SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#43801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

noviclan wrote: 07/03/2021 05:20
I na kraju nije svacije kroz selo pjevati ostavi te zajebane radnje specijalnim jedinicama vi piskarajte kazne i gotovo, eto kako planu numin bmw samo sto je obrukao smrka jer ga je pretrkeljao u po' grada i narusio mu imidz
numa je sve samo nije posten, to svi znaju, pa i u mupu, to su mafijaski obracuni, i nemaju nikakve veze sa tim sto je numa "radio svoj posao".
tamni vilayet
Haris.ba

#43802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

muha_sa wrote: 07/03/2021 07:50 Nisam jednom cuo kako omladina jebe mater policiji jer je pobogu policajac uzeo sebi za pravo da ga zaustavi i traži saobracajnu i ostale dokumente :-) još doticni izvadi mobitel da snima policajca i prijeti mu :-)
Manite se mobitela i snimanja :-) zaustavi vas--Dobar dan, molim vaše dokumente.
Izvolite gospodine, druže il kako god i vozdra.
Nemojte se kurcit jer kurcenje u vecini slucajeva završi loše po onog ko se kurci
Pa snima u svom autu. Sta je problem? :D
vjeshalica

#43803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

muha_sa wrote: 07/03/2021 08:06 Sve znam i svakodnevno vidim šta se dešava u gradu koji je pretvoren u vukojebinu :(
Govorim za normalan odnos policije prema nekom od nas. Kad god su me zaustavili uljudno su se ponašali. Kontrola, dokumenti--Izvolite i hvala lijepo.
uglavnom je tako...
znam za slucaj lika koji je bio momak mojoj curi davno, likovi ga zaustavili, on otvorio prozor i poceo bez ikakvog razloga da frkce i sikce sto je zaustavljen, nemaju ga pravo zaustavljati, znaci lik odma i momentalno zapoceo svadju, ispusio nalog i to podrzavam....
ne kazem da nema profesionalizma i da neko nije dozivio sranje, ali ne moze se ni reci da prave napamet nekome scene budu ljubazni kulturni i tjt
vjeshalica

#43804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 07/03/2021 07:59 , PRIMANJE MITA (naš omiljeni sport kod saobraćajnih prekršaja)
primanje mita je posljedica DAVANJA MITA I NUĐENJA...cinjenica jeste da ima podmicivanja cenerom, ali isto tako niko ne naglasava i nuđenje....😉
MuaDib

#43805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MuaDib »

:?:
made_in_sarajevo wrote: 07/03/2021 07:26 Jesu li dosli na njen poziv, jesu. Jesu li poceli pisati kazne, jesu. Njen snimak pocinje od trenutka kad bas njoj odgovora. Pretezno ovakvi strucnjaci laprdaju od samog starta. Snimanje nikoga koga ne poznajes, posebno policajca ne mozes raditi sa 1-2m udaljenosti. To je narusavanje moje privatnosti, ulazi se u moj prostor gdje se ja ne osjecam sigurnim, osjecam se napadnutim. Da me onako na ulici snima kao ove sto je ove snimala, jebo bi joj od dana kad se rodila do svih vjera, svjetova i kineza koji su napravili taj mobitel. Zaboli me neka stvar sto je ona novinar i aktivista kurcev. Meni pun kurac takvih uhljepa koji sve znaju, bore se za prava neka. Pa fataj se lopate i gradjevine kad hoces da si borac za sve. Svi i muski i zenski. Svi bi prava kad njima odgovora i kako njima odgovora.

Policajac rekao ne snimaj, ostani tu. Eto njemu jadnicku.bila zelja da prvi put uhapsi.nekoga, eto tek je poceo raditi. Bas mu je zanimljivo hapsiti pogotovo ovakve delegate i jebavati se sa papirima. Bas me zanima da li bi na ovaj nacin snimala specijalnu, sudske policajce ili specijalnu sudske kad voze, vode nekoga bitnog ili zatvorenika.
Jel ona kurac palac da bude jadna za 8 mart ili nije vala me zaboli. vidjet cemo 8. hoce li ona ili neko u njeno ime laprdati za ovo juce. Ako bude tako onda je namjerno isla da provocira radi "prava". Sama je pocela da jede govna sa snimanjem u 2m i klasicnim provociranjem i izazivanjem belaja. Narusavanje javnog reda i mira, opiranje pri lisenju slobode, odbijanje naredbe ovlastene sluzbene osobe. Sve su ovo policajci prekrsili pajel, nju kad su vidjeli trebali su u stavu mirno stajati pajel.

Snimali su 100x rad policije ali sa udaljenosti. Pa se policajac dodje ubjedjivati kako ne smije i ode ili ako krene za telefon onda ga popusi. Popusi ga jer ga ovaj snima sa 10-15m, ne ugrozava ga, ne smeta mu, ne govori mu kako se radi posao policajca, ne remeti javni red i mir... Treba biti pametan za ovo, a ne samo biti novinar i aktivista.

