Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

noviclan

#32001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

r_faruk wrote: 04/03/2021 19:05
vjeshalica wrote: 04/03/2021 16:33 Image

amaterizam na bezveznoj uzbrdici
Kraljice jelene, odnosno bivsa prvomajska? Sjecam se kada je stari tu stojadinom prolazio.
Ja zaobidjem tu kolonu uvijek ako ima dovoljno mjesta. Ista je situacija i na onoj cesti iznad ohr-a, kada se izlazi na tranzit.
Kako je dobro stati pred semafor u ljubljanskoj posebno kad se pomjere sto blize sredini i kad je zimski period kad ono poledi budes sparing-partner tranzitasima
muha_sa

#32002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Pali mu se zeleno a njemu noga još na kocnici.

Ovakve redovno obidjem i stanem tik kod semafora.
BiBi911

#32003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

muha_sa wrote: 04/03/2021 19:24

Kako sam tog sto obilazi do miljacke bacio. Probio sam ga sa Legacy-om ka katanom lubenicu...
A dok je tuda bus vozio moralo se tako stat da bus prodje.
Samo koliko ovih Z, milenials zna krenut pod rucnom?
il dottore

#32004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by il dottore »

Cesta pojava
Posebno nerviraju ovi sto prolaze kroz ovu raskrsnicu u pravcu Dobrinje kad im pocne treptati zeleno a oni se naguraju jedan za drugim u raskrsnicu i blokiraju ove odozdo (i odozgo samo bude manje auta)
zdruzdjo

#32005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Da se odmah ogradim, zivim u brdovitoj mahali i kretanje u brdu mi je svakodnevna rutina. i sa rucnom i bez.
Ovu radnju na ovom mjestu i na jos par u gradu bas cesto uradim. ne zbog toga sto se mora krenuti pod rucnom(ili bez nje) pa nesto zeznuto. nego zato sto ako naidje neki kamion ili nesto drugo veliko a skrece niz brdo, napravi se belaj jer mu ja smetam. Neko ce reci "briga me, ja sam u svojoj traci" sto u sustini i jeste tacno, ali takva radnja zna napraviti zakrcenje i zastoj, a nepotrebno. pa cak i ako hoces da se vratis u rikverc pa da pomognes vozacu kamiona koji skrece, zna se desiti da imas par auta iza sebe pa je nemoguce.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#32006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Ovdje kamiona nema
Autobusi i trolejbusi su prestali prije najmanje 15god
Sa ovakvim kretanjem najvise prođe 3-4 vozila a moze kad se agilno 6-7 bez problema
vjeshalica

#32007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

muha_sa wrote: 04/03/2021 19:24

htjela sam ja obici ali mi bila drama puna linija a samo sto pridjoh iza taxija upali se semafor, a rizicno je ko skrece dole da jos napravim karambol bas bi ispala idiot...al htjedoh reci...cesta pojava upravo ovdje a nagib nije vala za ovakvog idiotizma....
kakaljin

#32008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote: 04/03/2021 20:54

Da se odmah ogradim, zivim u brdovitoj mahali i kretanje u brdu mi je svakodnevna rutina. i sa rucnom i bez.
Ovu radnju na ovom mjestu i na jos par u gradu bas cesto uradim. ne zbog toga sto se mora krenuti pod rucnom(ili bez nje) pa nesto zeznuto. nego zato sto ako naidje neki kamion ili nesto drugo veliko a skrece niz brdo, napravi se belaj jer mu ja smetam. Neko ce reci "briga me, ja sam u svojoj traci" sto u sustini i jeste tacno, ali takva radnja zna napraviti zakrcenje i zastoj, a nepotrebno. pa cak i ako hoces da se vratis u rikverc pa da pomognes vozacu kamiona koji skrece, zna se desiti da imas par auta iza sebe pa je nemoguce.
Da je belaj stati gore na crtu, onda bi inzenjeri saobracaja napravili prosirenje za lakse skretanje ili bi spustili tu crtu dole nize.

Ja sam mnogo puta prisutvovao u takvim situacijama da kamion normalno skrene a auto gore na crti, dok se zna malo auto da jedva skrene. To je sve do znanja vozaca, da li zna voziti ili ne. Ja sa druge strane ne mogu procjeniti odmah kako ko vozi ili ne vozi dobro.

