I ne znači da je neko čudak ako u tim godinama nije u vezi ili braku. To kod nas ljudi tako misle, ali nije tako. Jbg to je često stvar sreće, sudbine, raznih okolnosti.
Meni je eto 30 i nekako sam izgubio svu nadu što se tiče pronalaska životnog partnera pa sam u jednu ruku i odustao. U prilog mi ne ide što sam previše povučen i nisam dovoljno eksponiran na društvenim mrežama, za mlađe djevojke sam već mator, za djevojke mojih godina nedovoljno ostvaren. Nisam fakultetski obrazovan, radim prosječan posao. Jednostavno kao i da ne postojim, poprilično nevidljiv za suprotan spol. Samopouzdanje vremenom opalo i jebiga.

Vrijeme je proletilo prebrzo, uvijek sam mislio bit će nešto, naići će neko i za mene ali eto sudbina je htjela drugačije. Pogotovo je malo glupo kad vidiš da svima oko tebe ide kako treba, eto uskoro trebam bit i kum na vjenčanju najboljem prijatelju. Svi su ili oženjeni ili tu negdje, imaju normalne životne partnere, jedino ja tuhlibam sam i tonem u samodestrukciju. Mislim i da nisam zaslužio da imam nekog i da me neko voli, jednostavno sam običan bez ikakvog šarma, nezanimljiv, isprazan i dosadan.

Joj kako bi ja vas od 30, što kukate kako ste stari, vaspitnom jednom :evil:
Čuj nije zaslužio da ima nekog???
Malo si samo polijen, vjerovatno ti je prošlo prilika koje nisi registrovao, znao pročitati ženske signale za prolaz, možda je neka suze za tobom prolila čekajući da je ti primjetiš.....možda i sada trenutno neka za tobom pati.
Počni sa udvaranjem, osmijehom....na poslu, trgovini, prevozu...ima vala danas cura :)

Generalno, najveća mana samaca je u prevelikim očekivanjima i čekanju bolje partije, čekanju da se sve stvari poklope.....neće se nikada sve poklopiti, al je bolje dijelove života sklapati u dvoje :)
TRANCE

#32 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TRANCE »

klix wrote: 09/03/2021 19:48 @Sydnor
Znam taj osjećaj, kada svima oko mene dobro ide...
Problem je što se za javnost samo prikazuju idilične stvari, kad gledaš Fejsbuk sve idila, a u 4 zida konstantne svađe, hebavanje majki, švalerancija s drugima, ljubavi ni na vidiku. Ja bih rekao da se danas 80% parova vjenčava ili radi interesa (momak/cura ima stan, dobar posao, imućnu porodicu) ili čisto da ne budu sami i da ljudi okolo ne govore da su čudaci.
moonca

#33 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by moonca »

:dajba:
.. posebni cudaci, su oni koji tacno znaju, kako ko zivi, na osnovu surfanja/ zavirivanja u fb -u gluho doba noci.. .. :zzzz:
topss

#34 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by topss »

Sydnor wrote: 09/03/2021 19:42

Imas 30 i izgubio svu nadu? Nemoj da se glupiras. Nikada veci izbor nisi imao nego sada. Djevojke od 20-30 godina su ti interesna skupina. Znas li koliki je tu izbor? Hajde da si zensko pa bih razumio da je teze jer nece zena od 32 biti sa momkom od 22 dok je da muskarac bude sa mladjom normalna stvar.

Kod tebe je problem nedostatak samopouzdanja. Aktiviraj se fizicki. Trcanje plus teretana. Bolje ces se osjecati a i bolje izgledati. Mozda i upoznas neku curu na treningu.
TMovac

#35 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TMovac »

Djevojaka kao djevojaka ima. Ali je fazon pronaci onu koja zeli isto sto i ti. Ja sa svojih 37 godina, zelim djevojku koja sa obje noge cvrsto stoji na zemlji, koja zna sta zeli u zivotu. Za mene nisu vise izlasci po kaficima, disko klubovima. Jednostavno me to ne privlaci. Ono mogu ponekad, al sad da idem svaki ili svaki drugi dan, nema sanse. Ja sam vise tip za mirnija mjesta. Izaci zajedno na veceru. Ususkati se zajedno i pogledati neki film na Netflixu. Kada se potrefi neki praznik, pa imamo 2-3 dana slobodna, zapucati negdje na romanticni vikend zajedno. Kisne nedjelje provesti u krevetu, razgovarajuci, kradeci jedno drugom poljupce. Jednostavno uzivati i graditi zivot zajedno.
radiostar

#36 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by radiostar »

