Fakat, donedavno su se djeca gologuza brčkala po plažama, do osme, devete godine... sad ih ne smiješ ni uslikati bez majice da ne 'izazovu pedofile'. Od onog 'šta je ženska uradila da izazove silovatelja' smo stigli do djece/roditelja koji 'izazivaju pedofile'. Ne znam, majke mi.
Danasnji "feminizam"
- piupiu
#16426 Re: Danasnji "feminizam"
-
foxlife
#16427 Re: Danasnji "feminizam"
Ama nije poenta u slici jeboga slikapiupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08Fakat, donedavno su se djeca gologuza brčkala po plažama, do osme, devete godine... sad ih ne smiješ ni uslikati bez majice da ne 'izazovu pedofile'. Od onog 'šta je ženska uradila da izazove silovatelja' smo stigli do djece/roditelja koji 'izazivaju pedofile'. Ne znam, majke mi.
Neka se slikaju goli sto se mene tice vjerovatno nikad ne bi ni vidio ovu sliku da je nije postavila veljaca
Poenta je da te prozivam sto si ti parkirala na trotoar a sutra ja to isto uradim
- bandit_mo
#16428 Re: Danasnji "feminizam"
Koga je ona prozivala za objave slika poluobnažene vlastite djece? Fakat nisam to upratila..foxlife wrote: ↑25/02/2021 10:27Ama nije poenta u slici jeboga slikapiupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08Fakat, donedavno su se djeca gologuza brčkala po plažama, do osme, devete godine... sad ih ne smiješ ni uslikati bez majice da ne 'izazovu pedofile'. Od onog 'šta je ženska uradila da izazove silovatelja' smo stigli do djece/roditelja koji 'izazivaju pedofile'. Ne znam, majke mi.
Neka se slikaju goli sto se mene tice vjerovatno nikad ne bi ni vidio ovu sliku da je nije postavila veljaca
Poenta je da te prozivam sto si ti parkirala na trotoar a sutra ja to isto uradim
-
foxlife
#16429 Re: Danasnji "feminizam"
Ako nadjem intervju postavimbandit_mo wrote: ↑25/02/2021 10:30Koga je ona prozivala za objave slika poluobnažene vlastite djece? Fakat nisam to upratila..foxlife wrote: ↑25/02/2021 10:27Ama nije poenta u slici jeboga slikapiupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08
Fakat, donedavno su se djeca gologuza brčkala po plažama, do osme, devete godine... sad ih ne smiješ ni uslikati bez majice da ne 'izazovu pedofile'. Od onog 'šta je ženska uradila da izazove silovatelja' smo stigli do djece/roditelja koji 'izazivaju pedofile'. Ne znam, majke mi.
Nesto u smislu djevojcice ne smiju se slikati bez odjece jer to privlaci pedofile ne treba stavljati i tako nesto i onda ti to stavis
Ili budi dosljedna ili nemoj pricati i glumiti feministkinju neku samo kad tebi odgovara
- piupiu
#16430 Re: Danasnji "feminizam"
Ma kontam da je ona legitimna meta, i to sve... ali mi je ovo kao fenomen (djeca čija gola tjelešca treba sakrivati), baš onako... ne znam. Sve je otišlo u k.
-
foxlife
#16431 Re: Danasnji "feminizam"
Pa poenta i jeste sto je ona stavila
Evo koliko je tu malu vidjelo ljudi kad je ona stavila a koliko bi je vidjelo da si ti stavila?
I moje su gole slike stavljali kad sam bio mali
Imao sam nekih 22-23 godine
- dystopia
#16432 Re: Danasnji "feminizam"
veljača je postigla ono što je htjela, da se priča o njoj 
- wewa
#16433 Re: Danasnji "feminizam"
da, a pri tom za djevojcice proizvode odjecu koja izgleda kao namijenjena adolescenticama ili odraslim zenama, samo u manjoj velicini.piupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08Fakat, donedavno su se djeca gologuza brčkala po plažama, do osme, devete godine... sad ih ne smiješ ni uslikati bez majice da ne 'izazovu pedofile'. Od onog 'šta je ženska uradila da izazove silovatelja' smo stigli do djece/roditelja koji 'izazivaju pedofile'. Ne znam, majke mi.
de se brate dogovorite koga i koliko treba seksualizirati.
