Ne pravi se naivan. Odlukom Ustavnog suda BiH od 22.12.2020. godine proglašene su kao neustavne, a federalne i kantonalne vlasti su ignorisali odluke Ustavnog suda BiH. I jesu brnjice, i uvijek će biti za mene.Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:17Nisu to brnjice nego maske, koriste se u medicini godinama.aldinjo wrote: ↑04/03/2021 16:13Što će ljudima brnjice napolju, koje su usput neustavne kao i ono glupo ograničeno kretanje? A ti bi zatvorio ugostiteljske objekte na duži period? A bi li nadoknadio novčano ljudima koji ne bi radili na duži period?Ja_Ja wrote: ↑04/03/2021 14:21 Veliki broj ovih mjera su obicne gluposti. Pogotovo ogranicavanje rada ugostiteljskih objekata. Ugostiteljski objekti kao i na brojnim mjestima u svijetu su se trebali svesti samo na dostavu ili zatvoriti u potpunosti na jedan odredjeni vremenski period. Ovo sto kod nas radi je obicna glupost koja 10000% nece pomoci.
Vlast mora naci nacina da narod prisili da se drzi osnovnih mjera, maska preko nosa i usta, odrzavati distancu, licna higijena, itd. Ne vidim covjeka na ulici a da mu surla ne viri iznad maske. Koliko glup moras biti pa da nosis masku ispod brade reda radi a da je namjerno neces staviti ispravno!? Ovo nase ludilo i idiotluk su frustrirajuci. Pravimo se pametnijima nego sto jesmo a ljudi nam umiru, i to sve vise mladi.
Nosenje maske vani nije neustavno, ali previse je ocekivati da intelektualac poput tebe zna procitati odluku Ustavnog suda![]()
![]()
![]()
![]()
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
aldinjo
#16776 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
aldinjo
-
foxlife
#16778 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nije poenta je li nesto ustavno ili ne sto namecualdinjo wrote: ↑04/03/2021 16:42Ne pravi se naivan. Odlukom Ustavnog suda BiH od 22.12.2020. godine proglašene su kao neustavne, a federalne i kantonalne vlasti su ignorisali odluke Ustavnog suda BiH. I jesu brnjice, i uvijek će biti za mene.Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:17Nisu to brnjice nego maske, koriste se u medicini godinama.
Nosenje maske vani nije neustavno, ali previse je ocekivati da intelektualac poput tebe zna procitati odluku Ustavnog suda![]()
![]()
![]()
![]()
valjda smo trebali bez nametanja logikom zakljuciti da maske treba nositi u odredjenim situacijama i sl
u tome je problem sto ce doci neki buzdovan i uci u npr staracki dom i reci necu da nosim masku ko vas jebe
nije problem za njega sto ne nosi masku nego sto ne postuje druge
- Freamon Lester
#16779 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zasto nisu kladionice zatvorene? Klosari po citav dan disu u njima...
- Industrialyzer
#16780 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
E moji botovi
Ustavni sud prije svega konstatuje da općenito ne postoji
čvrst i jedinstven stav u pogledu svih relevantnih pitanja u vezi pandemije, pa tako ni čvrst
zdravstveni, naučni stav u pogledu najbolje prakse u suzbijanju širenja navedene zarazne
bolesti. Međutim, među mjere koje se jedinstveno preporučuju su držanje distance između ljudi,
nošenje maske i odgovarajuće pridržavanje higijenskih mjera. S druge strane, postoji opća
pozitivna obaveza, koja svakako uključuje i javne vlasti u Bosni i Hercegovini, da preduzimaju
potrebne i poznate mjere za zdravstvenu zaštitu stanovništva.
Samo mali dijelovi Odluke koja ima 41 stranicu. Procitaj sve, ne samo naslove po portalimaUstavni sud zaključuje da je neosnovan dio apelacija u kojem se zahtijeva
ukidanje osporenih naredbi, zato što bi takvim ukidanjem, s obzirom na nesumnjiv javni interes
za uvođenje neophodnih mjera zaštite stanovništva od pandemije, mogle nastati negativne
posljedice prije nego što zakonodavna i najviša izvršna vlast preduzmu mjere u okviru svojih
ovlaštenja i obaveza.
-
aldinjo
#16781 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nikakvog jasnog naučnog dokaza nema da su brnjice efektivne, naučnici su ustvari podijeljeni oko toga.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:45nije poenta je li nesto ustavno ili ne sto namecualdinjo wrote: ↑04/03/2021 16:42Ne pravi se naivan. Odlukom Ustavnog suda BiH od 22.12.2020. godine proglašene su kao neustavne, a federalne i kantonalne vlasti su ignorisali odluke Ustavnog suda BiH. I jesu brnjice, i uvijek će biti za mene.Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:17
Nisu to brnjice nego maske, koriste se u medicini godinama.
