Slučaj Dženan Memić
-
Spunky2021
#7401 Re: Slučaj Dženan Memić
a sa "bandom" se obracunajte glasanjem na izborima i prijavljivanjem kriminala i korupcije!
-
meridiyan
#7402 Re: Slučaj Dženan Memić
I dalje vergla , samo "izokole"
tripple_dubble wrote: ↑25/07/2018 10:17bosanska senzacija wrote:Udario ih jeste kombijem iako to se na njihovim tijelima ne primjeti i to mozda zbog toga sto su na sebi imali debelu zimsku odjecu. I taj kombi je specificnog dizajna tako da je taj udar vise bio kao naglo guranje od cega su oboje zavrsili na asfaltu sa poderanim dlanovima i koljenima. Alisi je isto konstantovano naglo istegnuce vrata sto moze biti od iznenadnog udara u ledja i zbog toga me ni malo cudi ako je izgubila svijest dok je ovaj udarao Dzenana.
Nesposobnost policije kod prvog uvidjaja dovela je do raznih nelogicnosti zbog cega su sasvim jednostavan slucaj pretvorili u opstu havariju.Predlazem ova dva komentara za NAJKOMENTAR stoljeca, pa neka raja odluci koji je bolji.bosanska senzacija wrote:Mozemo se mi ovako do sutra ubjedjivati izgleda.
Dzenan i Alisa su imali povrede na koljenima i dlanovima a sama Alisa je imala trzajnu povredu vrata. Prednja strana kombija je takve visine da ih odbaci tako da citavo tijelo amortizuje udarac i da pri tome ne ostavi posebne tragove osim onih koje su nastale od betona. Stvarno ne vidim nista toliko nerealno da se sve upravo ovako desilo.
Mislim da se vise necu upustati u raspravu na ovu temu a vi i dalje nastavite borbu sa vjetrenjacama.![]()
Ti si, jarane, presisao sve do sada, nema ti ravnog na planeti, sestre mi!
Nesto bih istakla, al ne znam koja mi je recenica genijalnija, fakat!![]()
-
Spunky2021
#7403 Re: Slučaj Dženan Memić
ovo sto poneki pokusavaju preko ovog slucaja da urade, uvedu u nas javni prostor se zove:
"ostrakizam (grčki ὀστραϰισμός) (ostracizam), vrsta narodnog suda u antičkoj Grčkoj (Atena, Arg, Megara, Milet). Primjenjivao se protiv onih građana koji su svojim prejakim utjecajem ugrozili demokraciju u polisu. Pravo glasa imali su svi građani (potrebna većina 6000). Oni su na ostrakonu (grč. ὄστραϰον: glineni crijep) ispisivali imena nepoćudnih sugrađana; građanin za kojeg je pala većina glasova morao je otići u progonstvo na 10 godina. Istim postupkom prognanik je mogao biti i pomilovan. Prognanika se nije smatralo nečasnom osobom niti je gubio svoj imetak. Ostrakizam se primjenjivao u V. st. pr. Kr.; pod njegov su udar pali, među ostalima, Aristid i Kimon, a mnoge istaknute osobe (npr. Temistoklo) učvrstile su svoj politički položaj zahvaljujući ostrakizmu. – Slična se ustanova javlja u V. st. pr. Kr. u Sirakuzi pod imenom petalizam (grč. πεταλισμός, prema πέταλον: list, jer se glasovalo na listu masline).
Citiranje:
ostrakizam. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2021."
"ostrakizam (grčki ὀστραϰισμός) (ostracizam), vrsta narodnog suda u antičkoj Grčkoj (Atena, Arg, Megara, Milet). Primjenjivao se protiv onih građana koji su svojim prejakim utjecajem ugrozili demokraciju u polisu. Pravo glasa imali su svi građani (potrebna većina 6000). Oni su na ostrakonu (grč. ὄστραϰον: glineni crijep) ispisivali imena nepoćudnih sugrađana; građanin za kojeg je pala većina glasova morao je otići u progonstvo na 10 godina. Istim postupkom prognanik je mogao biti i pomilovan. Prognanika se nije smatralo nečasnom osobom niti je gubio svoj imetak. Ostrakizam se primjenjivao u V. st. pr. Kr.; pod njegov su udar pali, među ostalima, Aristid i Kimon, a mnoge istaknute osobe (npr. Temistoklo) učvrstile su svoj politički položaj zahvaljujući ostrakizmu. – Slična se ustanova javlja u V. st. pr. Kr. u Sirakuzi pod imenom petalizam (grč. πεταλισμός, prema πέταλον: list, jer se glasovalo na listu masline).
