Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Magična riječ konstitutivnost ali OK možda previše očekivati od tebe za ovu rundu. Demografiju nisam ni spomenuo u tom kontakstu u kojem navodiš već kao realnost za Hrvate kojih je 15%, Bošnjaci sebi mogu dopustiti luksuz da nam se istopi koji procenat stanovništva ali ako ti smatraš da ima prostora za to i kod Hrvata onda nema razloga da ti ne vjerujem, dapače.
Magicna rijec jes i sta onda sta ces sa procentom gore dole stanovnistva selo ide u grad - grad ide u njemacku - ko ce u ljubuski to je taj plan bosnjaka jel ?
Ti si krenuo pričati samouvjereno o planovima kao da znaš sve u detalje, ja nisam, ja samo iznosim činjenice i fakte, od konstituvnosti, demografije, super sposbnih, nesposobnih...itd.
P.S Za Biseru si 100% u prvu, bez zezanja.
Ne ja pricam o nedostatku planova - te imaginarnim planovima koje izgleda sastave u cekrcicima kad jagnje okrecu pa se zvekne koja piva .
Konstitutivnost koju smo dobili u ratu u ovom obliku koji se proteze kroz institucije garantuju suk ako neki narod je protiv u vecini i to je direktan rezultat rata - washingtonskog i dejtonskog sporazuma.Demografija ajde da vidimo cekamo da se isele i pomru rvati a da snjaci nasele pipun land...
Nesposobnost, ne da je nesposobnost nego katastrofa. Krene se od kantona Sarajevo koji jos i nekako ono, pa drugih kantona pa onda vidis koliko se radi na uredjenju federaciji i funkcionisanju iste a onda predjes na drzavni nivo dje
Magicna rijec jes i sta onda sta ces sa procentom gore dole stanovnistva selo ide u grad - grad ide u njemacku - ko ce u ljubuski to je taj plan bosnjaka jel ?
Ti si krenuo pričati samouvjereno o planovima kao da znaš sve u detalje, ja nisam, ja samo iznosim činjenice i fakte, od konstituvnosti, demografije, super sposbnih, nesposobnih...itd.
Ne ja pricam o nedostatku planova - te imaginarnim planovima koje izgleda sastave u cekrcicima kad jagnje okrecu pa se zvekne koja piva .
Konstitutivnost koju smo dobili u ratu u ovom obliku koji se proteze kroz institucije garantuju suk ako neki narod je protiv u vecini i to je direktan rezultat rata - washingtonskog i dejtonskog sporazuma.Demografija ajde da vidimo cekamo da se isele i pomru rvati a da snjaci nasele pipun land...
Nesposobnost, ne da je nesposobnost nego katastrofa. Krene se od kantona Sarajevo koji jos i nekako ono, pa drugih kantona pa onda vidis koliko se radi na uredjenju federaciji i funkcionisanju iste a onda predjes na drzavni nivo dje
Iskreno sistem u F.BiH se čini glupim i glomaznim ali brate dobar je ako ništa da ne može onaj iz Širokog reći da mu Sarajevo nešto određuje.
Emiremir33 wrote: ↑04/03/2021 20:57Rusiji se " okreće"...
Da su bili malo hrabriji i pametniji, bez ikakvog "okretanja", na striktno komercijalnoj osnovi, mogao se davno riješiti problem vakcina.
Slovačka je uz Češku, Mađarsku (a možda uskoro i Hrvatsku) jedna od zemalja koja je odlučila da ne može čekati na EU program te su direktno od Rusije naručili doze cjepiva Sputnik V. Doze su stigle ekspresno već prošlog vikenda. 200,000 doza stiglo je ruskim vojnim zrakoplovom direktno iz Moskve.
Ovako je, još prije mjesec dana, mogao sletiti Iljušin sa vakcinama u Mostar, Sarajevo i B. Luku, ali džaba budalama govoriti.
Iskreno sistem u F.BiH se čini glupim i glomaznim ali brate dobar je ako ništa da ne može onaj iz Širokog reći da mu Sarajevo nešto određuje.
