Kaže da malog zovu Jim
Da prozora kuća ima dvadeset i dva
"Dobro živiš", čudim mu se ja
Ima govno. Od 18 do 67 godine starosti, brat bratu 60 % nije posla čestito vilio. Mislim na puno radno vrijeme.detroit-mercy wrote: ↑05/03/2021 02:14Radi li ko sta u toj Danskoju-pet-deka wrote: ↑05/03/2021 00:04
Subjektivno ili ne da samo dam primjer 'našeg' lokalnog političara (lijevica) u Danskoj. Prema našim ljudima koji žive u opštini u kojoj ta osoba ima funkciju u vijeću, tvrde da je podjelio svojim ponašanjem naše ljude u istom gradu. Evo kako su ga Danci prihvatili kao političara. Njegov šef, gradonačelnik (iako je iz druge stranke - desnica) kritizirao je općenito Bosance. Istom tom 'našem' koji se rado petlja u sve, tako djeluje bar meni, je dodjelio ulogu predsjednika odbora za tržište rada i obrazovanje. U opštini od cca. 280 ljudi iz BiH i ukupno 460 ljudi iz bivše Jugoslavije, gdje oko 80 % u radnoj dobi je na socijali ili prima socijalnu penziju. Opština broji oko. 41.000 stanovnika. Izabran s 368 glasova (2017.)
Da li je prihvaćen ili govorimo o primjeru brutalnog javnog ponižavanja?
Važno je napomenuti da se političke funkcije u vijeću (osim gradonačelnika) ne plaćaju odnosno dužnost se obavlja pro bono.![]()
Ja da sam taj gradonacelnik, svima bi nogu u guzicu nabio.
To su -invalidi(onaj koji je nesposoban ili onesposobljen za službu i zarađi-vanje radi izdržavanja sebe i svoje porodice, naročito onaj koji je onesposobljen u ratu, ratni invalid.) I, za takve s opravdanjem postoji, socijalna pomoc.. minimalna, dodushe.. no, s njihovim prohtjevima-dovoljna.Black swan wrote: ↑05/03/2021 11:54 Sta rade ti koji nikad nista ne rade?
Imaju li hobi koji donosi lovu
treba njima puno samo da ne rade al ne moze s neba pastistubrijez wrote: ↑05/03/2021 12:26 Vjeruj mi bruka je takvih. Prodji oko podne po gradu ti sto pune baste sjede satima piju kafe to su ti. On bi sad u penziju sa 25, 30, 45 godina nije bitno...ne treba im nista samo kutija cigara i pet maraka za kafu. Jos kad ih ko pocasti kafom premija, mogu jos dva sata duze peglat stolicu. Puno je takvih oko nas.
Profula ti cio balunmoonca wrote: ↑05/03/2021 13:13To su -invalidi(onaj koji je nesposoban ili onesposobljen za službu i zarađi-vanje radi izdržavanja sebe i svoje porodice, naročito onaj koji je onesposobljen u ratu, ratni invalid.) I, za takve s opravdanjem postoji, socijalna pomoc.. minimalna, dodushe.. no, s njihovim prohtjevima-dovoljna.Black swan wrote: ↑05/03/2021 11:54 Sta rade ti koji nikad nista ne rade?
Imaju li hobi koji donosi lovu
Fina neka ekipastubrijez wrote: ↑05/03/2021 12:26 Vjeruj mi bruka je takvih. Prodji oko podne po gradu ti sto pune baste sjede satima piju kafe to su ti. On bi sad u penziju sa 25, 30, 45 godina nije bitno...ne treba im nista samo kutija cigara i pet maraka za kafu. Jos kad ih ko pocasti kafom premija, mogu jos dva sata duze peglat stolicu. Puno je takvih oko nas.
Objasni u par rijeci, ako je moguce..detroit-mercy wrote: ↑05/03/2021 13:24Profula ti cio balunmoonca wrote: ↑05/03/2021 13:13To su -invalidi(onaj koji je nesposoban ili onesposobljen za službu i zarađi-vanje radi izdržavanja sebe i svoje porodice, naročito onaj koji je onesposobljen u ratu, ratni invalid.) I, za takve s opravdanjem postoji, socijalna pomoc.. minimalna, dodushe.. no, s njihovim prohtjevima-dovoljna.Black swan wrote: ↑05/03/2021 11:54 Sta rade ti koji nikad nista ne rade?
Imaju li hobi koji donosi lovu![]()
.. ti mislish da glume, i oni su u to ubjedjeni...
