SDP

bunk

#66176 Re: SDP

Post by bunk »

drug_profi wrote: 27/02/2021 02:18
bunk wrote: 27/02/2021 00:06 U redu je...ne kontas nista,pa ne moras se upetljavat..
Istina, ne mogu da skontam kako to da branis SDA, a svaki dan pises post o nekom hodzi koji je izgubio poziciju i koji maltretira zene.
Sigurno je hodza iz NS-a ili SDP-a, oni ga postavili. Oni mu digli rep da se qurci.
Tu si j pravu.
Poceo je sa sda ali je izmijenjao sve stranke da bi bio na poziciji direktora, osim Sdp( koje zove crveni) kontam mozda i to proba ..
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#66177 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 26/02/2021 23:44
Veigar wrote: 26/02/2021 13:09
bunk wrote: 26/02/2021 12:14 Kaze uletilo u kancelariju kod direktorice(Sdp) i pocelo galamit kako je ona smjela da preuzme funkciju u "njegovoj" skoli.
Onaj vjeroucitelj i pretendent da se vrati (opet) na direktorsko mjesto..
Maloprije mi isprica jedan od kolega iz Srebrenika.
Yebomajku da je moja zena na tom mjestu slomio bi ga na tri polovine :mrgreen: ..
Ne daj ministre obrazovanja Tk govnnetu mjesto pa kad bi se svijet srusio..sacuvaj zenu na poziciji ..jos je iz Sdp.
Ti si se nešto plaho zakačio za tog "efendiju"?
Vreca korumpiranih govana koja je spremna sve uciniti zarad koristi ....
Nazalost jos nije sazrela svijest u javnosti da se takva gamad koja se kriju iza vjere da bi se okoristili mora udaljiti iz skolstva.
Ovo je tacno, sda recept skrivanja kriminala iza vjere. Od 1995 tako. Vodeci funkcioneri u islamskoj zajednici au istovremeno i sda funkcioneri. Tacno sto kazes, jos javnost niue dosla tobe pa da to procita
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#66178 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote: 27/02/2021 02:19
malakh wrote: 27/02/2021 00:53 zuljevic ništa nije slagao.
Ne znam sta je sve unutra, ali moj outsajderski dojam je da je sve istina.
koliko znam, niti jedan ministar u vladi ks nije bio izbor organizacija unutar kantonalnog odbora, već je sve, ponaosob, izabrao nermin niksic. zato je nastala pobuna. sada isto čine i sa budućim direktorima javnih ustanova i preduzeca.
Gandra_1

#66179 Re: SDP

Post by Gandra_1 »

Kako nije izbor kada je svaka opstinska organizacija vecinom glasova potvrdila izbor trenutnih ministara.

Naravno da svaki clan stranke ganja svoje interese i pokusava da progura svoje jarane, zato je tu predsjednik stranke da presijece i da podrsku odredjenim kandidatima koje opet trebaju potvrditi opstinski odbori.

Bolje i to ako je dosadasnja kadrovska politika bila losa i pokazala toliko losih poteza.

Sve u svemu svaki ovaj clan kako SDPa tako i ostalih stranaka ganja samo svoje interese i smatra da on treba biti na celu stranke i da je on najsposobniji, sve sami egoisti.
Diskutant

#66180 Re: SDP

Post by Diskutant »

malakh wrote: 27/02/2021 12:02
malakh wrote: 27/02/2021 00:53 zuljevic ništa nije slagao.
koliko znam, niti jedan ministar u vladi ks nije bio izbor organizacija unutar kantonalnog odbora, već je sve, ponaosob, izabrao nermin niksic. zato je nastala pobuna. sada isto čine i sa budućim direktorima javnih ustanova i preduzeca.
hvala na neki način na odgovoru, kakav god da je stvarni motiv,pozadina ovog žuljevićovog javnog istupa, nadam se da će imati u krajnjoj konskevenci pozitivan ishod na SDP BiH. Jedno je sigurno, poslije ovoga nekome ide " crveni karton". U mnogo širokogrudnijoj sredini možda bi se moglo svoje greške sagledati, konsolidovati se..ovako, ili ide Žuljević, ili vandredni konges i smjena Nikšića i dobrog dijela rukovodstva. Nadam se ovome drugom. Radi same socijaldemokratije/ljevice u BiH.
Veigar