E pa to nije dobro po meni , jer da bi sredio drzavu moras srediti entitet a prije toga kanton. Inace kakvu politiku hoces - stremiti ka centralizaciji ali na pametan nacin u mjeru u kojoj se moze a ne Izetbegovic i slanje da se ocjeni ime RS na ustavnom sudu iako je to ime napisano barem 10 puta u ustavu strasno koliko narod glupim uzimaju,ali nisu izgleda u krivu.
Sto se tice Sirokog Gruda Ljubuskog itd... pogledaj kako su trgovinu razvili,sta sve uvoze izvoze ne znam sta a 15 posto ih je .
Da su bili malo hrabriji i pametniji, bez ikakvog "okretanja", na striktno komercijalnoj osnovi, mogao se davno riješiti problem vakcina.
Slovačka je uz Češku, Mađarsku (a možda uskoro i Hrvatsku) jedna od zemalja koja je odlučila da ne može čekati na EU program te su direktno od Rusije naručili doze cjepiva Sputnik V. Doze su stigle ekspresno već prošlog vikenda. 200,000 doza stiglo je ruskim vojnim zrakoplovom direktno iz Moskve.
Ovako je, još prije mjesec dana, mogao sletiti Iljušin sa vakcinama u Mostar, Sarajevo i B. Luku, ali džaba budalama govoriti.
Inače, mislim da će današnji sastanak Trojke sa ambasadorima EU i USA ubrzati proces dostave Astrazeneca i Pfizer vakcina (zabrinjava ih sve veća proruska percpecija javnosti) ali bez obzira na to, politička klasa je morala iskazati veći nivo samoinicijative i raditi pravovremeno na alternativnoj nabavci.
Nema nikakvog mjesta strahu (o kome govori Bisera) i oportunizmu.
Challenger_ wrote: ↑04/03/2021 21:27
Inače, mislim da će današnji sastanak Trojke sa ambasadorima EU i USA ubrzati proces dostave Astrazeneca i Pfizer vakcina (zabrinjava ih percpecija javnosti) ali bez obzira na to, politička klasa je morala iskazati veći nivo samoinicijative i tražiti pravovremeno alternativnu nabavku.
Nema nikakvog mjesta strahu (o kome govori Bisera) i oportunizmu.
Bez samopoštovanja nema djela.
Lavrov je pozvao Biseru u Moskvu ,djeluje mi kao neki pomak (možda da nije šta urađeno iza kulisa javnosti Izetbegović-Vučić-Lavrov)
Emiremir33 wrote: ↑04/03/2021 21:32Lavrov je pozvao Biseru u Moskvu ,djeluje mi kao neki pomak (možda da nije šta urađeno iza kulisa javnosti Izetbegović-Vučić-Lavrov)
Bisera ne radi za BiH. Ona radi za ekstremističke krugove u Zagrebu. Inače, nosilac je dvojnog državljanstva. No to je već kadrovski problem SDA.
Emiremir33 wrote: ↑04/03/2021 21:32Lavrov je pozvao Biseru u Moskvu ,djeluje mi kao neki pomak (možda da nije šta urađeno iza kulisa javnosti Izetbegović-Vučić-Lavrov)
Bisera ne radi za BiH. Ona radi za ekstremističke krugove u Zagrebu. Inače, nosilac je dvojnog državljanstva. No to je već kadrovski problem SDA.
Emiremir33 wrote: ↑04/03/2021 21:36Jeko krugove u Zg imigraciju ,vladu šta?!
Ekstremisti u vladinim krugovima. Krajnja desnica koja želi da spriječi bilo kakvu relaksaciju odnosa između Bošnjaka i Srba, kako unutar BiH tako i u regionu, odnosno približavanje Bošnjaka Moskvi.
Ekstremistički vladini krugovi koji u Bošnjacima vide samo topovsko oružje.
Opće nezadovoljstvo iskazano na društvenim mrežama zbog jučerašnjeg performansa Aleksandra Vučića u vezi sa vakcinama koje je donirao Federaciji BiH, najviše je usmjereno prema SDA i Bakiru Izetbegoviću. Očekivano. Jer su Željko Komšić i pogotovo Šefik Džaferović koji su k'o jehudije na sarajevskom aerodromu skrušeno dočekali Vučića s paketom vakcina koji ne vrijedi ni pola službenog automobila kakvog kantonalnog ministra, obojica pod Izetbegovićevom političkom kapom.