I ja sam aktivista da se ovakvi posalju na radnu akciju gradnje bilo cega. Nek se bore ljudi sta je problem.

Senad je isto pao ko zadnji debil sinoc na kraju emisije. Eto uhapsena novinarka, gasi se svjetlo, eto jao.
:thumbup:

Ja joj savjetujem da ode pred kakvu ambasadu, po mogunosti jacih zemalja nek i njih snima. I nek se dere sloboda snimanja za sve.

Inace puna mi je kapa ovih aktivista koji mosle ako su u NVO da su nedodirljivi i posebna kasta. Sto se ovako ne dignu kad policija tjera nane sto priglavke prodaju.
Bloo
Globalna šefica

#43806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 07/03/2021 08:23
Bloo wrote: 07/03/2021 07:59 , PRIMANJE MITA (naš omiljeni sport kod saobraćajnih prekršaja)
primanje mita je posljedica DAVANJA MITA I NUĐENJA...cinjenica jeste da ima podmicivanja cenerom, ali isto tako niko ne naglasava i nuđenje....😉
pa zato i piše naš omiljeni sport...it takes two to tango :mrgreen: problem su obje strane...
Mada, niko ga ne prisiljava da uzme.. :mrgreen:
Haris.ba

#43807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

MuaDib wrote: 07/03/2021 08:25 Inace puna mi je kapa ovih aktivista koji mosle ako su u NVO da su nedodirljivi i posebna kasta. Sto se ovako ne dignu kad policija tjera nane sto priglavke prodaju
Pa jesu povlasteni. Nas narod u posti liku koji cita vijesti na tv da preko reda da plati racune.

Kako kaze Orvel, jednakiji od jednakih.

Isto ko sto su neki jednakiji pa mogu parkirati na trotoaru. Tako su neki jednakiji pa mogu preko medija svoje interese zastupati.
Bloo
Globalna šefica

#43808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

muha_sa wrote: 07/03/2021 08:06 Sve znam i svakodnevno vidim šta se dešava u gradu koji je pretvoren u vukojebinu :(
Govorim za normalan odnos policije prema nekom od nas. Kad god su me zaustavili uljudno su se ponašali. Kontrola, dokumenti--Izvolite i hvala lijepo.
Naravno, kao i u svakoj profesiji šarolika lepeza likova..problem s tom profesijom je što su to organi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: red i mira.

I naravno da si odgajan da ih poštuješ. I onda odeš par puta u PU Logavina i izgubiš poštovanje. :lol:
animus

#43809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

Žena je baš iritantna. Ljude ometa u poslu. Odbija da postupi po naredbi. Sere o maski koju policajac ima na licu. Pravi od muhe slona. Sta je trebao policajac da radi. Da je pusti da provocira dok pise nalog. Da ignorise njeno odbijanje naredbe. Jeste to javni prostor ali je i njegovo radno mjesto. Ne mozes ga ometati dok radi. Izazvala je reakciju policajca koji mi djeluje pristojno i sada ce i on biti kažnjen jer se nije suzdržao sa komentarom. I sta je budala postigla na kraju.
Kaznu sebi
Kaznu policajcu koji djeluje ok
Skretanje paznje na glupost dok nam politicari pokazuju da su nesposobni da nabave vakcine i kaljaju ugled drzave primanjem Vucica
Nesigurnost policije koja ce jos vise izbjegavati posao
Likovanje kriminalaca koji ce ismijavati policiju

Bravo Nidzama, pokazala si da si glupaca koja je fakat za Jagomira.
statixx

#43810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by statixx »

Sve ok, ali ne mogu patetike - skinuli je golu i tresla se od gladi.
animus

#43811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

statixx wrote: 07/03/2021 08:35 Sve ok, ali ne mogu patetike - skinuli je golu i tresla se od gladi.
Laž naravno. To otkriva njene namjere. U policiji nikoga ne skidaju golog i to svako zna. Ako su joj privremeno oduzeli stvari i izvadili pertle iz cipela to nije skidanje na golo. Bila je par sati u policiji i sumnjam da je izgladnila. Jedino ako je šećeraš pa mora stalno jesti.
Fali samo da kaže da su je još silovali.
noviclan

#43812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

made_in_sarajevo wrote: 07/03/2021 07:46 Snimaj sa 20m, ja ako ti kazem odjebi onda odjebi. Sve nakon toga smatram napadom na mene, prijetnjom i fino ili da ti se jebe mater na ulici ili haj u stanicu.

Sad eto naveli ste sudska cuva tuzioca i ona da snima. Nek bude sretna ako ne proguta telefon. Ne cuva se neko jer je ovima dosadno (osim politicara :mrgreen: ), nego jer ima prijetnja, sumnja, slucaj, nesto i treba borac za sve da im se unosi u facu i snima.

