Seljadija,razguli pred seoski granap,odakle si i dosao...Fadil Opancic lik sniman po tebi i slicnim brdjama,koje nam je SDO dovela u gradove...unistili svaki grad u koji su dosliPatton44 wrote: ↑05/03/2021 22:14Ti ni do opanaka nisi dobacio,al si umislio da si gradjanin.zippoo87 wrote: ↑05/03/2021 21:49Izasao seljak iz opanaka ali nije opanak iz njega.Hank Paldum wrote: ↑05/03/2021 10:47
Pa eto kad neko napiše da je SDA leglo krkanluka, ovakvo repliciranje se može samo očekivati od simpatizera SDPa ili Njihove Stranke a Damir Nikšić je izjavio više primitivnih rečenica od 99% članova SDA u historiji stranke.
Srećom pa će i pobjediti borba protiv krkanluka i te dvije stranke postaju u rangu Lijanovića.
Ne, ja ne tvrdim da je samo SDA ispravna, naprotiv, oni imaju puno grešaka i katastrofalnih poteza i baš zato sam sretan sto imaju stranke poput Narod i Pravda, političara poput Hadžikadića, ujedinjenje NBL i A-SDA, moguć povratak Harisa, prisutnost Reufa Bajrovića, uspješni bošnjački nezavisni kandidati i još masa mladih pametnih Bošnjaka.
Užasno bi bilo da od grešaka SDA profitiraju FGR stranke poput SDPa i Njihove Stranke ali srećom poslije Mostara gubi se svaka nada da će to ikada i moći više
Ovako će ili SDA otići u historiju jer će biti dosta bošnjačkih alternativa ili će natjerati SDA da se pročisti ili opameti.
A to što ti zoveš robovanje to se zove u svijetu odraslih radni odnos. Ja znam da je to neshvatljivo za grupu ljudi u jedinoj državi gdje se naziv "Raja sa biroa" smatra duhovitom i mangupskim i tako se nazivaju humoristične Facebook stranice.
Dzaba i Hans i pokusaj emancipacije...seljak ostaje seljak.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#49151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#49152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uništila nas SDOa i PDOa
- Hank Paldum
#49153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tipična reakcija od ovih iz Njihove stranke i SDPa, odmah uvrede sa svakim neistomišljenikom, sreća pa je narod prepoznao taj urbani primitivizam.zippoo87 wrote: ↑05/03/2021 21:49Izasao seljak iz opanaka ali nije opanak iz njega.Hank Paldum wrote: ↑05/03/2021 10:47Pa eto kad neko napiše da je SDA leglo krkanluka, ovakvo repliciranje se može samo očekivati od simpatizera SDPa ili Njihove Stranke a Damir Nikšić je izjavio više primitivnih rečenica od 99% članova SDA u historiji stranke.klizim po parkingu wrote: ↑05/03/2021 10:17
vidi dijasporske ublehe sto se ponovo aktivirala idi sluzi i robuj hansu i mani se ubleharenja i da govoris da je samo SDA ispravna
Srećom pa će i pobjediti borba protiv krkanluka i te dvije stranke postaju u rangu Lijanovića.
Ne, ja ne tvrdim da je samo SDA ispravna, naprotiv, oni imaju puno grešaka i katastrofalnih poteza i baš zato sam sretan sto imaju stranke poput Narod i Pravda, političara poput Hadžikadića, ujedinjenje NBL i A-SDA, moguć povratak Harisa, prisutnost Reufa Bajrovića, uspješni bošnjački nezavisni kandidati i još masa mladih pametnih Bošnjaka.
Užasno bi bilo da od grešaka SDA profitiraju FGR stranke poput SDPa i Njihove Stranke ali srećom poslije Mostara gubi se svaka nada da će to ikada i moći više
Ovako će ili SDA otići u historiju jer će biti dosta bošnjačkih alternativa ili će natjerati SDA da se pročisti ili opameti.
A to što ti zoveš robovanje to se zove u svijetu odraslih radni odnos. Ja znam da je to neshvatljivo za grupu ljudi u jedinoj državi gdje se naziv "Raja sa biroa" smatra duhovitom i mangupskim i tako se nazivaju humoristične Facebook stranice.
