Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
aldinjo

#1151 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Nivelacija wrote: 04/03/2021 20:12
Gerro wrote: 04/03/2021 20:05
Nivelacija wrote: 04/03/2021 20:04 6 sati odlucuju hoce li kafici raditi do 20 ili 23 sata.

Sta bi da je nesto kompleksnije.
mozda nece nikako
Evo odlucili nema nikakvih skracenja radnog vremena sve ostaje isto samo jace kontrole i inspekcije.

Posteno od Vlade Forte.
A sedam kvadrata po osobi? :lol: Kome će to biti isplativo? :lol:
amerosm

#1152 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by amerosm »

Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.

Pod jedan taj potez bi bio opravdan, jer ukoliko dodje do lockdowna, onda je kretanje stanovništva svedeno na minimum i oni neće imati toliko posla kao prije, a pod dva pošto žele da budu odgovorni građani, onda je red da i dio njihove plaće ide za pokrivanje primanja uposlenih koji bi ostali bez posla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1153 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Ja sam protiv loka
Meni je poso smisao zivota
Rad spasava
Radim od 21.god
I rikavela cu na radnom mjestu
Iker C

#1154 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

Trebaju odobriti muziku uzivo, dva puta sedmicno, petkom i subotom a ostalim danima zabraniti.
palermo

#1155 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

amerosm wrote: 04/03/2021 20:16 Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.

Pod jedan taj potez bi bio opravdan, jer ukoliko dodje do lockdowna, onda je kretanje stanovništva svedeno na minimum i oni neće imati toliko posla kao prije, a pod dva pošto žele da budu odgovorni građani, onda je red da i dio njihove plaće ide za pokrivanje primanja uposlenih koji bi ostali bez posla.
pa zavisi na koje budžetske uhljebe misliš......recimo, doktori ti ne bi pristali, ne vejrujem da bi i policajci, teško da bi i prosvjetni radnici (mada njih ne bi niko svakako ništa ne bi ni pitao)....na koje budžetske uhljebe misliš...
made_in_sarajevo

#1156 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by made_in_sarajevo »

Treba pustiti kafane sve u punom kapacitetu da rade, sa muzikom uzivo svaku noc. Nece nama niko govoriti da nam broj zarazenih skace i da imamo koronu. Muzika i kafana je preca od svega
aldinjo

#1157 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

made_in_sarajevo wrote: 04/03/2021 20:22 Treba pustiti kafane sve u punom kapacitetu da rade, sa muzikom uzivo svaku noc. Nece nama niko govoriti da nam broj zarazenih skace i da imamo koronu. Muzika i kafana je preca od svega
E jesi "duhovit"! Nemoj ti nigdje izlaziti.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#1158 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

ovaj aldinjo sigurno nema nikoga u svom zivotu, cim se ovako ponaša.
spinel_

#1159 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

palermo wrote: 04/03/2021 20:21
amerosm wrote: 04/03/2021 20:16 Baš me zanima bili ovi budžetski uhljebi zagovarali lockdown, da to znači, da se i njima odbija 40% od plate.

pa zavisi na koje budžetske uhljebe misliš......recimo, doktori ti ne bi pristali, ne vejrujem da bi i policajci, teško da bi i prosvjetni radnici (mada njih ne bi niko svakako ništa ne bi ni pitao)....na koje budžetske uhljebe misliš...
Politicare naravno prije svega. I sve one sto su na budzetu izuzev nabrojanih.
Safete Dilbere

#1160 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Safete Dilbere »

made_in_sarajevo wrote: 04/03/2021 20:22 Treba pustiti kafane sve u punom kapacitetu da rade, sa muzikom uzivo svaku noc. Nece nama niko govoriti da nam broj zarazenih skace i da imamo koronu. Muzika i kafana je preca od svega
Treba jarane ove sto dolaze bolesni na poso kaznit godinom zatvora,sjeme im se zatrlo,prave se blesavi pa zaraze ostale.
Tesla Edison

#1161 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 04/03/2021 20:09
TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 20:06
spinel_ wrote: 04/03/2021 19:51

Eno Njemacka je mjesecima u lockdownu i teroru, povrh svega imaju i vakcine. I sta su dobili?

Da tebi/vama posao ovisi o zakljucavanju drugu pricu bi vodili. Ovako vam svako zakljucavanje dodje ko jagoda na vrhu torte. Mozda ne tebi direktno ali takva je vecina.
Svi paraziti uzimaju Njemačku za primjer zaključavanja.

Hajmo onda i mi tako.