#66181 Re: SDP

Post by Veigar »

Diskutant wrote: 27/02/2021 15:06
malakh wrote: 27/02/2021 12:02

hvala na neki način na odgovoru, kakav god da je stvarni motiv,pozadina ovog žuljevićovog javnog istupa, nadam se da će imati u krajnjoj konskevenci pozitivan ishod na SDP BiH. Jedno je sigurno, poslije ovoga nekome ide " crveni karton". U mnogo širokogrudnijoj sredini možda bi se moglo svoje greške sagledati, konsolidovati se..ovako, ili ide Žuljević, ili vandredni konges i smjena Nikšića i dobrog dijela rukovodstva. Nadam se ovome drugom. Radi same socijaldemokratije/ljevice u BiH.
Nikšiću je i vrijeme da ide, najbezvezniji predsjednik SDP-a odkad SDP postoji.
Leverage

#66182 Re: SDP

Post by Leverage »

Nikšić će sigurno ići nakon izbora jer po novom statutu nema pravo na više od dva mandata. Eh sad, da li je pametnije da ide i prije zbog predizbornog imidža, vjerovatno jeste ako se povuče mirno što ne vjerujem da će napraviti.
drug_profi

#66183 Re: SDP

Post by drug_profi »

Mijatović se meni čini trenutno najkarizmatičnijim likom. Nezgodno je sto je Banjalučanin, pa se to pogrešno odražava kod mnogih.

Međutim mene čovjek zbilja odusevljava svojom energijom i onim sto govori.
Narocito sto je anamoonaj a slavi 25.novembar, govori da je Srbin 100% a Bosanac 101%. Dodiku poručuje da su 2005. imali identicne stavove o BiH, a da ih ni danas on nije promijenio za razliku od MIleta.
Leverage

#66184 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 28/02/2021 00:03 Mijatović se meni čini trenutno najkarizmatičnijim likom. Nezgodno je sto je Banjalučanin, pa se to pogrešno odražava kod mnogih.
Narocito sto je anamoonaj a slavi 25.novembar, govori da je Srbin 100% a Bosanac 101%. Dodiku poručuje da su 2005. imali identicne stavove o BiH, a da ih ni danas on nije promijenio za razliku od MIleta.
Možda se i ne odražava, eto izabran je kod Senada za ličnost godine, a zna se ko to gleda i ko glasa.

Bio bi na meti SDA botova, i Nikšić je doduše, ali Mijatović bi kod Filipa i Mursela bio veći četnik od popa Đujića, možda čak i od Peđe Kojovića koji je aktuelni najveći četnik još od Prvog nikejskog sabora.

Mijatović je definitivno najbolji izbor za novog Predsjednika SDP-a.
zbiljovski

#66185 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Leverage wrote: 28/02/2021 00:24
drug_profi wrote: 28/02/2021 00:03 Mijatović se meni čini trenutno najkarizmatičnijim likom. Nezgodno je sto je Banjalučanin, pa se to pogrešno odražava kod mnogih.
Možda se i ne odražava, eto izabran je kod Senada za ličnost godine, a zna se ko to gleda i ko glasa.

Bio bi na meti SDA botova, i Nikšić je doduše, ali Mijatović bi kod Filipa i Mursela bio veći četnik od popa Đujića, možda čak i od Peđe Kojovića koji je aktuelni najveći četnik još od Prvog nikejskog sabora.

On treba prvo da napravi rezultat u RS-u, SDP-a u manjem entitetu i nema vise. Probio nam je glavu SDP se vraca u GV B Luke i na koncu falilo mu gotovo onoliko koliko je dobio glasova.

Sa ovakvom retorikom je jasno da u RS-u ne moze nista napravit, sto znaci da on puca na neko mjesto u FBiH 2022.

Vrh SDP-a treba preuzeti Zuljevic, Denis ili Imamovic... I to prije izbora...
Leverage

#66186 Re: SDP

Post by Leverage »

Falilo mu je manje od pola onoga što je osvojio.