I nikako mi ne ide u glavu kada dijaspora govori ljudima koji su ovdje i koji zive sve "blagodati" SDA politike...kako da zive i kako je nama ovdje.
Vrati se ti u BiH i zivi "SDA viziju napretka" sa nama ovdje ...hoces li ?
Samo se odlučite više, da li pišem iz centrale ili iz Hansove države?
Vidim i da na moj komentar da glasam samo za bošnjačke stranke ti to zoveš "SDA vizija napretka" što znači da su za tebe sve bošnjačke struje kao SDA jer "Đe će Bošnjo glasati ili biti nešto u politici?". Možda je zato razlog zašto ste u Sarajevi, Zenici i Tuzli postavili sve Nebošnjake kao kandidate za gradonačelnika da nauče Bosnjake kultiri ali nakon Mostara su svi skontali podvalu.
Ali neka, vaša najveća kazna je da ste jedino relevantni kao dio četvorke/petorke/šestorke pa da pitam kako je biti u koaliciji sa A-SDA, vehabijama, Kraljem šiše, bivšim SDAovcima, protivnicima gay parade i Dininom strankom gdje su članovi izjavili da žele da stranka bude ono šta je SDA nekada bila
pa ako ste takve moralne vertikale protiv takve politike zašto ne istupite iz te koalicije? Draga vam fotelja pa grabi dok NiP ne ojača pa se distancira od vas.
A sad sretno u ratu Njihova Stranka protiv SDPa. Ljepota vas je gledati kako se međusobno napadate, normalna reakcija propalih stranaka i ideologije
- Hank Paldum
#49154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Veoma interesantno rszmišljanje. U 2021., u doba globalizacije tebi smeta što ne živi svako u svom selu. Nije ni čudo što je ta ideologija propala
-
kluz franjo
#49155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za neke je racionalno, logično razmišljanje očigledno bolan proces.
To nažalost ne mijenja ništa kada su činjenice u pitanju.
A činjenica je da SDA i njen sistem i partneri iz tronošca uništavaju državu i društvo u BiH.
Svakoga dana, u svakom pogledu sve više nazadujemo...
Dno dna i nastavljaju tonuti.
U odnosu na njih je svaka alternativa bolja.
A činjenica je da SDA i njen sistem i partneri iz tronošca uništavaju državu i društvo u BiH.
- Hank Paldum
#49156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti ne shvataš svu tragikomediju svoje izjave.kluz franjo wrote: ↑06/03/2021 09:56 Za neke je racionalno, logično razmišljanje očigledno bolan proces.
Svaka alternativa je bolja pa čak i ona koja se sastoji od A-SDA, Kralja šiše, bivših SDAovca, Čampara, Konakovića?
-
kluz franjo
#49157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti ne shvataš tragikomediju svoje halucinacije.
Ovo su konkretni rezulati SDA i tronošca:
Tako da... Tačno, svaka alternativa je bolja.
Ovo su konkretni rezulati SDA i tronošca:
Dno dna.kluz franjo wrote: ↑05/03/2021 15:00 Lista se nastavlja...
- Otvoreno laganje javnosti i propast zahtjeva za reviziju presude u Hagu
- Otimanje vlasti "sređivanjem" zastupnika i vijećnika
- "Odbrana" vlasti zloupotrebom ustavnih, zakonskih i parlamentarnih procedura
- Zloupotreba OSA-e u svrhu zastrašivanja i ucjene oponenata izvan i unutar stranke
- Brutalna privatizacija najveće zdravstvene ustanove u državi
- Manipulacija izbornim procesima prije izbora, za vrijeme glasanja, u brojanju glasova i poslije izbora
- Otvorena pljačka višemilionskih iznosa za "nabavku" hitne opreme za borbu protiv pandemije
- Stotine miliona akciza za puteve i NIJEDAN novoizgrađeni kilometar u funkciji
- Potpuni gubitak bilo kakve kredibilnosti na diplomatskom polju
- Stotine hiljada građana koji su napustili zemlju i potpuni kolaps upravljanja desetinama hiljada migranata koji ulaze/prolaze kroz BiH
- Katastrofalni rezultati u borbi protiv smrtonosnog virusa
- Potpuni gubitak suvereniteta u postupku nabavke vakcina
- itd, itd...
