Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za tebe znam pitao sam saru za ovo sto spominje barbino,obicno on ispod saca postavi..
A ovo tvoje je vrh vrhova ,svaka ti cast.
Mi znamo ubaciti rotkvu(crnu) narendanu sa sirom ovako...unistenje..
bunk wrote: ↑27/02/2021 19:51
Za tebe znam pitao sam saru za ovo sto spominje barbino,obicno on ispod saca postavi..
A ovo tvoje je vrh vrhova ,svaka ti cast.
Mi znamo ubaciti rotkvu(crnu) narendanu sa sirom ovako...unistenje..
a ne, @BarbaDue je stavljao pekmez sa kajmakom ... vise puta
bunk wrote: ↑27/02/2021 19:55
aaa , to ,isto odlicno vidio sam a i praktikujem ..pekmez od jabuka i kasika onog megle narandzastog vrhnja
(narandzasta ambalaza)..
Nesto slatko mi se jede i pade mi na pamet kolac koji sam nekad davno jeo kao djete.
Uzme se onaj keks petit beure i umoci se u milijeko i onda se poslaze u tepsiju pa preko toga ide sloj kreme i onda ponovi sa keksom, nesto kao boemi.
Jednostavan je ali nemogu nikako da se sjetim kako se krema pravi...kuharice i kuhari, dali znate o cemu pricam...treba mi recept.
exliberal-ex wrote: ↑01/03/2021 02:19
Nesto slatko mi se jede i pade mi na pamet kolac koji sam nekad davno jeo kao djete.
Uzme se onaj keks petit beure i umoci se u milijeko i onda se poslaze u tepsiju pa preko toga ide sloj kreme i onda ponovi sa keksom, nesto kao boemi.
Jednostavan je ali nemogu nikako da se sjetim kako se krema pravi...kuharice i kuhari, dali znate o cemu pricam...treba mi recept.
exliberal-ex wrote: ↑01/03/2021 02:19
keks torta
da, ima na coolinarki 50 verzija. moze i u crnu kavu da se umace keks. ja volim u kavu keks i u fil ruma staviti. njam.
omar little wrote: ↑01/03/2021 18:47
da, ima na coolinarki 50 verzija. moze i u crnu kavu da se umace keks. ja volim u kavu keks i u fil ruma staviti. njam.
Stavi se 1 jaje, 2 kasike secera i 3 kasike brasna pa se zamuti a onda u sve to 1 margarin, 300gr oraha, 250gr secera, 1 tamna cokolada i malo ruma sve to dobro izmjesati i fil je gotov
omar little wrote: ↑01/03/2021 18:47
Stavi se 1 jaje, 2 kasike secera i 3 kasike brasna pa se zamuti a onda u sve to 1 margarin, 300gr oraha, 250gr secera, 1 tamna cokolada i malo ruma sve to dobro izmjesati i fil je gotov
uh. preslatko je to meni. i nema kod mene oraha ni toliko cokolade.
U nedjelju sam se prihvatila izazova mantija, prvi put. Zadovoljna, kao i ukucani, za iduci put znam da ne trebam bas toliko tanjit tijesto, malo sam se namucila dok sam isjekla, ali dobro.