1. U Njemačkoj, svaki radnik u privatnom sektoru ima punu platu od države kao i sve doprinose;
2. Svakoj privatnoj firmi u Njemačkoj, zamrzute su sve obaveze prema državi dok traje Lockdown;
3. Svim uhljebima u Njemačkoj je skinuto 40% plate zarad punjenja budžeta zbog prve dvije interventne mjere;
4. Njemačka agencija za bankarstvo je naložila svim bankama zamrzavanje plana otplate kredita rezidencijalnim korisnicima kao i privatnim firmama;
5. Svim radnicima kojima je onemogućeno da rade za vrijeme Lockdown-a, Njmeačka subvencionira sve esencijalne režije (struja, voda i internet - da da, internet je na zapadu esencijalna režija);
6. Zabrana otkaza Ugovora o radu kao i Ugovora o djelu;

Nek u FBiH uvedu ove interventne mjere, mogu nas zaključati i na godinu dana, meni svejedno.
Potpisujem odmah 5 godina lockdowna sa ovim beneficijama.. Ebote ovaj svabski lockdown ti dodje da se ono bas razrahatis..
Ovo je pravi evropski civilizirani lockdown.

I opet, pored svega ovoga, država pruža psihološku pomoć stanovništvu te moli za strpljenje.

Kod nas uhljebsko-parazitska banda prijeti ljudima novim zaključavanjem (čitaj uništit ćemo vam firme, ostaviti vas da crknete ko kerovi bez posla i primanja), mediji uzjahali ko nikad, botovske džukele okupirale ovaj forum kao i sve društvene mreže, premijer pod optužnicom, a narod ko ovce, samo klima glavom i upija sve.

Kakvi smo, opet nam je dobro.
amerosm

#1162 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by amerosm »

Mislim one koji rade po općinama, vodovodu itd itd...
palermo

#1163 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

amerosm wrote: 04/03/2021 20:31

Mislim one koji rade po općinama, vodovodu itd itd...
vodoinstalatere.....pa ne bi ni oni pristali, ne bi ni komunalci ili kako bi se nekad reklo smećari.......

hoću da ti ovo kažem, u kriznim vremenima upravo državne službe (iliti u nas nazavne uhljebi) u suštini dobijaju na važnosti.....jer privatni sekotr se ne brine (niti mu je dužnost da brine) o interesima društva nego o svojim partikukularnim....da bi smanjio uhljebima plate prvo ih trebaš definisati...pa onda trebaš napraviti selekciju, jer zamisli čak i onaj u opštini ti koji kvalitetno radi treba... i tako to....
....
a političari naravno sebi neće smanjiti platu, ta nisu išli u politiku da bi je smanjivali......

Uostalom, priča o tome da su uhljebi za mjere a privatni sektor nije baš i nije tačna.....mislim da je diferencijaija ipak po drugoj osnovi
laik1981

#1164 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 20:31

Hajmo onda i mi tako.

1. U Njemačkoj, svaki radnik u privatnom sektoru ima punu platu od države kao i sve doprinose;
2. Svakoj privatnoj firmi u Njemačkoj, zamrzute su sve obaveze prema državi dok traje Lockdown;
3. Svim uhljebima u Njemačkoj je skinuto 40% plate zarad punjenja budžeta zbog prve dvije interventne mjere;
4. Njemačka agencija za bankarstvo je naložila svim bankama zamrzavanje plana otplate kredita rezidencijalnim korisnicima kao i privatnim firmama;
5. Svim radnicima kojima je onemogućeno da rade za vrijeme Lockdown-a, Njmeačka subvencionira sve esencijalne režije (struja, voda i internet - da da, internet je na zapadu esencijalna režija);

Nek u FBiH uvedu ove interventne mjere, mogu nas zaključati i na godinu dana, meni svejedno.
Potpisujem odmah 5 godina lockdowna sa ovim beneficijama.. Ebote ovaj svabski lockdown ti dodje da se ono bas razrahatis..

I opet, pored svega ovoga, država pruža psihološku pomoć stanovništvu te moli za strpljenje.

Kod nas uhljebsko-parazitska banda prijeti ljudima novim zaključavanjem (čitaj uništit ćemo vam firme, ostaviti vas da crknete ko kerovi bez posla i primanja), mediji uzjahali ko nikad, botovske džukele okupirale ovaj forum kao i sve društvene mreže, premijer pod optužnicom, a narod ko ovce, samo klima glavom i upija sve.