Ne puca ni na kakvo mjesto u FBiH, nije to Adil Osmanović.

Njegova retorika je antinacionalistička samo što u to još mnogi u RS-u ne vjeruju. Možda povjeruju kad se pokaže da ne mora nužno Bošnjak biti Predsjednik SDP-a.

Žuljević je super momak, ali u ovom momentu nije kalibar za tu poziciju, možda u budućnosti. Osim toga, njemu, sa mnogo "povoljnijim" biračkim tijelom od Mijatovićevog, ne polazi za rukom da napravi dobar rezultat u HNK.

Bećirović je potreban SDP-u da privlači patriotski orijentisane glasače, ali to ne može biti osnovna SDP-ova agenda, a mogla bi postati ako on zasjedne za čelo SDP-a. Duboko vjerujem da to nije dobro.

Jasmin Imamović je bez ikakve sumnje čovjek sa najvećim autoritetom u SDP-u, čovjek koji u kontinuitetu ima izborni legitimitet i mogao bi da to želi vrlo lako postati Predsjednikom SDP-a. Njegova podrška Nikšiću za drugi mandat bila je ključna.
drug_profi

#66187 Re: SDP

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 28/02/2021 00:51 Bećirović je potreban SDP-u da privlači patriotski orijentisane glasače, ali to ne može biti osnovna SDP-ova agenda, a mogla bi postati ako on zasjedne za čelo SDP-a. Duboko vjerujem da to nije dobro.
Mislim da si u pravu jer se ja osipam od patriotskih zovova.
Imas li 5000 tenkova i eskadrile jurisnih helikoptera? Ako nemas, ne seri mi patriotizma vise jer pucas iz prazne.
Daj da radimo sa onim sto imamao, a to je fakticki nista osim nesto malo entuzijazma da se drzava ucini normalnijom pa da mozda tih 5000 tenkova ne bude potrebno.
Leverage

#66188 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 28/02/2021 01:08
Leverage wrote: 28/02/2021 00:51 Bećirović je potreban SDP-u da privlači patriotski orijentisane glasače, ali to ne može biti osnovna SDP-ova agenda, a mogla bi postati ako on zasjedne za čelo SDP-a. Duboko vjerujem da to nije dobro.
Mislim da si u pravu jer se ja osipam od patriotskih zovova.
Imas li 5000 tenkova i eskadrile jurisnih helikoptera? Ako nemas, ne seri mi patriotizma vise jer pucas iz prazne.
Daj da radimo sa onim sto imamao, a to je fakticki nista osim nesto malo entuzijazma da se drzava ucini normalnijom pa da mozda tih 5000 tenkova ne bude potrebno.
Da ti kažem vrlo otvoreno, za mene je patriotsko verglanje nešto najiritantnije u politici i na tu temu isto razmišljamo.

Ali situacija je takva da se mnogi primaju na tu priču, pa i SDP mora imati svog predstavnika za tu populaciju. Potreban je svaki glas, ako neko će neko radi Denisovih saopštenja dati glas SDP-u umjesto npr. DF-u (dakle SDA-u), onda neka ga tu. Taj glas će biti iskorišten za uklanjanje SDA jednako kao i moj.

Što ta tema bude manje interesovala ljude, to će se i SDP više distancirati od te priče.
drug_profi

#66189 Re: SDP

Post by drug_profi »

U toj mjeri je to OK, ali ako bi predsjednik stranke bio takav lik, cijela bi stranka bila poistovjecivana sa njim.
Evo kad pomislis na DInu Konakovica, prvo sto ti napamet padne je borba protiv SDA. To sad prolazi. Dino nije manji patriota, niti legalista od mnogih drugih, ali nacin na koji se bori za svoje ciljeve je onaj koji bi trebao donijeti dobro vecini. Verglanje o patriotizmu samo cini ovu zemlju sve manjom.
Ako bi predsjednik SDP-a bio jednako ostar i uvjerljiv kao Dino u istupima koji ce zainteresovati onu grupu ljudi koje SDP treba da zastupa, onda bi govorio kao Mijatović, ali bi mu teme bile radno pravo, zakoni koji stite prava radnika, povecanja plata, porezne olaksice za socijalno osljetljive poslodavce, za one koji isplacuju najnize plate koje su bar 80% prosjeka federacije i sl.