Muško sam zbog nicka si mislio da sam žensko.turgut wrote: ↑05/03/2021 11:00 @maiya
''vehabije'' kojima je životni stil imati što više djece rekao ženi da podveže jajnike?Imam poznanika vehabije koji mi je jednom priznao da je ženi naredio da podveže jajnike - ja ono wtf šta mi to pričaš i pod dva gdje ćeš to uraditi?ohani malo. on ima veze sa vehabijama koliko i ti.
vehabija da priča sa poznanicom o ženinim jajnicima i podvezivanju jajnika. LOLdraga maiya skim se to ti družiš?
u ovoj usranoj državi 40 % ljudi je nezaposleno. nezaposlenost nije nikakva vehabijska odlika. osim toga, ja koliko poznajem vehabije ljudi se slomiše radeći, e sad kakve klošare i nehljebare si ti upoznala nije mi poznato.Dotični nigdje ne rade a svi te bradonje imaju iznad pristojne količine novca koji dobivaju iz islamskih zemalja...tako da to možeš prekrižiti. Rodica mi je jedna otišla u vehabije a inače je nula. Drugo ne druže se sa "nama otpadnicima" mislim ne druže se nešto duboko (što nije sa mnom slučaj).
u ovoj usranoj državi pravo je čudo naći, dobiti i održati posao, za vehabije je to još 100X teže jer nit su članovi ni simpatizeri nekih stranaka ni političara niti cijelokupno društvo gleda na njih normalno kao na sve ostale nego uglavnom većsa predrasudama i jasno da će takav čovjek daleko teže dobiti posao.
a ti bi sa vehabijama neko duboko druženje? pojasniDrugo ne druže se sa "nama otpadnicima" mislim ne druže se nešto duboko![]()
da slika i prilika BH bošnjačkog društva najbolje i dovoljno pokazuje kolike su Bošnje muslimančineNajbolji muslimani su u Bosni i Hercegovini
![]()
ehe to je to, vjerujem da i ti dosljedno slijediš svog dedu i nanu i njihov način života kad je vjera u pitanju.naše viđenje vjere je nešto najljepše i da naši djedovi nisu njegovali vjeru lijepo i umjereno islam ovdje ne bi opstao i eventualno bi se poubijali između sebe.
![]()
Onda uglavnom od takvih ljudi cujes kako su Danci/Nijemci/Svedjani supci jer pobogu ne razumiju njihovu potrebu da leze na socijali i da u naponu svoje snage crpe resourse koji su namijenjeni ljudima kojima je to stvarno potrebno.u-pet-deka wrote: ↑05/03/2021 13:50 Zašto niko od naših ljudi (u Danskoj) nije zavarao vlasti po pitanju mentalnih problema? Sve što osobno znam i od onih kojima vjerujem znači indirektno, gotovo svi na socijalnoj penziji zbog problema s leđima. Nekoliko mentalnih slučajeva, ali ozbiljno vam nije potrebna doktorska diploma da biste utvrdili njihovo stanje. Ti su pukli kao lubenica. Ostali, kao moj tetak i tetka, gola katastrofa. Što je još gore, svojim ponašanjem su nadahnuli djecu da budu gotovo isti kao i oni.
I ja se pitam, kakav je to smisao života bez rada?
Tacno. To i jesu ti sto rade po budzetu i wannabe budzetlije. Ljudi koji traze posao gdje se ne radi kad vec ne mogu u penziju sa 30. Neradnici i zavrse na radnim mjestima u drzavnoj sluzbi, po bolnicama i skolama. Znaci umjesto da opsluzuje i bude na raspolaganju gradjanima on kasni na posao sat vremena, onda se raspreme upale kompjuter i na kafu sat vremena. Poslije kafe odrade ako se bas mora i oko 11 na dorucak (interesantno sve drzavne sluzbe imaju pauzu - cuj pauza, dodjes nesto ti treba i poljubis vrata) i tu ubiju jos jedan sat, sat i po tu je vec podne proslo uveliko onda se vrte, tu po kancelarijama, one zenske izlete u Azel, muski puse kraj zadnjih vrata, onda malo pregledaju ima li se sta uradit tj. mora ako ne mora ostavi za sutra mozda nece trebat... I povrh svega tog ne rada ti mu dodjes da nesto zavrsis on sav ljut i nadrkan, i nastavnici u skoli kukaju djeca ne uce i medicinari samo pljuju pacijente svijet nekulturan i slicno... Evo samo jedan primjer... recimo ja nisam zadnjih deset godina zateko doktora u bolnici iza 13 sati. Nikad...foxlife wrote: ↑05/03/2021 13:23treba njima puno samo da ne rade al ne moze s neba pastistubrijez wrote: ↑05/03/2021 12:26 Vjeruj mi bruka je takvih. Prodji oko podne po gradu ti sto pune baste sjede satima piju kafe to su ti. On bi sad u penziju sa 25, 30, 45 godina nije bitno...ne treba im nista samo kutija cigara i pet maraka za kafu. Jos kad ih ko pocasti kafom premija, mogu jos dva sata duze peglat stolicu. Puno je takvih oko nas.
