Mislis DF SDS i SDA???DonieBrasco wrote: ↑05/03/2021 09:50Oni ce u ovoj godini zajedno sa HDZ, SNSD da sve ucine da izborni proces, zakone sve finese i na kraju CIK sebi prilagode pred ove izbore.
Tako da ce biti svega, do sada neviđenog.
SDA-All about
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56901 Re: SDA-All about
- Veigar
#56902 Re: SDA-All about
S sda simpatizerima i sendvičarima ne treba ni raspravljati, to je samo naučilo na sadaku. Na prvom pravom poslijeratnom testu nije da su pali na ispitu nego su otišli daleko u minus.Labirint wrote: ↑05/03/2021 11:14A kako Vučiću pošalje njegov "brat" Xi Jinping, ili kako pošalje njegov brat po vjeri Vladimir, ili kako ON KUPI od Fajzera . Kako? Kako mu njegov drugi brat Khalifa bin Zayed iz UAE pošalje pun transportni avion medicinskih sredstava i opreme? Nemoj me pogrešno shvatiti da sam pristalica dotičnog, njegovog vladanja i režima, i svega ostalog, samo navodim primjer da se MOŽE KAD SE HOĆE. Ovdje se ne može jer se neće, ne želi jer nema interesa, ne radi jer nema pameti ... I da, "transferi vakcina" su dozvoljena stvar i rade se već uvelike u svijetu tako da ti smanjim "šok" , možda nisi upoznat...Patton44 wrote: ↑05/03/2021 10:21Sta sve neces procitat, grob te.....Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:39
Što daje za pravo za zaključiti da našim vladajućim ni na pamet nije palo makar jedan "kanal" da pogode. Ili još gore (i vjerovatno istinitije - ipak nije Vučić svemirac pa da je sam to shvatio) palo im je ali tu onda nema velike ugradbe. Da ima volje, da ima zehru volje te iste vakcine je mogla a i dalje moze kupiti bilo koja nama "prijateljska zemlja" ,po svojim protokolima i pravilima nabavki - kad ih mi vec nemamo , ili imamo ili kako bi adil osmanovic rekao moze se tumaciti i ovako i onako, i onda ih nama proslijediti po cijeni po kojoj je kupila od proizvodjaca. Ali vidis da ni to ovdje nikog ne zanima, ni tu vjerovatno ugradba nije moguca ili nije velika i onda ma ko ce se zahebavat s tim, svi nas mrze, fajzer nas bojkotuje, kovaks nas ne moze smislit![]()
![]()
![]()
Nemogu sebi obezbjedit dovoljan broj,a da kupuju za druge.
Amerika nije nikom prodala ni jednu vakcinu,dva miliona dnevno ljudi vakcinisu.Do kraja maja ce svi bit vakcinisani.
EU uvela zabranu izvoza svojim proizvodjacima,dok se ne zadovolje njihove potrebe unutar EU.
I na koji nacin bi vlade ti zemalja opravdale tu kupovinu i prodaju BiH, svojim gradjanima koji oboljevaju i umiru zbog
nedovoljnog broja vakcina.
pljuc!!!!!
- bunk
#56903 Re: SDA-All about
Drzava su njeni stanovnici,Srbi,Bosnjaci,Hrvati,Ostali svi koji ovdje uvece zanoce i ujutro se bude cijeli zivot..hadzinicasa wrote: ↑05/03/2021 10:00a Drzava su(je)?bunk wrote: ↑05/03/2021 07:42Iopet lupas bezze.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 07:33
Dta dzafke kaze "sta je problem oni inzistiraju oko jednog potpisa"
Navikao dzafa na pijaci pa misli da se tako i u svijetu mozepa ga zvao onaj iz who da mu objasni ono fino a ona kobila ce jos navuc tuzbu od ljudi pa cemo placati odstete pored diplomatskih blamova - doduse nitko nas ni ne uzima za ozbiljno pa nije neki blam
![]()
Pfizer je trazio dodatne garancije u vidu stavljanja potpisa Drzave na dokument kojim ce Drzava preuzeti eventualne stete od mogucih tuzbi po pitanju pacijenata koji bi imali nezeljene nuspojave od vakcine i tuzili proizvodjaca( zvuci nevjerovatno ali istinito je)...a da bi se Drzava kod nas potpisala treba tri potpisa na dogovor...i oduzilo se jer vazda neko stopa...
