Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
laik1981
#31976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ili saravciger pa se potpisati s kraja na kraj auta.. Tacno su ovakva parkiranja medju najiritantnijim pojavama u saobracaju.. Ovo i kad se gotovo zaustave prilikom prelaska preko lezecih..
-
mali_balon
#31977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa imas vozaca koji imaju vozacku 20ak godina ne znaju parkirat u rikverc ili bocno....nista cudno kod nas
-
zdruzdjo
#31978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad svirne na semaforu a tako se zuto jos ni zazarilo nije kako treba, onda ide laaaaagano kretanje sa semafora u znak odmazde. najdraze mi kad sam u krajnjoj lijevoj traci. eeeeventualno mozda malo ubrzam ako je auto pored mene ide brze pa da svirac ne moze unezvijereno prestrojiti se pa da "zagasa"azurna_obala wrote: ↑01/03/2021 11:47 Kad mi svirne na semaforu, a ni žuto nije kako treba. To se nekud žuri, još ako je kakav badžo s nekim jebenim autom, a ono ispred njega žensko, još bilesi starije auto.
Poniženje za mudonju
Taksisti su tu najzustriji.
-
Naslovnica
#31979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ja mrzim kada debili čekaju da se upali zeleno, pa tek onda
započinju radnju ubacivanja u brzinu.
O kretanju da i ne govorim.
-
kakaljin
#31980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A da ne govorim u jutro kada svi idu na posao i zure da se vuku kao puzevi umjesto da normalno samo voze nista vise.Naslovnica wrote: ↑01/03/2021 13:26 A ja mrzim kada debili čekaju da se upali zeleno, pa tek onda
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#31981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hladan motor, ne smiju forsirati..kakaljin wrote: ↑01/03/2021 14:41A da ne govorim u jutro kada svi idu na posao i zure da se vuku kao puzevi umjesto da normalno samo voze nista vise.Naslovnica wrote: ↑01/03/2021 13:26 A ja mrzim kada debili čekaju da se upali zeleno, pa tek onda
- S4mpion
#31982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juče mi baš pade na pamet još jedna situacija u saobraćaju koja me strašno nervira, a izuzetno je česta.
Juče, idem iz pravca Željinog stadiona i hoću kod socijalnog da se uključim na glavnu prema Ilidži, međutim, levat koji je bio ispred mene je, na zeleno svjetlo, u rasksnicu ušao tek do prvih šina(dakle, nije ni ušao) i zaustavio se iako je mogao ući u raskrsnicu još dobrih 6-7 metara, ostavivši sve nas iza da se borimo da ne ostanemo zaglavljeni, a par njih je moralo halalit' svoje zeleno.
A ljudi imaju uredne vozačke dozvole, položili vozačke ispite.
Juče, idem iz pravca Željinog stadiona i hoću kod socijalnog da se uključim na glavnu prema Ilidži, međutim, levat koji je bio ispred mene je, na zeleno svjetlo, u rasksnicu ušao tek do prvih šina(dakle, nije ni ušao) i zaustavio se iako je mogao ući u raskrsnicu još dobrih 6-7 metara, ostavivši sve nas iza da se borimo da ne ostanemo zaglavljeni, a par njih je moralo halalit' svoje zeleno.
-
noviclan
#31983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nazalost, kad kod nas nije to ocrtano a trebalo bi, veca bi bila propusnost sporednih saobracajnica jbg
- drug_profi
#31984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A bogati koji qurac ti treba da provodis taj papanluk? Kad si prvi budi spreman na zuto da krenes. Uhar je u ovom gradu da i jedno auto vise u intervalu prodje. Ja cu ti svirnut vazda ako nisi krenuo jer ne znam jel drkas po telefonu ili si zaspo, a ja nemam zivota vise da ga gubim na debile.zdruzdjo wrote: ↑01/03/2021 12:02Kad svirne na semaforu a tako se zuto jos ni zazarilo nije kako treba, onda ide laaaaagano kretanje sa semafora u znak odmazde. najdraze mi kad sam u krajnjoj lijevoj traci. eeeeventualno mozda malo ubrzam ako je auto pored mene ide brze pa da svirac ne moze unezvijereno prestrojiti se pa da "zagasa"azurna_obala wrote: ↑01/03/2021 11:47 Kad mi svirne na semaforu, a ni žuto nije kako treba. To se nekud žuri, još ako je kakav badžo s nekim jebenim autom, a ono ispred njega žensko, još bilesi starije auto.
Poniženje za mudonju
Taksisti su tu najzustriji.
