SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

aerodinamika

#43776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aerodinamika »

Blackjack21 wrote: 07/03/2021 01:23 I da, sere mi se od raznoraznih aktivista, takozvanih svirača kurcu.
skafiskafsnjak wrote: 06/03/2021 23:23
kokuz_sa wrote: 06/03/2021 23:23 Pregledah na Klixu ovaj drugi snimak kada joj stavljaju lisice i vode u auto..

Tu nema price o nekoj pretjeranoj upotrebi sile.. bukvalno sve uradjeno skolski..
Ruke iza ledja, oduzeli telefon, ispratili do auta, ubacili je u auto, vratili se pisanju kazne onom ciki
Kao sto rekoh.... Trebali su se izviniti ...i eventualno sebi kaznu napisati :lol:
tuzno, otuzno, da otuznije ne moze biti, citati takve splandrcine u predvecerje osmog marta, opravdanje nasilja nema cijenu, posebno ne nad nevinim bicem, aktivistom, novinarkom, knjizevnicom koja je ostavila dubok trag u novijoj povijesti BiH...
otuzan grad u predvece osmog marta,
sarajevo okovano mrakom ljudske zlobe,
nidzara upali
svjetlo
za posrnule zlobne duse...
UPALI SVJETLO :bih:
Rothmans

#43777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

:lol:
drug_profi

#43778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

hurmasica wrote: 07/03/2021 00:48 Sto sebi zensko moze doci glave ne moze niko...ja mislim da je ovo neka igrarija feministica pred 8.mart...al hajd.

Mala napomena po Krivicnim zakonu F BiH neovlasteno snimanje audio i video materijala je, ni manje ni vise nego krivicno djelo...
Dobro je prosla....mogla je jos krivicnu dobit.
Na javnom mjestu snima javnog sluzbenika. Taj se zakon ne odnosi na to, vec na tajno snimanje privatnih razgovora ili radnji u prostoru koji nije javni.
Blackjack21

#43779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blackjack21 »

aerodinamika wrote: 07/03/2021 01:25
Blackjack21 wrote: 07/03/2021 01:23 I da, sere mi se od raznoraznih aktivista, takozvanih svirača kurcu.
skafiskafsnjak wrote: 06/03/2021 23:23
kokuz_sa wrote: 06/03/2021 23:23 Pregledah na Klixu ovaj drugi snimak kada joj stavljaju lisice i vode u auto..

Tu nema price o nekoj pretjeranoj upotrebi sile.. bukvalno sve uradjeno skolski..
Ruke iza ledja, oduzeli telefon, ispratili do auta, ubacili je u auto, vratili se pisanju kazne onom ciki
Kao sto rekoh.... Trebali su se izviniti ...i eventualno sebi kaznu napisati :lol:
tuzno, otuzno, da otuznije ne moze biti, citati takve splandrcine u predvecerje osmog marta, opravdanje nasilja nema cijenu, posebno ne nad nevinim bicem, aktivistom, novinarkom, knjizevnicom koja je ostavila dubok trag u novijoj povijesti BiH...
otuzan grad u predvece osmog marta,
sarajevo okovano mrakom ljudske zlobe,
nidzara upali
svjetlo
za posrnule zlobne duse...
UPALI SVJETLO :bih:
Ako ne razumiješ post nemoj me citirati, nigdje nisam opravdavao nasilje, samo sam iskoristio priliku da kažem šta mislim o "aktivizmu" u BiH.
exliberal-ex

#43780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by exliberal-ex »

Ja koliko sam procitao negdje ona je zvala da dodje policija i da kazni one sto su nepropisno parkirali.
Policija dosla i pocela nesto da radi, ona ih snima.
Drot ocito da je bio nadrkan joj govori da nemoze da ih snima ( pokazuje osnovno nepoznavanje materije) i naredjuje joj da prestane ( cime on cini prekrsaj).
Pozivanje pojacanja i njeno hapsenje pogotovo uz komentare vodi je u Jagomir je samo zakucavanje eksera u kovceg.