- wewa
#16434 Re: Danasnji "feminizam"
ma nikoga, ali hajde da joj nalijepimo i to onako pausalno kad je vec usput.bandit_mo wrote: ↑25/02/2021 10:30Koga je ona prozivala za objave slika poluobnažene vlastite djece? Fakat nisam to upratila..foxlife wrote: ↑25/02/2021 10:27Ama nije poenta u slici jeboga slikapiupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08
-
foxlife
#16435 Re: Danasnji "feminizam"
A vi tu odjecu kupujetewewa wrote: ↑25/02/2021 10:53da, a pri tom za djevojcice proizvode odjecu koja izgleda kao namijenjena adolescenticama ili odraslim zenama, samo u manjoj velicini.piupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08Fakat, donedavno su se djeca gologuza brčkala po plažama, do osme, devete godine... sad ih ne smiješ ni uslikati bez majice da ne 'izazovu pedofile'. Od onog 'šta je ženska uradila da izazove silovatelja' smo stigli do djece/roditelja koji 'izazivaju pedofile'. Ne znam, majke mi.
de se brate dogovorite koga i koliko treba seksualizirati.
-
foxlife
#16436 Re: Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#16437 Re: Danasnji "feminizam"
i mene interesira jer si jucer onako osorno odbrusio da si vec "objasnio". dvaput.
mozda i jeste, ne kazem. daj link please
Last edited by hadzinicasa on 25/02/2021 11:21, edited 1 time in total.
-
foxlife
#16438 Re: Danasnji "feminizam"
Objasnio zasto se ovdje "napada" doticnahadzinicasa wrote: ↑25/02/2021 11:15i mene interesira jer si jucer onako osorno odbrusio da si vec "objasnio".
mozda i jeste, ne kazem. daj link please
Kad nadjem postavim
- ExNihilo
#16439 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam na šta se respo referira, ali...bandit_mo wrote: ↑25/02/2021 10:30Koga je ona prozivala za objave slika poluobnažene vlastite djece? Fakat nisam to upratila..foxlife wrote: ↑25/02/2021 10:27Ama nije poenta u slici jeboga slikapiupiu wrote: ↑25/02/2021 10:08
Intervju na N1, datum 26.01.2021.
Veljača komentariše kako su novinari, od svih njenih slika na Instagramu, za tekst odabrali baš sliku u kupaćem kostimu, što sugerira njihovu mizoginiju. Kada, nešto kasnije, neko sugerira da se slika njenog djeteta može zloupotrijebiti, njen komentar je da osoba očito ima problema sa imaginacijom.
Po toj logici, onda, ima i ona problem sa imaginacijom, jer je vlastitu razgolićenost na fotografiji dovela u kontekst zloupotrebe, naravno, kada joj to ideološki odgovara, ali kada ne odgovara, onda je problem u "prljavim umovima" koji tako interpretiraju stvari.
-
The 51st State
#16440 Re: Danasnji "feminizam"
sad su stvari mnogo jasnije
"Feminism is the theory, lesbianism is the practice."
The radical feminist Ti-Grace Atkinson.
- piupiu
#16441 Re: Danasnji "feminizam"
Za nju....The 51st State wrote: ↑25/02/2021 12:41 sad su stvari mnogo jasnije
-
Hakiz
#16442 Re: Danasnji "feminizam"
Vrijedi li to isto kada si na javnom mjestu, na javnoj plaži, možda i topless i neko te snima/fotografiše?piupiu wrote: ↑25/02/2021 00:27Svi smo se mi poselamili s privatnošću kad smo uzeli u ruke smart phone i prvi put se okačili na Internet. Privatnost više ne postoji.Hakiz wrote: ↑24/02/2021 16:19 Uz to, nije fokus u početku ni bio na državama, nego na kompanijama. Koliko google ima pravo da ima podataka o meni, kakvih, koliko dugo i šta da sa njima radi. To su bila pitanja koja su pokrenula "pravo na zaborav".
Snowden je naprosto dao potvrdu i dokaze tvrdnjama da SAD i NSA u 21. vijeku se ne razlikuju u suštini od DDR i STASI tokom postojanja Varšavskog pakta. Da su prava građana na to da ih države ne špijuniraju (bez potrebe i bez sudskog naloga) u demokratijama na kraju iluzija i da se demokratije u toj oblasti ne razlikuju od diktatura. A kada se ukine gotovina, tek onda će biti belaj![]()
Da li to što ja imam prozor bez zavjesa daje pravo drugima da gledaju u moju sobu?
Čak je skupljanje podataka sa smartphonea gore od snimanja na javnoj plaži. Smartphone nije javni prostor. Gore je za princip privatnosti da ti google skine avatar telefonskog kontakta sa telefona, nego da te neko fotografiše na plaži.