- Hank Paldum
#49158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Još jednom, dosta stvari sa te liste su se desile kada je SDA imala članove sa kojima danas stranke poput Njihove Stranke i SDP koaliraju.kluz franjo wrote: ↑06/03/2021 10:38 Ti ne shvataš tragikomediju svoje halucinacije.
Ovo su konkretni rezulati SDA i tronošca:Dno dna.kluz franjo wrote: ↑05/03/2021 15:00 Lista se nastavlja...
- Zloupotreba OSA-e u svrhu zastrašivanja i ucjene oponenata izvan i unutar stranke
- Manipulacija izbornim procesima prije izbora, za vrijeme glasanja, u brojanju glasova i poslije izbora
- Otvorena pljačka višemilionskih iznosa za "nabavku" hitne opreme za borbu protiv pandemije
- Stotine hiljada građana koji su napustili zemlju i potpuni kolaps upravljanja desetinama hiljada migranata koji ulaze/prolaze kroz BiH
- itd, itd...
Nije ovo 2000. godina da se može okupiti 20 političara i da krive SDA a narod da glasa za njih jer oni nisu bili umiješani u to. Danas od tih 20 političara imaš bar 10 koji su bili dio bar dvije tačke od te liste koju si napisao.
Mnogima ne smeta SDA kao stranka ili što ima ta tri slova nego im smeta šta je ta stranka učinila i političari u njoj, znači koji je efekat glasati za Konakovića i Čamparu "samo nek nije SDA" ako su njih dvojica bili jedni od poznatijih članova kada su se neke stvari sa tvoje liste desile?
A-SDA su formirali zajedničku stranku sa Hadžibajrićem koji je dio četvorke, sto znači da su i oni dio četvorke sada, ako pređu sutra Zahiragić i Asim u bivšu A-SDA za kakvu se alternativu borite?
-
zippoo87
#49159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onaj ko nema obraza ,njega ne mozes ni uvrijediti...takvi ste vi zeleni brdjani.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 09:00Tipična reakcija od ovih iz Njihove stranke i SDPa, odmah uvrede sa svakim neistomišljenikom, sreća pa je narod prepoznao taj urbani primitivizam.zippoo87 wrote: ↑05/03/2021 21:49Izasao seljak iz opanaka ali nije opanak iz njega.Hank Paldum wrote: ↑05/03/2021 10:47
Pa eto kad neko napiše da je SDA leglo krkanluka, ovakvo repliciranje se može samo očekivati od simpatizera SDPa ili Njihove Stranke a Damir Nikšić je izjavio više primitivnih rečenica od 99% članova SDA u historiji stranke.
I nikako mi ne ide u glavu kada dijaspora govori ljudima koji su ovdje i koji zive sve "blagodati" SDA politike...kako da zive i kako je nama ovdje.
Vrati se ti u BiH i zivi "SDA viziju napretka" sa nama ovdje ...hoces li ?
Samo se odlučite više, da li pišem iz centrale ili iz Hansove države?![]()
Vidim i da na moj komentar da glasam samo za bošnjačke stranke ti to zoveš "SDA vizija napretka" što znači da su za tebe sve bošnjačke struje kao SDA jer "Đe će Bošnjo glasati ili biti nešto u politici?". Možda je zato razlog zašto ste u Sarajevi, Zenici i Tuzli postavili sve Nebošnjake kao kandidate za gradonačelnika da nauče Bosnjake kultiri ali nakon Mostara su svi skontali podvalu.
Ali neka, vaša najveća kazna je da ste jedino relevantni kao dio četvorke/petorke/šestorke pa da pitam kako je biti u koaliciji sa A-SDA, vehabijama, Kraljem šiše, bivšim SDAovcima, protivnicima gay parade i Dininom strankom gdje su članovi izjavili da žele da stranka bude ono šta je SDA nekada bila![]()
pa ako ste takve moralne vertikale protiv takve politike zašto ne istupite iz te koalicije? Draga vam fotelja pa grabi dok NiP ne ojača pa se distancira od vas.
