Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bunk

#49176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Leverage wrote: 06/03/2021 12:31
bunk wrote: 06/03/2021 12:17 Nije to bas tako.
Predsjednik Doma naroda i predsjednik ubjedjivo najvece stranek u Bosnjaka.
Jer budimo realni ,ne spominjes Covica i sta on tamo radi ..
A jos i na kraju dana ..kad te EU pozove isto kao i NATO odazoves se i kazes "izvolite gospodine/djo"..a ne propitujes zasto su zvali tebe a ne nekog drugog..tim vise sto stremimo ka njihovim vrijednostima i pravilima.
Kako ne spominjem Čovića kad sam rekao "nas", a ne "mene". Spominjem obojicu, funkcije koje obavljaju trenutno ne zavrijeđuju da ih ze zove na takve sastanke.

Da, to su predsjednici dvije trenutno najjače stranke u FBiH i po tom osnovu su i pozvani, što će reći da je stvarna moć države u stranačkim centralama, a ne u institucijama. I Bakir Izetbegović je pristao na to.

Kad te EU pozove onda ih ti uputiš na Džaferovića i skreneš pažnju da je on taj koji ima legitimitet za takav razgovor. To nam govori najbolje šta Bakir Izetbegović misli i o Džaferoviću i o Predsjedništvu i o državi.
Ponavljam,Satler je predstavnik EU.
Oni biraju sugovornike.
I valja slusat.
Leverage

#49177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

bunk wrote: 06/03/2021 12:37 Ponavljam,Satler je predstavnik EU.
Oni biraju sugovornike.
I valja slusat.
E ova rečenica najbolje opisuje politiku SDA.

Slušat Ameriku? Slušat.

Slušat EU? Slušat.

Slušat Vučića? Slušat. U Sarajevu? Dakako.

Slušat zdrav razum? E nećemo sad pretjerivat.
Hank Paldum

#49178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

zippoo87 wrote: 06/03/2021 11:26
Hank Paldum wrote: 06/03/2021 09:38
zippoo87 wrote: 05/03/2021 23:05
Seljadija,razguli pred seoski granap,odakle si i dosao...Fadil Opancic lik sniman po tebi i slicnim brdjama,koje nam je SDO dovela u gradove...unistili svaki grad u koji su dosli
Veoma interesantno rszmišljanje. U 2021., u doba globalizacije tebi smeta što ne živi svako u svom selu. Nije ni čudo što je ta ideologija propala
Emancipacija,edukacija,kulturizacija,usvajanje civilizacijskih normi,promjena svojih navika,itd itd...sve to treba da rade ovi kada se sa brda spuste u civilizaciju...a slabo ko radi na sebi...nego svoje brabonjiste samo prenese u grad i nastavi gdje je stao.
Znam ja ovakvih na desetine i sve ovo sto pisem,ne pisem tek tako reda radi,nego sto su cinjenice i 100% istina...seljak se ne mijenja,samo gleda da sta ukrade,da se gdje uglavi,dagurne nekome glavu u dupe i da ne izlazi iz dupeta dok je licne koristi.
Gdje god sam radio sa brdjama,svi imaju istu matricu ponasanja...suti i trpi i uvlaci se ,onda lazi i podmeci drugim oko sebe i onda se "uzdigne" i pocne pokazivati pravo seljacko lice onim ispod i okolo sebe.
I nemoj me ziv bio vise quotati,zgadi mi se kada i na forumu vidim zelenog termita,a posebno ovakve kao sto si ti,koji nazor glume da nisu sa dna kace.
Evo da te kvotam, to što ti pišeš danas je tako svugdje u svijetu. Gdje je nekada bio tradicionalno prepoznatljiv francuski šmek po Parizu danas imaš razne kvartove, restorane i muziku sa svojih kontinenata, tako je svugdje pa i u Sarajevu samo što vi sto ste mentalno još u 1988. godini niste to još shvatili.
To što vi mislite da je preuzimanje grada je proces globalizacije gdje danas u Sarajevu možeš sresti Nigerijanca a kamoli Fočaka gdje se ljudi snalaze i koriste današnje mogućnosti gdje možeš danas na drugom kontinentu naći posao i stan a kamoli u glavnom gradu vlastite države. To što vi mislite da još važi " Znaš ti ko je bio moj dedo?" ili "Onaj došao jučer ovdje i već uzeo posao u mom gradu", tu nije kriv ostatak svijeta što vas je vrijeme pregazilo.
bunk

#49179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Leverage wrote: 06/03/2021 12:40
bunk wrote: 06/03/2021 12:37 Ponavljam,Satler je predstavnik EU.
Oni biraju sugovornike.
I valja slusat.
E ova rečenica najbolje opisuje politiku SDA.