Zanima me zivo jel Pfizer ovskve ugovore potpisao sa drzavama koje distribuiraju viagru( ono u slucaju da se nekome ne digne pa tuzi proizvodjaca)...
babovina...
Ako aludiras na stranke ili nesto slicno to nije moj moto nikad bio i nece biti.
Ali na forumu ima poganih podmetanja..
Nit je kifla Drzava niti Bakir niti celnici snsd ili hdz..
- bunk
- jazzer
#56905 Re: SDA-All about
Ne bih se zacudio i da pometu izbore. 30 godina oni jebu ovaj narod pa isti i nije navikao na bolje od ovoga.
Niti ima neku nadu da moze biti bolje jer su toliko ubijeni u pojam.
Niti ima neku nadu da moze biti bolje jer su toliko ubijeni u pojam.
- Veigar
#56906 Re: SDA-All about
Kao što rekoh ako fakat pobijede i 2022, ja se odričem nacionalnosti Bošnjak za sva vremena jer ne želim da me poistovjećuju sa sadaka političarima.
- Billy The Pljuc
#56907 Re: SDA-All about
Ukrasti mogu, pomesti ne mogu, i ovo za krađu će im teže prolaziti nego ranije.
Govna treba gasiti, čim prije, da je do mene "gasili" bi se drugačije, mnogo bolnije i pogubnije po njih same, sreća njihova pa se mene ništa ne pita i niti će se pitati. I ove ljudske otpade što ih brane po forumima i društvenim mrežama bih "ugasio" jednom za sva vremena, Staljin bi bio mala maca za mene. Sreća njihova pa živimo u "demokratska" vremena pa su iste metode veliko no no ali nema sumnje da takav tretman zaslužuju.
Govna treba gasiti, čim prije, da je do mene "gasili" bi se drugačije, mnogo bolnije i pogubnije po njih same, sreća njihova pa se mene ništa ne pita i niti će se pitati. I ove ljudske otpade što ih brane po forumima i društvenim mrežama bih "ugasio" jednom za sva vremena, Staljin bi bio mala maca za mene. Sreća njihova pa živimo u "demokratska" vremena pa su iste metode veliko no no ali nema sumnje da takav tretman zaslužuju.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#56908 Re: SDA-All about
-
izvrsni direktor
#56909 Re: SDA-All about
Sljedeci korak:
Nije pitanje hoce li, samo je pitanje koliko dugo cemo cekati da dodje do ovogPOVRAT NA STARO
Potpisan sporazum: SDA u Srebrenici ponovo koalirala sa SNSD-om
- Veigar
#56910 Re: SDA-All about
Mahh koliko god da ih ima, ja sam bio gorljivi zaštitnik Bošnjaštva na ovom forumu, čak su me poneki forumaši zbog toga proglašavali i SDA botom, nije mi to tada smetalo, međutim nakon ove farse sa vakcinama a pogotovo nakon uzimanja sadake od Vučića i obrazloženja najvećih u Bošnjaka u meni se jednostavno želudac okrenuo i definitivno mi je pukao film. Dokle više mi trebamo trpiti sve ovo što nam najveću u Bošnjaka serviraju, prvo Dejton sad i ova kriza sa vakcinama. Neka hvala, ako pobijede na izborima, jedino što kao individua mogu učiniti je da prestanem biti Bošnjak i to je to.izvrsni direktor wrote: ↑05/03/2021 12:10Jel vi znate koliko ima ovakih botova:
- Hank Paldum
#56911 Re: SDA-All about
Bošnjak nije trend smišljen od SDA ili sponzorisan od Hayat televizije koji je nastao od 1993. Ako nisi jedan od onih što su se pred Popis 2013. smijali nazivu Bošnjak a sada tako razmišljaš onda je žalosno što si dopustio da te tako izmanipulišu, pa makar bio poluozbiljan u svom komentaru.
