Kupujmo domaće isplati se

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Matrix_

#601 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

drndalo wrote: 15/02/2021 10:57
Matrix_ wrote: 15/02/2021 10:34
drndalo wrote: 15/02/2021 10:13
Jel ti stvarno mislis da je Konzum glihnuo zbog “bojkota”, posebno Bosnjaka? Ti si druze u nekoj paralelnoj dimenziji... :skoljka:

Koliko radim za razne, sto skutorske, sto bosnjacke, sto srpske, sto imperijalisticke distributere pokazuje moja knjizica sa Biroa, uredno ovjeravana svakih 45 dana... Glasanje za KraDeZe? To ostavljam tebi i tvojoj braci “velikim Bosnjacima”, jer ja vec 20 godina vidim da je glas za SDA=HDZ=SDA, ali coravi to nece da vide... Da se mene pita, slabo bi se ko od njih hljeba/kruha najeo...

Sto se bojkota tice, ja desetljecima uspjesno bojkotujem koga ja mislim da treba, i ako uspijem koga jos ubijediti u to svojim vidjenjem situacije. Ima medju njima raznih smeca ljudskih... Koje necu nazivati imenima bilo koje nacionalne grupe, jer ti ljudi nisu nista od toga, nego jednostavno smece. Bez nacionalnog predznaka. Medju njih spadaju i tvoji omiljeni distributeri ulja, na koja si presao bakon Optime. Koji takodjer nisu bili kakvi ljudi.... Ti izgleda i biras samo takve... :roll:
jok grohno je je zbog bojkota škutora

Image

aaa znači multi kulti sdp
još si gori od škutora, oni bar ostaju dosljedni svojoj poltici, ma kakva ona bila, i znaš s njima na čemu si i cijenim ih stoga više nego jugokomunjare
s vama sdp multi kulti prelivodama nikda ne znaš na ćemu si, malo ste uz Bošnjake, malo uz "ljevičare" malo uz PDA Kukine bandite, najgore političko smeće koje se čak i SDA kutarisala, malo ste uz doikovce, tako što im namještate biračke spiskove u Srebrenici, prijavlujući ljude u Srbiji... ma šljam prve klase
Ti bi druze trebao poceti trositi hitno neke domace proizvode uz pogona Bosnalijka! Risedon npr...

Ja sam mislio naivno da je Konzum glihnuo jer je Agrokor glihnuo, ali ne, to su sve Bosnjaci izdominirali i izbojkotirali... :lol:

Sto se tice zadnjeg, cega se pametan stidi, budala se ponosi... Ali sta reci djon-obrazima koji Srebrenicu pokusavaju fakturisati drugima osim SDA, djonasima koji drugima nabrajaju Dodika i Covica, a u krevetu stalno s njima...? Vama je koza na obrazu deblja od slonovske na guzici, i vi nekome nesto nabrajate... ?
vidiš kako ti znaš koji su to Bosnalijek proizvodi, izgleda da si redovan konzument, neka alal vera, bre... još domaće
samo nastavi konzumirat, mada nema izgleda efekta, ne pomaže ti

"glede" Konzuma, ne znam kakav je uticaj mogla imati kriza Agrokora na podružnicu u BH, osim u tvom mozgu
vjerujem da pola ljudi nema pojma ni da je Konum dio Agrokora, a ostalo pola bolilo kurac za dešavanja nekog Agrokora u susjednoj državi

jašta, eto SDA pristaje na čovićev izborni zakon i treći entitet, a dodika podržavaju u ne ulasku u NATO ili neknjiženju državne imovine
dok bi to jugokomunjare za tili časa izdale, poput sljedbenika "slučajnog prolaznika" još od 1992.g. koji samo što nije reko ja sam s vama JNA, ja sam jugosloven
e ko vas ne zna... skupo bi vas platio ko i prosrpske separatiste i škutore
samo srećom dobro smo vas pročitači
ExNihilo

#602 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by ExNihilo »

Hajmo malo smiriti doživljaj i ne vrijeđati sagovornike.
Matrix_

#603 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

a da ipak nije OVO PRVO vrijeđanje

samo uzvraćam istom mjerom
drndalo wrote: 15/02/2021 10:57 Ti bi druze trebao poceti trositi hitno neke domace proizvode uz pogona Bosnalijka! Risedon npr...