A sad sretno u ratu Njihova Stranka protiv SDPa. Ljepota vas je gledati kako se međusobno napadate, normalna reakcija propalih stranaka i ideologije
Sa seljakom i fasistom nema pregovora...samo reci direktno ono sto jesu...primitivne seljacine.
Ja ovo namjerno pisem,jer vidim koliko vas pogadja...svaki put se javi neki primitivac samo da replicira na to sto napisem "seljadija" hahah
Bosnjacke stranke NIJE ISTO sto i kriminalna SDA,koja nas je svela na sirotinju i prosjacenje...pa imas li ti oci seljacino primitivna...vidis li kavu nam sadaku donose i sta rade od nas u svijetu...gdje god se pojave,obrukaju nas i osramote.
Nemas ti sta komentarisati dok ne progledas...kao sto rece Franjo,bolan je to proces,nece to doci preko noci.
Sto se tice saradnje...davno je receno da se moze sa svima saradjivati ali na osnovu PROGRAMA I konkretnih stvari a ne podjele vlasti na stranici A4 formata...a ostalo nebitno.
To je sustinska razlika izmedju seljadije iz SDA i ostalih koji se jos bore za ovu drzavu...a SDA podmece noge vise od svih drugih neprijatelja.
-
zippoo87
#49160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Emancipacija,edukacija,kulturizacija,usvajanje civilizacijskih normi,promjena svojih navika,itd itd...sve to treba da rade ovi kada se sa brda spuste u civilizaciju...a slabo ko radi na sebi...nego svoje brabonjiste samo prenese u grad i nastavi gdje je stao.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 09:38Veoma interesantno rszmišljanje. U 2021., u doba globalizacije tebi smeta što ne živi svako u svom selu. Nije ni čudo što je ta ideologija propala
Znam ja ovakvih na desetine i sve ovo sto pisem,ne pisem tek tako reda radi,nego sto su cinjenice i 100% istina...seljak se ne mijenja,samo gleda da sta ukrade,da se gdje uglavi,dagurne nekome glavu u dupe i da ne izlazi iz dupeta dok je licne koristi.
Gdje god sam radio sa brdjama,svi imaju istu matricu ponasanja...suti i trpi i uvlaci se ,onda lazi i podmeci drugim oko sebe i onda se "uzdigne" i pocne pokazivati pravo seljacko lice onim ispod i okolo sebe.
I nemoj me ziv bio vise quotati,zgadi mi se kada i na forumu vidim zelenog termita,a posebno ovakve kao sto si ti,koji nazor glume da nisu sa dna kace.
Last edited by zippoo87 on 06/03/2021 11:27, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#49161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hmmm... kako nekome ko halucinira objasniti da halucinira... Dakle.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 11:15Još jednom, dosta stvari sa te liste su se desile kada je SDA imala članove sa kojima danas stranke poput Njihove Stranke i SDP koaliraju.kluz franjo wrote: ↑06/03/2021 10:38 Ti ne shvataš tragikomediju svoje halucinacije.
Ovo su konkretni rezulati SDA i tronošca:Dno dna.kluz franjo wrote: ↑05/03/2021 15:00 Lista se nastavlja...
- itd, itd...
Nije ovo 2000. godina da se može okupiti 20 političara i da krive SDA a narod da glasa za njih jer oni nisu bili umiješani u to. Danas od tih 20 političara imaš bar 10 koji su bili dio bar dvije tačke od te liste koju si napisao.
Mnogima ne smeta SDA kao stranka ili što ima ta tri slova nego im smeta šta je ta stranka učinila i političari u njoj, znači koji je efekat glasati za Konakovića i Čamparu "samo nek nije SDA" ako su njih dvojica bili jedni od poznatijih članova kada su se neke stvari sa tvoje liste desile?
A-SDA su formirali zajedničku stranku sa Hadžibajrićem koji je dio četvorke, sto znači da su i oni dio četvorke sada, ako pređu sutra Zahiragić i Asim u bivšu A-SDA za kakvu se alternativu borite?