Srbi su činili najgore zločine, zvjerstva i genocid pa su Zvjezdan Misimović, Jovan Divjak i Dragan Bursač i dalje Srbi i ne odriču se svoje nacionalnosti jer znaju da ne treba Slobodan Milošević, Radovan Karadžić ili Aleksandar Vučić da bi oni bili Srbi.
Svaki Bošnjak koji po ponašanju od 100-200 političara određuje hoće li on biti Bošnjak ili ne je pao pod utjecaj onih struja koji su htjeli da broj Bošnjaka bude što manji.
- JThomas
#56912 Re: SDA-All about
prvo bojkot, ko god ne bojkotuje nije za državu, ne poštuje žrtve koje se okreću u masovnim grobnicama kad vide šta rade ovi koji nisu sda...a onda - moramo se boriti svim sredstvima, jel to hoćete da nemamo predstavnika, ko ne skače mrzi bosnu...i nema nikakve kontradikcije, i jedno i drugo je apsolutna i patriotska istina koja se ne preispituje. orvelova dvomisao, u isto vrijeme su istiniti i a i b koji se međusobno isključuju.
iliti - prijepodne i poslijepodne, sve je rahmetlija rekao ko je znao da ga čuje...
iliti - prijepodne i poslijepodne, sve je rahmetlija rekao ko je znao da ga čuje...
- bunk
#56913 Re: SDA-All about
Ovakav vid komunikacije,gdje seletivno kvotas dio moje recenice izvadjen iz konteksta bi trebao biti zabranjen na forumu..izvrsni direktor wrote: ↑05/03/2021 12:10Jel vi znate koliko ima ovakih botova:
Tvoja nekultura.
-
DonieBrasco
#56914 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/federac ... /210305065
Nova uhljebljena u najavi a onda pljacka preko vakcina.
Nova uhljebljena u najavi a onda pljacka preko vakcina.
-
meridiyan
#56915 Re: SDA-All about
Evo ih na svom terenu..
Vlada FBiH će raspisati tender za nabavku vakcina, saopćio je premijer FBiH Fadil Novalić.
- Veigar
#56916 Re: SDA-All about
Kad SDA prestane da se ponaša kao jedini legitimni predstavnik Bošnjaka u BiH i jedini koji ima pravo da nešto dogovara u ime Bošnjaka onda možemo govoriti o nekoj nacionalnoj svijesti. Ali SDA sadaka političari su toliko otuđili, te id alje otuđuju, sve druge Bošnjake koji nisu SDA tvrdeći da su komunisti, četnici, ustaše, jugobalije itd, samo zato što nisu SDA, sami su krivi za ovo ovakvo razmišljanje i kako vidim sve više ljudi počinje da razmišlja na sličan način. Bagra sadakaško prosjačka, uhljupi zeleni.Hank Paldum wrote: ↑05/03/2021 12:16Bošnjak nije trend smišljen od SDA ili sponzorisan od Hayat televizije koji je nastao od 1993. Ako nisi jedan od onih što su se pred Popis 2013. smijali nazivu Bošnjak a sada tako razmišljaš onda je žalosno što si dopustio da te tako izmanipulišu, pa makar bio poluozbiljan u svom komentaru.
Srbi su činili najgore zločine, zvjerstva i genocid pa su Zvjezdan Misimović, Jovan Divjak i Dragan Bursač i dalje Srbi i ne odriču se svoje nacionalnosti jer znaju da ne treba Slobodan Milošević, Radovan Karadžić ili Aleksandar Vučić da bi oni bili Srbi.