Slušat Ameriku? Slušat.

Slušat EU? Slušat.

Slušat Vučića? Slušat. U Sarajevu? Dakako.

Slušat zdrav razum? E nećemo sad pretjerivat.
Slusat SAD DA.
EU moze.
Sve ostale nabij na q.
kluz franjo

#49180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote: 06/03/2021 11:41 Ovo su konkretni rezultati SDA i tronošca:
- Otvoreno laganje javnosti i propast zahtjeva za reviziju presude u Hagu
- Otimanje vlasti "sređivanjem" zastupnika i vijećnika
- "Odbrana" vlasti zloupotrebom ustavnih, zakonskih i parlamentarnih procedura
- Zloupotreba OSA-e u svrhu zastrašivanja i ucjene oponenata izvan i unutar stranke
- Brutalna privatizacija najveće zdravstvene ustanove u državi
- Manipulacija izbornim procesima prije izbora, za vrijeme glasanja, u brojanju glasova i poslije izbora
- Otvorena pljačka višemilionskih iznosa za "nabavku" hitne opreme za borbu protiv pandemije
- Stotine miliona akciza za puteve i NIJEDAN novoizgrađeni kilometar u funkciji
- Potpuni gubitak bilo kakve kredibilnosti na diplomatskom polju
- Stotine hiljada građana koji su napustili zemlju i potpuni kolaps upravljanja desetinama hiljada migranata koji ulaze/prolaze kroz BiH
- Katastrofalni rezultati u borbi protiv smrtonosnog virusa
- Potpuni gubitak suvereniteta u postupku nabavke vakcina
- itd, itd...
Na sve ovo Bunk i Hunk "popuše" Bakirovu i Asimovu priču, kako je to sve dobro i u interesu Bošnjaka, Bosne (a Bogami i Hercegovine).
I ne samo to. Nego i nas uvjeravaju kako i mi trebamo samo ovo "pušiti" i kako ovo "pušenje" nema alternativu.
Valja slušat' i "pušit' "
bunk

#49181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 06/03/2021 12:46
- Zloupotreba OSA-e u svrhu zastrašivanja i ucjene oponenata izvan i unutar stranke
- Manipulacija izbornim procesima prije izbora, za vrijeme glasanja, u brojanju glasova i poslije izbora
- Otvorena pljačka višemilionskih iznosa za "nabavku" hitne opreme za borbu protiv pandemije
- Stotine hiljada građana koji su napustili zemlju i potpuni kolaps upravljanja desetinama hiljada migranata koji ulaze/prolaze kroz BiH
- itd, itd...
Na sve ovo Bunk i Hunk "popuše" Bakirovu i Asimovu priču, kako je to sve dobro i u interesu Bošnjaka, Bosne (a Bogami i Hercegovine).
I ne samo to. Nego i nas uvjeravaju kako i mi trebamo samo ovo "pušiti" i kako ovo "pušenje" nema alternativu.
Samo ti druze franjo spustaj na licni nivo.
Ali de onako drugarski.
Nabroji lidere Od Kasuma Trezora u Zenici preko Tuzle pa do Sarajeva koji su vam danas vodje i upravljaju procesima.
Pa ih pomnozi sa zadnjih 20 godina kroz to tvoje nabrojano.
Nemoj nas ba zayebavat.
kluz franjo

#49182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 06/03/2021 12:48
kluz franjo wrote: 06/03/2021 12:46
- itd, itd...
Samo ti druze franjo spustaj na licni nivo.
Ali de onako drugarski.
Nabroji lidere Od Kasuma Trezora u Zenici preko Tuzle pa do Sarajeva koji su vam danas vodje i upravljaju procesima.
Pa ih pomnozi sa zadnjih 20 godina kroz to tvoje nabrojano.
Nemoj nas ba zayebavat.
Opcija a) Pogledaj listu.
Opcija b) Nastavi "pušiti" Bakirovu i Asimovu priču.
bunk