Ja sam mislio naivno da je Konzum glihnuo jer je Agrokor glihnuo, ali ne, to su sve Bosnjaci izdominirali i izbojkotirali... :lol:

Sto se tice zadnjeg, cega se pametan stidi, budala se ponosi... Ali sta reci djon-obrazima koji Srebrenicu pokusavaju fakturisati drugima osim SDA, djonasima koji drugima nabrajaju Dodika i Covica, a u krevetu stalno s njima...? Vama je koza na obrazu deblja od slonovske na guzici, i vi nekome nesto nabrajate... ?
Last edited by Matrix_ on 15/02/2021 12:35, edited 1 time in total.
ExNihilo

#604 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by ExNihilo »

Matrix_ wrote: 15/02/2021 12:05 a da ipak nije OVO PRVO vrijeđanje

drndalo wrote: 15/02/2021 10:57 Ti bi druze trebao poceti trositi hitno neke domace proizvode uz pogona Bosnalijka! Risedon npr...

Samo povuci ručnu, i prestati zvati ljude jugokomunjarama. Tema je kupujmo domaće, a ne SDA, Jugoslavija, i komunisti.
drndalo

#605 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 15/02/2021 11:47
drndalo wrote: 15/02/2021 10:57
Matrix_ wrote: 15/02/2021 10:34
jok grohno je je zbog bojkota škutora

Image

aaa znači multi kulti sdp
još si gori od škutora, oni bar ostaju dosljedni svojoj poltici, ma kakva ona bila, i znaš s njima na čemu si i cijenim ih stoga više nego jugokomunjare
s vama sdp multi kulti prelivodama nikda ne znaš na ćemu si, malo ste uz Bošnjake, malo uz "ljevičare" malo uz PDA Kukine bandite, najgore političko smeće koje se čak i SDA kutarisala, malo ste uz doikovce, tako što im namještate biračke spiskove u Srebrenici, prijavlujući ljude u Srbiji... ma šljam prve klase
Ti bi druze trebao poceti trositi hitno neke domace proizvode uz pogona Bosnalijka! Risedon npr...

vidiš kako ti znaš koji su to Bosnalijek proizvodi, izgleda da si redovan konzument, neka alal vera, bre... još domaće
samo nastavi konzumirat, mada nema izgleda efekta, ne pomaže ti

"glede" Konzuma, ne znam kakav je uticaj mogla imati kriza Agrokora na podružnicu u BH, osim u tvom mozgu
vjerujem da pola ljudi nema pojma ni da je Konum dio Agrokora, a ostalo pola bolilo kurac za dešavanja nekog Agrokora u susjednoj državi

jašta, eto SDA pristaje na čovićev izborni zakon i treći entitet, a dodika podržavaju u ne ulasku u NATO ili neknjiženju državne imovine
dok bi to jugokomunjare za tili časa izdale, poput sljedbenika "slučajnog prolaznika" još od 1992.g. koji samo što nije reko ja sam s vama JNA, ja sam jugosloven
e ko vas ne zna... skupo bi vas platio ko i prosrpske separatiste i škutore
samo srećom dobro smo vas pročitači
Naravno da nema nikakve veze to u tvojim ekonomskim skolama, sa Kobiljace vjerovatno... Jerbo Konzum BiH nije bio kcerka firma Konzuma HR, kao ni IDEA u Srbiji... I tamo isto Srbi&Bosnjaci ubili Konzum/IDEAu svojom nekupovinom... Nema veze sto su svi bili dio Agrokora koji je imao milijarde dugova, to se nikako nije odnosilo na njih... Da te podsjetim, kada si duzan raznim povjeriocima puno para, sve dok se ne namire, i tvoja imovina u drugoj zemlji moze tome posluziti, ako je na tvoje ime i ako se zna za nju... Po toj logici kakve veze ima uljara Zvijezda sa Konzumom kojeg si izbojkotirao...? Pa i oni zamalo glihnuse, jer im tvoja kupovina zatvara vrata, ili jer su dio Agrokora, a Agrokor duzan. Kao i Ledo, i nastavi niz...