Snimanje na javnom mjestu pogotovo javnih sluzbenika nije prekrsaj iako mnogi tvrde da jest, da je ona svojim snimanjem direktno ometala rad sluzbenika ili da je se uplitala u njihov rad jest prekrsal ali ovo sto je ona radila nije.

Kad policija pocne da radi svoj posao onda ce i imat podrsku naroda, sve dok se bahato ponasa samoo prema onima koji nemaju moc .... :run:
karanana

#43781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Ne znam koji kurac je snimala ako je drot radio posao zbog kojeg ga je i zovnula a to je da pise kazne za nepropisno parkirane. Snimanje ugrozava sigurnost drota i mozda i njegove familije. Podrska za drotove. Da je mjesto ove bio neki bruda svi bi mu ovde jebavali mater i pitali se sto snima i sto ga drotovi nisu polomili.
azurna_obala

#43782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Cherry-Cherry wrote: 06/03/2021 20:10 Ma sigurno ih je provocirala duže vrijeme kako bi izazvala reakciju i ispala svetica, paćenica, mučenica.... Kurvanska politika. Sve je ovo isplanirano.
Inače, ona i jeste za jagomira. Nedojebana ludača.
Od svih poražavajućih komentara, ovaj je ubjedljivo najohavniji. Koliko sam upratila, ti si žensko, jel'?

Ne opravdavam sve ovo što se se desilo na ovom videu od strane ove novinarke, ali nazivati je nedojebanom ludačom, je takvo poniženje od strane jedne žene prema drugoj prije svega, da ne govorim o nehumanosti sa tvoje strane, a i onoga što proizilazi iz samog komentara, sta ako si " dojebana" nećeš se ovako ponašati ili šta već.

Samo se sljedeći put zamisli kako će tebe tretirati i nazivati kad ti nešto ne bude po volji.

Fuj
noviclan

#43783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Katica: Pokrenuta interna istraga protiv policajaca, uskoro će svi imati kamere
http://www.klix.ba/clanak/210306092

Cuj ovoga mickey minnie mouse i oni su ljuuudi oni su preoptereceni i umorni a uredno placeni za svoj posao koji casno i posteno ne obavljaju moj mickey mouse, koliko ti seniori i veterani mogu (trebaju) da pisu prekrsajne naloge za vozila koja su nepropisno parkirana ali neeee dobar je xyz ima "para" gazda je jbg ipak je bolje uzeti sigurnu cvajku sa strane svaki dan pa puta trideset dana i plus placa, hoce li uskoro kada budu svi organi imali kamerice biti ispravne i hoce li sluziti svrsi odnosno da se nece moci iskljucivati ni onda kada su na pauzi u kladionici

Nasilno hapšenje Nidžare Ahmetašević snimili i prolaznici
http://www.klix.ba/clanak/210306089

Zar moze biti nasilno hapsenje :lol: ovaj veteran zaboravio gdje se nalaze i kako se stavljaju dobro je da nije neki medo bio pa da kaze hajd da ga povalimo lakse ce nam biti, realno su levati trebali su javiti da posalju patrolu sa kolegicom jer nije nikakva kriminalka i sigurno ne bi pobjegla tu stajala i snimala i da patrola dodje za pola sata

I na kraju nije svacije kroz selo pjevati ostavi te zajebane radnje specijalnim jedinicama vi piskarajte kazne i gotovo, eto kako planu numin bmw samo sto je obrukao smrka jer ga je pretrkeljao u po' grada i narusio mu imidz
noviclan

#43784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

azurna_obala wrote: 07/03/2021 05:15
Cherry-Cherry wrote: 06/03/2021 20:10 Ma sigurno ih je provocirala duže vrijeme kako bi izazvala reakciju i ispala svetica, paćenica, mučenica.... Kurvanska politika. Sve je ovo isplanirano.
Inače, ona i jeste za jagomira. Nedojebana ludača.
Od svih poražavajućih komentara, ovaj je ubjedljivo najohavniji. Koliko sam upratila, ti si žensko, jel'?