Lider SDA pokušao je amortizirati stvar pred nadolazeći gnjev ljudi koji su se s pravom osjetili poniženima, ali i opozicije koja ga u posljednje vrijeme svaki božiji dan raskiva po medijima. On je, naime, gurnuo na jedan bočni front prijateljicu svoje supruge Sebije I., to jeste ministricu vanjskih poslova Biseru Turković da pljune u lice Vučiću i obezvrijedi indijske vakcine za siromašne, a na drugi front u samu vatru pustio je “čuvara stolice” Džaferovića da zajedno s Komšićem u toj vatri vučićevskih dobro osmišljenih predstava za “srpski svet” izgori.
I dok je “lider Balkana” i “humanitarac Evrope” Vučić u avionu jeo sarajevske ćevape s okusom pobjede, Džaferović se na putu prema Predsjedništvu slomio. Kažu da je zapomagao da mu je dosta svega. I Bisere, i Asima, i Fadila, i afera, i predsjedništva. Sarajevski portali su se raspisali o navodnoj svađi preko telefona Džaferovića i Izetbegovića koji je cijelo vrijeme pokušavao smiriti situaciju koju je sam zakuhao priznavši da ne zna više ni kud udara od općeg haosa i rasula koji su u SDA zavladali
Valjda treba da piše da je Reis pozvao lidere bošnjačkih stranaka. Svakako nisu molili da ih primi u ovolikom broju.
Ne znam zašto nije pozvao Komšića i Kojovića kao "probosance" osim ako se ne kuha nešto veliko i vrijedno oživljavanja minder politike sa jakom vjersko-političkom pozadinom što je vjerojatno izrevoltiralo Nikšića pa je napustio sastanak.
SPAŠAVANJE VOJNIKA BAKIRA: Reis Kavazović primio lidere bošnjačkih stranaka
Husein ef. Kavazović primio je danas lidere bošnjačkih, odnosno probosanskih stranaka, Elmedina Konakovića (NiP), Fahrudina Radončića (SBB), Nermina Nikšića (SDP), Bakira Izetbegovića (SDA) i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas lidere bošnjačkih, odnosno probosanskih stranaka, Elmedina Konakovića (NiP), Fahrudina Radončića (SBB), Nermina Nikšića (SDP), Bakira Izetbegovića (SDA) i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.
Bez prethodnih najava o sastanku ovakve vrste koji bi itekako zaintrigirao javnost, reis Kavazović načinio je potez koji će narednih dana zasigurno biti tema diskusija u medijima.
Iako je, kako saznaje TBT, glavna tema razgovora Kavazovića sa političkim liderima trebala biti kriza u vezi sa pandemijom te reperkusije izazvane donacijom vakcina od strane
Aleksandra Vučića, stvarni cilj reisovog poziva na sastanak bio je njegov pokušaj da amortizira napade od strane opozicionih lidera na Bakira Izetbegovića i SDA, odnosno pokušaj spašavanja Izetbegovića iz gliba u kojem se našao zbog brojnih afera koje je ova stranka generirala, napuštanja funkcionera i raskola kojih je u posljednje vrijeme sve više.
Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao TBT, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić napustio je ovaj sastanak, očito izrazito nezadovoljan sadržajem razgovora i temama samog sastanka
Last edited by Novak20 on 04/03/2021 22:11, edited 1 time in total.
Kolinda wrote: ↑04/03/2021 20:04
Što se čeka za prijedlog ugovara s islamskom zajednicom? Komšić i Džafer su to znali često spomenuti u kampanji...
Neko blokira ...ne znam ko.
Ugovor stoji hodinama spreman.
Čekaj, kako će netko blokirati ako imate u predsjedništvo 2-1, zar to nije dovoljno za pobjedu na svakom polju? Zar nije rečeno ako bude 1-2 raspade se "Bosna"...