Slučaj Dženan Memić
- JThomas
#2826 Re: Slučaj Dženan Memić
a jel drug imao ljetnu odjeću ili zimsku koja je amortizovala udar auta?
- ultima_palabra
#2827 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo kao da citas Bettermana i "maminu prijateljicu" 
-
bosanska senzacija
#2828 Re: Slučaj Dženan Memić
Mozemo se mi ovako do sutra ubjedjivati izgleda.
Dzenan i Alisa su imali povrede na koljenima i dlanovima a sama Alisa je imala trzajnu povredu vrata. Prednja strana kombija je takve visine da ih odbaci tako da citavo tijelo amortizuje udarac i da pri tome ne ostavi posebne tragove osim onih koje su nastale od betona. Stvarno ne vidim nista toliko nerealno da se sve upravo ovako desilo.
Mislim da se vise necu upustati u raspravu na ovu temu a vi i dalje nastavite borbu sa vjetrenjacama.
Dzenan i Alisa su imali povrede na koljenima i dlanovima a sama Alisa je imala trzajnu povredu vrata. Prednja strana kombija je takve visine da ih odbaci tako da citavo tijelo amortizuje udarac i da pri tome ne ostavi posebne tragove osim onih koje su nastale od betona. Stvarno ne vidim nista toliko nerealno da se sve upravo ovako desilo.
Mislim da se vise necu upustati u raspravu na ovu temu a vi i dalje nastavite borbu sa vjetrenjacama.
- JThomas
#2829 Re: Slučaj Dženan Memić
napušu se mošne kesice i upiju udarac. k'o airbag.
- Streptokok
#2830 Re: Slučaj Dženan Memić
Sine, jesi li ti ikad pao sa bicikla, u zimskoj ili ljetnoj odjeci, sa gaćama ili bez?bosanska senzacija wrote:Mozemo se mi ovako do sutra ubjedjivati izgleda.
- Cherry-Cherry
#2831 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo još jednog što se neće upuštati u raspravu.
A piše na temi.
A piše na temi.
-
Nadzorna_ploca
#2832 Re: Slučaj Dženan Memić
Borba vjetrenjaca a ionako kriminalan sud rekao da nije saobracajka.
- Sara03
#2833 Re: Slučaj Dženan Memić
To se ne bi desilo, da su angažovali neke vrsne vještake sa foruma.
Zajeb totalni.
Zajeb totalni.
- strong69
#2834 Re: Slučaj Dženan Memić
Specifičan dizajn kombija? Debela zimska odjeća?Sve sam sada čuo.
- Cherry-Cherry
#2835 Re: Slučaj Dženan Memić
Treba uvijek imati džemper i jaknu. I u sred ljeta. Ako te udari auto, lakše će ti biti.strong69 wrote:Specifičan dizajn kombija? Debela zimska odjeća?Sve sam sada čuo.
Kada nestane struje, izbriše se snimak.
Eto na kojem su intelektualnom nivou. Ovakvi vladaju.
Otišli smo u pičku materinu.
-
pemanapemani
#2836 Re: Slučaj Dženan Memić
I obavezno rolka, malo deblja, da spriječi trzajne povrede vrata. U nekim slučajevima pomaže i šal.
- ovo_malo_duse
#2837 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo malo stiva za citanje i ovom tazezaposlenim, nisu utvrdili gradivo...ovo_malo_duse wrote:De nam Menso pojasni kako je glava dosla do stoka kombija bez da ima bilo koja povreda koja mora biti pri udaru autom cak i manjem od 20 km na sat.
Jel Dzenan lebdio ili je mozda bacen sa glavom naprijed kad je auto prolazilo?
U oba slucaja je bio jedan ili vise njih. Ti znas ocigledno o kome se radi. Treba se samo vratiti nazad pa procitati postove i vidjeti kako reagujes kad se raja pisanjem primakne blizu.
Amneziju treba pricepit ona zna sve....
