Samo još dublje ukopava.
Valjda ne konta razliku između svog i Filandrinog objašnjenja.
sta rece?Bosanac sa dna kace wrote: ↑09/03/2021 14:38Moze li ovako:
"hrvat prije 400 godina i danas nisu iste kategorije u tome je problem sto turbo fašistoidni hrvati ne kontaju to
a fašistoidni hrvati su lopovi okupljeni oko hdz od nastanka do danas bilo u stranci bilo kao glasači ili pregaoci te politike na neki drugi način"
???
nizozemska se kaze ako nisi mislio na nesto drugo a sto ne belgija???
Pretpostavljam da su vas te djecije fore trenirali na naprednom kursu trolanja.nastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 16:03nizozemska se kaze ako nisi mislio na nesto drugo a sto ne belgija???![]()
eto vidis i sam koliko si limiteren![]()
Nije samo to poenta moga pisanja...vec cinjenica da je Marickine argumente koristio Karadzic...nastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 14:44takodje dobitna kombinacijaBosanac sa dna kace wrote: ↑09/03/2021 14:38Moze li ovako:
"hrvat prije 400 godina i danas nisu iste kategorije u tome je problem sto turbo fašistoidni hrvati ne kontaju to
a fašistoidni hrvati su lopovi okupljeni oko hdz od nastanka do danas bilo u stranci bilo kao glasači ili pregaoci te politike na neki drugi način"
???bilo kako bilo sve koji drugacije misle i govore proglasis lopovima i prevarantima...
kakav Mirza? O cemu ti?foxlife wrote: ↑09/03/2021 15:51sta rece?Bosanac sa dna kace wrote: ↑09/03/2021 14:38Moze li ovako:
???
sta je mirza dzomba?
Kandidovala bi nji'ova stranka Krajišnika, pravog Sarajliju, al im umrije. Jbt baksuza.Bosanac sa dna kace wrote: ↑09/03/2021 20:07Nije samo to poenta moga pisanja...vec cinjenica da je Marickine argumente koristio Karadzic...nastavnik fizickog wrote: ↑09/03/2021 14:44takodje dobitna kombinacijaBosanac sa dna kace wrote: ↑09/03/2021 14:38
Moze li ovako:
???bilo kako bilo sve koji drugacije misle i govore proglasis lopovima i prevarantima...
Svrha lockdowna je da izgleda ko da se nešto radi. Da ne ulazim da je dokazan isti u većim gradovima da ne funkcioniše, ovakav parcijalni lockdown, gdje imaš dio grada koji je dio grada u svemu osim u zakonu i gdje za njih ne važe pravila i gdje će u ponedjeljak ući 100k ljudi sa strane u Sarajevo je kontraproduktivan u najbolju ruku, a možda i maliciozan
@Styling ne pisi gluposti.NiP ovu ublehu ne smije podrzati.Login7777 wrote: ↑09/03/2021 09:58Nisam ni očekivao od kiflobota da neće stati u odbranu Ivane. Autošovinizam diše punim plućima u NiP-u.Styling wrote: ↑09/03/2021 09:36Kakvo ponizenje. De malo se opismeni pa onda da pricamo. Znas li razliku ozmedju nacije i etnije. U pravu je potpuno. Izraz Bosnjak je bio izraz za naciju, znaci sve ljude koji su zivjeli u Bosni, a ne etnicitet. U ratu se sastalo vijece staraca i odlucilo da nametne svim muslimanima naziv Bosnjak a da ih pri tome niko nista nije pitao.
Baš naprotiv ti brkaš naciju i etniju.Styling wrote: ↑09/03/2021 10:24Ja u klin ti u plocu. Ti govoris o naciji ja govorim o etniji. Dva razlicita pojma. Ja znam dovoljno, a znas li ti?Ricken wrote: ↑09/03/2021 10:08Ba
Ti bi se svađala? Nema potrebe za tim, nisu tema Bošnjaci, oni imaju svoje mjesto u historiji, vrlo jasno, a ovo nije sat historije, pa te nemam namjeru poučavati. Nije ona rekla nikakvu istinu, nego je pokazala da nije dovoljno intelektualno izgledati, potrebno je nešto i znati. Za početak, provjeri koje su sve historisjke osobe, bitne za ovo područje izjašnjavale i nazivale Bošnjacima.
Evo ta emisije iz koje je izvucena rijec 'diskutabilno'
Ricken wrote: ↑10/03/2021 01:30Baš naprotiv ti brkaš naciju i etniju.Styling wrote: ↑09/03/2021 10:24Ja u klin ti u plocu. Ti govoris o naciji ja govorim o etniji. Dva razlicita pojma. Ja znam dovoljno, a znas li ti?Ricken wrote: ↑09/03/2021 10:08 Ba
Ti bi se svađala? Nema potrebe za tim, nisu tema Bošnjaci, oni imaju svoje mjesto u historiji, vrlo jasno, a ovo nije sat historije, pa te nemam namjeru poučavati. Nije ona rekla nikakvu istinu, nego je pokazala da nije dovoljno intelektualno izgledati, potrebno je nešto i znati. Za početak, provjeri koje su sve historisjke osobe, bitne za ovo područje izjašnjavale i nazivale Bošnjacima.
Vjerovatno i ne shvataš da su kod nas ta dva pojma već više od 20 godina, a potpuno pogrešno, ustavom, objedinjena. Ali eto, nek su Bošnjacima nametnuli neki novi termin Bošnjak, a KP im nije nametnula termin Musliman. Kako objašnjavaš da se kao Bošnjaci izjašnjavaju ljudi koji nisu Bosanci, pa čak ni muslimani?