- piupiu
#16443 Re: Danasnji "feminizam"
Ne kontam pitanje. Skupljanje podataka se desava sa svakim klikom, da li telefonskim ili kompjuterskim, svjedno. Svi pozivi, sva komunikacija, sve tranzakcije, kretanje, sve, sve... ima zabilježeno.Hakiz wrote: ↑25/02/2021 13:27Vrijedi li to isto kada si na javnom mjestu, na javnoj plaži, možda i topless i neko te snima/fotografiše?piupiu wrote: ↑25/02/2021 00:27Svi smo se mi poselamili s privatnošću kad smo uzeli u ruke smart phone i prvi put se okačili na Internet. Privatnost više ne postoji.Hakiz wrote: ↑24/02/2021 16:19 Uz to, nije fokus u početku ni bio na državama, nego na kompanijama. Koliko google ima pravo da ima podataka o meni, kakvih, koliko dugo i šta da sa njima radi. To su bila pitanja koja su pokrenula "pravo na zaborav".
Snowden je naprosto dao potvrdu i dokaze tvrdnjama da SAD i NSA u 21. vijeku se ne razlikuju u suštini od DDR i STASI tokom postojanja Varšavskog pakta. Da su prava građana na to da ih države ne špijuniraju (bez potrebe i bez sudskog naloga) u demokratijama na kraju iluzija i da se demokratije u toj oblasti ne razlikuju od diktatura. A kada se ukine gotovina, tek onda će biti belaj![]()
Da li to što ja imam prozor bez zavjesa daje pravo drugima da gledaju u moju sobu?
Čak je skupljanje podataka sa smartphonea gore od snimanja na javnoj plaži. Smartphone nije javni prostor. Gore je za princip privatnosti da ti google skine avatar telefonskog kontakta sa telefona, nego da te neko fotografiše na plaži.
- hadzinicasa
#16444 Re: Danasnji "feminizam"
mislim da je teza zapravo - golotinja, pedofilija, nastavi niz je in the eyes of beholder.... ili da budem preciznija - mindu.
svak' u onoj slici Veljacinog djeteta vidi ono na sta njegov mozak prvo pomisli. Isto je i kad je ona predmet.
Pa je njen komentar konzistentan zapravo.
svak' u onoj slici Veljacinog djeteta vidi ono na sta njegov mozak prvo pomisli. Isto je i kad je ona predmet.
Pa je njen komentar konzistentan zapravo.
-
Hakiz
#16445 Re: Danasnji "feminizam"
Ovako:piupiu wrote: ↑25/02/2021 14:35Ne kontam pitanje. Skupljanje podataka se desava sa svakim klikom, da li telefonskim ili kompjuterskim, svjedno. Svi pozivi, sva komunikacija, sve tranzakcije, kretanje, sve, sve... ima zabilježeno.Hakiz wrote: ↑25/02/2021 13:27Vrijedi li to isto kada si na javnom mjestu, na javnoj plaži, možda i topless i neko te snima/fotografiše?
Imaš privatan telefonski razgovor, eMail, web search, SMS... znaš da ti neko to sve prati, čita, snima, i prihvatila si činjenicu da ti je privatnost narušena, ali si prihvatila da ne možeš ništa uraditi protiv toga.
Sa druge strane odeš na plažu, skineš se u bikini ili čak toples, vidiš da te neko fotografiše ili snima video i napraviš toj osobi frku.
Kako to da smo pristali da nam kompanije i službe narušavaju privatnosti i ne bunimo se, ali se bunimo kada nam privatnost naruše individue?
Ima li uopšte smisla buniti se ako te neko fotografiše, kada si već pristala da ti neko sluša razgovore?
Nekada stvari rečene u telefonskom razgovoru mogu napraviti veću štetu nego da ti masa gleda sise na slici.
I kao što sam rekao, kada te neko fotografiše na javnoj plaži, tu bi, pošto si na javnom mjestu, privatnost trebala logično biti manje zaštićena nego što bi ti trebala biti zaštićena u slučaju privatnog razgovora ili surfanja po webu itd koristeći lični telefon, privatan internet pristup, u samoći svoje sobe.
Kako to da ne pokušavamo natjerati vlade da zakonom zabrane kompanijama da u EULA stave da pristajanjem na uslugu te kompanije pristajemo da nas ta kompanija prati? A kada nas neko fotografiše, krenućemo da tu osobu tučemo, zovemo policiju da je hapsi itd.
Izgleda da bi bilo bolje da svako korištenje googlea platimo novcem ali da google ne smije da nas prati, nego da koristimo google usluge ne plaćajući ih novcem ali da ih plaćamo našim podacima.
- saint_mirad
#16446 Re: Danasnji "feminizam"
Pa realno, radikalnim feministkinjama je ideologija kojoj robuju ogadila muškarce, i šta im onda ostaje nego da se preorjentisu na lizanje 3.14cke.piupiu wrote: ↑25/02/2021 12:56Za nju....The 51st State wrote: ↑25/02/2021 12:41 sad su stvari mnogo jasnije
-
Hakiz
#16447 Re: Danasnji "feminizam"
U suštini, kme kme, hoću da bude po mom.ExNihilo wrote: ↑25/02/2021 12:07Ne znam na šta se respo referira, ali...