Citiranje:
ostrakizam. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2021."
-
foxlife
#7404 Re: Slučaj Dženan Memić
evo sta si tiSpunky2021 wrote: ↑21/02/2021 23:42 postovani, ne pristajem na takve uvrede, nisam nikakva banda! ne ispipavam nista! zanima me naravno kakve to dodatne informacije ima gosp. Muriz, nadam se da zaista ima kvalitetne informacije koje ce dovesti do hapsenja ubice!
u nedostatku takvih javnih informacija i efikasne tuzilacke istrage po tom pitanju ja cu sasvim legitimno nastaviti pisati drzeci se ove teme, imati svoju teoriju, nastupati pristojno jasno dobronamjerno!
-
Iker C
#7405 Re: Slučaj Dženan Memić
Na ovoj temi se moze pisati apsolutno sve, lazi izmisljotinje, pljuvati i mrtav covjek ali na temi Telemach se ekspresno izbrise post u kojem objasnis nacin na koji ce nezadovoljni korisnici raskinuti ugovor. To je taj slobodarski duh foruma , kad su na forumu moderatori potkovani zamislite kako je u drugim bitnijim sferama.
-
Spunky2021
#7406 Re: Slučaj Dženan Memić
dakle, ova praksa "vidmu glOve" je mnoge nevine stajala zivota i imovine 
-
Spunky2021
#7407 Re: Slučaj Dženan Memić
davno je neko rekao, kad primijetim da se samnom slaze vecina zabrinem se... pa ja sam svojim tekstovima "zaratio" protiv svih: ljubo, alisa, muriz (nazalist), feraget, bakir, sebija, budnjo, sda, dalida i kantonalno tuzilastvo, gordana i drzavno tuzilastvo, ranko i drzavni sud...
zato mislim da sam mozda ipak u pravu
zato mislim da sam mozda ipak u pravu
-
kruska
#7408 Re: Slučaj Dženan Memić
Pratim ovu temu dugo i ovim putem pozdravljam sve obrazovane i razumom pocascene ljude. Ovi zadnji postovi djeluju kao naruceni, nemam ni trunke sumnje u to.
Kakav Ljubo, ne brukajte se ljudi.

Velika podrška Murizu, heroju, i velikom covjeku. Ima hajvana i insana a Muriz je veliki insan.
Vjerujem u ono sto mahala prica, jer mahala zna najbolje. Vjerujem da ce uskoro doci do pospremanja.
Vjerujem da se ubojice i odgovorni svaku noc prevrcu pred spavanje.
Vjerujem da Alisa strahuje svaku noc, sto za sebe, sto za oca.
Hajmo se strpiti i podržati Muriza
Podrška i za zelene, nije vam lako

Kakav Ljubo, ne brukajte se ljudi.
Velika podrška Murizu, heroju, i velikom covjeku. Ima hajvana i insana a Muriz je veliki insan.
Vjerujem u ono sto mahala prica, jer mahala zna najbolje. Vjerujem da ce uskoro doci do pospremanja.
Vjerujem da se ubojice i odgovorni svaku noc prevrcu pred spavanje.
Vjerujem da Alisa strahuje svaku noc, sto za sebe, sto za oca.
Hajmo se strpiti i podržati Muriza
Podrška i za zelene, nije vam lako
-
Spunky2021
#7409 Re: Slučaj Dženan Memić
Kazu, ovce se citavog svog jadnog zivota brinu i plase vukova, a na kraju ih pojede zastitnik - coban!
Tako i ovdje:
vecina misli da je ubica neki zli bogati uticajni mocnik ili neki njegov, a ubica je rascupani Ljubo Rom ili ucvijeljena zaboravna druzbenica Alisa..
problem ovcama nije napravio vuk (Ljubo, NN mocnik, Alisa), vec zastitnik ovaca glasaca - coban: Kantonalno i Drzavno tuzilastvo
Tako i ovdje:
vecina misli da je ubica neki zli bogati uticajni mocnik ili neki njegov, a ubica je rascupani Ljubo Rom ili ucvijeljena zaboravna druzbenica Alisa..
