Znači, tehnički detalji i specifikacije, pitanja, problemi, majstori, ćuning obbbavezno
Za početak, imao bih pitanje o G5, o motoru 2.0 TDI 103 Kw. Iskustva u odnosu na standardni od 77 Kw. Hvala.
Usput, jedna fotka drumske legende

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ma hajde ba, već sam se ja njihao na forumskim vješalima, ali mislim da G (posebno 2palamuda wrote:Tek si sad gotov, gdje ćeš temu o Golfu postavit bit ćeš do jutra razapet.
Bolji je ovaj slabiji motor, provjereniji 100%.
To je prvenstveno zbog toga sto taj motor strasno reaguje na gas i daje dojam da se radi o jacem motoru nego sto jeste (provjereno)530i wrote:A na tim 2.0 TDI voli da pukne glava, a možda i blok...tako da nisu neka sretna rješenja jer ionako srču ulje.
ima, naravno, ali kao što si i sam već uočio ovdje nisi cool, nisi Fina Gracka Raja ako voliš golfaGorštak wrote:Ma hajde ba, već sam se ja njihao na forumskim vješalima, ali mislim da G (posebno 2palamuda wrote:Tek si sad gotov, gdje ćeš temu o Golfu postavit bit ćeš do jutra razapet.
Bolji je ovaj slabiji motor, provjereniji 100%.) ima više poklonika nego protivnika.
Ne bih volio da se tema pretvori u tipičnu za-ili-protiv prepucačinu, ima desetine tema zagađenih time.
Neka ovo ostane topic za tribute jednoj od auto legendi ovih prostora, kao i za pitanja vezana za to auto.
Znači, nejači motor bolji od ovog 103 Kw?
Ako ovdje nastavis traziti misljenja, narocito o golfu, postat ces paranoik teski... A sada ocekujem da se javi Better Man sa spikom:Gorštak wrote:@530i, @blobi thnx
Ma stvarno nisam nikad imao G, niti sam mislio da ću, ali danas sam dobio ponudu da uzmem u kompenzaciju G5 sa tim 103 Kw motorom, što mi je predstavljeno kao izuzetna prednost. Pa sam se odlučio doći po pamet na forum, provjereno mjesto za dobijanje dijametralno suprotnih savjeta
Pusti moderator malo da se rasplamsa diskusija, a to ne moze bez malkice off-a nikakoGorštak wrote:Jbg, valjda ce moderacija uciniti nesto da sacuva ambicioznu temu od trovanja.
Bas zato sto nisam poklonik vw imam neku iluzornu nadu da ce tema opstati.

Kompozitoru, postujem i sve to, ali drzi se ti ipak muzikebach wrote:Autić sa slike proizveden je 1988. Rijetko se može naći u ovim krajevima, međutim ono što je tada imao standardnoj opremi, VW svojim kupcima nudi samo u dopunskoj opremi (čitaj papreno skupoj). Kupci Golfa tada su mogli tek načuti za ABS, električna ogledala, grijanje u sjedištima, servo volan, tonirana stakla...
Neki proizvođači takve stvari su bez mnogo uslovljavanja nudili kupcima još prije dvadeset godina VW nije davao mnogo osim kao zemlja teškog volana, loše plastike i bučnih motora, niti danas nije nešto izdašniji.
Zakon zakoba:
ma šta poštujem ... vidi ba opreme u osnovnoj verziji ... samo maglenkeBlobi wrote:Kompozitoru, postujem i sve to, ali drzi se ti ipak muzikebach wrote:Autić sa slike proizveden je 1988. Rijetko se može naći u ovim krajevima, međutim ono što je tada imao standardnoj opremi, VW svojim kupcima nudi samo u dopunskoj opremi (čitaj papreno skupoj). Kupci Golfa tada su mogli tek načuti za ABS, električna ogledala, grijanje u sjedištima, servo volan, tonirana stakla...
Neki proizvođači takve stvari su bez mnogo uslovljavanja nudili kupcima još prije dvadeset godina VW nije davao mnogo osim kao zemlja teškog volana, loše plastike i bučnih motora, niti danas nije nešto izdašniji.
Zakon zakoba:
...
A hajde probaj to ovako zamislit: Ja proizvedem i prodajem Golfa u osnovnoj opremi, ljudima se svidi i masovno ga kupuju. Oni koji zele dodatnu opremu, izjasne se, i ja im napravim takvo auto. A onda se pojavi Toyota sa ovim trabant dizajnom kao konkurencija. I naravno, da bi prodali ovaj sporet, moraju ponuditi svu mogucu opremu u startu jer drukcije nisu konkurentni... Reci mi da je drukcije, prosvijetli me i na pravi put izvedi
.
Zivi bili pa vidjeliGorštak wrote:@blobi, ti si vidovitiji od Vidovite Džemile (sa saradnicima)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kompozitoru, gdje je taj ABS, Servo, ASR (citaj: serijska oprema)? Po tvom ispade da je VW udruzenje pcelaraGost1515 wrote:ma šta poštujem ... vidi ba opreme u osnovnoj verziji ... samo maglenke![]()
http://www.toyota-camry.info/specs/1988.8/1644/