SDP
- ultima_palabra
#66151 Re: SDP
Pa Srbi su razjebali Jugoslaviju jer im je drzavno uredjenje (koje je Broz ostavio) bilo tijesno i jer su mislili da silom mogu napraviti nesto sto im vise odgovara.
- Styling
#66152 Re: SDP
Pa se skupise k’o vuneni dzemper na otkuhavanju.ultima_palabra wrote: ↑23/02/2021 16:35 Pa Srbi su razjebali Jugoslaviju jer im je drzavno uredjenje (koje je Broz ostavio) bilo tijesno i jer su mislili da silom mogu napraviti nesto sto im vise odgovara.
-
putokaz1
- Leverage
#66154 Re: SDP
I ja sam isto tako dobio bazen u komšijinoj avliji.
-
putokaz1
- Leverage
#66156 Re: SDP
Raniji razgovor implicirao je da je RS dio Srbije. To o čemu ti pričaš ne radi Srbija nego ljudi koji žive tu, u prevodu komšijina žena.
- bunk
#66157 Re: SDP
Jos par kafa sa poznanicima iz Srebrenika.. Vrsi se strasan pritisak da se smijeni Sdp direktorica jedne Os u Srebreniku a ponovo ustolici vjeroucitelj koji je tu bio direktor 7 i po godina,valjda misli da je to njegova prcija licna ..ne znam sta zakon kaze koliko to jedan uposlenik moze biti direktor..
Jel doslo vrijeme da Sdp ministar obrazovanja mora smijeniti zenu, clanicu Sdp i ustoliciti vjeroucitelja koji je javno pricao kako zene nikad ne mogu biti direktori skola jer je to prezahtjevno za njih...
Nadam se da nije.
Jel doslo vrijeme da Sdp ministar obrazovanja mora smijeniti zenu, clanicu Sdp i ustoliciti vjeroucitelja koji je javno pricao kako zene nikad ne mogu biti direktori skola jer je to prezahtjevno za njih...
Nadam se da nije.
-
putokaz1
#66158 Re: SDP
zavisi ako je vjeroučitelj PDA kadar onda se SDP ništa tu i nepita
- fosna2014
#66159 Re: SDP
Kakve su šanse? Zvuči na dobru priču ...
- Leverage
#66160 Re: SDP
Ne vjerujem iako bi to bio gigantski korak. Travnik je ipak jedna od osnovnih SDA utvrda.
- fosna2014
-
putokaz1
-
Diskutant
#66163 Re: SDP
Sarajevo — Član Glavnog odbora SDP-a i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević poslao je pismo stranačkim kolegama iz Glavnog odbora SDP-a, u kojem, kako je naveo, “iznosi vlastito viđenje političkih procesa unutar SDP-a” – piše Slobodna Bosna.
“Moje je mišljenje da možete postati bolja organizacija samo ako ste svjesni vlastitih slabosti/problema i ozbiljno radite na njima. Idemo redom, predsjednik GO dao ostavku iz moralnih razloga, predsjednik kadrovske dao ostavku zbog nepoštivanja kadrovskih kriterija (diploma, uvjerenje o nekažnjavanju, profesionalni i partijski staž), potpredsjednici svako svoju javnu politiku vozi, bojkotujemo izbore u Srebrenici (slažem se sa stavom), ali ne znamo koji organ je usvojio takvu odluku, međusobno povjerenje rukovodstva na minimumu, jer očigledno između sebe više pričaju iza leđa nego gledajući se u oči, Facebook statusi koji ukazuju da su nam privatni stavovi jači od svih zajedničkih partijskih interesa, kvalitet međuljudskih odnosa nam je većinski određen interesom pozicija na listama, na djelu je potpuna privatizacija kadrovske politike, nestatutarno djelovanje, raspuštanje organizacija bez razmatranja izvještaja istih, telefonske sjednice Glavnog odbora kao ‘mehanika’ u legalizaciji nemogućeg su samo dio problema koje smo gurnuli pod tepih, a ima ih još mali milion”, naveo je Žuljević u pismau koje je uputio e-mailom.