I za taj papnluk blokiranja, budi spreman nekad negdje ispred da ces me naci sa full kocnicom.
Fala i zivio.
- Optimist
#31985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Obicno su to teletabisi koji nista oko sebe ne gledaju niti ista prate, a radnja je sljedeca:Naslovnica wrote: ↑01/03/2021 13:26 A ja mrzim kada debili čekaju da se upali zeleno, pa tek onda
Nakon sto mu svirnes kao znak da krene jer se upalilo zeleno, prvo ide teleci pogled u retrovizor da vidi ko je svirnuo.
Nakon toga pogleda u semafor da se uvjeri u zeleno.
Onda tek ubacuje u brzinu i krece lagano.
A sve nabrojano traje i traje.
-
Dimu1927
#31986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nazalost takve stvari se ne uce u auto skolamaS4mpion wrote: ↑01/03/2021 15:42 Juče mi baš pade na pamet još jedna situacija u saobraćaju koja me strašno nervira, a izuzetno je česta.
pogotovo u ova moderna vremena kad kandidat vozi a instruktor ili instruktorica scrolla instagram
-
zdruzdjo
#31987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote: ↑01/03/2021 17:04
A bogati koji qurac ti treba da provodis taj papanluk? Kad si prvi budi spreman na zuto da krenes. Uhar je u ovom gradu da i jedno auto vise u intervalu prodje. Ja cu ti svirnut vazda ako nisi krenuo jer ne znam jel drkas po telefonu ili si zaspo, a ja nemam zivota vise da ga gubim na debile.
I za taj papnluk blokiranja, budi spreman nekad negdje ispred da ces me naci sa full kocnicom.
Fala i zivio.
Naveo sam to svirkanje kad se "zuto jos nije ni zazarilo kako treba". Znaci ako keljam nesto pa mi se upali i zeleno a ja nisam jos ni "k" od krenuo, ok sviraj brate, i mene to nervira, nista ne kazem. Mozda i spavam ili se zamislio, nesto, koka "blow-job" pa me uhvatila "zuta minuta"
Ali ta furka, kao "pole position" kretanje je skroz suprotno od toga. Zna se dobro na sta mislim pa nemojmo se praviti englezi. Imas populaciju koji ga zagasaju od semafora do semafora pa zakoci jer ga ustopa crveno pa opet krene....i ako nisi u tom modu kao on a nadjes se ispred, onda sviranje jer eto znas: vrijeme je novac a on bas zuri na berzu jer je skocio kakao pa mora da obrne milijarde. a u slobodno vrijeme je taksi vozac.
A imao bi vremena da gubis pa da full kocis i tako gubis brzinu i dragocjeno vrijeme. ili sudar pa jos gore. ode vrijeme, odose milijarde na berzi, ode vrat od trzaja, ganjanje osiguranja, taksija.....ihhhhhh
- Laplace
#31988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To se meni desilo kad sam bio početnik, srećom bio sam oprezan i nisam se počeo uključivati dok ne vidim da počinje da skreće. Lik produži pravo sa uključenim desnim žmigavcem. A kad skreću, onda ne pale žmigavac. Samo neka je kontra.c0de wrote: ↑27/02/2021 23:00Dok ti se ne desi jednom da ide lik, ukljuci zmigavac da ce skrenuti, ja krenem, a on samo profura pravo. Sekunda da bude sudar, a kako sam se ukljucivao na put sa pravom prvenstva, ja bih bio donji. Neka hvala, dok ga ne vidim da je poceo skretati, ja se ne ukljucujem...komsinica_s_drugog wrote: ↑27/02/2021 07:50Ostanes k'o kreten. Bas bih se osjecala k'o najveci smrad da tako nesto radim ljudima. U saobracaju se savrseno vidi sva nasa nekultura, neodgojenost i boli me briga za bilo koga drugog osim mene samog.Laplace wrote: ↑26/02/2021 14:19
Jutros tako čekam da se uključim na glavnu cestu udesno. Trojica s lijeve strane idu glavnom cestom,nijedan ne palil žmigavac. Prva dvojica bez žmigavca se isklkjučuju, ja kad sam vidio da se drugi isključuje krenem i ubacim se na glavnu cestu. Naravno, treći produžava pravo, ali kako se ide sporo a ja sam zastartao,nisam mu smetao.
Ne samo da ne poštuju propise nego nisu ni solidarni. Pa, dao bih žmigavac, ako ništa, zbog toga da se neko sa sporedene lakše uključi.