Veljača komentariše kako su novinari, od svih njenih slika na Instagramu, za tekst odabrali baš sliku u kupaćem kostimu, što sugerira njihovu mizoginiju. Kada, nešto kasnije, neko sugerira da se slika njenog djeteta može zloupotrijebiti, njen komentar je da osoba očito ima problema sa imaginacijom.
Po toj logici, onda, ima i ona problem sa imaginacijom, jer je vlastitu razgolićenost na fotografiji dovela u kontekst zloupotrebe, naravno, kada joj to ideološki odgovara, ali kada ne odgovara, onda je problem u "prljavim umovima" koji tako interpretiraju stvari.
![]()
- ExNihilo
#16448 Re: Danasnji "feminizam"
U suštini, licemjerstvo.Hakiz wrote: ↑25/02/2021 15:18U suštini, kme kme, hoću da bude po mom.ExNihilo wrote: ↑25/02/2021 12:07Ne znam na šta se respo referira, ali...
![]()
- Nowicki
#16449 Re: Danasnji "feminizam"
Na vezu između feminizma i lezbijstva treba obratiti pažnju. Kad se stvari gledaju i iz tog ugla mnogo toga dobiva smisao.The 51st State wrote: ↑25/02/2021 12:41 sad su stvari mnogo jasnije
- piupiu
#16450 Re: Danasnji "feminizam"
Ma nemaš izbor. Zapadne vlade guraju iskjlučivo elektronske tranzakcije, šta ti možeš protiv toga, na primjer? A kad su sve tranzakcije elektronske, znaju gdje si bio, šta si kupio, bla, bla. Telefonske pozive - sve ti mogu izlistati, i izlistaju ako traži, na primjer, kakav tužilac. Ni tu nemaš nekog izbora. Predaleko smo otišli s tehnologijom, nema povratka, fakat će još malo biti chip i svi podaci, tranzakcije... sve na njemu, u tvom prstu. O toj privatnosti ja govorim.Hakiz wrote: ↑25/02/2021 15:13Ovako:piupiu wrote: ↑25/02/2021 14:35Ne kontam pitanje. Skupljanje podataka se desava sa svakim klikom, da li telefonskim ili kompjuterskim, svjedno. Svi pozivi, sva komunikacija, sve tranzakcije, kretanje, sve, sve... ima zabilježeno.Hakiz wrote: ↑25/02/2021 13:27
Vrijedi li to isto kada si na javnom mjestu, na javnoj plaži, možda i topless i neko te snima/fotografiše?
Imaš privatan telefonski razgovor, eMail, web search, SMS... znaš da ti neko to sve prati, čita, snima, i prihvatila si činjenicu da ti je privatnost narušena, ali si prihvatila da ne možeš ništa uraditi protiv toga.
Sa druge strane odeš na plažu, skineš se u bikini ili čak toples, vidiš da te neko fotografiše ili snima video i napraviš toj osobi frku.
Kako to da smo pristali da nam kompanije i službe narušavaju privatnosti i ne bunimo se, ali se bunimo kada nam privatnost naruše individue?
Ima li uopšte smisla buniti se ako te neko fotografiše, kada si već pristala da ti neko sluša razgovore?
Nekada stvari rečene u telefonskom razgovoru mogu napraviti veću štetu nego da ti masa gleda sise na slici.
I kao što sam rekao, kada te neko fotografiše na javnoj plaži, tu bi, pošto si na javnom mjestu, privatnost trebala logično biti manje zaštićena nego što bi ti trebala biti zaštićena u slučaju privatnog razgovora ili surfanja po webu itd koristeći lični telefon, privatan internet pristup, u samoći svoje sobe.
Kako to da ne pokušavamo natjerati vlade da zakonom zabrane kompanijama da u EULA stave da pristajanjem na uslugu te kompanije pristajemo da nas ta kompanija prati? A kada nas neko fotografiše, krenućemo da tu osobu tučemo, zovemo policiju da je hapsi itd.
Izgleda da bi bilo bolje da svako korištenje googlea platimo novcem ali da google ne smije da nas prati, nego da koristimo google usluge ne plaćajući ih novcem ali da ih plaćamo našim podacima.
FB i Instagram, da, svi ih koristimo džabe i dobrovoljno. Ali to ako te neko slika na plaži... šta znam, ja volim slikati i često slikam druge ljude, jer su mi zanimljivi, a s druge strane ne volim da mene slikaju.