-
dimitrov
#2838 Re: Slučaj Dženan Memić
Po tvojoj teoriji ga je Ljubo udarao željeznom šipkom u glavu bez namjere da ga ubije?bosanska senzacija wrote:Pa i moj srednjoskolski prijatelj je jednom dobio batine nakon sto ga je lola prvo udario autom, a i sama Ljubina zena u prvom zapisniku je upravo rekla da ga je Ljubo udario po glavi.
I opet ponavljam da ko god je Dzenana udario po glavi vjerovatno nije imao namjeru da ga ubije.
-
KIseljak12
#2839 Re: Slučaj Dženan Memić
Pokusavao ga sipkom dozvati svijesti.dimitrov wrote:Po tvojoj teoriji ga je Ljubo udarao željeznom šipkom u glavu bez namjere da ga ubije?bosanska senzacija wrote:Pa i moj srednjoskolski prijatelj je jednom dobio batine nakon sto ga je lola prvo udario autom, a i sama Ljubina zena u prvom zapisniku je upravo rekla da ga je Ljubo udario po glavi.
I opet ponavljam da ko god je Dzenana udario po glavi vjerovatno nije imao namjeru da ga ubije.
-
mg
#2840 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako Ljubo bude pravomoćno oslobođen, tek je onda belaj.
Jer sve da Ljubo i jeste ubica, izvuče se.
A sve zbog nesposobnosti Kantonalnog tužilaštva, čiji smisao postojanja se sveo na pritvor do sporazuma o priznanju krivnje, koji u ime tužilaštva dogovore njihovi omiljeni advokati, Omar i Izet, koji su produžena ruka "uspješnosti" , jer da se ide u suđenja, najmanje pola presuda bi bilo oslobađajuće.
Jer sve da Ljubo i jeste ubica, izvuče se.
A sve zbog nesposobnosti Kantonalnog tužilaštva, čiji smisao postojanja se sveo na pritvor do sporazuma o priznanju krivnje, koji u ime tužilaštva dogovore njihovi omiljeni advokati, Omar i Izet, koji su produžena ruka "uspješnosti" , jer da se ide u suđenja, najmanje pola presuda bi bilo oslobađajuće.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2841 Re: Slučaj Dženan Memić
strong69 wrote:Specifičan dizajn kombija? Debela zimska odjeća?Sve sam sada čuo.
moramo misliti i na zrak koji jedan tako aerospecifičan romski kombi, prema zakonima fizike i aerodinamike jelte, gura ispred sebe pa ublaži udarac
-
kiligonzales
#2842 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad drzava radi svoj posao ozbiljno bilo koji racunarski forenzicar i sa formatiranog diska ce vratiti podatke da izvuce snimak. Ali kad je sistem korumpiran onda se ne moze vratiti nista, isto tako u drugom slucaju pored autenticnog snimka nesrece sa smrtnim ishodom, stvari se ne mrdaju sa mrtve tacke, a pomenuti ubica koji je djelo uzrokovao nemarom u voznji jos dospijeva na listu za kanton i tako nam je u svemu selektivna pravda i pristup, za bogate nisu zatvori ni kad ukradu milijune, za siromasne su i da ukradu kasetofon.Cherry-Cherry wrote:Treba uvijek imati džemper i jaknu. I u sred ljeta. Ako te udari auto, lakše će ti biti.strong69 wrote:Specifičan dizajn kombija? Debela zimska odjeća?Sve sam sada čuo.
Kada nestane struje, izbriše se snimak.
Eto na kojem su intelektualnom nivou. Ovakvi vladaju.
Otišli smo u pičku materinu.