Ali, ako te dobro shvatam, ti tvrdiš da Bošnjak nije i ne može biti etnička pripadnost, tj. Bošnjaci nisu narod, pa samim tim vjerovatno bi se dalo zaključiti da favorizuješ tezu da su islamizirani srbi ili hrvati. To isto kaže i Ivana Marić, ili je barem tako većina shvatila njene poruke.
A shvata ih tako sa punim pravom, jer su još uvijek svježe poruke koje je slao Franjo Tuđman 90 ih godina prošlog stoljeća:
„Bosna nije nacija, nema ni prava ni povijest nacije. Nacija je zemlja, ali je i rasa i krv, a takozvanu Bosnu naseljava nekoliko rasa i krvi. Kako bi neki iz te miješane i nečiste etničke situacije htjeli oblikovati cjelinu. Ne, gospodo, ne! Bosna mora nestati...“
Ali, dobro smo prošli, makar nisi lamentirala kako je bosanski jezik, kojim govore Bošnjaci, ustvari dijalekt srpskog ili hrvatskog jezika.
Glupost je kada vi slijepo vjerujete sve sto vam SDA servira. Mostar je isporucen prosle godine u juli kada su Bakir i Covic potpisali novi izborni zakon za Mostar. Napadom na Ivanu skrece se paznja sa krucijalnih egzistencijalnih problema u drzavi.nikad_vise wrote: ↑09/03/2021 22:05@Styling ne pisi gluposti.NiP ovu ublehu ne smije podrzati.Login7777 wrote: ↑09/03/2021 09:58Nisam ni očekivao od kiflobota da neće stati u odbranu Ivane. Autošovinizam diše punim plućima u NiP-u.Styling wrote: ↑09/03/2021 09:36
Kakvo ponizenje. De malo se opismeni pa onda da pricamo. Znas li razliku ozmedju nacije i etnije. U pravu je potpuno. Izraz Bosnjak je bio izraz za naciju, znaci sve ljude koji su zivjeli u Bosni, a ne etnicitet. U ratu se sastalo vijece staraca i odlucilo da nametne svim muslimanima naziv Bosnjak a da ih pri tome niko nista nije pitao.
Ni jedan Bosnjak ne moze podrzati zenu kojoj smeta veza Bosnjaka BiH i Sandzaka,zenu koja nam negira naciju i zenu koja lajkuje statuse da je sarajevo bliskoistocna kasaba?Evo sad izlaze novi snimci gdje su majke Srebrenice pateticne,gdje je Alija bio lazni musliman i niz njenih bljuvotina.Ssto se tice Nase stranke,kod mene su izgubili sav kredit.Prvo vrijedanje ljudi koji su branili Mostar,sad opravdavanje ove ublehe,pa isporucise Mostar HDZ-u bukvalno.Praveci se budalama i ne zeljeti vidjeti ove stvari samo govorimo da nismo nista bolji od SDA sendvicara i klimaca glava.
Iskreno se nadam da NiP ovo nece podrzati i pokusati pravdati jer bi za mene kao Bosnjaka definitivno ovo znacilo da su za radi interesa spremni gaziti po svom obrazu.
slažem se. ako NiP podrži ovu više neću gasati za njih nikada. meni nije problem što je nju kandidovala NS, od njih je svašta očekivati, ali NiP ako glasa za mene je to problem.nikad_vise wrote: ↑09/03/2021 22:05@Styling ne pisi gluposti.NiP ovu ublehu ne smije podrzati.Login7777 wrote: ↑09/03/2021 09:58Nisam ni očekivao od kiflobota da neće stati u odbranu Ivane. Autošovinizam diše punim plućima u NiP-u.Styling wrote: ↑09/03/2021 09:36
Kakvo ponizenje. De malo se opismeni pa onda da pricamo. Znas li razliku ozmedju nacije i etnije. U pravu je potpuno. Izraz Bosnjak je bio izraz za naciju, znaci sve ljude koji su zivjeli u Bosni, a ne etnicitet. U ratu se sastalo vijece staraca i odlucilo da nametne svim muslimanima naziv Bosnjak a da ih pri tome niko nista nije pitao.
Ni jedan Bosnjak ne moze podrzati zenu kojoj smeta veza Bosnjaka BiH i Sandzaka,zenu koja nam negira naciju i zenu koja lajkuje statuse da je sarajevo bliskoistocna kasaba?Evo sad izlaze novi snimci gdje su majke Srebrenice pateticne,gdje je Alija bio lazni musliman i niz njenih bljuvotina.Ssto se tice Nase stranke,kod mene su izgubili sav kredit.Prvo vrijedanje ljudi koji su branili Mostar,sad opravdavanje ove ublehe,pa isporucise Mostar HDZ-u bukvalno.Praveci se budalama i ne zeljeti vidjeti ove stvari samo govorimo da nismo nista bolji od SDA sendvicara i klimaca glava.
Iskreno se nadam da NiP ovo nece podrzati i pokusati pravdati jer bi za mene kao Bosnjaka definitivno ovo znacilo da su za radi interesa spremni gaziti po svom obrazu.
a sda ga brani tako sto ga čitav prvi esalon stranke coki drugu aci dan nakon dana nezavisnosti zemlje u koju se toboze kunu