Ne opravdavam sve ovo što se se desilo na ovom videu od strane ove novinarke, ali nazivati je nedojebanom ludačom, je takvo poniženje od strane jedne žene prema drugoj prije svega, da ne govorim o nehumanosti sa tvoje strane, a i onoga što proizilazi iz samog komentara, sta ako si " dojebana" nećeš se ovako ponašati ili šta već.

Samo se sljedeći put zamisli kako će tebe tretirati i nazivati kad ti nešto ne bude po volji.

Fuj
Jbg mozda je i licno poznaje pa informacija iz prve ruke ali bi zeljela da ostane anonimna
hali gali halid

#43785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

Mozda je zena htjela da snimi kako policija selektivno kaznjava nepropisno parkirana vozila, nije vala ni njihovo maslo za Ramazana, trebali bi i oni malo vise da rade svoj posao, ne mozes proci od vozila parkiranih na trotoarima. A policija bi uvijek trebala da se ponasa profesionalno i da budu za primjer. Posto je neko spominjao Spahovice, vlasnik Montane im je dobar haver, a ovaj lik sa snimka je inace dostavljac.
Naslovnica

#43786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Blackjack21 wrote: 07/03/2021 01:22 I ona i oni su personifikacija društva u kojem živimo. Ona - za ovo se nekad govorilo blago kući koju zaobiđe, oni - klasični bosanski krkani s mrvom moći u rukama. Njihov postupak nema nikakvo opravdanje, radim s ljudima i znam koliko ti neko može izvući živce, ali ne šalješ nikoga na Jagomir, doduše bahatost je mnogo izraženija u državnim firmama/ institucijama. Bez odgovornosti/mogućnosti otkaza na svakoj mogućoj poziciji u državi nema napretka, ali to je već utopija.

A ovakvih šizofrenih nastupa možete vidjeti svaki dan u gradu, nekad prođe nekažnjeno, nekad se i batine popiju zbog kurčenja. Bio sam prisutan kad žena u centru grada udara autom čovjeka otpozadi jer je tipkala na mobitel, izlazi iz auta i jebe mu majku, 10 ljudi je ubjeđuje da je ona kriva, ali jok, ona po svom. Boga pitaj kako se ponašala i kada je policija stigla.
Ponekad poželim da me neko pošalje na Jagomir, da odmorim malo od svakodnevne ludnice kojoj smo svi svjedoci.
8-)
Haris.ba

#43787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Je li komesar podnio ostavku? :bih:
made_in_sarajevo

#43788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Jesu li dosli na njen poziv, jesu. Jesu li poceli pisati kazne, jesu. Njen snimak pocinje od trenutka kad bas njoj odgovora. Pretezno ovakvi strucnjaci laprdaju od samog starta. Snimanje nikoga koga ne poznajes, posebno policajca ne mozes raditi sa 1-2m udaljenosti. To je narusavanje moje privatnosti, ulazi se u moj prostor gdje se ja ne osjecam sigurnim, osjecam se napadnutim. Da me onako na ulici snima kao ove sto je ove snimala, jebo bi joj od dana kad se rodila do svih vjera, svjetova i kineza koji su napravili taj mobitel. Zaboli me neka stvar sto je ona novinar i aktivista kurcev. Meni pun kurac takvih uhljepa koji sve znaju, bore se za prava neka. Pa fataj se lopate i gradjevine kad hoces da si borac za sve. Svi i muski i zenski. Svi bi prava kad njima odgovora i kako njima odgovora.