TMovac wrote: 10/03/2021 12:58 Djevojaka kao djevojaka ima. Ali je fazon pronaci onu koja zeli isto sto i ti. Ja sa svojih 37 godina, zelim djevojku koja sa obje noge cvrsto stoji na zemlji, koja zna sta zeli u zivotu. Za mene nisu vise izlasci po kaficima, disko klubovima. Jednostavno me to ne privlaci. Ono mogu ponekad, al sad da idem svaki ili svaki drugi dan, nema sanse. Ja sam vise tip za mirnija mjesta. Izaci zajedno na veceru. Ususkati se zajedno i pogledati neki film na Netflixu. Kada se potrefi neki praznik, pa imamo 2-3 dana slobodna, zapucati negdje na romanticni vikend zajedno. Kisne nedjelje provesti u krevetu, razgovarajuci, kradeci jedno drugom poljupce. Jednostavno uzivati i graditi zivot zajedno.
jest lijepo mastati
YouAreMyDestiny

#37 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Nije maštanje. Zar je to toliko nemoguće?
TRANCE

#38 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TRANCE »

moonca wrote: 10/03/2021 04:24 :dajba:
.. posebni cudaci, su oni koji tacno znaju, kako ko zivi, na osnovu surfanja/ zavirivanja u fb -u gluho doba noci.. .. :zzzz:
Ne, nego na osnovu komšiluka: na Fejsbuku i Instagramu idila, ljubavi, kuco, maco, a u realnosti slušaš kako se iz susjednih stanova čašćavaju psovkama svaki dan, a ponekad nabiju ženu i nogom niz stepenice.
Ima nas koji rintamo nekad popodnevnu smjenu, tako da opet predrasude :mrgreen:
TRANCE

#39 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TRANCE »

klix wrote: 10/03/2021 16:14 Nije maštanje. Zar je to toliko nemoguće?
Jeste moguće, ako imaju 19 godina, ili su iz neke druge države, ili je radnja nekog filma. Inače za parove u tridesetim u Bosni, sve je moguće ako momak ima svoj stan, dobar posao, dobro auto i istu vjeru, ako nema tada više ništa nije moguće :lol: Baš me zanima koliko bi trajala ta romantika da on ostane bez posla, izgori mu kuća, razboli se i sl.
moonca

#40 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by moonca »

TRANCE wrote: 10/03/2021 16:26
moonca wrote: 10/03/2021 04:24 :dajba:
Ne, nego na osnovu komšiluka: na Fejsbuku i Instagramu idila, ljubavi, kuco, maco, a u realnosti slušaš kako se iz susjednih stanova čašćavaju psovkama svaki dan, a ponekad nabiju ženu i nogom niz stepenice.
Ima nas koji rintamo nekad popodnevnu smjenu, tako da opet predrasude :mrgreen:
ima parova koji tako zive i komuniciraju... vika/ cika... i na kraju dana -- sve ok... postaju - vesele momente.... da li je to, ok... za njih jeste...
YouAreMyDestiny

#41 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

TRANCE wrote: 10/03/2021 16:42
Jeste moguće, ako imaju 19 godina, ili su iz neke druge države, ili je radnja nekog filma. Inače za parove u tridesetim u Bosni, sve je moguće ako momak ima svoj stan, dobar posao, dobro auto i istu vjeru, ako nema tada više ništa nije moguće :lol: Baš me zanima koliko bi trajala ta romantika da on ostane bez posla, izgori mu kuća, razboli se i sl.
Pa dobro evo pod uslovom da su i on i ona na budžetu... :mrgreen: :mrgreen:
foxlife

#42 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by foxlife »

Daj ba ljudi sta vam je
Ovaj 30 onaj 37 i kukaju
Ja stariji od obojice i nikad bolje ne zivim i vise djevojaka nisam imao
Sad da se zrnim ne znam jednostavno se ne vidim u tome pa mozda zbog toga
Jednostavno onako je kako se postavite
Sydnor

#43 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by Sydnor »

suspect_zero wrote: 09/03/2021 20:01 Joj kako bi ja vas od 30, što kukate kako ste stari, vaspitnom jednom :evil:
Malo si samo polijen, vjerovatno ti je prošlo prilika koje nisi registrovao, znao pročitati ženske signale za prolaz, možda je neka suze za tobom prolila čekajući da je ti primjetiš.....možda i sada trenutno neka za tobom pati.
Počni sa udvaranjem, osmijehom....na poslu, trgovini, prevozu...ima vala danas cura :)