takvima je san da su na budzetu da odu samo da ih vide na poslu a da onda odu na pauzu i sjede po citav dan gledaju sta drugi rade prepricavaju sta su vidjeli culi i sl
i kao sto kazes ispijanje kafa putovanje i sl
al posto nemaju posla onda posudjivanjem prosenjem nabave 10ak maraka dnevno i onda sa tim sjede po bastama traze cigarete i sl telefon je tu obavezan bez kredita i sl
Ljudi na socijalnim primanjima jedva sklapaju kraj s krajem. Još ako dvoje primaoca socijalnih usluga živi na istoj adresi, ovdje im umanje za oko 20 % jednom i drugm. Mogu samo pjevati borbene.detroit-mercy wrote: ↑05/03/2021 14:47Onda uglavnom od takvih ljudi cujes kako su Danci/Nijemci/Svedjani supci jer pobogu ne razumiju njihovu potrebu da leze na socijali i da u naponu svoje snage crpe resourse koji su namijenjeni ljudima kojima je to stvarno potrebno.u-pet-deka wrote: ↑05/03/2021 13:50 Zašto niko od naših ljudi (u Danskoj) nije zavarao vlasti po pitanju mentalnih problema? Sve što osobno znam i od onih kojima vjerujem znači indirektno, gotovo svi na socijalnoj penziji zbog problema s leđima. Nekoliko mentalnih slučajeva, ali ozbiljno vam nije potrebna doktorska diploma da biste utvrdili njihovo stanje. Ti su pukli kao lubenica. Ostali, kao moj tetak i tetka, gola katastrofa. Što je još gore, svojim ponašanjem su nadahnuli djecu da budu gotovo isti kao i oni.
I ja se pitam, kakav je to smisao života bez rada?
Mada generalno gledano, sta moze i nas covjek cuti/nauciti korisno od takvih zgubidana.
I ma koliko socijalan drzava bila, socijala je socijala, drzi te iznad vode ali ces vjecno ostati na drustvenom dnu.
Sta ba..? Drugovi moji oni dizu sidro oko podne znaci radio je na pola radnog vremena i uzeo platu a onda kuci u svoju bajtu da radi privatno. Kako se nije skolovao? Ko radi onda od podne do 3 ili 4. Niko. Vakuum zdravstvenog sistema? Stvarno sam imao razumijevanja za zdravstvene radnike nije to lak poso ali brate mili zadnjih godina su postali najjaci od svih uhljeba, vucaraju se po bolovanjima, fingiraju, svaka dva mjeseca na godisnjem isl. to je realnost. Sto se tice raje vani na socijali vjerujte ima takvog naroda, vise voli lezat pa dobijat mrvice vec da se malo potrude. Ja sam bio kod prijatelja u svedskoj prije koju godinu onako usput on mi pokaze taj kvart gdje su socijalni, veli tu ima zema leze od 1992, nisu se pomakli. Ovaj covjek normalan, djecu iskolovo, dvije kuce ima i sve ostalo sto ti normalna drzava pruza. Jos ni on nije nesto pretjerano vrijedan da se razumijemo..
zelio je reci da si poentu pogodila kao stormtruper iz Star Wars -a.moonca wrote: ↑05/03/2021 13:27Objasni u par rijeci, ako je moguce..detroit-mercy wrote: ↑05/03/2021 13:24Profula ti cio balunmoonca wrote: ↑05/03/2021 13:13
To su -invalidi(onaj koji je nesposoban ili onesposobljen za službu i zarađi-vanje radi izdržavanja sebe i svoje porodice, naročito onaj koji je onesposobljen u ratu, ratni invalid.) I, za takve s opravdanjem postoji, socijalna pomoc.. minimalna, dodushe.. no, s njihovim prohtjevima-dovoljna.![]()
![]()