Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
spinel_

#776 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 21/02/2021 22:07

Sta bilo ko od nas moze uciniti po tom pitanju? Da se to sprijeci? Da se pomogne ljudima? Sve je to tuzno, ali po ko zna koji put da istaknem, to se ne moze porediti sa zaraznom bolescu. Ovdje znamo sta je uzrok problema i svi dajemo doprinos da se problem rijesi ili barem ublazi. Znas kako to ide, narod je takav, svi znaju sve u svim sferama zivota, svi su najpametniji. Sta god da se uradi, naci ce se neko da kritikuje. E pa ja sam u onoj grupi ljudi koji misle da je u ovakvim situacijama uvijek bolje pokusati nesto uciniti, nego kasnije kukati "sto se nije nesto ucinilo", jer ovo je nesto sto utice na sve nas, a cekanje i zakopavanje glave u pijesak ne vodi nicemu. Posebno idu na zivce ovi koji su protiv svih mogucih mjera, ali takodjer pljuju vakcine. Mislim ono... Sta hoces ti?
Evo do cega vase mjere dovode koje zdusno podrzavate. Oboli nam djeca jbt zivot
https://faktor.ba/vijest/sta-se-dogada- ... ecu/115367

Šta se događa u KS: U januaru kod 10 djece otkrili dijabetes tip 1, nikada veći broj u jednom mjesecu

Prema mom mišljenju, uzrok toga je način života kojemu je doprinijela i pandemija izazvana koronavirusom, odnosno zatvaranje djece u kuće, online nastava, cjelodnevno sjedenje ispred računara… Naravno, epidemiološke mjere kriznih štabova moraju se poštovati, ali mišljenja sam da bi se djeci trebalo dozvoliti da na nastavu idu u školu. Sav ovaj pritisak kojeg, naravno, svi proživljavamo itekako se odrazio na najmlađe, a malo neko o tome vodi računa
Tesla Edison

#777 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

spinel_ wrote: 22/02/2021 06:50

Sta bilo ko od nas moze uciniti po tom pitanju? Da se to sprijeci? Da se pomogne ljudima? Sve je to tuzno, ali po ko zna koji put da istaknem, to se ne moze porediti sa zaraznom bolescu. Ovdje znamo sta je uzrok problema i svi dajemo doprinos da se problem rijesi ili barem ublazi. Znas kako to ide, narod je takav, svi znaju sve u svim sferama zivota, svi su najpametniji. Sta god da se uradi, naci ce se neko da kritikuje. E pa ja sam u onoj grupi ljudi koji misle da je u ovakvim situacijama uvijek bolje pokusati nesto uciniti, nego kasnije kukati "sto se nije nesto ucinilo", jer ovo je nesto sto utice na sve nas, a cekanje i zakopavanje glave u pijesak ne vodi nicemu. Posebno idu na zivce ovi koji su protiv svih mogucih mjera, ali takodjer pljuju vakcine. Mislim ono... Sta hoces ti?

Šta se događa u KS: U januaru kod 10 djece otkrili dijabetes tip 1, nikada veći broj u jednom mjesecu

Prema mom mišljenju, uzrok toga je način života kojemu je doprinijela i pandemija izazvana koronavirusom, odnosno zatvaranje djece u kuće, online nastava, cjelodnevno sjedenje ispred računara… Naravno, epidemiološke mjere kriznih štabova moraju se poštovati, ali mišljenja sam da bi se djeci trebalo dozvoliti da na nastavu idu u školu. Sav ovaj pritisak kojeg, naravno, svi proživljavamo itekako se odrazio na najmlađe, a malo neko o tome vodi računa
Šta recimo kasična panikbotina i budžetski parazit zna o dijabetesu?

