Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
foxlife wrote: ↑17/02/2021 22:42
evo ukucao na maps sarajevo bihac i pokazuje mi daljinu od 395 km i 5 i po sati voznje preko jajca vjerovatno uz postivanje ogranicenja i sl
u bih da odes do bihaca i nazad je 800 km uz ovakve ceste i voznja od 11 sati a vjerujem da ima ovih komercijalista koji tako rade
Sarajevo - Lašva - Vitez - Travnik - D. Vakuf - Jajce - Mrkonjić Grad - Ključ - B. Petrovac - Bihać
Akone staješ 5 sati, uz to ako nema gužve 4.5 može. Autoput 140km/h, Ključ - Bihać 110-120km/h, ovo ostalo varira. Zna se zagužvati u Vitezu malo, al sve u svemu računaj 5-5.5h. Kilometara ima 320-330, zavisi odakle ķrećeš.
evo ukucao na maps sarajevo bihac i pokazuje mi daljinu od 395 km i 5 i po sati voznje preko jajca vjerovatno uz postivanje ogranicenja i sl
u bih da odes do bihaca i nazad je 800 km uz ovakve ceste i voznja od 11 sati a vjerujem da ima ovih komercijalista koji tako rade
Sarajevo - Lašva - Vitez - Travnik - D. Vakuf - Jajce - Mrkonjić Grad - Ključ - B. Petrovac - Bihać
Akone staješ 5 sati, uz to ako nema gužve 4.5 može. Autoput 140km/h, Ključ - Bihać 110-120km/h, ovo ostalo varira. Zna se zagužvati u Vitezu malo, al sve u svemu računaj 5-5.5h. Kilometara ima 320-330, zavisi odakle ķrećeš.
ovo je najsprostije ukucavanje u maps iz sarajeva koje pokazuje 395 i 5 i po sati
nisam nikad vozio u bihac pa ne znam al eto vi koji vozite to bolje znate
opet to je 10-11 sati voznje i 670 do tih 800 kilometara ok stotinjak kilometara je ovdje diskutabilno al ostaje ista stvar da je autoput koliko bi realno trebalo i priblizno ista kilometraza neka bude
12h sa poslom na 6 lokacija (po pola sata na lokaciji)
ovo je najsprostije ukucavanje u maps iz sarajeva koje pokazuje 395 i 5 i po sati
opet to je 10-11 sati voznje i 670 do tih 800 kilometara ok stotinjak kilometara je ovdje diskutabilno al ostaje ista stvar da je autoput koliko bi realno trebalo i priblizno ista kilometraza neka bude
To te Google baca na Doboj i BL.
Ne nego ista ova ruta sto je nabrojao
ps.
Last edited by foxlife on 17/02/2021 23:08, edited 1 time in total.
sime_cipol wrote: ↑17/02/2021 17:43
Ovo je neka greska, gdje ce preci milion za nepune tri godine jos dole u opisu kaze da je auto jos pod garancijom
Drug je vozio svaki dan minken-mainz -Amsterdam. U minkenu preuzme kutiju neki lijekovi za bolnicu u mainz I poslije za Amsterdam.
Tako da te kilometraze u kratkom roku su jednostavne
U 15h preuzme kovertu(te neke lijekove) mora do 20h doci u mainz I do 01h u amsterdam. I sutradan naopako a drugo auto krene iz minkena
Lijek u amsterdam u 1 ujutro isporuciti? Jel se taj lijek zove kokain"?
sime_cipol wrote: ↑17/02/2021 17:43
Ovo je neka greska, gdje ce preci milion za nepune tri godine jos dole u opisu kaze da je auto jos pod garancijom
Drug je vozio svaki dan minken-mainz -Amsterdam. U minkenu preuzme kutiju neki lijekovi za bolnicu u mainz I poslije za Amsterdam.
Tako da te kilometraze u kratkom roku su jednostavne
U 15h preuzme kovertu(te neke lijekove) mora do 20h doci u mainz I do 01h u amsterdam. I sutradan naopako a drugo auto krene iz minkena
Lijek u amsterdam u 1 ujutro isporuciti? Jel se taj lijek zove kokain"?
Nije , koliko se sjecam to su bili neku lijekovi za pacijente sa teskim oboljenjima, rak, leukemia I too.. tu minkenu se nesto spremi, testira I salje tim bolnicama. Znam da je jedno vrijeme za BionTech(ovi sto valjaju vakcine) vozio..
mk ultra wrote: ↑17/02/2021 22:56
Zar nije lakše, a i jeftinije, imati nekoga u Bihaću da pokriva Krajinu...umjesto tog vozikanja do gore i nazad u jednom danu.
Cak ni firme koje rade vece i komplikovanije ugovore nego ova moja nemaju takvu operativu... nepovjerenje je majka svih zala
Mada meni je to recimo jednom u 1-2 mjeseca, tako da je OK
Al znam ljudi koji rade npr BHTelecom bazne stanice kojih im 1035 u drzavi, a svaka je na nekoj kvrgi, pa im se zakupi stan u toj regiji i tako rade
Jos je problem sto uglavnom imas firme koje su tu lokalne, i nije mi se jednom desilo da mi neko u npr. U Tuzli kaze sta ces ti ovdje, gleda te ko da si mu crni neprijatelj, odmaze ti koliko god moze i sl sranja
mk ultra wrote: ↑17/02/2021 22:56
Zar nije lakše, a i jeftinije, imati nekoga u Bihaću da pokriva Krajinu...umjesto tog vozikanja do gore i nazad u jednom danu.