Svaki Bošnjak koji po ponašanju od 100-200 političara određuje hoće li on biti Bošnjak ili ne je pao pod utjecaj onih struja koji su htjeli da broj Bošnjaka bude što manji.
- hadzinicasa
#56917 Re: SDA-All about
Vidi - iako se slazem s tobom u nacelu, Drzava u ovom (pravnom, u smislu medjunarodnih odnosa, obaveza i sl.) smislu nisu svi njeni gradjani jer ne mogu oni doci i svi jedan po jedan se potpisivati na neki dokument (nije stara Grcka), vec imaju institucije i njihovi predstavnici koji vrse ulogu zastite i zastupanja interesa SVIH njenih gradjana. TO im je svrha.bunk wrote: ↑05/03/2021 11:36Drzava su njeni stanovnici,Srbi,Bosnjaci,Hrvati,Ostali svi koji ovdje uvece zanoce i ujutro se bude cijeli zivot..hadzinicasa wrote: ↑05/03/2021 10:00a Drzava su(je)?bunk wrote: ↑05/03/2021 07:42
Iopet lupas bezze.
Pfizer je trazio dodatne garancije u vidu stavljanja potpisa Drzave na dokument kojim ce Drzava preuzeti eventualne stete od mogucih tuzbi po pitanju pacijenata koji bi imali nezeljene nuspojave od vakcine i tuzili proizvodjaca( zvuci nevjerovatno ali istinito je)...a da bi se Drzava kod nas potpisala treba tri potpisa na dogovor...i oduzilo se jer vazda neko stopa...
Zanima me zivo jel Pfizer ovskve ugovore potpisao sa drzavama koje distribuiraju viagru( ono u slucaju da se nekome ne digne pa tuzi proizvodjaca)...
babovina...
Ako aludiras na stranke ili nesto slicno to nije moj moto nikad bio i nece biti.
Ali na forumu ima poganih podmetanja..
Nit je kifla Drzava niti Bakir niti celnici snsd ili hdz..
sto su se kod nas razbahatili pa misle da su gradjani tu radi njih, da imovinu krcmi kako ko stigne, u cemu ne znam ko vise prednjaci od stranaka na vlasti. Mozda cak SDA. mada jaka joj je konkurencija.
Dakle Drzava. A ne privatna prcija i nicija babovina kako je ovdje uobicajeno. Njihova duznost je bila da osiguraju vakcine za svoje gradjane, da urade sve sto je potrebno i da garantuju cime god je potrebno, da stvore uslove za svoje gradjane. Ne moze biti kad im odgovara - mi smo Drzava, a kad im ne odgovara nisamo mi Drzava gradjani su.
Prema tome, taj argument ne stoji.
- Veigar
- sinuhe
#56919 Re: SDA-All about
Jbte pa ovo je prestrasno.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/durakov ... /210305062
https://www.klix.ba/vijesti/bih/durakov ... /210305062
U izjavi za naš portal je napomenuo da je jučer organizovan sastanak koji je sazvao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.
Za njega je to poruka da najviši bošnjački odnosno bosanskohercegovački autoriteti nisu prepustili Srebrenicu samoj sebi. Podsjetio je da će biti potpisana i deklaracija koja će se odnositi na ovaj grad.
-
DonieBrasco
#56920 Re: SDA-All about
Jucer je istekao rok za ovaj tender.
- Styling
#56921 Re: SDA-All about
Ko nas je kleo nije dangubio.
- Billy The Pljuc
#56922 Re: SDA-All about
A taj kojeg imenuješ je relativno "mlad forumaš", botovi se uglavnom ne vraćaju, puna mi je lista nick-ova koji su se oglašavali jedno vrijeme i nestali. Ovi "noviji" su definitivno botovi po zadatku i isti će takođe nestati u dogledno vrijeme. Najgori su oni što su već sa dobrim stažom na forumu al' zbog pripadnosti jednoj političkoj opciji ili ugroženosti koju osjećaju jer im se došlo preblizu u pisanjima o silnim aferama pa ih se počelo lično doticati. Svoje bivstvovanje na forumu su uglavnom zadržavali u okvirima ha ha hi hi forme uživajući u "blagodatima" dok se nisu počeli "prepoznavati" u silnim ispisanim redovima o svemu što ne valja u našoj državi. Jbga više priča "ne talasaj" ne pije vode, počelo se otvoreno pljuvati i pisati protiv svakoga ko makar i populistički najavljuje promjene a iste su neminovne i desiti će se htjeli mi to ili ne.