![]()
![]()
![]()
valjda smo trebali bez nametanja logikom zakljuciti da maske treba nositi u odredjenim situacijama i sl
u tome je problem sto ce doci neki buzdovan i uci u npr staracki dom i reci necu da nosim masku ko vas jebe
- gdesi bre
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16783 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ne mogu njihovi gušterski mozgovi dobačit tolko, naslov se pročita, ko ce do 41 stranice to čitat, valja na šišu otić...Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:51E moji botovi![]()
![]()
![]()
![]()
čvrst i jedinstven stav u pogledu svih relevantnih pitanja u vezi pandemije, pa tako ni čvrst
zdravstveni, naučni stav u pogledu najbolje prakse u suzbijanju širenja navedene zarazne
bolesti. Međutim, među mjere koje se jedinstveno preporučuju su držanje distance između ljudi,
nošenje maske i odgovarajuće pridržavanje higijenskih mjera. S druge strane, postoji opća
pozitivna obaveza, koja svakako uključuje i javne vlasti u Bosni i Hercegovini, da preduzimaju
potrebne i poznate mjere za zdravstvenu zaštitu stanovništva.Samo mali dijelovi Odluke koja ima 41 stranicu. Procitaj sve, ne samo naslove po portalimaUstavni sud zaključuje da je neosnovan dio apelacija u kojem se zahtijeva
ukidanje osporenih naredbi, zato što bi takvim ukidanjem, s obzirom na nesumnjiv javni interes
za uvođenje neophodnih mjera zaštite stanovništva od pandemije, mogle nastati negativne
posljedice prije nego što zakonodavna i najviša izvršna vlast preduzmu mjere u okviru svojih
ovlaštenja i obaveza.![]()
-
foxlife
#16784 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
al ti odlucis da kazes boli me ona stvar ja cu bez maske svuda iako mozda neko drugi misli da ce se zastititi ako nosis maskualdinjo wrote: ↑04/03/2021 16:52Nikakvog jasnog naučnog dokaza nema da su brnjice efektivne, naučnici su ustvari podijeljeni oko toga.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:45nije poenta je li nesto ustavno ili ne sto namecu
podsjecas me na kabadahije koje parkiraju na 2 mjesta a za ostale ih nije briga
kao sto rekoh i ja izlazim po kaficima hodam al tamo gdje mislim da treba ili mi neko kaze ima li maska stavim je pa makar to bila marama na ustima
- ultima_palabra
#16785 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koji to naucnici, Pezic i Kuduzovic?aldinjo wrote: ↑04/03/2021 16:52Nikakvog jasnog naučnog dokaza nema da su brnjice efektivne, naučnici su ustvari podijeljeni oko toga.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:45nije poenta je li nesto ustavno ili ne sto namecu
- Freamon Lester
#16786 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Lijepa para od Premier kladionice za trolanje na forumu? Normalno da ces bez maske. Jer maskom ne stitis sebe vec druge. Posto radis svakako za ove UZP nije ni cudo da ti nije mrsko Bosnjake ubijati.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:56al ti odlucis da kazes boli me ona stvar ja cu bez maske svuda iako mozda neko drugi misli da ce se zastititi ako nosis maskualdinjo wrote: ↑04/03/2021 16:52Nikakvog jasnog naučnog dokaza nema da su brnjice efektivne, naučnici su ustvari podijeljeni oko toga.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:45
nije poenta je li nesto ustavno ili ne sto namecu
kao sto rekoh i ja izlazim po kaficima hodam al tamo gdje mislim da treba ili mi neko kaze ima li maska stavim je pa makar to bila marama na ustima
-
foxlife
#16787 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
o cemu ti?Freamon Lester wrote: ↑04/03/2021 16:58Lijepa para od Premier kladionice za trolanje na forumu? Normalno da ces bez maske. Jer maskom ne stitis sebe vec druge. Posto radis svakako za ove UZP nije ni cudo da ti nije mrsko Bosnjake ubijati.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:56al ti odlucis da kazes boli me ona stvar ja cu bez maske svuda iako mozda neko drugi misli da ce se zastititi ako nosis masku
- gdesi bre
#16788 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nedostatak sexa,pusti gafoxlife wrote: ↑04/03/2021 17:00o cemu ti?Freamon Lester wrote: ↑04/03/2021 16:58Lijepa para od Premier kladionice za trolanje na forumu? Normalno da ces bez maske. Jer maskom ne stitis sebe vec druge. Posto radis svakako za ove UZP nije ni cudo da ti nije mrsko Bosnjake ubijati.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:56
al ti odlucis da kazes boli me ona stvar ja cu bez maske svuda iako mozda neko drugi misli da ce se zastititi ako nosis masku
- Industrialyzer
#16789 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Idu mi na zivce ovi satro branitelji Ustava, a ne moze procitati Odluku u potpunosti i vidjeti o cemu se radi. Procita na portalu da je neustavno i to je za njega sveto slovo. I naravno, sad ce iskulirati i nastaviti tjerati po svome, ko da su alergicni na citanjepici wrote: ↑04/03/2021 16:55ne mogu njihovi gušterski mozgovi dobačit tolko, naslov se pročita, ko ce do 41 stranice to čitat, valja na šišu otić...Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:51E moji botovi![]()
![]()
![]()
![]()
potrebne i poznate mjere za zdravstvenu zaštitu stanovništva.Samo mali dijelovi Odluke koja ima 41 stranicu. Procitaj sve, ne samo naslove po portalimaUstavni sud zaključuje da je neosnovan dio apelacija u kojem se zahtijeva
-
aldinjo
#16790 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemam potrebe. A vi manipulišite istom kako vam odgovara.Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:51E moji botovi![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by aldinjo on 04/03/2021 17:21, edited 1 time in total.