Ne sumnjam da ces vec naci neku novu fix ideju za modernizovati tokove svjetske ekonomske misli... :run:

Sto se JNA tice, znamo ciji su istaknuti Djenerali i Nacelnici Opstina bili JNA materijal, neki i do augusta 1992... Tako da ti je pametnije da to ne spominjes, jer bi ljudi to mogli zaboraviti u razgovoru oko ekonomije, ali kad ih podsjetis na JNA perjanice, mogli bi ti zamjeriti stranKi...
Last edited by drndalo on 15/02/2021 12:36, edited 1 time in total.
Matrix_

#606 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

ExNihilo wrote: 15/02/2021 12:08
Matrix_ wrote: 15/02/2021 12:05 a da ipak nije OVO PRVO vrijeđanje

Samo povuci ručnu, i prestati zvati ljude jugokomunjarama. Tema je kupujmo domaće, a ne SDA, Jugoslavija, i komunisti.
u pravu si
nastavi ti s njim
nosara

#607 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

:kiss:
Matrix_

#608 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

pa to su oni isti koji kupuju u Konzumu ili Merkatoru a neće u Bingu
uglavnom mentalni sklop multikulturaša i fgr-ovaca, malo pomiješano sa sdp neokomusitima i jugonostalgičarima
i to je taj sataraš koji će eto radi kojeg feninga prodat i moral i principe
ja nikad nisam niti ću na tom ruskosrpskom gaspromu natočit kad bi bilo marka
od kako su ruska govna uložila veto u UN na izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici

ja pamtim !
drndalo

#609 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 15:00 pa to su oni isti koji kupuju u Konzumu ili Merkatoru a neće u Bingu
uglavnom mentalni sklop multikulturaša i fgr-ovaca, malo pomiješano sa sdp neokomusitima i jugonostalgičarima
i to je taj sataraš koji će eto radi kojeg feninga prodat i moral i principe
ja nikad nisam niti ću na tom ruskosrpskom gaspromu natočit kad bi bilo marka
od kako su ruska govna uložila veto u UN na izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici

ja pamtim !
Pamtis ti moj klinac.

Da ti pojasnim. Tvoj omiljeni HIFA group isto ovo Pancevacko gorivo valja od 2.01-2.11, a Gazprom evo za 1.86... Pa eto. Mozda su oni veci Bosancerosi od ovih tvojih iz Tesnja...

Ili mozda mislis da u Tesnju ima nafte i rafinerije...?
klizim po parkingu

#610 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by klizim po parkingu »

joj lik utusi svaku temu senci i matrix dva profila i udri kao da je u normi hahahhahaha 🤣🤣🤣
mora mu se priznati da je uporan od prvih pocetaka kad je crtao imaginarne autoputeve pa sava gume i modrica ulja pa kitotel telefoni na racunari i tehnologije pa sad na domacim prozivodima najjace sto i po portalima na regiji se prosirio pod ban kulin i medo nickovima koje je i ovdje imao :lol: :lol:

samo posto je tuzlak da glasa za SDP bio bi covjek
drndalo

#611 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Hajd ovi sto sipaju na Gaspromu su multikulti (to kod njega dodje kao uvreda), FGR, komunisti, itd... Pa sipaju Pancevacku naftu...

Sta su onda oni koji tu istu naftu iz Panceva sipaju na HIFI pa jos 10-20 pf skuplje? Nacisti, fasisti, nacionalisti, RNR (Ruzna Negradska Raja), klerikalisti? I jos glupi jer isti proizvod sipaju, samo jos skuplje...?
Grean

#612 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Grean »

drndalo wrote: 27/02/2021 16:44 Hajd ovi sto sipaju na Gaspromu su multikulti (to kod njega dodje kao uvreda), FGR, komunisti, itd... Pa sipaju Pancevacku naftu...

Sta su onda oni koji tu istu naftu iz Panceva sipaju na HIFI pa jos 10-20 pf skuplje? Nacisti, fasisti, nacionalisti, RNR (Ruzna Negradska Raja), klerikalisti? I jos glupi jer isti proizvod sipaju, samo jos skuplje...?
Ne radi se o nafti iz Panceva vec o tome sto mozda malo ko zna da je odmah nakon preuzimanja Gazprom otpustio prilican broj nase raje iz Sarajeva a zaposlio "Palcice" iz istocnog.

Znam imenom i prezimenom tri osobe koje su u kratkom roku ostale bez posla, dvije djevojke i jednog momka koji danas nadnicari po Njemackoj, dugogodisnji radnici OMV-a, sve njih su na ovaj ili onaj nacin izgurali iz firme a zamijenili ih Draganima, Draganama iz najnovijeg Sarajeva. Btw i seficu su namontirali odtamo.