Ma jebo psiholosku pomoc, snasao bih se nekako sa svojom psihom. Samo daj punu platu i te ostale finansijske olaksice, pa da odmorim ko insan.. Vjerujem da nema osobe koja sutra to ne bi potpisala.. I onda kazu kako svabo moze, a bosnjo ne moze u lockdown. Svabi u lockdownu bolje nego ikad, a bosnjo za dva mjeseca za rezija nema..
Login7777

#1165 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Login7777 »

Katica: Policajci od sutra na ulicama, kazne do 1.500 KM

Jaran četnika Tegeltije krši Ustav.
agnostic_front

#1166 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by agnostic_front »

Sta vas minderasi briga ko je cetnik, jednom ste cetniku neki dan popusili.
akcija007

#1167 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

Generalno, Evropu je zahvatio treci val. I nadati se da je ovo posljednji. Pa OK je postupio Forto . Kaznjavati max. I navecer neka hoda inspekcija po kaficima i sl. Ima fkt kafica koji postuju sve mjere zastite. A ima koji nista ne postuju.
Ali vec danas popodne u vrijeme spice 16 30 h osjeti se atmosfera u zraku da se nesto dogadja. Manje je ljudi manje guzvi . Ne znam. Jako jako cudno. Usao sam u 15h u Altu pustos. Mene ovo podjseca sve na mart prosle godine . Samo da zivi i zdravi izadjemo iz ovoga.
Tempo
ZeModerator

#1168 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tempo »

malocvijece wrote: 04/03/2021 19:44
Tempo wrote: 04/03/2021 18:56
malocvijece wrote: 04/03/2021 18:50

Šta da ispravim?

ova dva kretena, avenija i nivelacija, su placeni botovi, tako da ne treba opracati paznju na njih. samo ih popisas i to je to.

Hvala za pojašnjenje :thumbup: Pretpostavljala sam.

Ionako sam slučajno zalutala na ovu temu. Nisam s Kantona Sarajevo :lol: Kontala da je ona druga tema o koroni.

Mada, isto nam je na svakom kantonu.
Nisu ni oni. To su dva seljaka koji su migrirali u zenicu. Zli jezici bi rekli da ih je donijela poplava.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1169 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

akcija007 wrote: 04/03/2021 21:21 Generalno, Evropu je zahvatio treci val. I nadati se da je ovo posljednji. Pa OK je postupio Forto . Kaznjavati max. I navecer neka hoda inspekcija po kaficima i sl. Ima fkt kafica koji postuju sve mjere zastite. A ima koji nista ne postuju.
Ali vec danas popodne u vrijeme spice 16 30 h osjeti se atmosfera u zraku da se nesto dogadja. Manje je ljudi manje guzvi . Ne znam. Jako jako cudno. Usao sam u 15h u Altu pustos. Mene ovo podjseca sve na mart prosle godine . Samo da zivi i zdravi izadjemo iz ovoga.
Ja mnogo setam
Mijimalno 10000 koraka dnevno nekad 20000
Htio sam napisati da je mentalni lok vec nastupio
Nidje nikog
spinel_

#1170 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Black swan wrote: 04/03/2021 21:30
akcija007 wrote: 04/03/2021 21:21 Generalno, Evropu je zahvatio treci val. I nadati se da je ovo posljednji. Pa OK je postupio Forto . Kaznjavati max. I navecer neka hoda inspekcija po kaficima i sl. Ima fkt kafica koji postuju sve mjere zastite. A ima koji nista ne postuju.
Ja mnogo setam
Mijimalno 10000 koraka dnevno nekad 20000
Htio sam napisati da je mentalni lok vec nastupio
Nidje nikog
A zar nije u setanju i prirodi spas?
Zar trebamo zatvarati ljude kao sto smo prosle godine koji na kraju jos vise obole.
aldinjo

#1171 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Gerro wrote: 04/03/2021 20:29 ovaj aldinjo sigurno nema nikoga u svom zivotu, cim se ovako ponaša.
A koga ti imaš trolu paničarski? Nema vas mjesecima na temi pa ste odlučili u proteklih desetak dana da se pojavite. :skoljka: :run:
aldinjo

#1172 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 20:31

Hajmo onda i mi tako.

:thumbup:
aldinjo

#1173 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

agnostic_front wrote: 04/03/2021 21:16 Sta vas minderasi briga ko je cetnik, jednom ste cetniku neki dan popusili.
Nervoza te uhvatila?
aldinjo

#1174 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Login7777 wrote: 04/03/2021 21:12
Katica: Policajci od sutra na ulicama, kazne do 1.500 KM

Jaran četnika Tegeltije krši Ustav.
Jesu li to ublehaši povećali kazne sa 500 na 1500 KM i kada? Bez obzira što su mnoge prekršajne kazne "pale" na sudu?
He1972

#1175 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

Black swan wrote: 04/03/2021 19:56 Namaa place ne treba skidati
Tek sam se uvalio na bolje mjesto

Nadao sam se da su mjeseci u opiziciji proveli za smisljanje planova kako dalje...ali vidim da ih je jedino ljubav za vlast ali i mrznja prema sda okupila
Ne mize se tako voditi kanton
Sljedeci izbori NIP ili sda
samo dizat kredu i nama dizat plate a realnom dati k*te da izbiju oči, svaki mjesec nam bar po 10% dizat, plus rad od kuće

:lol:
Locked