A roba ce letiti do tamo?
Pretpostavljam da je vozio svaki put robu neku na tih 6 lokacija
Zavisno od vrste robe, ali dolazi kamionom-šleperom pa onda komercijalisti sa manjim vozilima B segmenta razvoze to do svih i najmanjih prodavnica. Opet kažem to je samo moje razmišljanje, nisam u tim vodama...
A roba ce letiti do tamo?
Pretpostavljam da je vozio svaki put robu neku na tih 6 lokacija
Zavisno od vrste robe, ali dolazi kamionom-šleperom pa onda komercijalisti sa manjim vozilima B segmenta razvoze to do svih i najmanjih prodavnica. Opet kažem to je samo moje razmišljanje, nisam u tim vodama...
Nisam ni ja al pretpostavljam da je to neka roba mozda siroke potrosnje gdje ovdje natovari u magacinu i razvozi po bih
I ovo je moje razmisljanje jer je uglavnom tako vecinom u bih a mozda obojica grijesimo
Nije golf ali provozah jucer VW TRoc... Stvarno dobar auto. Vozao sam slicne klase ..npr bmw X1 , audi q3 .., ali ni u jednom se nisam nekako dobro osjecao kao u ovom TRoc.
Kad sjedneš u novo, osjećaj je uvijek dobar, ok iako mi to nije auto za petrolhead ljude kakvim te smatram
Generalno, za dobar osjećaj za petrolhead momke mora se imati dobra motorizacija i dobar mjenjač. Za ove novije generacije osjećaj je nešto drugo, a to je oprema u skladu sa aktuelnim trendovima, tableti i ambijentalna osvjetljenja... a sad za sunday driver vozače oni su posebna kategorija ....
Nisam vozio T-Roca niti imam iskustva sa tim vozilima, a očigledno su uradili dobar posao ako imaš tako pozitivno iskustvo....onako gledajući, meni subjektivno najljepši dojam je ostavljao bmw x1.
artur morgan wrote: ↑02/03/2021 12:34
Kad sjedneš u novo, osjećaj je uvijek dobar, ok iako mi to nije auto za petrolhead ljude kakvim te smatram
Generalno, za dobar osjećaj za petrolhead momke mora se imati dobra motorizacija i dobar mjenjač. Za ove novije generacije osjećaj je nešto drugo, a to je oprema u skladu sa aktuelnim trendovima, tableti i ambijentalna osvjetljenja... a sad za sunday driver vozače oni su posebna kategorija ....
Nisam vozio T-Roca niti imam iskustva sa tim vozilima, a očigledno su uradili dobar posao ako imaš tako pozitivno iskustvo....onako gledajući, meni subjektivno najljepši dojam je ostavljao bmw x1.
Fkt je dobar . Nisam ljubitelj tih auta.... Ili cu limuzinu ili pravi dzip, x5 ili Touareg. Ali ovaj TRoc me bas iznenadio... Kad puknes sport, fino i ubrzava ... Unutra sve jednostavno , poprilicno. Za razliku od usranog Golf 8 gdje moras zaustaviti auto sa strane da bilo sta uradis jer je sve na touch...
Ne znam, jednostavno , bas dobar. Ako si na autoputu , puknes abstandtempomat - milina.
Pitanje za vlasnike Golf VI 1.6tdi cr: Da li su imali problema sa softwareom pa da su zezale dizne s ubrizgavanjem? I da se radio neki update i sl. Kao to je cesta greska bila.
denis.istok wrote: ↑07/03/2021 18:12
Pitanje za vlasnike Golf VI 1.6tdi cr: Da li su imali problema sa softwareom pa da su zezale dizne s ubrizgavanjem? I da se radio neki update i sl. Kao to je cesta greska bila.
Imao taj auto sa motorom 1.6 TDI CR. Sve preporuke za motor, nikakvih problema, jedino što (ili se meni čini) malo češće pali regeneraciju DPF, ali normalno sve odradi i bude OK. Nisam imao nikakvih problema godinu dana što sam ga posjedovao, a fino i potegne za svojih 105KS.
Imao taj auto sa motorom 1.6 TDI CR. Sve preporuke za motor, nikakvih problema, jedino što (ili se meni čini) malo češće pali regeneraciju DPF, ali normalno sve odradi i bude OK. Nisam imao nikakvih problema godinu dana što sam ga posjedovao, a fino i potegne za svojih 105KS.
Pocesto je blaga rijec Nego citam te neke probleme s softw i diznama te EGR.
Pocesto je blaga rijec Nego citam te neke probleme s softw i diznama te EGR.
Ja EGR ugasio softverski, a sa diznama nikakav problem nisam imao.