A sedam kvadrata po osobi?Nivelacija wrote: ↑04/03/2021 20:12Evo odlucili nema nikakvih skracenja radnog vremena sve ostaje isto samo jace kontrole i inspekcije.Gerro wrote: ↑04/03/2021 20:05mozda nece nikakoNivelacija wrote: ↑04/03/2021 20:04 6 sati odlucuju hoce li kafici raditi do 20 ili 23 sata.
Sta bi da je nesto kompleksnije.
Posteno od Vlade Forte.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
aldinjo
#1151 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
amerosm
#1152 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.
Pod jedan taj potez bi bio opravdan, jer ukoliko dodje do lockdowna, onda je kretanje stanovništva svedeno na minimum i oni neće imati toliko posla kao prije, a pod dva pošto žele da budu odgovorni građani, onda je red da i dio njihove plaće ide za pokrivanje primanja uposlenih koji bi ostali bez posla.
Pod jedan taj potez bi bio opravdan, jer ukoliko dodje do lockdowna, onda je kretanje stanovništva svedeno na minimum i oni neće imati toliko posla kao prije, a pod dva pošto žele da budu odgovorni građani, onda je red da i dio njihove plaće ide za pokrivanje primanja uposlenih koji bi ostali bez posla.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1153 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam protiv loka
Meni je poso smisao zivota
Rad spasava
Radim od 21.god
I rikavela cu na radnom mjestu
Meni je poso smisao zivota
Rad spasava
Radim od 21.god
I rikavela cu na radnom mjestu
-
Iker C
#1154 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Trebaju odobriti muziku uzivo, dva puta sedmicno, petkom i subotom a ostalim danima zabraniti.
-
palermo
#1155 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
pa zavisi na koje budžetske uhljebe misliš......recimo, doktori ti ne bi pristali, ne vejrujem da bi i policajci, teško da bi i prosvjetni radnici (mada njih ne bi niko svakako ništa ne bi ni pitao)....na koje budžetske uhljebe misliš...amerosm wrote: ↑04/03/2021 20:16 Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.
-
made_in_sarajevo
#1156 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Treba pustiti kafane sve u punom kapacitetu da rade, sa muzikom uzivo svaku noc. Nece nama niko govoriti da nam broj zarazenih skace i da imamo koronu. Muzika i kafana je preca od svega
-
aldinjo
#1157 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
E jesi "duhovit"! Nemoj ti nigdje izlaziti.made_in_sarajevo wrote: ↑04/03/2021 20:22 Treba pustiti kafane sve u punom kapacitetu da rade, sa muzikom uzivo svaku noc. Nece nama niko govoriti da nam broj zarazenih skace i da imamo koronu. Muzika i kafana je preca od svega
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#1158 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ovaj aldinjo sigurno nema nikoga u svom zivotu, cim se ovako ponaša.
- spinel_
#1159 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Politicare naravno prije svega. I sve one sto su na budzetu izuzev nabrojanih.palermo wrote: ↑04/03/2021 20:21pa zavisi na koje budžetske uhljebe misliš......recimo, doktori ti ne bi pristali, ne vejrujem da bi i policajci, teško da bi i prosvjetni radnici (mada njih ne bi niko svakako ništa ne bi ni pitao)....na koje budžetske uhljebe misliš...amerosm wrote: ↑04/03/2021 20:16 Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.
-
Safete Dilbere
#1160 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Treba jarane ove sto dolaze bolesni na poso kaznit godinom zatvora,sjeme im se zatrlo,prave se blesavi pa zaraze ostale.made_in_sarajevo wrote: ↑04/03/2021 20:22 Treba pustiti kafane sve u punom kapacitetu da rade, sa muzikom uzivo svaku noc. Nece nama niko govoriti da nam broj zarazenih skace i da imamo koronu. Muzika i kafana je preca od svega
- Tesla Edison
#1161 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je pravi evropski civilizirani lockdown.laik1981 wrote: ↑04/03/2021 20:09Potpisujem odmah 5 godina lockdowna sa ovim beneficijama.. Ebote ovaj svabski lockdown ti dodje da se ono bas razrahatis..TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 20:06Svi paraziti uzimaju Njemačku za primjer zaključavanja.
Hajmo onda i mi tako.
1. U Njemačkoj, svaki radnik u privatnom sektoru ima punu platu od države kao i sve doprinose;
2. Svakoj privatnoj firmi u Njemačkoj, zamrzute su sve obaveze prema državi dok traje Lockdown;
3. Svim uhljebima u Njemačkoj je skinuto 40% plate zarad punjenja budžeta zbog prve dvije interventne mjere;
4. Njemačka agencija za bankarstvo je naložila svim bankama zamrzavanje plana otplate kredita rezidencijalnim korisnicima kao i privatnim firmama;
5. Svim radnicima kojima je onemogućeno da rade za vrijeme Lockdown-a, Njmeačka subvencionira sve esencijalne režije (struja, voda i internet - da da, internet je na zapadu esencijalna režija);
6. Zabrana otkaza Ugovora o radu kao i Ugovora o djelu;
Nek u FBiH uvedu ove interventne mjere, mogu nas zaključati i na godinu dana, meni svejedno.