-
aldinjo
#16791 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nadam se da će neko od ADMINISTRATORA konačno reagovati na spamovanje ove vrste. Nekoliko osoba uvijek na isti fol trolaju mjesecima.ultima_palabra wrote: ↑04/03/2021 16:58Koji to naucnici, Pezic i Kuduzovic?aldinjo wrote: ↑04/03/2021 16:52Nikakvog jasnog naučnog dokaza nema da su brnjice efektivne, naučnici su ustvari podijeljeni oko toga.foxlife wrote: ↑04/03/2021 16:45
nije poenta je li nesto ustavno ili ne sto namecu
- Industrialyzer
#16792 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Imas, itekakoaldinjo wrote: ↑04/03/2021 17:18Nemam potrebe. A vi manipulišite istom kako vam odgovara.Industrialyzer wrote: ↑04/03/2021 16:51E moji botovi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16793 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A reci mi moze li iz necijih usiju i ociju preci na drugoga?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16794 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Puno zaaigurnoaldinjo wrote: ↑04/03/2021 16:15A znaš li koliko ima ljudi u Sarajevu koje ne interesuju tvoji problemi?Black swan wrote: ↑04/03/2021 14:32 Sto se mene tice nek sve zatvore ne interesira me
Kome smeta nek se buni
U godinu dana nisam imao problema s tramvajem
Sada u 10 dana 3 kasnjenja nerada i kvarova
To mi je prioritet a ne ugostitelji koji kad su mlatili lovu desetljecima nisu zvali da caste...
Taj segment zivotq me ne interesira
UGLJEN je problem broj 1 za mene
Gras
Utopljavanje zgrada
S obzirom na 60 000 obiteljskih lozista puta 4 clana
I jos dodaj eko golfove iz 1987
Oko 300 000 ljudi garant ne brine o cistom zraku i nije im bitan grasov red voznje
-
high_volume
#16795 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mladiću, ako neko trola teme, onda si ti jedan od aktivnijih. Zaista, ponašaš se bahato i djeluješ neobrazovano tim mladalačkim upadicamaaldinjo wrote: ↑04/03/2021 17:20Nadam se da će neko od ADMINISTRATORA konačno reagovati na spamovanje ove vrste. Nekoliko osoba uvijek na isti fol trolaju mjesecima.
- Ja_Ja
#16796 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam imao zelju da ulazim u legalitet i ustavnost nosenja maski. Za mene je u doba pandemije suludo proglasiti mjeru zastite javnog zdravlja neustavnom. Al' hele nejse nije mi to kazem bila poenta. Poenta je da su mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata nerazumne jer kao sto vec neko rece, nema logike da je nesto uredu do 8 uvece ali nije poslije 8. Kao da virus ima radno vrijeme pa radi poslije 8. Prosla je godina od pocetka pandemije i glavne zdravstvene baje u svijetu se slazu da osnovne mjere poput nosenja maske preko usta i nosa, drzanja distance, i licne higijene uveliko smanjuju sirenje virusa.
Mi ni nakon godinu dana nismo apsolvirali to vec se bunimo kao i amerikanci sto se nama nesto zabranjuje a surle nam vise iznad maski ko kakvim neandertalcima.
Mislim da je pametnije bilo da smo prije godinu dana zatvorili sve na mjesec dana, uveli mjere kontrole i rijesili se kao Novi Zeland problema. Ova polovicna rijesenja samo produzavaju agoniju. Uz poticaje za tih mjesec dana vecina privrednih objekata bi prezivila. Mislim da se i danas moze nesto slicno napraviti. Zakljucaj citavu zemlju na 2-3 sedmice i ne daj nikom mrdnut i nakon par sedmica ce biti puno bolje i moci ce se otvoriti gotovo sve komotno.