Bitno je da je njemu dobro, da on ima što manje posla a što veću platu. Od marta prošle godina do danas, s kim god pričam, svima je ovoga preko glave i ljudi strahuju za svoj posao i egzistenciju osim:

- Poznanika iz zavoda PIO/MIO,
- Dva poznanika iz Elektorprivrede,
- Dva poznanika iz DZKS,
- Nekoliko poznanika iz KJKP Park-a,

Svi guslaju istu priču, kao po nekom konceptu a to je da treba sve zaključati, da "Dinokio" ubija ljude jer KŠ ne uvodi zabrane kretanja, da treba kažnjavati sve one koji ne rade od kuće,.....
Imam nekoliko poznanika u Grasu. Oni pak nostalgično plaču za martom i aprilom. Plaču kad se sjete, isto kao da im je umro neko najrođeniji.

I šta od takvih očekivati? Sve da propadne, sve da izgori, ako on ima, jebe se njemu.

To se vidi i po pisanju budžetskih parazita ovdje na forumu a sve pod plaštom tobožnje brige za zdravlje.

Nekom umrlom pjevaču se okupi na hiljade ljudi i niko ništa. Niko ništa jer su i botine tu bile. To je ok, a kad djeca trebaju u školu, to nije ok jer tobože, virus je opasan. A svakako i mrze škole jer ih nikada nisu ni završili, a ako jesu, završili su ih preko veze kao i posao što su dobili preko veze.
akcija007

#778 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

Moje misljenje da je skok novozarazenih donekle posljedica skijanja (red na zici u guzvi bez maski i u kafanama) a donekle omladina koja izlazi po kaficima . I ima i dalje dosta ljudi koji ne vjeruju u ovo i dalje .
I oni se zaraze u kaficu, prosju s blagim posljedicama dodju kuci prenesu roditeljima i eto belaja.
I ove mjere sta ce reci danas kroz sat dva kada im zavrsi sjednica . Nista nece biti jer nemaju petlje da uvedu strozije mjere. Strozije mjere finansijski i kostaju. U HR sve sto nije radilo radnici su dobijali 4000 kn platu. A kod nas nije tako.
akcija007

#780 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

damirc_sa wrote: 22/02/2021 09:09 https://avaz.ba/vijesti/bih/632577/sebi ... nom-stanju

Prva dama zabrinuta
Da evo od jutros info s Avaza " Sa razvijenom slikom COVID-19 u KCUS-u hospitaliziran je 131 pacijent, a u intenzivnim njegama nalazi se 19 bolesnika izrazito teškog zdravstvenog stanja, saopćeno je iz KCUS-a."

A u subotu za Raport Haris Vranic ministar zdravlja KS kaze da mu politicki centri moci nece govoriti koje ce mjere da uvodi.
MUNAFIK

#781 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

akcija007 wrote: 22/02/2021 09:05 Moje misljenje da je skok novozarazenih donekle posljedica skijanja (red na zici u guzvi bez maski i u kafanama) a donekle omladina koja izlazi po kaficima . I ima i dalje dosta ljudi koji ne vjeruju u ovo i dalje .
I oni se zaraze u kaficu, prosju s blagim posljedicama dodju kuci prenesu roditeljima i eto belaja.
I ove mjere sta ce reci danas kroz sat dva kada im zavrsi sjednica . Nista nece biti jer nemaju petlje da uvedu strozije mjere. Strozije mjere finansijski i kostaju. U HR sve sto nije radilo radnici su dobijali 4000 kn platu. A kod nas nije tako.
E cuj od skijanja... Pa danas je 22 februar, a najvece guzve na skijanju su bile oko nove godine dakle prije skoro 3 mjeseca je bio vrhunac sezone, nakon 15 januara je vec sve bilo stabilnije.
Nivelacija

#782 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Zasto jos niko nije uhapsen zbog izolovanja stanovnistva od svjetske vakcinacije ?

Ministar, premijer, clanovi kriznog staba ? Sta se ceka sa njihovim ostavkama i hapsenjem?

svjesno nas ugrozavaju i ubijaju
adsubzero

#783 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 22/02/2021 07:28

Bitno je da je njemu dobro, da on ima što manje posla a što veću platu. Od marta prošle godina do danas, s kim god pričam, svima je ovoga preko glave i ljudi strahuju za svoj posao i egzistenciju osim:

- Dva poznanika iz DZKS,

Svi guslaju istu priču, kao po nekom konceptu a to je da treba sve zaključati, da "Dinokio" ubija ljude jer KŠ ne uvodi zabrane kretanja, da treba kažnjavati sve one koji ne rade od kuće,.....
Imam nekoliko poznanika u Grasu. Oni pak nostalgično plaču za martom i aprilom. Plaču kad se sjete, isto kao da im je umro neko najrođeniji.