problem ovcama nije napravio vuk (Ljubo, NN mocnik, Alisa), vec zastitnik ovaca glasaca - coban: Kantonalno i Drzavno tuzilastvo
- gdesi bre
#7410 Re: Slučaj Dženan Memić
ko se slaze sa tobom,ne vidim nikog osim sto sam sebi dizes moralSpunky2021 wrote: ↑22/02/2021 00:01 davno je neko rekao, kad primijetim da se samnom slaze vecina zabrinem se... pa ja sam svojim tekstovima "zaratio" protiv svih: ljubo, alisa, muriz (nazalist), feraget, bakir, sebija, budnjo, sda, dalida i kantonalno tuzilastvo, gordana i drzavno tuzilastvo, ranko i drzavni sud...
zato mislim da sam mozda ipak u pravu![]()
-
MUNAFIK
#7411 Re: Slučaj Dženan Memić
Sve ove 'slucajne prolaznike koji se pojave ko grom iz vedra neba kao lafo zabrinuti građani i koji ovdje pisu nekakve suplje price treba SIPA ili neko privesti i ispitati za koga rade.
-
dzolix
#7412 Re: Slučaj Dženan Memić
Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 00:01 davno je neko rekao, kad primijetim da se samnom slaze vecina zabrinem se... pa ja sam svojim tekstovima "zaratio" protiv svih: ljubo, alisa, muriz (nazalist), feraget, bakir, sebija, budnjo, sda, dalida i kantonalno tuzilastvo, gordana i drzavno tuzilastvo, ranko i drzavni sud...
Dosta ima istine u tome sto si napiso u vezi slucaja , samo nemoj upadati u zamku borbe sa onima koji mrze one koji drukcije misle , nemas potrebe da im se pravdas,ignorisi ih ,To su ljudi kojima je vaznija patetika ,pripadnost rulji od slobode i istine.
-
Hendrix
#7413 Re: Slučaj Dženan Memić
Malo povuci rucnu sa postovima... tvoj kolega Mensur je profesionalac i makar je imao smisla da pokusa prikriti ociglednu ofirazu i sabotiranje teme.Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 00:01 davno je neko rekao, kad primijetim da se samnom slaze vecina zabrinem se... pa ja sam svojim tekstovima "zaratio" protiv svih: ljubo, alisa, muriz (nazalist), feraget, bakir, sebija, budnjo, sda, dalida i kantonalno tuzilastvo, gordana i drzavno tuzilastvo, ranko i drzavni sud...
-
Spunky2021
#7414 Re: Slučaj Dženan Memić
gospodjo i gospodje, kako bi rekao legendarni Kapetan BeleLadje,
nece da moze!
blagodarim na vasoj paznji i nebiranim recima
ja sam bar razmisljao svojom glavom, a ne tudjom, imao imena i teoriju koju sam dokazivao, biranim rijecima..
nadam se da sam bio na pravoj strani, na strani istine i pravde
vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu
Dovidenja i Allahimanet
nece da moze!
ja sam bar razmisljao svojom glavom, a ne tudjom, imao imena i teoriju koju sam dokazivao, biranim rijecima..
Dovidenja i Allahimanet
-
Mer11
#7415 Re: Slučaj Dženan Memić
Znate sta vas najvise boli? I vas koji pisete ovakve bljuvotine i sve one koji su umijesani u slucaj?dzolix wrote: ↑22/02/2021 00:16Spunky2021 wrote: ↑22/02/2021 00:01 davno je neko rekao, kad primijetim da se samnom slaze vecina zabrinem se... pa ja sam svojim tekstovima "zaratio" protiv svih: ljubo, alisa, muriz (nazalist), feraget, bakir, sebija, budnjo, sda, dalida i kantonalno tuzilastvo, gordana i drzavno tuzilastvo, ranko i drzavni sud...
Dosta ima istine u tome sto si napiso u vezi slucaja , samo nemoj upadati u zamku borbe sa onima koji mrze one koji drukcije misle , nemas potrebe da im se pravdas,ignorisi ih ,To su ljudi kojima je vaznija patetika ,pripadnost rulji od slobode i istine.
Sto Muriz Memic govori da sve zna, i da za sve ima dokaze, a vas kopka sta on to sve zna, i kad ce na koga doc rec da prica sta zna.. strpite se jos malo pa cete cut sve, ne sumnjam u to, a do tada slobodne iznosite svoje misljenje, sloboda govora i tako to
-
suspect_zero
#7416 Re: Slučaj Dženan Memić
ne cveta cveće u naše zeleno preduzeće.....a i u ćorku bi neki mogli da iduSpunky2021 wrote: ↑22/02/2021 00:21 gospodjo i gospodje, kako bi rekao legendarni Kapetan BeleLadje,
nece da moze!
Dovidenja i Allahimanet
-
dzolix
#7417 Re: Slučaj Dženan Memić
Znate sta vas najvise boli? I vas koji pisete ovakve bljuvotine i sve one koji su umijesani u slucaj?