SDA i tronožac su kuga i kolera, zemljotres i erupcija vulkana, suša, poplava i najezda skakavaca.
Sve u jednom.
- bunk
#49162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali vi bi samo sda da zamijenite pa cemo se dogovoriti sa ostalim "nogarima"..
Ko vas ne zna..
-
kluz franjo
#49163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja u međuvremenu i ne očekujem od tebe funkcionalnu pismenost, tako da me tvoje "rezonovanje" uopšte ne iznenađuje.
Ovo su konkretni rezultati SDA i tronošca:
- itd, itd...
Na sve ovo, ti kao "zadnju liniju odbrane" imaš:
Poput Bakirovog "Ja, i?"
- bunk
#49164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cuj Magazina
Ko vam je pravio taktiku i spinove dzaba je pare uzeo.
Druze franjo,rekoh vec,ti svoje pisi i radi nisam ja niko i nista..
Ukazujem gdje mogu na pogreske ali nisam slijep.
De zaroni malio u strukturu ljudi za koje dizete sad ruku na Sk ili evo i Tk.Pa u jednacinu ubaci to sto si meni nabrojao.
Nemoj nas ba zayebavat.
Sokantana uloga EU pa onda opet na sda..Magazinović: Šokantna je uloga EU u izmjeni Izbornog zakona, Izetbegović ispunjava Čovićeve želje
De zaroni malio u strukturu ljudi za koje dizete sad ruku na Sk ili evo i Tk.Pa u jednacinu ubaci to sto si meni nabrojao.
Nemoj nas ba zayebavat.
-
kluz franjo
#49165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote: ↑06/03/2021 11:26 SDA i tronožac su kuga i kolera, zemljotres i erupcija vulkana, suša, poplava i najezda skakavaca.
Sve u jednom.
- Leverage
#49166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto Bakir Izetbegović nije rekao Sattleru zašto zoveš nas, imaš izabrane zvaničnike pa sa njima razgovaraj?bunk wrote: ↑06/03/2021 12:01 Cuj MagazinaSokantana uloga EU pa onda opet na sda..Magazinović: Šokantna je uloga EU u izmjeni Izbornog zakona, Izetbegović ispunjava Čovićeve želje
Nemoj nas ba zayebavat.
Zato što Bakiru Izetbegoviću očito ne smeta da institucije služe za privid demokratije, a da stvarna moć leži u rukama tri poglavice. Dok god je tako ovo neće biti država, a Bakir Izetbegović, koji za sebe drži da je patriota, direktno pomaže u tome.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#49167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali meni samo jedno nije jasno, kako to da NS nije problem da saradjuje sa hdz, snsd, sds...ali jeste problem sa sda, zar nisu oni svi ista govna po standardima fgr...??kluz franjo wrote: ↑06/03/2021 11:41Ja u međuvremenu i ne očekujem od tebe funkcionalnu pismenost, tako da me tvoje "rezonovanje" uopšte ne iznenađuje.
- itd, itd...
Na sve ovo, ti kao "zadnju liniju odbrane" imaš:Poput Bakirovog "Ja, i?"
-
Škobo Habu
#49168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA je prije dvadeset godina sebe predstavljala kao nacionalni pokret, kao ekskluzivni zastupnik prava Bošnjaka. Tako je i djelovala u rasponu do Alije do Bakira. U međuvremenu, barem u zadnjih deset godina, SDA nema tu snagu, ni energiju, niti je više bilo kakav ekskluzivan politički predstavnik Bošnjaka.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 11:15
Još jednom, dosta stvari sa te liste su se desile kada je SDA imala članove sa kojima danas stranke poput Njihove Stranke i SDP koaliraju.
Ono što je evidentno jeste sljedeće: u zadnjih dvadeset godina SDA je imala, više manje ako se izuzme Platforma i slične koalicije, kontrolu nad svim procesima kada je u pitanju bošnjački narod. Od ekonomije, preko kulture i obrazovanja, pa sve do lokalne samouprave.
Za našu trenutnu, kolektivnu, propast najodgovornija je SDA, i potpuno je izlišno govoriti na tu temu.