Sto se mene tice ruka mu se osusila ko tamo sipa gorivo.
drndalo

#613 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Grean wrote: 27/02/2021 16:52
drndalo wrote: 27/02/2021 16:44 Hajd ovi sto sipaju na Gaspromu su multikulti (to kod njega dodje kao uvreda), FGR, komunisti, itd... Pa sipaju Pancevacku naftu...

Ne radi se o nafti iz Panceva vec o tome sto mozda malo ko zna da je odmah nakon preuzimanja Gazprom otpustio prilican broj nase raje iz Sarajeva a zaposlio "Palcice" iz istocnog.

Znam imenom i prezimenom tri osobe koje su u kratkom roku ostale bez posla, dvije djevojke i jednog momka koji danas nadnicari po Njemackoj, dugogodisnji radnici OMV-a, sve njih su na ovaj ili onaj nacin izgurali iz firme a zamijenili ih Draganima, Draganama iz najnovijeg Sarajeva. Btw i seficu su namontirali odtamo.

Sto se mene tice ruka mu se osusila ko tamo sipa gorivo.
Ne znam sta da ti kazem, ja u zadnjih 20 sipanja u SA na racunu nisam imao nepodobno ime... Jesam u Doboju... Sve neki Fadili, Mirhe, Senadi, Amele... Doduse, ima u Ist.Sarajevu i takvih... Odmah nakon smjene OMV->Gasprom moglo je biti sumnje u to, jer je bilo drugih imena...
Grean

#614 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Grean »

drndalo wrote: 27/02/2021 16:58
Ne znam sta da ti kazem, ja u zadnjih 20 sipanja u SA na racunu nisam imao nepodobno ime... Jesam u Doboju... Sve neki Fadili, Mirhe, Senadi, Amele... Doduse, ima u Ist.Sarajevu i takvih... Odmah nakon smjene OMV->Gasprom moglo je biti sumnje u to, jer je bilo drugih imena...
Ne znam, neka svako procijeni za sebe.

Meni su ovi ljudi prijatelji, poznanici, vjerujem im na rijec. Nije to bilo tek tako otvoreno, eh hajde da vas otpustimo. Prvo je islo svi radnici nakon promjene vlasnika gube stalno zaposlenje i biti ce zaposleni preko neke firme za iznajmljivanje radnika, druga ruka. Onda je islo izgurivanje. Samo ta izmjena radnog odnosa je diskutabilna a onda i kako se struktura mijenjala, to je posebna prica.

Onda ima i ono da nismo svi isti, bilo ih je iz moje sire familije koji su radi 10 pfeninga trosili po Lukavici. Ja u zivotu tamo nisam marke ostavio jer imam neke svoje principe. Tako je i ovdje, ima ih kad bi im sve ovo bilo dokumentovano, kad bi sve do jednog na Gazpromu bio Palcic oni bi sipali jer im to ne predstavlja nista.

Ovaj moj upis je prije svega namijenjen onima koji vode racuna i kojima je to bitno, da znaju.
drndalo

#615 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Ja sam te price bio cuo tada, i malo sam to pratio. Kazem ti sta mi pise na racunima od imena...

Ko ima licne poznanike koji nahebase, postujem.

Ovdje je ranije pocela prica o Hifi kao domacem distributeru. A koji svoje kamione salje u Pancevo po gorivo. Dakle isto gorivo na Hifa & NIS pumpi. Samo skuplje na Hifi. Ja o tome pricam.
Matrix_

#616 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

za inat svim dušmanima i fukarama koji se.prodaju zarad jebenih 10 feninga

Gasprom sa ukupnim prihodima od 530 miliona
zaostaje za Hifa Grupom
Hifa Oil 520 miliona
Hifa Petrol 393 miliona
a ima još Hifa d.o.o.
Hifa Benz
za koje nemam podatke

Image
Image

dole na slici sipam redovno
za 50 KM račun ima gratis pranje vozila na toj pumpi od 4 minuta
i to je tih jebenih 10 feninga razlike koje fukare dobiju sipanjem na Gaspromu

Image
Image

Image
drndalo

#617 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 20:07 za inat svim dušmanima i fukarama koji se.prodaju zarad jebenih 10 feninga
Da ponovimo, HIFA utovari 20 tona goriva u Pancevu, NIS rafinerija, kojima je Gasprom vlasnik, i brend u BiH. Onda oni to istovare u svoje pumpe u BiH, i prodaju sretnom Matrixu kao domaci "proizvod"... I to skuplje nego sto je to isto gorivo na Gasprom pumpama...

