OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
-Chesterfield-

#1451 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by -Chesterfield- »

Dozer wrote: 17/02/2021 01:17 :-) :-)

Ko je stvorio svijest i 7 fizickih i psihickih...cega vec?
Bog!
Dozer

#1452 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ma kakav bog... Al' cekamo Ljubu da nam ponudi odgovor na to pitanje :D
Ljubo2

#1453 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 17/02/2021 01:17Ko je stvorio svijest i 7 fizickih i psihickih...cega vec?
To sam objasnio "x" puta u ovoj temi. Evo, opet ću, nije mi teško.

Po logici ništa ne može postojati, ni desiti se bez uzroka. Pa čak ni najprvi uzrok koji je uzrok svih uzroka. Što znači da se rješenje tajne postojanja stvarnosti može postići samo kad otkrijemo Najprvi uzrok i kad otkrijemo ko je njega uzrokovao

Opet po logici, Najprvog uzroka nije mogao uzrokovati niko, zato jer on je Najprvi, prije koga ne postoji niko dugi ko bi mogao da bude njegovim uzrokom. Pa je onda logično da On postoji od uvijek, jer on je NEŠTO, koje po logici ne može nastati, niti biti stvoreno iz NIŠTA.

Ovo što sam do sada rekao o Najprvom uzroku je način na koji vjernici objašnjavaju Božije, vječno i bezuzročno postojanje. Međutim, ptoblem je što vjernici ne zaju ni šta je Bog, ni da li on uopšte i postoji, niti kako je moguće da Boga nije niko uzrokovao, niti odakle mu toliko znanje i moć da da on uzrokuje materiju, Univerzum i život u Univerzumu, a On, Bog, za ljude i dalje ostane samo TAJNA i samo VJERA?

Zato ostavimo Boga i religije na miru, već se radije okrenimo nauci, da vidimo šta nauka o tome kažže.

Nauka kaže da postoji samo ENERGIJA i INFORMACIJA i da je od Energije, uz pomoć Informacije nastao Univerzum i život u njemu, a da su Energija i Informacija nastali samopokretanjem nematerijalnog Kvantnog vakuuma. Što podrazumijeva da je nematerijalni Kvantni vakuum taj PRVI UZROK koji je uzrokovao materiju, život i Univerzum.

A kad se pitamo kako ih je uzrokovao, opet moramo da se pozovemo na nauku? Uzrokovao ih je uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i rauzumijevanja, jer ENERGIJA i INFORMACIJA od kojih je sagrađen Univerzum se sastoji upravo od tih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji Kvantnog nematerijalnog vakuuma. Što znači da Kvantnom vakuumu, kao PRVOM UZROKU, dvije fizičke sposobnosti, naprezanje i kretanje, služe da pomoću njih, kad se napregne i pokrene, poprimi fizička svojstva sile i mase i da se tako počne fizički manifestovati kao Energija. A onih 5 psihičkih sposobnosti i radnji - opažanje, osjećanje, pamćenje, mišljenje i razumijevanje - mu služe da bi pomoću njih mogao da uređuje svoje fizičke radnje naprezanja i kretanja, odnosno, da pomoću njih iz haotičnog oblika svog kretanja i rada, pređe u organizovano i harmonično. Da bi na kraju rezultat svega toga nastali atomi, nebeska tijela, galaksije, tijela biljaka, životinja, ljudi itd, koji su svi odreda samo organizovani oblici kretanja i rada energije, tj. napregnutih i pokrenutih čestica i dijelova kvantnog vakuuma i ništa drugo.

I eto, to je NAUČNO OBJAŠNJENJE, kako je Bog, tj. Kvantni nematerijalni vakuum, uzrokovao materiju, život i Univerzum, jer fizika i biologija tim dokazima već raspolažu.

A sada sasvim drugo je pitanje ko je i kao uzrokovao Boga, tj. Kvantni vakuum i njegovih 7 sposobnosti?

Odgovor na ovo pitanje opet glasi da Njega i njegovih 7 sposobnosti nije uzrokovao niko, zato što prije njega niko i ništa NE POSTOJi ko bi mogao da bude njegovim uzrokom.