“U šta se to pretvaramo, pitam sve nas zajedno koji smo se očigledno prepustili inerciji, ideološki pogubili te linijom manjeg otpora pretvorili u mehaniku čistog žongliranja ‘materijalnih’ interesa ispuštajući dušu partiji staroj preko sto godina. SDP je pokazao da već dugo ima ozbiljne probleme u prezentaciji i manifestaciji svojih prirodnih politika, i mobilizaciji građana oko istih, što je dodatno usložnjeno promašenim kadrovskim rješenjima u pojedinim sredinama gdje smo se ozbiljno osramotili. Ako od 2010. godine sa 300 hiljada glasova završite na 100 hiljada 2020. godine, onda kao ozbiljni ljudi moramo shvatiti da početak vraćanja povjerenja građana polazi od naše istinske stvarne promjene, a ne falsificiranja, jer nam ljudi očigledno sve manje vjeruju. Nekada smo govorili kako je kadrovska politika SDP-a bila pogrešna, jer se završavala po kafanama, a danas nam je očigledno jedina promjena u tom smislu nova kafana u kojoj se to dešava. Građani nisu ni slijepi ni glupi da im podvaljujete promjenu koja to suštinski nije i nije dobro da potezima koje pravite, praktično potcjenjujete njihovo mišljenje sa izbora”, naveo je – izmežu ostalog Žuljević.
..nego, zna li neko o čemu se ovde radi zapravo? Javna prepiska sa drugovima o slabostima unutar partije..hm
, svojevremeno je i Komšić napustio tu SDP žabokrečinu ogađen " negativnim tendencijama unutar partije". Ali Žuljević je kud i kamo lukaviji, pametniji od Komšića..zašto mu se tek sad " ogadilo"? Da li je ovo najava ostavke na funkcije u "centralnom komitetu" i vraćanje partijske knjižice?
“Moje je mišljenje da možete postati bolja organizacija samo ako ste svjesni vlastitih slabosti/problema i ozbiljno radite na njima. Idemo redom, predsjednik GO dao ostavku iz moralnih razloga, predsjednik kadrovske dao ostavku zbog nepoštivanja kadrovskih kriterija (diploma, uvjerenje o nekažnjavanju, profesionalni i partijski staž), potpredsjednici svako svoju javnu politiku vozi, bojkotujemo izbore u Srebrenici (slažem se sa stavom), ali ne znamo koji organ je usvojio takvu odluku, međusobno povjerenje rukovodstva na minimumu, jer očigledno između sebe više pričaju iza leđa nego gledajući se u oči, Facebook statusi koji ukazuju da su nam privatni stavovi jači od svih zajedničkih partijskih interesa, kvalitet međuljudskih odnosa nam je većinski određen interesom pozicija na listama, na djelu je potpuna privatizacija kadrovske politike, nestatutarno djelovanje, raspuštanje organizacija bez razmatranja izvještaja istih, telefonske sjednice Glavnog odbora kao ‘mehanika’ u legalizaciji nemogućeg su samo dio problema koje smo gurnuli pod tepih, a ima ih još mali milion”, naveo je Žuljević u pismau koje je uputio e-mailom.
“U šta se to pretvaramo, pitam sve nas zajedno koji smo se očigledno prepustili inerciji, ideološki pogubili te linijom manjeg otpora pretvorili u mehaniku čistog žongliranja ‘materijalnih’ interesa ispuštajući dušu partiji staroj preko sto godina. SDP je pokazao da već dugo ima ozbiljne probleme u prezentaciji i manifestaciji svojih prirodnih politika, i mobilizaciji građana oko istih, što je dodatno usložnjeno promašenim kadrovskim rješenjima u pojedinim sredinama gdje smo se ozbiljno osramotili. Ako od 2010. godine sa 300 hiljada glasova završite na 100 hiljada 2020. godine, onda kao ozbiljni ljudi moramo shvatiti da početak vraćanja povjerenja građana polazi od naše istinske stvarne promjene, a ne falsificiranja, jer nam ljudi očigledno sve manje vjeruju. Nekada smo govorili kako je kadrovska politika SDP-a bila pogrešna, jer se završavala po kafanama, a danas nam je očigledno jedina promjena u tom smislu nova kafana u kojoj se to dešava. Građani nisu ni slijepi ni glupi da im podvaljujete promjenu koja to suštinski nije i nije dobro da potezima koje pravite, praktično potcjenjujete njihovo mišljenje sa izbora”, naveo je – izmežu ostalog Žuljević.