#49183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Rekoh ti ja prije nekog vremena.
Ti svojim putem ja svojim.
Sretno.
Hank Paldum

#49184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

zippoo87 wrote: 06/03/2021 11:17
Hank Paldum wrote: 06/03/2021 09:00
zippoo87 wrote: 05/03/2021 21:49
Izasao seljak iz opanaka ali nije opanak iz njega.
Dzaba i Hans i pokusaj emancipacije...seljak ostaje seljak.

I nikako mi ne ide u glavu kada dijaspora govori ljudima koji su ovdje i koji zive sve "blagodati" SDA politike...kako da zive i kako je nama ovdje.
Vrati se ti u BiH i zivi "SDA viziju napretka" sa nama ovdje ...hoces li ?
Tipična reakcija od ovih iz Njihove stranke i SDPa, odmah uvrede sa svakim neistomišljenikom, sreća pa je narod prepoznao taj urbani primitivizam.
Samo se odlučite više, da li pišem iz centrale ili iz Hansove države? :lol:
Vidim i da na moj komentar da glasam samo za bošnjačke stranke ti to zoveš "SDA vizija napretka" što znači da su za tebe sve bošnjačke struje kao SDA jer "Đe će Bošnjo glasati ili biti nešto u politici?". Možda je zato razlog zašto ste u Sarajevi, Zenici i Tuzli postavili sve Nebošnjake kao kandidate za gradonačelnika da nauče Bosnjake kultiri ali nakon Mostara su svi skontali podvalu.

Ali neka, vaša najveća kazna je da ste jedino relevantni kao dio četvorke/petorke/šestorke pa da pitam kako je biti u koaliciji sa A-SDA, vehabijama, Kraljem šiše, bivšim SDAovcima, protivnicima gay parade i Dininom strankom gdje su članovi izjavili da žele da stranka bude ono šta je SDA nekada bila :lol:
pa ako ste takve moralne vertikale protiv takve politike zašto ne istupite iz te koalicije? Draga vam fotelja pa grabi dok NiP ne ojača pa se distancira od vas.

A sad sretno u ratu Njihova Stranka protiv SDPa. Ljepota vas je gledati kako se međusobno napadate, normalna reakcija propalih stranaka i ideologije
Onaj ko nema obraza ,njega ne mozes ni uvrijediti...takvi ste vi zeleni brdjani.
Sa seljakom i fasistom nema pregovora...samo reci direktno ono sto jesu...primitivne seljacine.
Ja ovo namjerno pisem,jer vidim koliko vas pogadja...svaki put se javi neki primitivac samo da replicira na to sto napisem "seljadija" hahah
Bosnjacke stranke NIJE ISTO sto i kriminalna SDA,koja nas je svela na sirotinju i prosjacenje...pa imas li ti oci seljacino primitivna...vidis li kavu nam sadaku donose i sta rade od nas u svijetu...gdje god se pojave,obrukaju nas i osramote.
Nemas ti sta komentarisati dok ne progledas...kao sto rece Franjo,bolan je to proces,nece to doci preko noci.

Sto se tice saradnje...davno je receno da se moze sa svima saradjivati ali na osnovu PROGRAMA I konkretnih stvari a ne podjele vlasti na stranici A4 formata...a ostalo nebitno.
To je sustinska razlika izmedju seljadije iz SDA i ostalih koji se jos bore za ovu drzavu...a SDA podmece noge vise od svih drugih neprijatelja.
:lol: Kako te nije stid lagati.
Ti kao mangup znaš pogoditi u sridu, napišeš "seljadija" i onda čekaš kako će se neko upecati i svaki put pogodiš a vidi se da si napisao seljadija kada si mene citirao i kada citiras nekoga i to napišeš onda su 99% šanse da će taj odgovoriti.
Nije te stid takvog dječijeg fazona i misliš da će te onda neko ozbiljno shvatiti kada objasnjavaš na koji način će biti drugacije i da će biti drugačije.
Ja sam napisao da podržavam svaku bošnjačku stranku kako SDA tako i NiP i ostale, samo ne SDP i Njihovu Stranku a ti i dalje ponavljaš samo o SDA, znači potvrdio si svi=SDA.