Alija je otvorio put raznim sumnjivcima, polu-pismenim likovima, kojekakvim hodžicama, koji su za ovih dvadeset godina postali ili tajkuni, ili političari, ili intelektualci na zadatku da ostalima ispiraju mozak. Alija je otvorio put da se istaknu najgori među nama, potpuni sebičnjaci, koji za dvadeset godina nisu u stanju da dovedu u red zdravstvo, a od školstva su napravili cijelu smijuriju.
- bunk
#49169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije to bas tako.Leverage wrote: ↑06/03/2021 12:08Zašto Bakir Izetbegović nije rekao Sattleru zašto zoveš nas, imaš izabrane zvaničnike pa sa njima razgovaraj?bunk wrote: ↑06/03/2021 12:01 Cuj MagazinaSokantana uloga EU pa onda opet na sda..Magazinović: Šokantna je uloga EU u izmjeni Izbornog zakona, Izetbegović ispunjava Čovićeve želje
Nemoj nas ba zayebavat.
Zato što Bakiru Izetbegoviću očito ne smeta da institucije služe za privid demokratije, a da stvarna moć leži u rukama tri poglavice. Dok god je tako ovo neće biti država, a Bakir Izetbegović, koji za sebe drži da je patriota, direktno pomaže u tome.
Predsjednik Doma naroda i predsjednik ubjedjivo najvece stranek u Bosnjaka.
Jer budimo realni ,ne spominjes Covica i sta on tamo radi ..
A jos i na kraju dana ..kad te EU pozove isto kao i NATO odazoves se i kazes "izvolite gospodine/djo"..a ne propitujes zasto su zvali tebe a ne nekog drugog..tim vise sto stremimo ka njihovim vrijednostima i pravilima.
-
kluz franjo
#49170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sistem tronošca je "govno".konektovan wrote: ↑06/03/2021 12:15Ali meni samo jedno nije jasno, kako to da NS nije problem da saradjuje sa hdz, snsd, sds...ali jeste problem sa sda, zar nisu oni svi ista govna po standardima fgr...??kluz franjo wrote: ↑06/03/2021 11:41Ja u međuvremenu i ne očekujem od tebe funkcionalnu pismenost, tako da me tvoje "rezonovanje" uopšte ne iznenađuje.
- itd, itd...
Na sve ovo, ti kao "zadnju liniju odbrane" imaš:Poput Bakirovog "Ja, i?"
NS zato i nije sarađivala i ne sarađuje sa strankama koje (p)održavaju sistem tronošca.
Ako nekada u budućnosti i budu sarađivali sa SDA ili drugim strankama, to neće biti na osnovama "sistema tronožac" već na osnovama pravne države.
- bunk
#49171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bog te vidio sta ti pises.
Pa ko cini vlast u Tk i u Sk ?
Ko u toj izmisljenoj politickoj rijeci tronozac zastupa druge dvije noge ?
Hocel se ako sdp,nip i ns zamijene sda ove tri stranke odreci vlasti jer ne zele sa hdz i snsd..?
Nemoj nas zayebavati ba,vise tu pricu niko ne pusi.
To podcjenjivanje inteligencije glasaca je rezanje grane na kojoj sjedis.
Pa ko cini vlast u Tk i u Sk ?
Ko u toj izmisljenoj politickoj rijeci tronozac zastupa druge dvije noge ?
Hocel se ako sdp,nip i ns zamijene sda ove tri stranke odreci vlasti jer ne zele sa hdz i snsd..?
Nemoj nas zayebavati ba,vise tu pricu niko ne pusi.
To podcjenjivanje inteligencije glasaca je rezanje grane na kojoj sjedis.
- Hank Paldum
#49172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I već sada najmanje 30% opozicije i alternative su bivši SDAovci ili neko ko je bio sa njima u talu i taj broj raste. Uskoro će i Denis Zvizdić napustiti stranku i ako osnuje svoju stranku ili se priključi NiP o kakoj alternativi i "sve je bolje od SDA" govorimo?Škobo Habu wrote: ↑06/03/2021 12:16SDA je prije dvadeset godina sebe predstavljala kao nacionalni pokret, kao ekskluzivni zastupnik prava Bošnjaka. Tako je i djelovala u rasponu do Alije do Bakira. U međuvremenu, barem u zadnjih deset godina, SDA nema tu snagu, ni energiju, niti je više bilo kakav ekskluzivan politički predstavnik Bošnjaka.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 11:15
Još jednom, dosta stvari sa te liste su se desile kada je SDA imala članove sa kojima danas stranke poput Njihove Stranke i SDP koaliraju.