I šta od takvih očekivati? Sve da propadne, sve da izgori, ako on ima, jebe se njemu.

To se vidi i po pisanju budžetskih parazita ovdje na forumu a sve pod plaštom tobožnje brige za zdravlje.

Nekom umrlom pjevaču se okupi na hiljade ljudi i niko ništa. Niko ništa jer su i botine tu bile. To je ok, a kad djeca trebaju u školu, to nije ok jer tobože, virus je opasan. A svakako i mrze škole jer ih nikada nisu ni završili, a ako jesu, završili su ih preko veze kao i posao što su dobili preko veze.
Hahahah, evo ga i Tesla sa svojim bezgranicnim laprdanjem. Jesi ti na nekim drogama? Jer definitivno haluciniras. Gdje si procitao to da neko ovdje zagovara da se sve zakljuca? A sto se Balasevica tice, po cijenu da se neko mozda i naljuti, odakle ti ideja da mi koji podrzavamo mjere smo licemjerni pa odobravamo okupljanja ovog tipa? Evo ako nisi jos cuo od nekoga, onda da ja kazem, ne podrzavam okupljanja ogromnog broja ljudi u ovoj situaciji bez obzira na razlog.

Seruckaj jos malo iz svoje ogorcenosti prema budzetlijama, vidi se da imas licnih zamjerki pa lijecis frustracije na ovaj nacin. Tu smo da saslusamo :lol:
Tesla Edison

#784 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 22/02/2021 09:47

- Dva poznanika iz DZKS,

Hahahah, evo ga i Tesla sa svojim bezgranicnim laprdanjem. Jesi ti na nekim drogama? Jer definitivno haluciniras. Gdje si procitao to da neko ovdje zagovara da se sve zakljuca? A sto se Balasevica tice, po cijenu da se neko mozda i naljuti, odakle ti ideja da mi koji podrzavamo mjere smo licemjerni pa odobravamo okupljanja ovog tipa? Evo ako nisi jos cuo od nekoga, onda da ja kazem, ne podrzavam okupljanja ogromnog broja ljudi u ovoj situaciji bez obzira na razlog.

Seruckaj jos malo iz svoje ogorcenosti prema budzetlijama, vidi se da imas licnih zamjerki pa lijecis frustracije na ovaj nacin. Tu smo da saslusamo :lol:
Pa gdje su osude, gdje je javljanje uživo, gdje su "BREAKING NEWS", gdje su bageri?

Vama budžetlijama smeta obrazovanje, a kada se na hiljade ljudi okupi nekom tamo Balaševiću, to je ok, to je pijetet, empatija, poštovanje?

A da sam ogorčen jesam jer ste vi karcinom ovog društva. Pošast gora i od kuge.
laik1981

#785 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Paraziti i nehljebovici bi nekog da saslusavaju :lol:
adsubzero

#786 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Tuzna, zaista jeste. A znamo li sa sigurnoscu da to nije jednostavno posljedica zanemarivanja djece od strane roditelja? Da li bi 10 slucajeva dijabetesa kod djece trebalo da u meni izazove emociju da kazem da nije vrijedilo pokusati spasiti zivote od zarazne bolesti u vrijeme pandemije? Vrijeme ce tek pokazati koliko ce korona stvarno ostaviti posljedice na zdravlje kod onih koji su preboljeli, a vec se to znacajno primjeti. Ako se vec prica o negativnim posljedicama mjera, nemoj zanemariti i ovu stranu price. Mislim da svi znamo da je nemoguce da se izbjegnu negativne posljedice svega ovoga sta god da se uradi, zato pandemija i jeste tako razorna. Ali budi realan jednom u zivotu, neko pametniji od tebe i mene je stavio sve opcije na papir i procijenio kakve su stete u kojoj opciji. Kao sto rekoh u jednom prethodnom komentaru, nemoguce je svakoga zadovoljiti.
adsubzero

#787 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 22/02/2021 09:53
adsubzero wrote: 22/02/2021 09:47

- Dva poznanika iz DZKS,

Pa gdje su osude, gdje je javljanje uživo, gdje su "BREAKING NEWS", gdje su bageri?