-
tripple_dubble
#2843 Re: Slučaj Dženan Memić
bosanska senzacija wrote:Udario ih jeste kombijem iako to se na njihovim tijelima ne primjeti i to mozda zbog toga sto su na sebi imali debelu zimsku odjecu. I taj kombi je specificnog dizajna tako da je taj udar vise bio kao naglo guranje od cega su oboje zavrsili na asfaltu sa poderanim dlanovima i koljenima. Alisi je isto konstantovano naglo istegnuce vrata sto moze biti od iznenadnog udara u ledja i zbog toga me ni malo cudi ako je izgubila svijest dok je ovaj udarao Dzenana.
Nesposobnost policije kod prvog uvidjaja dovela je do raznih nelogicnosti zbog cega su sasvim jednostavan slucaj pretvorili u opstu havariju.
Predlazem ova dva komentara za NAJKOMENTAR stoljeca, pa neka raja odluci koji je bolji.bosanska senzacija wrote:Mozemo se mi ovako do sutra ubjedjivati izgleda.
Ti si, jarane, presisao sve do sada, nema ti ravnog na planeti, sestre mi!
Nesto bih istakla, al ne znam koja mi je recenica genijalnija, fakat!
-
kiligonzales
#2844 Re: Slučaj Dženan Memić
Ocito se zajebavasbosanska senzacija wrote:Udario ih jeste kombijem iako to se na njihovim tijelima ne primjeti i to mozda zbog toga sto su na sebi imali debelu zimsku odjecu. I taj kombi je specificnog dizajna tako da je taj udar vise bio kao naglo guranje od cega su oboje zavrsili na asfaltu sa poderanim dlanovima i koljenima. Alisi je isto konstantovano naglo istegnuce vrata sto moze biti od iznenadnog udara u ledja i zbog toga me ni malo cudi ako je izgubila svijest dok je ovaj udarao Dzenana.
Nesposobnost policije kod prvog uvidjaja dovela je do raznih nelogicnosti zbog cega su sasvim jednostavan slucaj pretvorili u opstu havariju.
- Streptokok
#2845 Re: Slučaj Dženan Memić
uobičajeni postupak kod saobraćajnih nesreća.dimitrov wrote:Po tvojoj teoriji ga je Ljubo udarao željeznom šipkom u glavu bez namjere da ga ubije?bosanska senzacija wrote:Pa i moj srednjoskolski prijatelj je jednom dobio batine nakon sto ga je lola prvo udario autom, a i sama Ljubina zena u prvom zapisniku je upravo rekla da ga je Ljubo udario po glavi.
-
bosanska senzacija
#2846 Re: Slučaj Dženan Memić
Citava drzava je truhla a drustvo do srzi korumpirano, pocevsi od tuzilastva i policije pa je sasvim opravdano sto ljudi ne vjeruju u te institucije. Uopste ne zelim da branim nikoga i postavljam se kao neciji advokat vec samo pisem o slucaju kojeg iz raspolozivih informacija putem medija pratim od samog pocetka.
Da je Ljubo priznao nesrecu pa kasnije povukao izjavu znamo svi. Da mu je zena isto tako priznala sve i potvrdila udaranje kombijem, a zatim i udaranje sipkom dzenana po glavi je isto tako doslo iz njihovih usta a ne mojih. Za to vrijeme otac Muriz odbija da razgovara sa svima i govori da njegov sin nije stradao u saobracajnoj nesreci vec je ubijen u nekakvoj organizovanoj sacekusi. Motive i pocionioce ne zna niko vec se samo nagadja. Skupljaju se peticije, organizuju protesti i stvara se pritisak iz kojeg proizilaze razne price i verzije da nista nije onako kako se cini. Advokat cigana se prilagodjava situaciji, izjave se povlace te i uz pomoc i porodice nastradalog dolazi do oslobadjajuce presude.
Da li je moguce da je Alisa izgubila svijest? Da li je moguce da ih je Ljubo pokupio kombijem a da nisu ostale posljedice od udara? Da li ga je Ljubo udario po glavi ili je rana nastala od kombija? Sta se desilo sa nestalim snimkom? Koja je uloga Budnji u svemu tome? Da li je Alisa saucesnik u ubistvu? Ko je potplatio cigane i ko je toliko mocan da plati toliki broj ljudi od tuzilastva preko policije? Koji su motivi da neko drugi ubije Dzenana?
