Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑25/02/2021 13:00
Bez obzira velika je ovo investicija da bi se pravila samo za elitu. Morace se nekako povezati sa ZZO pa kroz neke participacije ili slicno da bude dostupna sirim masama.
Pa povezacecse, onda uzimati pare iz zzo jer je lakse i vise nego od elite.
Gavrankapetanovic povezan sa zzo i sad svako drugo djete treba uloske za patike, ravna stopala lafo.
nepass1 wrote: ↑26/02/2021 10:48
sad svako drugo djete treba uloske za patike
Nemoj odbacivati dijagnoze kao neosnovane. Od loseg svoda stopala dođu razne komplikacije, kao npr čukljevi i sl.
Potrazi drugo misljenje ako hoces biti miran, a vjeruj da je ulozak za cipelu najjeftinije rjesenje u odnosu na ono sta bi moglo biti. Ja sam ignorisao za svoju kcer tako ta upozorenja jer mi je kao laiku izgledalo da je sve sasvim u redu. Pa je na kraju doslo do halus vagusa, sto nije neuobicajen problem, ali kvari estetiku i zna biti bolno. Djevojkama je to bitno sa estetske strane, muskima sa funkcionalne.
Te se deformacije mogu popraviti samo do 12-13 godine, a tek se nakon toga primjete laickim okom. Ali tad je kasno.
nepass1 wrote: ↑26/02/2021 10:48
sad svako drugo djete treba uloske za patike
Nemoj odbacivati dijagnoze kao neosnovane. Od loseg svoda stopala dođu razne komplikacije, kao npr čukljevi i sl.
Potrazi drugo misljenje ako hoces biti miran, a vjeruj da je ulozak za cipelu najjeftinije rjesenje u odnosu na ono sta bi moglo biti. Ja sam ignorisao za svoju kcer tako ta upozorenja jer mi je kao laiku izgledalo da je sve sasvim u redu. Pa je na kraju doslo do halus vagusa, sto nije neuobicajen problem, ali kvari estetiku i zna biti bolno. Djevojkama je to bitno sa estetske strane, muskima sa funkcionalne.
Te se deformacije mogu popraviti samo do 12-13 godine, a tek se nakon toga primjete laickim okom. Ali tad je kasno.
Ma ja sta ti znas sta je sta, imaju ovdje strucnjaci sta znaju sve i o svemu i zasto se nesto trazi i radi unaprijed da bi u buducnosti bilo sve kako treba
Odosmo u OT, ali to su bolesti modernog doba. Nedostaci u pravilnom prirodnom razvoju muskulature i skeleta. Mi smo rođeni da trčimo bosi po neravnom terenu, da se penjemo po drveću i stijenama.
Dok se u stvari vozamo i setamo po ravnom upakovani u lose dizajnirane oklope.
drug_profi wrote: ↑26/02/2021 13:13
Vlast obično zgrade od historijske važnosti prepusti propadanju pa kad se same sruše kazu eto šteta je, ali sad ćemo plac prodati.
drug_profi wrote: ↑26/02/2021 14:02
Pa haman su i Zemaljski muzej htjeli strovalit. Extra lokacija.
Vlast obično zgrade od historijske važnosti prepusti propadanju pa kad se same sruše kazu eto šteta je, ali sad ćemo plac prodati.
drug_profi wrote: ↑26/02/2021 14:02
Pa haman su i Zemaljski muzej htjeli strovalit. Extra lokacija.
Dzontra_Volta wrote: ↑26/02/2021 19:32
Pa što ne riješiše?
Najveci problem su imovinska prava. Pojavljuje se zeljeznica sa svojim pravima, pojavljuju se ljudi koji imaju stanarsko pravo, ima i poslovni prostor.
Ne znam detalje. Znam da je bila prica da se slomilo na kompenzaciji za stan. Valjda nisu bili zadovoljni ponudjenim, znam da su trazili stan u Maloj Aleji. To prije nekoh desetak godina.
Vlada KS sestorke je prije korone to pocela ceprkati, ali je smijenjena.