A pošto je logično da niko i ništa ne može postojati bez uzroka, pa ni taj Najprvi uzrok, jedino što je tu sada logično, jeste, da je taj Najprvi uzrok, od uvijek, sam svoj i uzrok i posljedica. A na nama je sada da otkrijemo logiku po kojoj on uspijeva da veječito, bez Početka i Kraja, naizmjenično, kroz vrijeme, uvijek iznova, igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posljedice.

I kad konačno i pokušamo da otkrijemo način kako u tome uspijeva, opet moramo da se pozovemo na nauku, tj. na fiziku i bilologiju, a na kraju i na psihilogiju, koja kaže da se taj Najprvi uzrok, koji raspolaže sa 7 sposobnosti zove SVIJEST, koja nije materijalna, koja sebe zove imenom "JA", koja je sama svojim i uzrokom i posljedicom. To postiže uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, tako što naizmjenično, uvijek iznova i vječito, kao psihička pojava i proces, uz pomoć znanja o sebi kao fizičkoj pojavi i procesu, uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces. Da bi, zatim, uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa, opažajući, osjećajući, pamteći, misleći i razumijevajući sebe kao fizičku pojavu i proces, uzrokovala znanje o sebi i uzrokovala sebe kao svjesnu psihičku npojavu i proces.

Ovaj naizmjenični, uzročno-posljedični odnos i proces između fizičkih i psihičkih radnji Svijesti je vječit, bez početka i kraja. To je logično, zato jer na početku nisu mogli da se pojave psihičke radnje i procese, zato jer njih ne može biti ako nisu uzrokoivanje fizičkim radnjama i procesima. Niti su na početku mogle da budu fizičke radnje i procesi, jer njih ne može da bude ako nisu uzrokovane psihičkim radnjma i procesima.

A imajući na umu da se fizičke radnje i procesi uvijek manifestuju kao ENERGIJA, a psihičke kao INFORMACIJA, otuda tvrdnja fizičara i biologa da osim Energije i Informacije ničeg drugog nema.

Kako Svijest uz pomoć sebe kao Energije i Informacije o sebi, naizmjenično i vječito uzrokuje samu sebe, primjera je bezbrpk. Sve u U niverzumu može da posluži kao primjer, kao i Univerzum koji se i sam kao energija i informacija uvijek iznova ponavlja, tako što se uvijek iznova pretače kroz voja tri prirodna oblika i stanja. Sve po principu "JAJE-PILE-KOKA". Gdje imamo situaciju da niti jajeta može da bude, ako ga nije uzrokovala koka, niti koke može da bude ako nije uzrokovana jajetom. I gdje imamo da, bilo da je riječ o jajetu, pileti ili koki, tu ničeg drugog nema do samo Energija i infoemacija. Uz napomenu da je Energija, zapravo, uvijek i sama Svijest koja se napreže i kreće. Koja uz pomoć svojih 5 psihičkih radnji pamti sva svoja nprezanja i kretanja i to čuva kao ZNANJE, tj. kao INFORMACIJU, po kojoj uvijek iznova se organizovano i harmoniočno, napreže, kreće i radi.

Eto, po ko zna koji put sam ponovo, u najkračim crtanma izdeklamovao cijeli ZAKON POSTOJANJA. Ja ne vjerujem da vi niste dovoljno inteligentni da poslije toliko mojih ponavljanja to niste u stanju da shvatite, već je pravi razlog vašeg odbijanja da prihvatite Zakon postojanja nešto sasvim drugo. To su vaša dosadašnja pogrešna ubjeđenja u skladu sa kojima ste navikli da živite i toga sada teško možete da se odreknete. Isto kao alkoholičari alkohola, pušači cigareta ili narkomani droge. Međutim, Zakon postojanja se ne može negirati. Previše je argumenata kojima se on dokazuje, a niti i jedan koji ga negira. I sam čovejk je dokaz tome, jer ni njegov organizam u vidu energije i informacije, nije ništa drugo do Svijest koja se svakoga dana, uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, kao svoj i uzrok i posljedica, na isti način, ponavlja.