Generalno, najveća mana samaca je u prevelikim očekivanjima i čekanju bolje partije, čekanju da se sve stvari poklope.....neće se nikada sve poklopiti, al je bolje dijelove života sklapati u dvoje :)
Pa realno gledajući i nisam zaslužio, ni po čemu se ne izdvajam iz mrtve prosječnosti plus vjerovatno iz mene izbija očaj i frustracija. Uopšte nisam lijen, ali jednostavno za 30 ljeta imao sam samo jednu ozbiljnu vezu, a i ta djevojka me je ostavila i zamijenila drugim i zanimljivijim. Garantujem ti da se nikome nisam sviđao ni da je neko prolio suze zbog mene :lol: kako to zvuči smiješno. I iako izgleda tako ne samosažalijevam se, jednostavno me je napustila sva nada. Nemam ni velika očekivanja, jednostavno svjestan sam da nemam pravo na to i poprilično sam otvorenog uma no za mene niko nije zainteresovan.
topss wrote: 10/03/2021 05:05 Kod tebe je problem nedostatak samopouzdanja. Aktiviraj se fizicki. Trcanje plus teretana. Bolje ces se osjecati a i bolje izgledati. Mozda i upoznas neku curu na treningu.
Godinama sam išao u teretanu i nisam upoznao nikad nikog. I dan danas trčim i vozam bajk i isti rezultat. Jedno vrijeme sam čak pokušao i planinariti i pogađaš šta? Ništa.

Nemam veliko društvo, 3 ili 4 druga, svi u dugim vezama pred ženidbu. Ne mogu nikog upoznati na poslu jer nas je 20 muškaraca, jednostavno u krugu sam ljudi gdje ne mogu upoznat djevojku. Uostalom i da mogu kao kad sam bio mlađi i imao širi krug društva apsolutno nijedna me nije smatrala nekom prilikom ili momkom vrijednim za pokušat nešto više.

Mislim da sam jedan od onih forever alone ljudi. Jednostavno, nemam šarm, nemam iskustvo, nemam luckavost, dosadno sam prosječan.

I ma šta god da pokušao, rezultat je uvijek isti.
TRANCE

#44 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TRANCE »

klix wrote: 10/03/2021 16:59
TRANCE wrote: 10/03/2021 16:42
Pa dobro evo pod uslovom da su i on i ona na budžetu... :mrgreen: :mrgreen:
Može i ako je on neki programer, doktor, profesor na fakultetu, menadžer u banci i slično. Uzrok toga je da dosta cura danas razmišlja na način da muž treba da rinta i pridonosi porodici, a ona da sjedi kući, glumi hanumu, lakira nokte, čuva djecu, a to može samo ako muž ima dobru platu, ili da joj nađe neki posao gdje nije loša plata, ne mora puno raditi i može guzeljati po bolovanjima, tipa prevrtanerka papira na budžetu. Uticaj turskih serija, šta li. Zato više cijenim cure iz Hercegovine nego ove naše iz Sarajeva, jer Hercegovkama je u genetski kod implantirana vrjednoća kroz generacije.
moonca

#45 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by moonca »

:lol: ovaj hoce da mu zena - otkopava krompir, sadi luk... ajjjjjjjjjj
muhafuca

#46 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by muhafuca »

Sydnor wrote: 10/03/2021 17:27
suspect_zero wrote: 09/03/2021 20:01 Joj kako bi ja vas od 30, što kukate kako ste stari, vaspitnom jednom :evil:

Pa realno gledajući i nisam zaslužio, ni po čemu se ne izdvajam iz mrtve prosječnosti plus vjerovatno iz mene izbija očaj i frustracija. Uopšte nisam lijen, ali jednostavno za 30 ljeta imao sam samo jednu ozbiljnu vezu, a i ta djevojka me je ostavila i zamijenila drugim i zanimljivijim. Garantujem ti da se nikome nisam sviđao ni da je neko prolio suze zbog mene :lol: kako to zvuči smiješno. I iako izgleda tako ne samosažalijevam se, jednostavno me je napustila sva nada. Nemam ni velika očekivanja, jednostavno svjestan sam da nemam pravo na to i poprilično sam otvorenog uma no za mene niko nije zainteresovan.
topss wrote: 10/03/2021 05:05 Kod tebe je problem nedostatak samopouzdanja. Aktiviraj se fizicki. Trcanje plus teretana. Bolje ces se osjecati a i bolje izgledati. Mozda i upoznas neku curu na treningu.
Godinama sam išao u teretanu i nisam upoznao nikad nikog. I dan danas trčim i vozam bajk i isti rezultat. Jedno vrijeme sam čak pokušao i planinariti i pogađaš šta? Ništa.