I fukare su oni koji kupe kod Gasproma direktno? A oni koji kupe kod Hife isto to Gaspromovo gorivo su hadzije onda...? Jesu, ali glupe hadzije...
Last edited by drndalo on 27/02/2021 20:31, edited 1 time in total.
nosara

#618 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

drndalo wrote: 27/02/2021 17:20 Ja sam te price bio cuo tada, i malo sam to pratio. Kazem ti sta mi pise na racunima od imena...

Ko ima licne poznanike koji nahebase, postujem.

Ovdje je ranije pocela prica o Hifi kao domacem distributeru. A koji svoje kamione salje u Pancevo po gorivo. Dakle isto gorivo na Hifa & NIS pumpi. Samo skuplje na Hifi. Ja o tome pricam.
Image

Ovdje? Cuj...
Matrix_

#619 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

glupost prve klase, misliš da tolike prihode ostvari Hifa Grupa na taj način

pa eto ti tako pametan se ufati onda u taj biznis i obogati

marka kad bi bilo na Gaspromu ja ne bi sipo
ide li ti to u glavu ?

a trebala bi banda bit jeftinija bar pola marka jer ima sve svoje u lancu, od naftnih polja u rusiji, preko rafinerije do vlastite mreže pumpi, ali jok ruska banda ostvaruje extra profite
by the way, u Tuzli imaju apsolutno iste cijene !! kao i Hifa pumpe, na juznoj magistrali udaljene jedna od druge 500 metara
Last edited by Matrix_ on 27/02/2021 20:38, edited 2 times in total.
nosara

#620 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

Skontali smo... :D
drndalo

#621 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by drndalo »

Matrix_ wrote: 27/02/2021 20:32 glupist prve klase, misliš da tolike prihode ostvari Hifa Gruoa na taj način

pa eto ti tako pametan se ufati onda u taj biznis i obogati

marka kad bi bilo na Gaspromu ja ne bi sipo
ide li ti to u glavu ?
Tebi bi ocito lakse uslo u dupe nego u glavu... Ja ti posvjedocih 2x u protekla 3 mjeseca na autoputu za BG, za malo manje od satak koliko se vozi autoputem do BG, sretnes na autoputu u oba smjera 15-20 HIFA cisterni... Pa ti racunaj...

Ako mi ne vjerujes, ulaz u SRB je slobodan, napravi izlet, provozaj se, prebroj...

Sustina je ista. Na HIFAi kupujes isto, okupatorsko/genocidno gorivo, samo 15-ak pf skuplje... Dakle, dovoljno si zaludjen da Tesanjcima placas 15pf extra profita/lit. Posteno. Ima se, moze se. Samo ne pravi laznu famu oko toga. Ili ces nas ubijediti da vecina Hifa goriva stize iz rafinerije u Nurmbergu?
Matrix_

#622 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

gdje ti dođe taj BG i ta smrdija?
nikad čuo nit me boli kurac za istočnjačke divljake

al tebi ne ide ni u glavu ni u dupe
ista cijena na hifi i gaspromu 500 metara jedna od druge
i drugo, da je i marka jeftinije, a trebalo bi bar pola
ja ne sipam na ruskosrpskim govnima

eh, da rađe ću nasut kod prijatelja Slovenaca, na Petrolu :oops:
Last edited by Matrix_ on 27/02/2021 20:51, edited 1 time in total.
nosara

#623 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

Tako i ja ne bih ruski gas, ali kotlovnica izdajnicka... :-)

Cekam americki, sest puta skuplji. Kako cemo uzivat... :-D
Matrix_

#624 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by Matrix_ »

pa to i jeste jedini razlog što licemjerna EU ne sjebe ruse
griju se na njihov plin
al i to će se potrošit a onda kao poslije pada berlinskog zida valja će ruskoj fukari slat vagone žita da crknu od gladi, ako u međuvremenu ne dođe neki ruski milošević pa zarati
nosara

#625 Re: Kupujmo domaće isplati se

Post by nosara »

Tako i ja mislim.
Post Reply