Mi ni nakon godinu dana nismo apsolvirali to vec se bunimo kao i amerikanci sto se nama nesto zabranjuje a surle nam vise iznad maski ko kakvim neandertalcima.
Mislim da je pametnije bilo da smo prije godinu dana zatvorili sve na mjesec dana, uveli mjere kontrole i rijesili se kao Novi Zeland problema. Ova polovicna rijesenja samo produzavaju agoniju. Uz poticaje za tih mjesec dana vecina privrednih objekata bi prezivila. Mislim da se i danas moze nesto slicno napraviti. Zakljucaj citavu zemlju na 2-3 sedmice i ne daj nikom mrdnut i nakon par sedmica ce biti puno bolje i moci ce se otvoriti gotovo sve komotno.
- MorningStar
#16797 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koristenje vecih kolicina secera je stetno za zdravlje, mozda jednu mjeru da se cokoladice mogu na bonove samo uzet u ogranicenoj kolicini, te obavezno kretanje u trku ili brzo hodanje jer je korisno za zdravlje - ako vas sluzbeno lice zatekne da hodate 300 maraka kazne , te zabraniti alkohol,duhan ograniciti vrijeme koje mozete provesti gledajuci tv i tako.Ja_Ja wrote: ↑04/03/2021 18:28 Nisam imao zelju da ulazim u legalitet i ustavnost nosenja maski. Za mene je u doba pandemije suludo proglasiti mjeru zastite javnog zdravlja neustavnom. Al' hele nejse nije mi to kazem bila poenta. Poenta je da su mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata nerazumne jer kao sto vec neko rece, nema logike da je nesto uredu do 8 uvece ali nije poslije 8. Kao da virus ima radno vrijeme pa radi poslije 8. Prosla je godina od pocetka pandemije i glavne zdravstvene baje u svijetu se slazu da osnovne mjere poput nosenja maske preko usta i nosa, drzanja distance, i licne higijene uveliko smanjuju sirenje virusa.
-
palermo
#16798 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa nije toliko nerazumno. Uvesti rad ugostiteljskih objekata do 20 sati je neka vrsta mekog policijskog sata. Smanjeješ cirkulaciju mlađe populacije koja je objektivno najveći širitelj virusa. Mislim, najbolje bi bilo da se ugostitelji drže nekih već donesenih propisa, dakle smanjenje broja stolova, obavezan razmak između stolova od dva metra ili koliko već...ali naši ugostitelji ako nisu dodali jedan sto sigurno nisu oduzeli neki....tako da neka žalost za njima vala i ne treba biti.Ja_Ja wrote: ↑04/03/2021 18:28 Nisam imao zelju da ulazim u legalitet i ustavnost nosenja maski. Za mene je u doba pandemije suludo proglasiti mjeru zastite javnog zdravlja neustavnom. Al' hele nejse nije mi to kazem bila poenta. Poenta je da su mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata nerazumne jer kao sto vec neko rece, nema logike da je nesto uredu do 8 uvece ali nije poslije 8. Kao da virus ima radno vrijeme pa radi poslije 8. Prosla je godina od pocetka pandemije i glavne zdravstvene baje u svijetu se slazu da osnovne mjere poput nosenja maske preko usta i nosa, drzanja distance, i licne higijene uveliko smanjuju sirenje virusa.
A ovo zatvaranje na jedan mjesec, pa naučili smo već da postoje talasi....zatvoriš primjerice u martu, pa onda opet u junu, pa u oktobru.....bojim se da bi to donijelo više štete nego koristi.....a granice svakako ne možemo zatvoriti....pola našeg stanovništva ima dvojna državljantsva, imaš dijasporu, u evropi si........
Najbolje bi bilo kada bi se ljudi pridržavali mjera, ali kako se ne pridržavaju, i kako je očito nemoguće očekivati da će se na dobrovoljnoj osnovi pridržavati, onda država ima i pravo i obavezu da na prinudan način onbezbijedi da se ljudi pridržavaju mjera. Uostalom, to je i funkcija države....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16799 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Novi Zeland je otok pobogu, ne mozes pjeske uc
Mjere su tu da se uspori sirenje virusa kako zdravstveni sistem ne bi kolabirao, njima zapravo produzavamo ovo stanje...
Mjere su tu da se uspori sirenje virusa kako zdravstveni sistem ne bi kolabirao, njima zapravo produzavamo ovo stanje...
-
aldinjo
#16800 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne! Ti si taj koji trola sa glupostima koje veze nemaju sa temom. A sada se kao "vadiš", ali slabo.high_volume wrote: ↑04/03/2021 18:06Mladiću, ako neko trola teme, onda si ti jedan od aktivnijih. Zaista, ponašaš se bahato i djeluješ neobrazovano tim mladalačkim upadicama![]()