Ono što je evidentno jeste sljedeće: u zadnjih dvadeset godina SDA je imala, više manje ako se izuzme Platforma i slične koalicije, kontrolu nad svim procesima kada je u pitanju bošnjački narod. Od ekonomije, preko kulture i obrazovanja, pa sve do lokalne samouprave.
Za našu trenutnu, kolektivnu, propast najodgovornija je SDA, i potpuno je izlišno govoriti na tu temu.
Alija je otvorio put raznim sumnjivcima, polu-pismenim likovima, kojekakvim hodžicama, koji su za ovih dvadeset godina postali ili tajkuni, ili političari, ili intelektualci na zadatku da ostalima ispiraju mozak. Alija je otvorio put da se istaknu najgori među nama, potpuni sebičnjaci, koji za dvadeset godina nisu u stanju da dovedu u red zdravstvo, a od školstva su napravili cijelu smijuriju.
-
kluz franjo
#49173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka mora voditi računa o tome da ne potcijenjuje inteligenciju svojih glasača. Slažem se.
Mora se priznati da Bakir i Asim ne potcijenjuju inteligenciju svojih glasača.
Bunk i Hunk su najbolji dokaz za ovu tvrdnju.
Mora se priznati da Bakir i Asim ne potcijenjuju inteligenciju svojih glasača.
Bunk i Hunk su najbolji dokaz za ovu tvrdnju.
- Leverage
#49174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako ne spominjem Čovića kad sam rekao "nas", a ne "mene". Spominjem obojicu, funkcije koje obavljaju trenutno ne zavrijeđuju da ih ze zove na takve sastanke.bunk wrote: ↑06/03/2021 12:17 Nije to bas tako.
Predsjednik Doma naroda i predsjednik ubjedjivo najvece stranek u Bosnjaka.
Jer budimo realni ,ne spominjes Covica i sta on tamo radi ..
A jos i na kraju dana ..kad te EU pozove isto kao i NATO odazoves se i kazes "izvolite gospodine/djo"..a ne propitujes zasto su zvali tebe a ne nekog drugog..tim vise sto stremimo ka njihovim vrijednostima i pravilima.
Da, to su predsjednici dvije trenutno najjače stranke u FBiH i po tom osnovu su i pozvani, što će reći da je stvarna moć države u stranačkim centralama, a ne u institucijama. I Bakir Izetbegović je pristao na to.
Kad te EU pozove onda ih ti uputiš na Džaferovića i skreneš pažnju da je on taj koji ima legitimitet za takav razgovor. To nam govori najbolje šta Bakir Izetbegović misli i o Džaferoviću i o Predsjedništvu i o državi.
-
Škobo Habu
#49175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To ne znače da, kao takvi, ne snose dio odgovornosti za kompletnu eroziju društva.Hank Paldum wrote: ↑06/03/2021 12:27
I već sada najmanje 30% opozicije i alternative su bivši SDAovci ili neko ko je bio sa njima u talu i taj broj raste. Uskoro će i Denis Zvizdić napustiti stranku i ako osnuje svoju stranku ili se priključi NiP o kakoj alternativi i "sve je bolje od SDA" govorimo?
No, postoji tu jedna razlika: mnogi među njima ne žele više štiti "sistem vrijednosti" koji je uspostavila SDA.
Nama još niti jedna "bratska" muslimanska zemlja nije izašla u susret sa COVID vakcinama, već to rade Slovenci i Vučić!?
Pahor nam veći prijatelj od "matere Turske"!?
Nama Alija Izetbegović nije ništa ostavio u amannet osim jadne i patetične servilnosti. Mi smo još uvijek humanitarno pitanje od nacije.