Nemam veliko društvo, 3 ili 4 druga, svi u dugim vezama pred ženidbu. Ne mogu nikog upoznati na poslu jer nas je 20 muškaraca, jednostavno u krugu sam ljudi gdje ne mogu upoznat djevojku. Uostalom i da mogu kao kad sam bio mlađi i imao širi krug društva apsolutno nijedna me nije smatrala nekom prilikom ili momkom vrijednim za pokušat nešto više.

Mislim da sam jedan od onih forever alone ljudi. Jednostavno, nemam šarm, nemam iskustvo, nemam luckavost, dosadno sam prosječan.

Ma libo te taki sta ce ti veza

Samo zigu i uzivaj

pusti ove sto pametuju veza ovo ono.

nista specijalno ni u vezi ni u braku nema
TRANCE

#47 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TRANCE »

Sydnor wrote: 10/03/2021 17:27

Moj ti je savjet ako nisi vjerski opterećen, bez ikakve zezancije, uči engleski ili francuski i upoznaj preko interneta neku curu iz Afrike ili Azije. Za dosta njih je dovoljno što živiš u Europi, ne strahuješ šta ćeš sutra jesti i bijelac si, a sve su vrijedne jer ih život nije mazio, za čas bi naučile naš jezik uz malo kurseva englesko-bosanskog i našle posao. Možda ne bi to bila neka filmska romantika, ali ćeš imati nekog za popričati, družiti se, da ti pomogne skuhati, oprati i ti njoj. U svakom slučaju bolje nego biti sam ili čekati hoće li se smilovati neka naša princeza da joj se sve stvari poklope u vezi tebe.
Last edited by TRANCE on 10/03/2021 17:57, edited 1 time in total.
TRANCE

#48 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TRANCE »

moonca wrote: 10/03/2021 17:42 :lol: ovaj hoce da mu zena - otkopava krompir, sadi luk... ajjjjjjjjjj
Ako te baš zanima, ja hoću curu s kojom bih mogao zajedno otići u Zapadnu Europu i da zajedno radimo, snalazimo se i pomažemo (papiri mi nisu problem). To u Sarajevu još nisam uspio naći, jer je kod većine cura rezon razmišljanja haj' ti otiđi sam, pa ako se snađeš ja ću prvo malo doći koju sedmicu da vidim kako je, pa ako mi se svidi onda bih mogla ostati, a ako ne svidi onda bi se viđali kad ti dođeš na godišnji, naravno ti šalji štagod Westernom svaki mjesec... Dok kod Hercegovki to većinom nije slučaj.
moonca

#49 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by moonca »

TRANCE wrote: 10/03/2021 17:55
moonca wrote: 10/03/2021 17:42 :lol: ovaj hoce da mu zena - otkopava krompir, sadi luk... ajjjjjjjjjj
Ako te baš zanima, ja hoću curu s kojom bih mogao zajedno otići u Zapadnu Europu i da zajedno radimo, snalazimo se i pomažemo (papiri mi nisu problem). To u Sarajevu još nisam uspio naći, jer je kod većine cura rezon razmišljanja haj' ti otiđi sam, pa ako se snađeš ja ću prvo malo doći koju sedmicu da vidim kako je, pa ako mi se svidi onda bih mogla ostati, a ako ne svidi onda bi se viđali kad ti dođeš na godišnji, naravno ti šalji štagod Westernom svaki mjesec... Dok kod Hercegovki to većinom nije slučaj.
Do tebe je izgleda, po svemu kako opisujesh.. djevojke iz grada ne vide u tebi nesto, sto im ulijeva povjerenje na duze staze. Izgleda da znaju sta hoce, a to vecina momaka ovdje i ocekuje od 'slabijeg' pola, kao vrlinu.
TMovac

#50 Re: Par.ba - prevara ili mogućnost za upoznavanje partnera?

Post by TMovac »

foxlife wrote: 10/03/2021 17:00 Daj ba ljudi sta vam je
Ovaj 30 onaj 37 i kukaju
Ja stariji od obojice i nikad bolje ne zivim i vise djevojaka nisam imao
Sad da se zrnim ne znam jednostavno se ne vidim u tome pa mozda zbog toga
Jednostavno onako je kako se postavite
Pasha moj ne kukam. Samo znam sta zelim. Mene neke sheme i kratke veze ne interesuju. Prije desetak dana slucajno sam upoznao jednu djevojku. Udjemo malo u neku pricu. U toku razgovora predlozim joj da izadjemo kada bude imala vremena. Pristala je i predlozila je da izadjemo odmah tu noc, odbio sam zbog policijskog sata ( vec bilo pola 10 navece ), gdje ona ko iz topa rece, pa nema veze, prespavaj kod mene. Zahvalio sam se na ponudi i otisao.
Post Reply