Inace da su je skinuli golu moze pricati samo kao bajke na kafi. Puno veci mangupi, kriminalci od nje su bili privodjeni pa nije niko skidan. Pretresa se logicno, sjedi tu i suti. Kriminalce samaraju usput cisto da se zna gdje su, ove ostale povale na klupu, sjedi, suti i cekaj ko ce ti se obratiti. Eh ako je ona jela govna i u stanici logicno da ce je odvesti u celiju dok ne dodje na red ili ne dodje advokat.

A prica jadna majko ona se isprepadala, nju su skinuli golu evo grohotom se smijem.

Inace kako je stres dozivjela j isprepadala se, ona je aktivista i novinar i to istrazivacki kako Senad sinoc rece, jos samo falilo da lupi sakom od stol.
Kriminalci ≠ jalijasi
noviclan

#43813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/nidzar ... u/2012252/

Zao mi je sto sada nema @Cherry-Cherry da potvrdi da je golu nisu skinuli, bosa je bila sigurno zbog pertli u tenisicama ali ko ce je golu onakvu
nivla

#43814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

ja za nju nisam ni cuo do juce,odlican pristup da se za nebitnog aktivistu daleko cuje, ocito je to i bio cilj, a to se najbolje vidi nakon ove izjave za medije
problem je sto ce ova dva policajca sad prolaziti kroz neke provjere sta su i kako uradili, a ova nebitna stuka dobiti paznju koju ne zasluzuje
Porodice Foht

#43815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

noviclan wrote: 07/03/2021 09:18 https://www.fokus.ba/vijesti/bih/nidzar ... u/2012252/

Zao mi je sto sada nema @Cherry-Cherry da potvrdi da je golu nisu skinuli, bosa je bila sigurno zbog pertli u tenisicama ali ko ce je golu onakvu
Nemoj tako, Nidzara je lijepa. Sve mi se jucer smucilo, i Nidzarina uspjela provokacija i neshvatljiva reakcija iskusnih policajaca. Znaju opasnosti svoje profesije u dobar mobitela i mocne uloge drustvenih mreza i opet se upecase ko bekani. :-?
elk

#43816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by elk »

Dobro je prosla, mogla je dobiti i cavity search...u policiji mahom jesu neuki bizoni, krajnjeg dometa da iz zbuna pecaju radarom, ali ovo nidzarino ponasanje je isto glupavo i bespotrebno.
vjeshalica

#43817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 07/03/2021 08:31
pa zato i piše naš omiljeni sport...it takes two to tango :mrgreen: problem su obje strane...
ne prisiljava ni da daje neko
Bloo
Globalna šefica

#43818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 07/03/2021 09:45
Bloo wrote: 07/03/2021 08:31

ne prisiljava ni da daje neko
Hej, APP :mrgreen:
zrakomlat

#43819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zrakomlat »

made_in_sarajevo wrote: 06/03/2021 23:49 Evo sad na fb nakav portal pise, kao prenosi rijeci ove, skinuli je golu. Jesu jesu i sve joj pendrek gurali, a zene policajke joj se smijale... :run: :run:

Sad se pravi zrtva od nje, jadna majko kako novinar moze biti uhapsen, ona je aktivista za nesto.

Policajac je zakon, policajac kaze stani ima da stanes. Neces haj u stanicu sa krivicnom jer si odbio naredbu ovlastene sluzbene osobe. Manite se debilnog razmisljanja ja imam pravo da snimam. Nemas pravo i pogotovo nemas pravo kad ti policajac kaze prestani i stani tu.

Jao jao kmeeee uhapsili zenu za 8 mart, kmeeee

Svi bi da se.pisate po drzavi i policiji, jer mos misliti ona je novinarka ili neko naucio 3 clana zakona.

Sad ce kamere pa da vidimo junake koji sa cenerom misle sve rijesiti i ovakve debile ko ovu od danas
E to. Načine komunikacije svakako unaprijediti ali ovo je Balkan jbg.
noviclan

#43820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Porodice Foht wrote: 07/03/2021 09:29
noviclan wrote: 07/03/2021 09:18 https://www.fokus.ba/vijesti/bih/nidzar ... u/2012252/

Nemoj tako, Nidzara je lijepa. Sve mi se jucer smucilo, i Nidzarina uspjela provokacija i neshvatljiva reakcija iskusnih policajaca. Znaju opasnosti svoje profesije u dobar mobitela i mocne uloge drustvenih mreza i opet se upecase ko bekani. :-?