Suplja prica samo jaca njemacku ekonomiju i cini da Hans zivi bolje.
Veigar

#66190 Re: SDP

Post by Veigar »

zbiljovski wrote: 28/02/2021 00:36
Leverage wrote: 28/02/2021 00:24

On treba prvo da napravi rezultat u RS-u,
A to kao Nikšić rasturao na izborima. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#66191 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ljudi gledaju SDP na osnovu toga s kim su u koaliciji a oni su s
Kriminalcima,desničarima,lopovima,banditima,nacionalnom strankom tj PDA :lol:
Veigar

#66192 Re: SDP

Post by Veigar »

putokaz1 wrote: 28/02/2021 23:23 Ljudi gledaju SDP na osnovu toga s kim su u koaliciji a oni su s
Kriminalcima,desničarima,lopovima,banditima,nacionalnom strankom tj PDA :lol:
Ne znam iz kojeg si ti sela, u mom selu niko ne vidi problem sa sadašnjom vladom TK. A svi su većinom SDP-ovi glasači pa ti sad vidi.
Leverage

#66193 Re: SDP

Post by Leverage »

Veigar wrote: 01/03/2021 21:00 Ne znam iz kojeg si ti sela, u mom selu niko ne vidi problem sa sadašnjom vladom TK. A svi su većinom SDP-ovi glasači pa ti sad vidi.
Pusti, lik diskutuje sam sa sobom, njegovo mišljenje je potpuno nebitno.
bunk

#66194 Re: SDP

Post by bunk »

Glasaci su na opcinskim rekli svima sta misle o svim strankama na Tk.
Leverage

#66195 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 01/03/2021 21:11 Glasaci su na opcinskim rekli svima sta misle o svim strankama na Tk.
U koliko opština SDA ima (grado)načelnika i koje su to? U koliko SDP? U koliko PDA? U koliko ostale stranke?
putokaz1

#66196 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ne znam iz kojeg si ti sela, u mom selu niko ne vidi problem sa sadašnjom vladom TK. A svi su većinom SDP-ovi glasači pa ti sad vidi.
[/quote]
Mozda im odgovara Kukin kriminal
....u Lukavcu postoji samo 1 SDP selo ali ne zbog SDPa vec zbog Hasana Ibrakica,u TZ i GR sva SDP sela su ucjenjena,donesi paketic pred izbore ili mostic i eto glasova...nacin kojim PDA unutar SDA godinama pobjedjuje ista shema ,ucjeni na poslu,na asfaltu,to koristi i SDP nazalost....problem je sto je to PDA vlada ista ko i SDA,nema tu SDPa nista se i ne pitaju,kao ni SD u Lukavcu ,3 PDA ruku su vrednije od 11 SD ovih...moj problem je kriminilna politika koju provodi PDA a time i vlada,SDP i NS su pokazali kakvi su isti
putokaz1

#66197 Re: SDP

Post by putokaz1 »

U koliko opština SDA ima (grado)načelnika i koje su to? U koliko SDP? U koliko PDA? U koliko ostale stranke?
[/quote]

SDA 4 SDP 3 PDA 2 SD 1 NIP 1 NES 1 SBIh1
bunk

#66198 Re: SDP

Post by bunk »

Nije niko napravio prevaru svojih biraca kao ekipa za bolji Srebrenik :lol: :lol:
putokaz1

#66199 Re: SDP

Post by putokaz1 »

bunk wrote: 01/03/2021 21:36 Nije niko napravio prevaru svojih biraca kao ekipa za bolji Srebrenik :lol: :lol:
Glasat ce za Nj opet 22e
Leverage

#66200 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote: 01/03/2021 21:32 SDA 4 SDP 3 PDA 2 SD 1 NIP 1 NES 1 SBIh1
Koje opštine?

Dakle SDA 4 ostali 9, narod je sve rekao.
Post Reply