I opet, pored svega ovoga, država pruža psihološku pomoć stanovništvu te moli za strpljenje.
Kod nas uhljebsko-parazitska banda prijeti ljudima novim zaključavanjem (čitaj uništit ćemo vam firme, ostaviti vas da crknete ko kerovi bez posla i primanja), mediji uzjahali ko nikad, botovske džukele okupirale ovaj forum kao i sve društvene mreže, premijer pod optužnicom, a narod ko ovce, samo klima glavom i upija sve.
Kakvi smo, opet nam je dobro.
-
amerosm
#1162 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
palermo wrote: ↑04/03/2021 20:21pa zavisi na koje budžetske uhljebe misliš......recimo, doktori ti ne bi pristali, ne vejrujem da bi i policajci, teško da bi i prosvjetni radnici (mada njih ne bi niko svakako ništa ne bi ni pitao)....na koje budžetske uhljebe misliš...amerosm wrote: ↑04/03/2021 20:16 Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.
Mislim one koji rade po općinama, vodovodu itd itd...
-
palermo
#1163 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
vodoinstalatere.....pa ne bi ni oni pristali, ne bi ni komunalci ili kako bi se nekad reklo smećari.......amerosm wrote: ↑04/03/2021 20:31palermo wrote: ↑04/03/2021 20:21pa zavisi na koje budžetske uhljebe misliš......recimo, doktori ti ne bi pristali, ne vejrujem da bi i policajci, teško da bi i prosvjetni radnici (mada njih ne bi niko svakako ništa ne bi ni pitao)....na koje budžetske uhljebe misliš...amerosm wrote: ↑04/03/2021 20:16 Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.
Mislim one koji rade po općinama, vodovodu itd itd...
hoću da ti ovo kažem, u kriznim vremenima upravo državne službe (iliti u nas nazavne uhljebi) u suštini dobijaju na važnosti.....jer privatni sekotr se ne brine (niti mu je dužnost da brine) o interesima društva nego o svojim partikukularnim....da bi smanjio uhljebima plate prvo ih trebaš definisati...pa onda trebaš napraviti selekciju, jer zamisli čak i onaj u opštini ti koji kvalitetno radi treba... i tako to....
....
a političari naravno sebi neće smanjiti platu, ta nisu išli u politiku da bi je smanjivali......
Uostalom, priča o tome da su uhljebi za mjere a privatni sektor nije baš i nije tačna.....mislim da je diferencijaija ipak po drugoj osnovi
-
laik1981
#1164 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma jebo psiholosku pomoc, snasao bih se nekako sa svojom psihom. Samo daj punu platu i te ostale finansijske olaksice, pa da odmorim ko insan.. Vjerujem da nema osobe koja sutra to ne bi potpisala.. I onda kazu kako svabo moze, a bosnjo ne moze u lockdown. Svabi u lockdownu bolje nego ikad, a bosnjo za dva mjeseca za rezija nema..TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 20:31Ovo je pravi evropski civilizirani lockdown.laik1981 wrote: ↑04/03/2021 20:09Potpisujem odmah 5 godina lockdowna sa ovim beneficijama.. Ebote ovaj svabski lockdown ti dodje da se ono bas razrahatis..TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 20:06
Svi paraziti uzimaju Njemačku za primjer zaključavanja.
Hajmo onda i mi tako.
1. U Njemačkoj, svaki radnik u privatnom sektoru ima punu platu od države kao i sve doprinose;
2. Svakoj privatnoj firmi u Njemačkoj, zamrzute su sve obaveze prema državi dok traje Lockdown;
3. Svim uhljebima u Njemačkoj je skinuto 40% plate zarad punjenja budžeta zbog prve dvije interventne mjere;
4. Njemačka agencija za bankarstvo je naložila svim bankama zamrzavanje plana otplate kredita rezidencijalnim korisnicima kao i privatnim firmama;
5. Svim radnicima kojima je onemogućeno da rade za vrijeme Lockdown-a, Njmeačka subvencionira sve esencijalne režije (struja, voda i internet - da da, internet je na zapadu esencijalna režija);
Nek u FBiH uvedu ove interventne mjere, mogu nas zaključati i na godinu dana, meni svejedno.
I opet, pored svega ovoga, država pruža psihološku pomoć stanovništvu te moli za strpljenje.
