spinel_ wrote: ↑22/02/2021 06:50
adsubzero wrote: ↑21/02/2021 22:07
Sta bilo ko od nas moze uciniti po tom pitanju? Da se to sprijeci? Da se pomogne ljudima? Sve je to tuzno, ali po ko zna koji put da istaknem, to se ne moze porediti sa zaraznom bolescu. Ovdje znamo sta je uzrok problema i svi dajemo doprinos da se problem rijesi ili barem ublazi. Znas kako to ide, narod je takav, svi znaju sve u svim sferama zivota, svi su najpametniji. Sta god da se uradi, naci ce se neko da kritikuje. E pa ja sam u onoj grupi ljudi koji misle da je u ovakvim situacijama uvijek bolje pokusati nesto uciniti, nego kasnije kukati "sto se nije nesto ucinilo", jer ovo je nesto sto utice na sve nas, a cekanje i zakopavanje glave u pijesak ne vodi nicemu. Posebno idu na zivce ovi koji su protiv svih mogucih mjera, ali takodjer pljuju vakcine. Mislim ono... Sta hoces ti?
Evo do cega vase mjere dovode koje zdusno podrzavate. Oboli nam djeca jbt zivot
https://faktor.ba/vijest/sta-se-dogada- ... ecu/115367
Šta se događa u KS: U januaru kod 10 djece otkrili dijabetes tip 1, nikada veći broj u jednom mjesecu
Prema mom mišljenju, uzrok toga je način života kojemu je doprinijela i pandemija izazvana koronavirusom, odnosno zatvaranje djece u kuće, online nastava, cjelodnevno sjedenje ispred računara… Naravno, epidemiološke mjere kriznih štabova moraju se poštovati, ali mišljenja sam da bi se djeci trebalo dozvoliti da na nastavu idu u školu. Sav ovaj pritisak kojeg, naravno, svi proživljavamo itekako se odrazio na najmlađe, a malo neko o tome vodi računa
Šta recimo kasična panikbotina i budžetski parazit zna o dijabetesu?
Bitno je da je njemu dobro, da on ima što manje posla a što veću platu. Od marta prošle godina do danas, s kim god pričam, svima je ovoga preko glave i ljudi strahuju za svoj posao i egzistenciju osim:
- Poznanika iz zavoda PIO/MIO,
- Dva poznanika iz Elektorprivrede,
- Dva poznanika iz DZKS,
- Nekoliko poznanika iz KJKP Park-a,
Svi guslaju istu priču, kao po nekom konceptu a to je da treba sve zaključati, da "Dinokio" ubija ljude jer KŠ ne uvodi zabrane kretanja, da treba kažnjavati sve one koji ne rade od kuće,.....
Imam nekoliko poznanika u Grasu. Oni pak nostalgično plaču za martom i aprilom. Plaču kad se sjete, isto kao da im je umro neko najrođeniji.
I šta od takvih očekivati? Sve da propadne, sve da izgori, ako on ima, jebe se njemu.
To se vidi i po pisanju budžetskih parazita ovdje na forumu a sve pod plaštom tobožnje brige za zdravlje.
Nekom umrlom pjevaču se okupi na hiljade ljudi i niko ništa. Niko ništa jer su i botine tu bile. To je ok, a kad djeca trebaju u školu, to nije ok jer tobože, virus je opasan. A svakako i mrze škole jer ih nikada nisu ni završili, a ako jesu, završili su ih preko veze kao i posao što su dobili preko veze.