Mozemo samo nagadjati i vrtiti se u krug kao do sada. Da li je moguce da se radi o zavjeri, svakako. Da li je moguce da je ubica sjedio u sudnici dok je nosio na sebi majicu pravda za Dzenana, itekako.
A vi nastavite i dalje.
Da je Ljubo priznao nesrecu pa kasnije povukao izjavu znamo svi. Da mu je zena isto tako priznala sve i potvrdila udaranje kombijem, a zatim i udaranje sipkom dzenana po glavi je isto tako doslo iz njihovih usta a ne mojih. Za to vrijeme otac Muriz odbija da razgovara sa svima i govori da njegov sin nije stradao u saobracajnoj nesreci vec je ubijen u nekakvoj organizovanoj sacekusi. Motive i pocionioce ne zna niko vec se samo nagadja. Skupljaju se peticije, organizuju protesti i stvara se pritisak iz kojeg proizilaze razne price i verzije da nista nije onako kako se cini. Advokat cigana se prilagodjava situaciji, izjave se povlace te i uz pomoc i porodice nastradalog dolazi do oslobadjajuce presude.
Da li je moguce da je Alisa izgubila svijest? Da li je moguce da ih je Ljubo pokupio kombijem a da nisu ostale posljedice od udara? Da li ga je Ljubo udario po glavi ili je rana nastala od kombija? Sta se desilo sa nestalim snimkom? Koja je uloga Budnji u svemu tome? Da li je Alisa saucesnik u ubistvu? Ko je potplatio cigane i ko je toliko mocan da plati toliki broj ljudi od tuzilastva preko policije? Koji su motivi da neko drugi ubije Dzenana?
Mozemo samo nagadjati i vrtiti se u krug kao do sada. Da li je moguce da se radi o zavjeri, svakako. Da li je moguce da je ubica sjedio u sudnici dok je nosio na sebi majicu pravda za Dzenana, itekako.
A vi nastavite i dalje.
-
bosanska senzacija
#2847 Re: Slučaj Dženan Memić
Udario ga je samo jednom.
Moras biti jeben poznavaoc ljudske anatomije da nekoga ubijes samo jednim udarcem.
Moras biti jeben poznavaoc ljudske anatomije da nekoga ubijes samo jednim udarcem.
- Pryda
#2848 Re: Slučaj Dženan Memić
Ljudi su umirali i za manje od udarca metalnom sipkom u glavu, samo kazem..bosanska senzacija wrote:Udario ga je samo jednom.
Moje misljenje je da ko god je ovo uradio nije imao namjeru da ga ubije. Da je imao zavrsio bi ga na licu mjesta, a ne bi momak umro 7 dana poslije u bolnici. Mene takodje zanima kakve su to povrede od kojih umres za 7 dana, ljudi izresetani sa 10 metaka ako prezive prvih par dana stanje se kasnije stabilizuje.. Mozda bi otac dio krivnje mogao potraziti u doktorima koji su mu pruzali njegu tih dana.
Jos jedno pitanje za upucene u slucaj: da li je ova Alisa podvrgnuta poligrafskom testiranju i ako nije, zasto nije?
Ona meni se cini sve zna
- Sara03
#2849 Re: Slučaj Dženan Memić
Od danas samo u skafanderu preko vrata.
-
bosanska senzacija
#2850 Re: Slučaj Dženan Memić
Hajde pametnice onda objasni odakle dzenanu i alisi poderana koljena i dlanovi od pritiska na cvrstu podlogu.Sara03 wrote:Od danas samo u skafanderu preko vrata.
Eto stani uspravno i pokusaj skontati sta se treba desiti pa da iz tog polozaja zavrsis sa poderanim koljenima i dlanovima.