Takvih likova na forumu ima podosta, osjećaju se ugroženim a oni sami znaju zašto. Mada sam kroz godine i pod različitim nick-ovima uživao u prepisci i zajebanciji sa pojedinima, danas fakat nemam problem da nekog pomnožim sa nulom. Ne iz razloga što imamo "različite stavove" nego iz prezira prema onome što i kako pišu.
Takvih likova na forumu ima podosta, osjećaju se ugroženim a oni sami znaju zašto. Mada sam kroz godine i pod različitim nick-ovima uživao u prepisci i zajebanciji sa pojedinima, danas fakat nemam problem da nekog pomnožim sa nulom. Ne iz razloga što imamo "različite stavove" nego iz prezira prema onome što i kako pišu.
- Hank Paldum
#56923 Re: SDA-All about
Ja sam ovdje slučajni prolaznik pa nisam aktivno učestvovao u raspravi ali jesi li ti svjestan da pored citiranog komentara ima strijelica koja vodi na citirani post gdje se vidi da vadiš iz konteksta?izvrsni direktor wrote: ↑05/03/2021 12:10Jel vi znate koliko ima ovakih botova:
Jesi li ti možda razmislio da je jedan od razloga zašto su isti na vrhu pa možda i u 2022. zato što vi time doprinosite?
Vađenje iz konteksta, izvrtanje činjenica, primitivno obraćanje u diskusijama, ruganje Kralju šiše što ima govornu manu, ruganje izgledu Bibiji Kerli, uvrede Komšiću zbog alkohola (ti isti koji se bune kako zbog SDA nema negdje kupiti alkohol).
Možda narod i ne glasa jer ne želi ukiniti primitivizam ako će umjesto toga opet biti primitivizam?
Možda narod nije toliko pun mržnje i bijesa kao vi i želi konkretne tačke za promjene a ne samo da aplaudira na primitivizam samo zato što je protiv SDA, to zlatno doba 2000-2010 je prošlo.
-
izvrsni direktor
#56924 Re: SDA-All about
On ne glasa za sda ALI 
- Veigar
#56925 Re: SDA-All about
Još jedan sadakaš se pojavio da prosipa neke moralne floskule i svoje političke analize fino upakovane u slučajnog prolaznika. Sramotite državu i naciju na svakom koraku samo zato što postojite takvi kakvi jeste bando sadakaška.Hank Paldum wrote: ↑05/03/2021 12:34Ja sam ovdje slučajni prolaznik pa nisam aktivno učestvovao u raspravi ali jesi li ti svjestan da pored citiranog komentara ima strijelica koja vodi na citirani post gdje se vidi da vadiš iz konteksta?
Jesi li ti možda razmislio da je jedan od razloga zašto su isti na vrhu pa možda i u 2022. zato što vi time doprinosite?
Vađenje iz konteksta, izvrtanje činjenica, primitivno obraćanje u diskusijama, ruganje Kralju šiše što ima govornu manu, ruganje izgledu Bibiji Kerli, uvrede Komšiću zbog alkohola (ti isti koji se bune kako zbog SDA nema negdje kupiti alkohol).
Možda narod i ne glasa jer ne želi ukiniti primitivizam ako će umjesto toga opet biti primitivizam?
Možda narod nije toliko pun mržnje i bijesa kao vi i želi konkretne tačke za promjene a ne samo da aplaudira na primitivizam samo zato što je protiv SDA, to zlatno doba 2000-2010 je prošlo.