Vama budžetlijama smeta obrazovanje, a kada se na hiljade ljudi okupi nekom tamo Balaševiću, to je ok, to je pijetet, empatija, poštovanje?

A da sam ogorčen jesam jer ste vi karcinom ovog društva. Pošast gora i od kuge.
Ja mislio ti na drogama, ali ti si samo glupko. Vec sam ti rekao, niti sam budzetlija, niti podrzavam okupljanje. Nauci barem citati sa razumijevanjem.
Nivelacija

#788 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

vise su ljudima nastetile mjere i sve oko njih nego korona to ko porice nije norm.........
Tesla Edison

#789 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 22/02/2021 09:54 Paraziti i nehljebovici bi nekog da saslusavaju :lol:
Takav vakat došao.

Na zapadu, konkretno Njemačkoj, kad neko radi u državnoj instituciji to je sramota. Znači da je nesposoban. Ne hvali se, i stid ga je pričati o tome. Kod nas je obrnuto. Umjesto da ih je sramota, oni bi i da sude ljudima, da određuju ko će i gdje hodati, ko će ostati kući a ko ne,....

Izopačeno vrijeme, izopačene vrijednosti, izopačen poredak.
adsubzero

#790 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

TESLA_EDISON wrote: 22/02/2021 10:05
laik1981 wrote: 22/02/2021 09:54 Paraziti i nehljebovici bi nekog da saslusavaju :lol:
Takav vakat došao.

Na zapadu, konkretno Njemačkoj, kad neko radi u državnoj instituciji to je sramota. Znači da je nesposoban. Ne hvali se, i stid ga je pričati o tome. Kod nas je obrnuto. Umjesto da ih je sramota, oni bi i da sude ljudima, da određuju ko će i gdje hodati, ko će ostati kući a ko ne,....

Izopačeno vrijeme, izopačene vrijednosti, izopačen poredak.
Imas i drugih nacina lijecenja frustracija, ovo trolanje ti ne ide. :)
spinel_

#791 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Najinteresantnija odluka Vlade KS zasigurno je omogućavanje inspekciji da nalože 10-dnevnu izolaciju za sve koji budu zatečeni u kršenju epidemioloških mjera.

Jesam li ja dobro skontao ili ce ZDRAVE ljude zatvarati po kucama/stanovima? :-)
oldtajmer

#792 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

nakon dugo vremena danas vidim ispred dz saraj polje najmanje 20 ljudi u redu, dugo vec nisam vidjao nikoga jbg
akcija007

#793 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

Pa samo ako te ulovi inspekcija u kafani / objektu s preko 30 ljudi i svi iz te kafane/objekta idu u izolaciju.
Kao sto je neki dan bio slucaj 238 je bilo u kafani i svih tih 238 bi po novom islo u izolaciju sto je po meni i OK .
Javier Pena

#794 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Javier Pena »

Hajde bar nešto, kad država ne želi.
Kanton i dalje intenzivno radi na nabavci vakcina, a to planiraju realizovati uz pomoć veledrogerija koje imaju mogućnost nabavke vakcina.