Kako će doći preko noći? Pa ljevica stoji gore danas nego prije 10 godina, pa već sada opstajete jer ste u koaliciji sa strankom koja je glasačko tijelo vehabija i protivnicima gay parade , kako će tek boti kada ta stranka još ojača? Pa već sada idete sa strankom kojoj pripada Kralj šiše i koji je se uhljebio protiv SDA :lol:
Last edited by Hank Paldum on 06/03/2021 13:09, edited 1 time in total.
kluz franjo

#49185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Znači opcija b).
Sretno.
Hank Paldum

#49186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

bunk wrote: 06/03/2021 11:35 :lol: :lol:
Ali vi bi samo sda da zamijenite pa cemo se dogovoriti sa ostalim "nogarima"..
Ko vas ne zna..
A dobra im je i ova. "Mi idemo rušiti SDA sa Konakovićem, Čamparom, Muzurom, Hadžibajrićem, možda još i sa Šepićem, Ahmetovićem, uskoro sa Zvizdićem, Kraljem šiše, komplet (bivšim) SDA Srebrenikom pa i ako treba da 90% članova napusti SDA. Mi ćemo se sa 90% bivšim SDAovcima boriti protiv 10% sadašnjih SDAovca jer nam je cilj srušiti SDA i svaka alternativa je bolja od SDA".
Nisu ni svjesni šta pišu :lol:
kluz franjo

#49187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

- itd, itd...
Opcija a) Pogledaj listu.
Opcija b) Nastavi "pušiti" Bakirovu i Asimovu priču (sa :lol: ).
zippoo87

#49188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Kako bi bilo lijepo da ovi zeleni imaju malo pameti i barem malo licnog integriteta i obraza...pa da se normalno pise,ali jok :D

Ne moze zelenitermit dobaciti dalje od nosa...ni pomocu trikova.

Bolan termiti,ovdje ne treba nikakva kvantna fizika i nauka...treba samo pogledati istini u lice i suociti se sa onim gdje smo sada i odrediti krivca i pomnoziti ga sa nulom i nastaviti dalje.
Ne mozes mi ba doci ovdje i spominjati nekakve Asda,nbl liste,ovakve onakve...boli me za njima...ako su i oni skontali da vise ovako ne ide i da se nesto mora mijenjati i zele mijenjati,naravno da treba raditi sa njima.
Ne treba i ne moze se raditi sa onim koji zive u 92.-95. i evo 25 godina poslije rata,oni se milimetra nisu pomakli naprijed i muzu i dalje tu ratnu pricu i sadaku...samo sadake dajte gradjanima a mi cemo od MMFa sebi milijarde i uhljebima,pa neka vraca ko hoce.

Svaki novi kredit kod MMFa ili bilo koga,je direktno unistavanjei prodaja drzave stranim kapitalistima...bas svako...guras zemlju u duznicko ropstvo i prodajes je budiposto.
Ali ima termita sto su svoje dupe sklonili u EU i zive taj uredjeni zivot a ovdje seruckaju kako je SDA dobra i da nema SDA,eto mi bi svi nestali.
Kakvi jadovi,gadite mi se svi
bunk

#49189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Zipoo Unabomber ,origins :lol: :lol: :lol:
Hank Paldum

#49190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

zippoo87 wrote: 06/03/2021 13:50 Kako bi bilo lijepo da ovi zeleni imaju malo pameti i barem malo licnog integriteta i obraza...pa da se normalno pise,ali jok :D

Ne moze zelenitermit dobaciti dalje od nosa...ni pomocu trikova.

Bolan termiti,ovdje ne treba nikakva kvantna fizika i nauka...treba samo pogledati istini u lice i suociti se sa onim gdje smo sada i odrediti krivca i pomnoziti ga sa nulom i nastaviti dalje.
Ne mozes mi ba doci ovdje i spominjati nekakve Asda,nbl liste,ovakve onakve...boli me za njima...ako su i oni skontali da vise ovako ne ide i da se nesto mora mijenjati i zele mijenjati,naravno da treba raditi sa njima.
Ne treba i ne moze se raditi sa onim koji zive u 92.-95. i evo 25 godina poslije rata,oni se milimetra nisu pomakli naprijed i muzu i dalje tu ratnu pricu i sadaku...samo sadake dajte gradjanima a mi cemo od MMFa sebi milijarde i uhljebima,pa neka vraca ko hoce.