ALi nisi ti kriv sto neko ne zna voziti vec taj sto ne zna voziti i procjeniti kako da skrene.
drug_profi

#32009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ovdje ako vec ovako stanes, trebas krenuti lagano kad se upali crveni pjesak. Taman si gore kad ti se zuto upali.
S4mpion

#32010 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

Kraljice jelene, odnosno bivsa prvomajska? Sjecam se kada je stari tu stojadinom prolazio.
Ja zaobidjem tu kolonu uvijek ako ima dovoljno mjesta. Ista je situacija i na onoj cesti iznad ohr-a, kada se izlazi na tranzit.
Tu se mora ostavit 5-6 metara prostora zbog auta koja skreću u Ljubljansku. Mislim, to rade pravi vozači koji razmišljaju.
kakaljin

#32011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

S4mpion wrote: 04/03/2021 22:00

Tu se mora ostavit 5-6 metara prostora zbog auta koja skreću u Ljubljansku. Mislim, to rade pravi vozači koji razmišljaju.
Napisao sam gore da mi se znalo dosta puta desiti da kamion iz pravca Bistrika sa tranzita skrene desno u ljubljansku bez problema, a stoje auta normalno kako trebaju stojati do linije, dok se isto tako zna desiti malo auto isto tako skrece pa ima problem jer vozac ne zna ocjeniti koliko mu treba, ali to je njegov problem a ne vozaca koji normalno stoje u svojoj traci gdje su inzinjeri saobracaja napravili po propisu saobracajnicu i raskrsnicu, iako ja mislim da trema malo usjeci censte za lakse ovo skretanje radi pojedinaca koji ne znaju smotati kako treba pa naprave problem.

A vozaci koji razmisljaju ako stanu dole nize onda na crveno za pjesake oni krenu i vec na paljenje zelenog su na liniji i prolaze semafor. A ne gdje vecina tek na zeleno krene spustati rucnu pa krenuti a vec se gasi zeleno
S4mpion

#32012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

kakaljin wrote: 04/03/2021 23:00
S4mpion wrote: 04/03/2021 22:00

Napisao sam gore da mi se znalo dosta puta desiti da kamion iz pravca Bistrika sa tranzita skrene desno u ljubljansku bez problema, a stoje auta normalno kako trebaju stojati do linije, dok se isto tako zna desiti malo auto isto tako skrece pa ima problem jer vozac ne zna ocjeniti koliko mu treba, ali to je njegov problem a ne vozaca koji normalno stoje u svojoj traci gdje su inzinjeri saobracaja napravili po propisu saobracajnicu i raskrsnicu, iako ja mislim da trema malo usjeci censte za lakse ovo skretanje radi pojedinaca koji ne znaju smotati kako treba pa naprave problem.

A vozaci koji razmisljaju ako stanu dole nize onda na crveno za pjesake oni krenu i vec na paljenje zelenog su na liniji i prolaze semafor. A ne gdje vecina tek na zeleno krene spustati rucnu pa krenuti a vec se gasi zeleno
Raskrsnicu su projektovali Titini inženjeri, auta su danas nešto sasvim drugo.

Može se proći, može svašta nešto, ali nije koretno nekoga zajebavat' da bi se stalo ravno na crtu.

A to skretanje kamiona je nemoguće bez pravljenja haosa na raskrsnici, on mora zagazit' u suprotnu traku da uzme luk.
Dimu1927

#32013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

probaj smotati desno u ljubljansku sa tranzita iz pravca bistrika kad je neko na liniji odmah odozdo, pa ces vidjeti da nije ni blizu ista situacija kao ova sa slike u svrakinom
r_faruk

#32014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Ma motao sam svuda i nikada nisam imao problem. Kada udjes u raskrsnicu kako treba i smotas da valja skrenuces bez problema. Ovo su oni sto hvataju luk i kada skrecu na otoku, cvilu, maltu, pofalice.... i oni sto stoje ispred sina kako neko spomenu maloprije. Nemoj sjeci krivine i skrenuces u svaku traku kako treba. Udjes u raskrsnicu pravo i onda motas, a ne odmah puni sa semafora. U sustini smo jako losi i nekulturni vozaci pa se poceli praviti ustupci onima koji ne znaju, a bilo bi bolje da nauce, a naucice kada dobiju kaznu.
tempuser