..nego, zna li neko o čemu se ovde radi zapravo? Javna prepiska sa drugovima o slabostima unutar partije..hm
-
Škobo Habu
#66165 Re: SDP
Saće ga dežurni SDP-ovi partijski kerberi sa svojom matematikom poslati nazad u prvi razred.Diskutant wrote: ↑25/02/2021 20:48 Ako od 2010. godine sa 300 hiljada glasova završite na 100 hiljada 2020. godine, onda kao ozbiljni ljudi moramo shvatiti da početak vraćanja povjerenja građana polazi od naše istinske stvarne promjene, a ne falsificiranja, jer nam ljudi očigledno sve manje vjeruju. Nekada smo govorili kako je kadrovska politika SDP-a bila pogrešna, jer se završavala po kafanama, a danas nam je očigledno jedina promjena u tom smislu nova kafana u kojoj se to dešava. Građani nisu ni slijepi ni glupi da im podvaljujete promjenu koja to suštinski nije i nije dobro da potezima koje pravite, praktično potcjenjujete njihovo mišljenje sa izbora”, naveo je – izmežu ostalog Žuljević.
- bunk
#66166 Re: SDP
Kaze uletilo u kancelariju kod direktorice(Sdp) i pocelo galamit kako je ona smjela da preuzme funkciju u "njegovoj" skoli.
Onaj vjeroucitelj i pretendent da se vrati (opet) na direktorsko mjesto..
Maloprije mi isprica jedan od kolega iz Srebrenika.
Yebomajku da je moja zena na tom mjestu slomio bi ga na tri polovine
..
Ne daj ministre obrazovanja Tk govnnetu mjesto pa kad bi se svijet srusio..sacuvaj zenu na poziciji ..jos je iz Sdp.
Yebomajku da je moja zena na tom mjestu slomio bi ga na tri polovine
Ne daj ministre obrazovanja Tk govnnetu mjesto pa kad bi se svijet srusio..sacuvaj zenu na poziciji ..jos je iz Sdp.
- Veigar
#66167 Re: SDP
Ti si se nešto plaho zakačio za tog "efendiju"?bunk wrote: ↑26/02/2021 12:14 Kaze uletilo u kancelariju kod direktorice(Sdp) i pocelo galamit kako je ona smjela da preuzme funkciju u "njegovoj" skoli.
Yebomajku da je moja zena na tom mjestu slomio bi ga na tri polovine..
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#66168 Re: SDP
Ha naucilo ga clanstvo u sda..mozda ce to on" ko u kumu" sredit. Dobro poznati marifetluci znas vecbunk wrote: ↑26/02/2021 12:14 Kaze uletilo u kancelariju kod direktorice(Sdp) i pocelo galamit kako je ona smjela da preuzme funkciju u "njegovoj" skoli.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#66169 Re: SDP
Ali zato maca pojela tastaturu kada je u pitanju bisera i njihovi biseri oko nato. A nema ni misljenje oko nenabavke vakcina.Veigar wrote: ↑26/02/2021 13:09Ti si se nešto plaho zakačio za tog "efendiju"?bunk wrote: ↑26/02/2021 12:14 Kaze uletilo u kancelariju kod direktorice(Sdp) i pocelo galamit kako je ona smjela da preuzme funkciju u "njegovoj" skoli.
- bunk
#66170 Re: SDP
Vreca korumpiranih govana koja je spremna sve uciniti zarad koristi ....Veigar wrote: ↑26/02/2021 13:09Ti si se nešto plaho zakačio za tog "efendiju"?bunk wrote: ↑26/02/2021 12:14 Kaze uletilo u kancelariju kod direktorice(Sdp) i pocelo galamit kako je ona smjela da preuzme funkciju u "njegovoj" skoli.
Nazalost jos nije sazrela svijest u javnosti da se takva gamad koja se kriju iza vjere da bi se okoristili mora udaljiti iz skolstva.
Pretpostavljam da sam Don Quijote....al eto
- bunk
#66172 Re: SDP
U redu je...ne kontas nista,pa ne moras se upetljavat..
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#66173 Re: SDP
zuljevic ništa nije slagao.
- drug_profi
#66174 Re: SDP
Istina, ne mogu da skontam kako to da branis SDA, a svaki dan pises post o nekom hodzi koji je izgubio poziciju i koji maltretira zene.
Sigurno je hodza iz NS-a ili SDP-a, oni ga postavili. Oni mu digli rep da se qurci.
- drug_profi