Kod nas uhljebsko-parazitska banda prijeti ljudima novim zaključavanjem (čitaj uništit ćemo vam firme, ostaviti vas da crknete ko kerovi bez posla i primanja), mediji uzjahali ko nikad, botovske džukele okupirale ovaj forum kao i sve društvene mreže, premijer pod optužnicom, a narod ko ovce, samo klima glavom i upija sve.
-
Login7777
#1165 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Katica: Policajci od sutra na ulicama, kazne do 1.500 KM
Jaran četnika Tegeltije krši Ustav.
- agnostic_front
#1166 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sta vas minderasi briga ko je cetnik, jednom ste cetniku neki dan popusili.
-
akcija007
#1167 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Generalno, Evropu je zahvatio treci val. I nadati se da je ovo posljednji. Pa OK je postupio Forto . Kaznjavati max. I navecer neka hoda inspekcija po kaficima i sl. Ima fkt kafica koji postuju sve mjere zastite. A ima koji nista ne postuju.
Ali vec danas popodne u vrijeme spice 16 30 h osjeti se atmosfera u zraku da se nesto dogadja. Manje je ljudi manje guzvi . Ne znam. Jako jako cudno. Usao sam u 15h u Altu pustos. Mene ovo podjseca sve na mart prosle godine . Samo da zivi i zdravi izadjemo iz ovoga.
Ali vec danas popodne u vrijeme spice 16 30 h osjeti se atmosfera u zraku da se nesto dogadja. Manje je ljudi manje guzvi . Ne znam. Jako jako cudno. Usao sam u 15h u Altu pustos. Mene ovo podjseca sve na mart prosle godine . Samo da zivi i zdravi izadjemo iz ovoga.
-
Tempo
- ZeModerator
#1168 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nisu ni oni. To su dva seljaka koji su migrirali u zenicu. Zli jezici bi rekli da ih je donijela poplava.malocvijece wrote: ↑04/03/2021 19:44
Hvala za pojašnjenjePretpostavljala sam.
Ionako sam slučajno zalutala na ovu temu. Nisam s Kantona SarajevoKontala da je ona druga tema o koroni.
Mada, isto nam je na svakom kantonu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1169 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja mnogo setamakcija007 wrote: ↑04/03/2021 21:21 Generalno, Evropu je zahvatio treci val. I nadati se da je ovo posljednji. Pa OK je postupio Forto . Kaznjavati max. I navecer neka hoda inspekcija po kaficima i sl. Ima fkt kafica koji postuju sve mjere zastite. A ima koji nista ne postuju.
Mijimalno 10000 koraka dnevno nekad 20000
Htio sam napisati da je mentalni lok vec nastupio
Nidje nikog
- spinel_
#1170 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A zar nije u setanju i prirodi spas?Black swan wrote: ↑04/03/2021 21:30Ja mnogo setamakcija007 wrote: ↑04/03/2021 21:21 Generalno, Evropu je zahvatio treci val. I nadati se da je ovo posljednji. Pa OK je postupio Forto . Kaznjavati max. I navecer neka hoda inspekcija po kaficima i sl. Ima fkt kafica koji postuju sve mjere zastite. A ima koji nista ne postuju.
Mijimalno 10000 koraka dnevno nekad 20000
Htio sam napisati da je mentalni lok vec nastupio
Nidje nikog
Zar trebamo zatvarati ljude kao sto smo prosle godine koji na kraju jos vise obole.
-
aldinjo
-
aldinjo
#1172 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 20:31Ovo je pravi evropski civilizirani lockdown.laik1981 wrote: ↑04/03/2021 20:09Potpisujem odmah 5 godina lockdowna sa ovim beneficijama.. Ebote ovaj svabski lockdown ti dodje da se ono bas razrahatis..TESLA_EDISON wrote: ↑04/03/2021 20:06
Svi paraziti uzimaju Njemačku za primjer zaključavanja.
Hajmo onda i mi tako.
-
aldinjo
#1173 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nervoza te uhvatila?agnostic_front wrote: ↑04/03/2021 21:16 Sta vas minderasi briga ko je cetnik, jednom ste cetniku neki dan popusili.
-
aldinjo
- He1972
#1175 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
samo dizat kredu i nama dizat plate a realnom dati k*te da izbiju oči, svaki mjesec nam bar po 10% dizat, plus rad od kućeBlack swan wrote: ↑04/03/2021 19:56 Namaa place ne treba skidati
Tek sam se uvalio na bolje mjesto
Nadao sam se da su mjeseci u opiziciji proveli za smisljanje planova kako dalje...ali vidim da ih je jedino ljubav za vlast ali i mrznja prema sda okupila
Ne mize se tako voditi kanton
Sljedeci izbori NIP ili sda