#32015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Tvrdnja da ćeš ga sa Tranzita iz pravca Bistrika, ako neko stoji na crti, glatko i bez problema smotati u Ljubljansku, bez obzira na to kako pravilno prilaziš raskrsnici, su u najmanju ruku smiješne. Možeš ti smotati i proći, ali da nišaniš i da se provlačiš...
r_faruk

#32016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Ne zaustavljaju se ti u ljubljanskoj ispod linije da bi ovi mogli proci (nismo mi toliko fini) no zato sto ne znaju krenuti uzbrdo... da umiju, nasadili bi ga do linije :)
Laplace

#32017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Maloprije idiot umalo da me udari. Neki kombi sa uključuje sa sporednog puta kao da ja na glavnom ne postojim,da nisam pobjegao na suprotnu stranu (srećom, suprotna traka prazna) udario bi me u zadnji kraj.

Inače, ovih dana su mi se sa sporednih puteva nekoliko puta ubacivali ne pod rizikom nego su išli u čisti sudar. Znači, ne da je bilo tijesno, rizično ubacivanje i slično, nego su direktno išli da se sudare. Što je još čudnije, u svim situacijama bi taj koji se ubacuje bio jedini krivac za sudar a jedini ja sam reagovao kako bih sudar izbjegao.

Da li je ovo korona pojela mozak ljudima ili nije imala šta da pojede, to već ne bih znao.
Optimist

#32018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Nemoj dzunup sjedati u auto, okupaj se prije.
avijon

#32019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

Kad idiot stane na sred ceste(nije tolikk problem to) sa sva 4 da izbaci/pokupi nekog i onda krene odma ne gledajuci zaobilazis li ga a dao je valjda ta sva 4 zmigavca u smislu zaobidjite me
S4mpion

#32020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

r_faruk wrote: 05/03/2021 08:30 Ne zaustavljaju se ti u ljubljanskoj ispod linije da bi ovi mogli proci (nismo mi toliko fini) no zato sto ne znaju krenuti uzbrdo... da umiju, nasadili bi ga do linije :)
Netačno, u Ljubljanskoj je sve brdo i na liniji i 20 metara prije linije, za vozača je čak lakše stati tik do linije.

Na tom mjestu se ne može fino proći ukoliko se levat zaustavi tik do linije.
S4mpion

#32021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

Evo, čisto da se vidi o kakvoj raskrsnici pričamo i zašto se pravi vozači solidarišu zaustavljajući se 5-6 metara prije linije:

Image

S druge strane uvijek će postojat' i oni, što se nazivaju vozačima, s pričom "Ja imam pravo, to je moje pravo, ja ne dam svoja praaava."
Dimu1927

#32022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

r_faruk wrote: 05/03/2021 07:58 Ma motao sam svuda i nikada nisam imao problem. Kada udjes u raskrsnicu kako treba i smotas da valja skrenuces bez problema. Ovo su oni sto hvataju luk i kada skrecu na otoku, cvilu, maltu, pofalice.... i oni sto stoje ispred sina kako neko spomenu maloprije. Nemoj sjeci krivine i skrenuces u svaku traku kako treba. Udjes u raskrsnicu pravo i onda motas, a ne odmah puni sa semafora. U sustini smo jako losi i nekulturni vozaci pa se poceli praviti ustupci onima koji ne znaju, a bilo bi bolje da nauce, a naucice kada dobiju kaznu.
mozda ako vozis smart :)
kakaljin

#32023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

S4mpion wrote: 05/03/2021 14:51 Evo, čisto da se vidi o kakvoj raskrsnici pričamo i zašto se pravi vozači solidarišu zaustavljajući se 5-6 metara prije linije:

Image

S druge strane uvijek će postojat' i oni, što se nazivaju vozačima, s pričom "Ja imam pravo, to je moje pravo, ja ne dam svoja praaava."
Zato se treba sasjeci taj cosak tu jer svakako nema nista samo zemlja, da se lakse moze skrenuti. PRosire cestu tu i fino naprave da se moze skrenuti kako treba bez problema bilo kome.
hopi

#32024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

e evo kružnog pričali smo, uzeo sliku s one viber grupe
vako sam i ja prije debil ko ovaj seat unutrašnjom vozio, i šta dobiješ time? popušiš ga et šta

Image
noviclan

#32025 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Ali ne moze na silu twingic moze ali i ne mora da propusti seada a seat je trebao snimiti situaciju i napraviti krug i na vrijeme zauzeti i prestrojiti se u vanjsku traku
Post Reply