Policajac rekao ne snimaj, ostani tu. Eto njemu jadnicku.bila zelja da prvi put uhapsi.nekoga, eto tek je poceo raditi. Bas mu je zanimljivo hapsiti pogotovo ovakve delegate i jebavati se sa papirima. Bas me zanima da li bi na ovaj nacin snimala specijalnu, sudske policajce ili specijalnu sudske kad voze, vode nekoga bitnog ili zatvorenika.
Jel ona kurac palac da bude jadna za 8 mart ili nije vala me zaboli. vidjet cemo 8. hoce li ona ili neko u njeno ime laprdati za ovo juce. Ako bude tako onda je namjerno isla da provocira radi "prava". Sama je pocela da jede govna sa snimanjem u 2m i klasicnim provociranjem i izazivanjem belaja. Narusavanje javnog reda i mira, opiranje pri lisenju slobode, odbijanje naredbe ovlastene sluzbene osobe. Sve su ovo policajci prekrsili pajel, nju kad su vidjeli trebali su u stavu mirno stajati pajel.

Snimali su 100x rad policije ali sa udaljenosti. Pa se policajac dodje ubjedjivati kako ne smije i ode ili ako krene za telefon onda ga popusi. Popusi ga jer ga ovaj snima sa 10-15m, ne ugrozava ga, ne smeta mu, ne govori mu kako se radi posao policajca, ne remeti javni red i mir... Treba biti pametan za ovo, a ne samo biti novinar i aktivista.

I ja sam aktivista da se ovakvi posalju na radnu akciju gradnje bilo cega. Nek se bore ljudi sta je problem.

Senad je isto pao ko zadnji debil sinoc na kraju emisije. Eto uhapsena novinarka, gasi se svjetlo, eto jao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja mislim da prvo trebas pitati ljude koje mislis snimati
Pa tek onda snimati
Znaci policiju moze samo televizija snimati kad dobiju dozvolu

Ne mozes u muzeju snimati bez dozvole
Haris.ba

#43790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 07/03/2021 07:26 Senad je isto pao ko zadnji debil sinoc na kraju emisije. Eto uhapsena novinarka, gasi se svjetlo, eto jao.
Sa medijima i policijom samo fino.

Oboje imaju moc, sa rogatim se nije bosti. :bih:

P.S.
U javnom prostoru se smije policija snimati. Osim ako si pripadnik sudske policije koji vozi glavnog tuzioca i parkira na trotoaru. Onda ne smijes. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Sa svima fino
Ne samo s medijima i policijom

Mozes ti snimati ptice kako zobaju
A tu kola na tajnom zadatku i fino
Ko onaj forumas dobijes prijavu
Sta drot zna sta ti snimas

Lijepo pitaj
sinuhe

#43792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sinuhe »

Rezirala vlastito hapsenje. :D Stranci sa novcima davno otisli pa se mora i ovako.
made_in_sarajevo

#43793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Snimaj sa 20m, ja ako ti kazem odjebi onda odjebi. Sve nakon toga smatram napadom na mene, prijetnjom i fino ili da ti se jebe mater na ulici ili haj u stanicu.

Sad eto naveli ste sudska cuva tuzioca i ona da snima. Nek bude sretna ako ne proguta telefon. Ne cuva se neko jer je ovima dosadno (osim politicara :mrgreen: ), nego jer ima prijetnja, sumnja, slucaj, nesto i treba borac za sve da im se unosi u facu i snima.

Inace da su je skinuli golu moze pricati samo kao bajke na kafi. Puno veci mangupi, kriminalci od nje su bili privodjeni pa nije niko skidan. Pretresa se logicno, sjedi tu i suti. Kriminalce samaraju usput cisto da se zna gdje su, ove ostale povale na klupu, sjedi, suti i cekaj ko ce ti se obratiti. Eh ako je ona jela govna i u stanici logicno da ce je odvesti u celiju dok ne dodje na red ili ne dodje advokat.

A prica jadna majko ona se isprepadala, nju su skinuli golu evo grohotom se smijem.