Sto Muriz Memic govori da sve zna, i da za sve ima dokaze, a vas kopka sta on to sve zna, i kad ce na koga doc rec da prica sta zna.. strpite se jos malo pa cete cut sve, ne sumnjam u to, a do tada slobodne iznosite svoje misljenje, sloboda govora i tako to
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tacno si u pravu ,malo je boljelo kad se uvidi da si prevaren pa osto trag. .Podrzavas ga jer tvrdi kao da ima snimak ubistva a onda vidis da je to bio samo blef , laz. Pa onda krenes malo vise ,dublje kopati i vidis masu lazi. A sto se tice MM on to tvrdi od samog pocetka . Paranoja ,posljedica smrti bliznjega svog koja radja zelju za osvetom i strah,ludilo izazvano zbog depresije i bola.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tacno si u pravu ,malo je boljelo kad se uvidi da si prevaren pa osto trag. .Podrzavas ga jer tvrdi kao da ima snimak ubistva a onda vidis da je to bio samo blef , laz. Pa onda krenes malo vise ,dublje kopati i vidis masu lazi. A sto se tice MM on to tvrdi od samog pocetka . Paranoja ,posljedica smrti bliznjega svog koja radja zelju za osvetom i strah,ludilo izazvano zbog depresije i bola.
-
Mer11
#7418 Re: Slučaj Dženan Memić
Ponavljam, sacekajmo svi zajedno, pa cemo vidjet tko je sta znao, a tko nijedzolix wrote: ↑22/02/2021 00:41 Znate sta vas najvise boli? I vas koji pisete ovakve bljuvotine i sve one koji su umijesani u slucaj?
-
gvozderkov
#7419 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovaj me slucaj podsjeca na slucaj Lindy Chamberlain-Creighto gdje je mjesanje javnosti uveliko doprinijelo ishodu. Samo ovdje je jos dublje ukljuceno inheretno nepovjerenje javnosti prema sistemu..
The Chamberlain trial was highly publicised.[5] Given that most of the evidence presented in the case against Lindy Chamberlain was later rejected, the case is now usped as an example of how media and bias can adversely affect a trial.
Last edited by gvozderkov on 22/02/2021 14:19, edited 3 times in total.
-
Hendrix
#7420 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta je ovo... navala slucajnih prolaznika, svaka cast kampanja je izgleda u punom jeku.
Dakle sta je zakljucak... Muriz mentalno nesposoban i lud zbog smrti sina a mi da prepustimo slucaj ovom sistemu i azdahama unutar njega da nadju nekog krivca? Alisa i dalje nevina ko francuska sobarica u svemu ovome... i to je to.
Dakle sta je zakljucak... Muriz mentalno nesposoban i lud zbog smrti sina a mi da prepustimo slucaj ovom sistemu i azdahama unutar njega da nadju nekog krivca? Alisa i dalje nevina ko francuska sobarica u svemu ovome... i to je to.
-
suspect_zero
#7421 Re: Slučaj Dženan Memić
Motiv? Zašto bi Ljubo ubio namjerno Dženana?
Saobraćajke nije bilo, to se po povredana dokazalo.
Znači, izašao iz auta, uzeo palicu i ubio Dženana....onako na čistu miru?
- gdesi bre
#7422 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovi cigani su inace jako bitni da se zbog njih brisu snimci sa kamera
lako je pisat svasta na siroko i kontat da si pametan napisi malo ali poucno.Nadamo se vrlo brzo da ce propevat babo u cheliji i potvrdit ono sto Muriz zna.
-
gvozderkov
#7424 Re: Slučaj Dženan Memić
Logicno pitanje i na tom ostaje slucaj, zasto ljubo izlazi iz kombija. Razmisljao sam o raznim varijantama ali to nisam mogao provaliti i posloziti u logican slijed dogadjaja...suspect_zero wrote: ↑22/02/2021 01:10 Motiv? Zašto bi Ljubo ubio namjerno Dženana?
-
Mer11
#7425 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma kako, upotrijebi logiku i kriticko misljenjegvozderkov wrote: ↑22/02/2021 01:33Logicno pitanje i na tom ostaje slucaj, zasto ljubo izlazi iz kombija. Razmisljao sam o raznim varijantama ali to nisam mogao provaliti i posloziti u logican slijed dogadjaja...suspect_zero wrote: ↑22/02/2021 01:10 Motiv? Zašto bi Ljubo ubio namjerno Dženana?