Ovaj prvi sto prijeti imenom i prezimenom, ne znam da li ima snimak u kojem ga pita za ime nisam siguran, a onda izlazi medo gori od prvog the muppet show al' naj mi je kada ovakvi isti zaustave i kazu dobar dan molim vozacku i saobracajnu dozvolu, vozacku dobije a potvrdu o registraciji kad izgovori prema zobsu
zubi

#43821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

animus wrote: 07/03/2021 08:35 Sere o maski koju policajac ima na licu.
Strasno, trazi od policajca da postuje naredbe i propise, za cije sprovodjenje je on licno nadlezan... ma kako se samo usudila da ga podsjeti na to :D

Mora da ispravno nosenje maske ne vrijedi za policiju, ko ce ga znati...

Nadam se da ce matora drtina otkaz da dobije.
skafiskafsnjak

#43822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

aerodinamika wrote: 07/03/2021 01:25
Blackjack21 wrote: 07/03/2021 01:23 I da, sere mi se od raznoraznih aktivista, takozvanih svirača kurcu.
skafiskafsnjak wrote: 06/03/2021 23:23
kokuz_sa wrote: 06/03/2021 23:23 Pregledah na Klixu ovaj drugi snimak kada joj stavljaju lisice i vode u auto..

Tu nema price o nekoj pretjeranoj upotrebi sile.. bukvalno sve uradjeno skolski..
Ruke iza ledja, oduzeli telefon, ispratili do auta, ubacili je u auto, vratili se pisanju kazne onom ciki
Kao sto rekoh.... Trebali su se izviniti ...i eventualno sebi kaznu napisati :lol:
tuzno, otuzno, da otuznije ne moze biti, citati takve splandrcine u predvecerje osmog marta, opravdanje nasilja nema cijenu, posebno ne nad nevinim bicem, aktivistom, novinarkom, knjizevnicom koja je ostavila dubok trag u novijoj povijesti BiH...
otuzan grad u predvece osmog marta,
sarajevo okovano mrakom ljudske zlobe,
nidzara upali
svjetlo
za posrnule zlobne duse...
UPALI SVJETLO :bih:
Ev ja se izvinjavam...kad vec nisu policajci to uradili :D
saabsa

#43823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

Zato su u njemačkoj fascinantne neke stvari kod policajaca.
Zaustavi te i ti se počneš praviti budala, tersaš, psuješ, a on samo šuti i piše... Kad završiš onda ti podvuče liniju i sabere kaznu da ti u glavi zunda mjesec dana.
Dok god nema posljedica stoje sa strane i gledaju, ali ih zato ljudi I poštuju, pa navijače prate na gostovanje svi uredno svezani u autobusu, ali ih ne maltretiraju za svaku glupost kao što kod nas rade. Sa tim stiču uzajamno poštovanje sa građanima, bez suvišne represije ali se zna do koje granice možeš da ideš. Kad je pređeš udaraju tamo gdje najviše boli.
Osnovna greška koju je prvi policajac napravio je što joj nije uzeo podatke i sastavio najveći prekršajni nalog koji može, pa se ti onda materi pravi budala.
zrakomlat

#43824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zrakomlat »

noviclan wrote: 07/03/2021 10:13
Porodice Foht wrote: 07/03/2021 09:29

Ovaj prvi sto prijeti imenom i prezimenom, ne znam da li ima snimak u kojem ga pita za ime nisam siguran, a onda izlazi medo gori od prvog the muppet show al' naj mi je kada ovakvi isti zaustave i kazu dobar dan molim vozacku i saobracajnu dozvolu, vozacku dobije a potvrdu o registraciji kad izgovori prema zobsu
100%. Pretpostavljam da si par puta i snimio takve situacije, stavi ovdje da se smijemo glupom policajcu.
:D
Bloo
Globalna šefica

#43825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

saabsa wrote: 07/03/2021 10:23 Zato su u njemačkoj fascinantne neke stvari kod policajaca.
Zaustavi te i ti se počneš praviti budala, tersaš, psuješ, a on samo šuti i piše... Kad završiš onda ti podvuče liniju i sabere kaznu da ti u glavi zunda mjesec dana.
Dok god nema posljedica stoje sa strane i gledaju, ali ih zato ljudi I poštuju, pa navijače prate na gostovanje svi uredno svezani u autobusu, ali ih ne maltretiraju za svaku glupost kao što kod nas rade. Sa tim stiču uzajamno poštovanje sa građanima, bez suvišne represije ali se zna do koje granice možeš da ideš. Kad je pređeš udaraju tamo gdje najviše boli.
Osnovna greška koju je prvi policajac napravio je što joj nije uzeo podatke i sastavio najveći prekršajni nalog koji može, pa se ti onda materi pravi budala.
Isto tako su kulturni i ljubazni. Sve sa dobar dan i doviđenja. I bez masnoće od bureka koja curi sa razdrljenih prsa dok ašikuje sa konom u lokalnom granapu...i odmah smo na TI. :mrgreen:
Post Reply