Inace kako je stres dozivjela j isprepadala se, ona je aktivista i novinar i to istrazivacki kako Senad sinoc rece, jos samo falilo da lupi sakom od stol.
saabsa

#43794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

Ma.Le.Na wrote: 06/03/2021 23:25 Vi shvatate da vecina forumasa reaguje na ovu vijest kao nasilni partner?
"Histerisala je i iznervirala ga pa je zato dobika samar"
???
onako....bas poeticna poruka zenskoj populaciji pred 8. Mart
Zene nemojte histerisati i nervirati muskarca, inace mozete dobiti po prsticima...sto je aposlutno prihvatljivo i opravdano jer oni stvarno ne vole kad ih se nervira

Dear Lord :shock:
Mani se patetike I feminističkih fora, da je ovo uradio muškarac prošao bi tri puta gore od ove budale.
Rothmans

#43795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

Senad patetican po obicaju
DonerKebab

#43796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonerKebab »

Na stranu javasluk, nerad i krkanluk policije ali ovdje je problem sto ona sebe smatra elitom i da takvoj mrljavi drot ne moze nista reci. Ta zena je obicni dvolicnjak koji se zalaze za migrante glumeci dobrotu a ovamo pokazuje zle namjere prema domicilnom stanovnistvu. Ovi sto najvise traze "drzavu" je najmanje postuju. Pitam se koliko bi zuba ostalo gospodji da se tako ponasala u bivsoj SFRJ :?
muha_sa

#43797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Nisam jednom cuo kako omladina jebe mater policiji jer je pobogu policajac uzeo sebi za pravo da ga zaustavi i traži saobracajnu i ostale dokumente :-) još doticni izvadi mobitel da snima policajca i prijeti mu :-)
Manite se mobitela i snimanja :-) zaustavi vas--Dobar dan, molim vaše dokumente.
Izvolite gospodine, druže il kako god i vozdra.
Nemojte se kurcit jer kurcenje u vecini slucajeva završi loše po onog ko se kurci
Bloo
Globalna šefica

#43798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

muha_sa wrote: 07/03/2021 07:50 Nisam jednom cuo kako omladina jebe mater policiji jer je pobogu policajac uzeo sebi za pravo da ga zaustavi i traži saobracajnu i ostale dokumente :-) još doticni izvadi mobitel da snima policajca i prijeti mu :-)
Manite se mobitela i snimanja :-) zaustavi vas--Dobar dan, molim vaše dokumente.
Izvolite gospodine, druže il kako god i vozdra.
Nemojte se kurcit jer kurcenje u vecini slucajeva završi loše po onog ko se kurci
S tim da se nekad trebaš kurčiti :) (nevezano za ovaj slučaj)...
I što se tiče snimanja...s obzirom da ne nose kamere sa sobom, kako dokazati eventualno kršenje zakona, ljudskih prava i tih trica?
Da li je kurčenje ako ga snimaš dok on čini prekršaj?

Policajac koji radi i djeluje u okviru svojih ovlaštenja i u skladu sa propisima, nema čega da se plaši, sve i da ga snimaju...policajaj koji koristi bespotrebno silu, vrijeđanje, PRIMANJE MITA (naš omiljeni sport kod saobraćajnih prekršaja), javašluk, srkanje kafe u kafiću dok je na dužnosti, parkiranje auta na pješačkom prelazu dok čeka burek....to je drugi par rukava...

Što se tiče Nidžare, žena je aktivista već 20 godina i nije se pojavila "na sceni" kad i migranti...
muha_sa

#43799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Sve znam i svakodnevno vidim šta se dešava u gradu koji je pretvoren u vukojebinu :(
Govorim za normalan odnos policije prema nekom od nas. Kad god su me zaustavili uljudno su se ponašali. Kontrola, dokumenti--Izvolite i hvala lijepo.
Rothmans

#43800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

Image

'naci, man'te se slikanja i snimanja ! Smeta ljudima ...i mackama
Post Reply