"Kanton Sarajevo može nabaviti vakcine preko velefarmacija i mi trenutno pregovaramo za Oxford i Sputnik vakcine, ali nemamo još potvrđenu narudžbu", rekao je Forto.
meridiyan

#795 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by meridiyan »

akcija007 wrote: 22/02/2021 12:57 Pa samo ako te ulovi inspekcija u kafani / objektu s preko 30 ljudi i svi iz te kafane/objekta idu u izolaciju.
Kao sto je neki dan bio slucaj 238 je bilo u kafani i svih tih 238 bi po novom islo u izolaciju sto je po meni i OK .
Ne bi se reklo

Vlada KS mijenja zakon: Svi koji krše epidemiološke mjere ići će u desetodnevnu izolaciju

Povodom rasta broja zaraženih u Kantonu Sarajevo jutros je hitno zasjedala Vlada ovog kantona. Doneseno je pet zaključaka, a najzanimljiviji je izmjena zakona o inspekcijskim poslovima KS.

Izmjenom ovog zakona, inspektorima će biti omogućeno da svim osobama koje budu kršile epidemiološke mjere izreknu desetodnevnu izolaciju.

- Vlada će pokrenuti izmjenu zakona o inspekcijama KS u cilju omogućavanja privremenog zatvaranja objekata koji krše epidemiološke mjere. Sadašnji zakon otežava tu mjeru, mi ćemo pojednostaviti da inspekcija može zatvoriti one koji krše mjere. Nalaže se KUIP-u da prilikom vršenja nadzora gdje se utvrdi da se nalazi veći broj osoba od dozvoljenog broja da se svim zatečenim osobama na period od 10 dana zabrani kretanje, tačnije da idu u izolaciju zbog postojanja sumnje da boluju od zarazne bolesti - rekao je premijer KS Edin Forto.
Naslovnica

#796 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

akcija007 wrote: 22/02/2021 12:57 Pa samo ako te ulovi inspekcija u kafani / objektu s preko 30 ljudi i svi iz te kafane/objekta idu u izolaciju.
A zašto bi bilo OK?
Šta su tačno prekršili ti koji su sjedili?
Da se razumijemo, i ja samo protiv toga, ali ne možeš svaljivati na goste to što je debil pustio prekobrojno.
Ulazim u Chipas, treba da ja brojim goste, da li je prekobrojno ili ne?
Uleti inspekcija, mene da kažnjavaju?
Koliko ljudi bude u novom Bingu, svaki dan? U SCC-u? BBI?
De ba...
laik1981

#797 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

:lol:
E haj bas da vidimo kako ce to funkcionisati.. Jos jedna u nizu mjera koje ce ostati samo mrtvo slovo na papiru i koja dokazuje da ti krizni stabovi nemaju nikakvu svrhu.. Imamo lafo policijski sat koji u stvarnosti ne postoji. Imamo ogranicenje od 30 ljudi u zatvorenim prostorima koje se nije nikad postovalo, niti se postuje.

Od mjera mi imamo samo maske, rad ugostitelja do 23h i mjere vezane za skolstvo i te se mjere, manje vise, postuju i to cistom voljom gradjana jer kazne vise ne postoje posle odluke ustavnog suda.. I ovo je vezano samo za Sarajevo, mozda Tuzlu i Zenicu. Juznije od Ivana ne postoje ni najosnovnije mjere, nito ko vise i razmislja o koroni..
el_bake007

#798 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

Kakva je ovo glupa mjera, nije moje da brojim koliko je ljudi,kolika je distanca ili koliko se cesto dezinfikuju stolovi :roll: U kucni pritvor da idem zbog drugih , zbog sanse da je neko imao virus u tom trenutku. Naravno, o tome da ce Kanton platiti testiranje osobama koje padnu na ovaj nacin nema govora :lol:
Tesla Edison

#799 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

el_bake007 wrote: 22/02/2021 13:18 Kakva je ovo glupa mjera, nije moje da brojim koliko je ljudi,kolika je distanca ili koliko se cesto dezinfikuju stolovi :roll: U kucni pritvor da idem zbog drugih , zbog sanse da je neko imao virus u tom trenutku. Naravno, o tome da ce Kanton platiti testiranje osobama koje padnu na ovaj nacin nema govora :lol:
Upet će Ustavni imati pune ruka posla izgleda :izet: :lol:
Trappist

#800 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Pa sad i potvrdjenim zarazenim ne salju na vrijeme potvrde o izolaciji, a kamoli ovako ljudima u kafanama :lol: :lol:
Locked