Svaki novi kredit kod MMFa ili bilo koga,je direktno unistavanjei prodaja drzave stranim kapitalistima...bas svako...guras zemlju u duznicko ropstvo i prodajes je budiposto.
Ali ima termita sto su svoje dupe sklonili u EU i zive taj uredjeni zivot a ovdje seruckaju kako je SDA dobra i da nema SDA,eto mi bi svi nestali.
Kakvi jadovi,gadite mi se svi
A inače su svi oni koji su napustili SDA to uradili jer su vidjeli da tako više ne ide a ne zbog ličnih interesa i fotelja :lol:
Denis Zvizdić u SDA, dobio najviše glasova i podršku za kandidata za člana predsjedništva, Bakir to ignorisao, Zvizdić od tada napet, samo je pitanje vremena kad će puknut i napustiti stranku i onda ćeš ti izjaviti kako je vidio da više ne ide.
Pa vidio da ne ide, neće nikada biti član predsjedništva a ne da ne ide sa državom naprijed a ti ćeš onda početi pisati da je normalna saradnja sa Zvizdićem jer je on vidio da ne ide :lol:

A te stranke koje sam nabrojao bi te itekako trebale interesovati jer kada budete glasali za nekoga iz Njihove Stranke i mislite da će FGRovac preuzeti neku poziciju a koalicioni partneri kažu "Trebamo prvo odlučiti hoće li biti on ili neki vehabija iz NESa ili bivši SDAovac koji je napustuio stranku zbog talova.
kluz franjo

#49191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ne prestaju SDA-ovci sa savjetima i sa brigom za budućnost Naše stranke.

Nije ih briga ni za zahtjev za reviziju, ni za respiratore, ni za akcize, ni za regularnost izbora.
Ali neprospavane noći provedoše od brige za Našom strankom.

Ali treba ih shvatiti, državu u ruke dali Bakiru i Asimu i sada su mirni po tom pitanju.
Čuvaće Bakira i Asima do zadnje KM u BiH.
bunk

#49192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

A slucajno da prvi saff ofula tu su konakovic,champs,kasumovic..odmah iza da uskoce :lol: :lol:
kluz franjo

#49193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hebe se vama za mrtve od Covid-a, za lažne respiratore i za sjebane milione.
Samo vi nastavite u sreći i smjehu ( :lol: ) da "pušite" Bakirovu i Asimovu priču.

SDA-PatriJotska odbrana BiH do zadnje budžetske marke
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#49194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 06/03/2021 13:07 Rekoh ti ja prije nekog vremena.
Sretno.
Samo sto je tvoj put sebicni put uhljeba bez obraza, put koji jebe drzavu, nas, buducnost, sve. Eh zbog toga ti i takvi nemate pravo da neko postuje vas izbor
bunk

#49195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 06/03/2021 17:44
bunk wrote: 06/03/2021 13:07 Rekoh ti ja prije nekog vremena.
Sretno.
Samo sto je tvoj put sebicni put uhljeba bez obraza, put koji jebe drzavu, nas, buducnost, sve. Eh zbog toga ti i takvi nemate pravo da neko postuje vas izbor
E nek si mi rekao.
klizim po parkingu

#49196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klizim po parkingu »

ivana fucking Twitter ubleha maric jeste li vi realni :lol: :lol: ono za neke poteze ns mozes jedino razumjeti ako su totalno napuseni pa biraju fgr spiku :-) :-)
twonk

#49197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by twonk »

Bogami u zadnje vrijeme sve los potez, jedan za drugim, glasam vec nekoliko izbora za NS ali sumnjam da cu i sljedece, nazalost pojest ce ih kifla
mahalik

#49198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

SDA slavi kako ovi loše poteze povlače
Login7777

#49200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login7777 »

Ivana :lol:
Go ahead please...mkay?
Locked