Last edited by Laplace on 02/03/2021 11:01, edited 1 time in total.
-
zigson
#31989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ooooo kako me to nervira. Uvijek zbog takvih idiota ostane par auta u raskrnici kad se ovima upali zeleno sa glavne ulice. Pa udji skroz preko sina i moze 8 auta normalno proci bez zadrzavanja, neces poginuti jebo teS4mpion wrote: ↑01/03/2021 15:42 Juče mi baš pade na pamet još jedna situacija u saobraćaju koja me strašno nervira, a izuzetno je česta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kruzni tok je uvijek izvor zabave. Jutros na KT kod Energoinvesta i AC Quattro frajer iz vanjske trake svira i jebe sve po spisku liku iz unutrasnje trake koji mu je presjekao putanju i ispred njega se iskljucio u pravcu Lozionicke
psuje mu ko da je ovaj njemu oduzeo prednost jbt 
- Clarkson
#31991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najviše me nervira kad jedna kanta krene da obilazi drugu kantu i neće da se skloni iz brze trake, a i ne gleda nailazi li neko iza. O ovima koji samo idu brzom trakom 50 na sat ne treba ni trošiti riječi. Mislim kad bi postojale kamere po cijelom gradu da bi od ovakvih prekršaja budzet bio toliko pun da ga ne bi mogli isprazniti ni Bh političari 
- jasko_ba
#31992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam upratio dosta ljudi koji ne poznaju Sarajevo toliko pa prate navigaciju, tu uvijek skrenu lijevo. Dzaba sugerisanje da postoji znak zabrane skretanja.noviclan wrote: ↑27/02/2021 16:57kao sto ima kada vozis iz buca citya od podvoznjaka prema otoci, ali ima onih sto namotaju prema ulici dr fetaha becirbegovica a ja brze bolje "oduzmem" im "pravo prvenstva" jer mi nailaze sa desne strane pa gledaju sto ih ne propustim a niko ne smije da zvekne desni blatobran

-
Dimu1927
#31993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa dobro treba nekad i znak pogledati a ne samo u ekran od navigacije
Ne moze svaka izmjena rezima saobracaja, zabrana, ili dvosmjera ulica koja je sad jednosmjerna biti u navigaciji isti dan updateovana.
Ne moze svaka izmjena rezima saobracaja, zabrana, ili dvosmjera ulica koja je sad jednosmjerna biti u navigaciji isti dan updateovana.
- insaneinthebrain
#31994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prilego malo da odmori
- S4mpion
#31995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako mu se bezobrazno uvalio, onda je u pravu, prednost imaju vozila iz vanjske trake, niko iz unutrašnje se ne smije uvaljivati u vanjsku ukoliko nije sigurno._BataZiv_0809 wrote: ↑02/03/2021 18:52 Kruzni tok je uvijek izvor zabave. Jutros na KT kod Energoinvesta i AC Quattro frajer iz vanjske trake svira i jebe sve po spisku liku iz unutrasnje trake koji mu je presjekao putanju i ispred njega se iskljucio u pravcu Lozionickepsuje mu ko da je ovaj njemu oduzeo prednost jbt
![]()
-
avijon
#31996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Valjda lozis raju_BataZiv_0809 wrote: ↑02/03/2021 18:52 Kruzni tok je uvijek izvor zabave. Jutros na KT kod Energoinvesta i AC Quattro frajer iz vanjske trake svira i jebe sve po spisku liku iz unutrasnje trake koji mu je presjekao putanju i ispred njega se iskljucio u pravcu Lozionickepsuje mu ko da je ovaj njemu oduzeo prednost jbt
![]()
- vjeshalica
-
kakaljin
#31998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako me ovo nervira, hajde sto stane tu nego nece da krene dok se ne upali zeleno pa tek onda ubaci u brzinu pa spusti rucnu pa krene, i prodje jedno eventualno dva auta, umjesto 5-6 auta da prodje. Umjesto da je ranije krenuo i da je na liniji kada se upali zeleno i samo prodje. Isto tako u ljubljanskoj se desava. A sve imaju ocrtane zaustavne linije na vrhu.
-
r_faruk
#31999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kraljice jelene, odnosno bivsa prvomajska? Sjecam se kada je stari tu stojadinom prolazio.
Ja zaobidjem tu kolonu uvijek ako ima dovoljno mjesta. Ista je situacija i na onoj cesti iznad ohr-a, kada se izlazi na tranzit.
- Logovan
#32000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cestitke vozacu golfa na prolasku kroz debelo crveno kod doma sindikata.