Nego, vi, da se više ne ubjeđujemo, ako želite da opstanete i da vam bude bolje ngo što jeste, a ne da propadnete, radije okačite na sebe ovaj simbol Zakona postojanja i njime uništite sve laži, prevare i sva zla koja su do sada vladale svijetom.
Image
Dozer

#1454 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Zar nije bilo jednostavnije reci samo "Ne znamo" umjesto ovih tirada besmislica...
saibaba

#1455 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by saibaba »

Dozer wrote: 18/02/2021 11:13 Zar nije bilo jednostavnije reci samo "Ne znamo" umjesto ovih tirada besmislica...
:thumbup:
Ljubo2

#1456 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer i Saibaba su rekli:
Zar nije bilo jednostavnije reci samo "Ne znamo" umjesto ovih tirada besmislica...
Moji često dugački postovi ("tirade") su skupovi mnoštva logički povezanih prostijih pojmova, koji svi zajedno predstavljaju jednu širu i sveobuhvatniju misao, kojom se argimentovano i logički objašnjava neki malo složeniji pojam. Iako Dozer tvrdi da je sve do MOZGA, ipak, da bi neko uspio da razumije te moje široke i sveubuhvatne misli, potrebno je da ima malo jače i razvijenije MOŽDANE VIJUGE od kokošijih. A ako nema, onda je potrebno da pročita moje postove onoliko puta koliko mu je potrebnmo da shvati šta je pisac želio da kaže.

U konkretnom primjeru, pisac je želio reći da PRVI UZROK, pošto je PRVI koji postoji, ne može da bude uzrokovan ničim drugim do SAMIM SOBOM, Odnosno, mora naizmjenično i vječito, bez početka i kraja, da igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posljedice. Kao što to rade "koka i jaje" i kao što to radi cijeli Univerzum i sve ostalo iz čega se Univerzum sastoji. Zato što je Univerzuzm taj PRVI KOJI POSTOJI.

A kako to koki i jajetu, odnosn, Univerzumu polazi od ruke, koji se ne sastoje ni od čega drugog do od energije i informacije, odnosno, od 7 fizičkih i psihičkih radnji i njihovog vršioca u svojstvu PRVOG UZROKA, objasnio sam uz pomoć jedne još šire, sveobugvatnije i složenije argumentovane misli, koju sam nazvao ZAKONOM POSTOJANJA. Koju, takođe, mogu razumjeti samo oni čije su moždane vijuge malo razvijenije od kokošijih.
Dozer

#1457 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo, mojne se uvrijediti, ali tvoja logika (koja samo tebi izgleda logicno) zapravo se ni za milimetar ne razlikuje od religijske "logike".
Jedina ralika je u tome sto ti stvari nazivas drugim imenima, ali sustina price je identicna.

I religijski bog je "oduvijek" itd., a kod tebe je to "univerzum". Istina je da mi zapravo nemamo pojma ni sta je univerzum, a jos manje kako je nastao. Pogotovo ne znamo da li je "oduvijek", a jos manje sta tacno znaci to "oduvijek", odnosno koji vremenski period/distancu podrazumijeva.

Mi ne znamo ni da li je BigBang teorija tacna, samo se zbog nekih stvari koje "vidimo" vodimo time da mozda jeste. A ne znaci da jeste jer zapravo nemamo stvarnih dokaza za nju.

O svemiru znamo toliko malo da je zaista smijesno uopste i reci da nesto znamo. Npr., nedavno je, negdje u dalekom svemiru koji mozemo vidjeti (a ne vidimo iza toga skoro nista, pa nemamo ni pojma ima li sta tamo jos dalje), otkrivena "rupa u svemiru". Ogleda se u tome da se radi o bukvalno praznom prostoru (bar se nama cini da je prazan), u kojem nema nicega. Samo crnilo, bez ijednog nebeskog tijela. A to je ogromna rupa raspona od ne znam ni ja koliko svjetlosnih godina.

Pa, bolan ne bio, mi nemamo pojma ni sta se sve nalazi pod "nasim" morima i okeanima, a nesto se batrgamo da razumijemo svemir i sve u njemu :lol: :lol:
I onda se nadje neko poput tebe i tvrdi da je "otkrio sve" i da zna sve. Yeah, right...

Ne znamo, i tacka.
Ljubo2

#1458 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 19/02/2021 09:56 Ljubo, mojne se uvrijediti, ali tvoja logika (koja samo tebi izgleda logicno) zapravo se ni za milimetar ne razlikuje od religijske "logike".
Tačno, vjernici objašnjavaju Boga istom logikom, kao i ja Svijest, ali razlika ipak postoji i u tome je što ljudi iz iskustva sebe samih znaju šta je Svijest, a religije pojma nemaju šta je Bog. A ti ne znaš šta je ni Svijest, ni Bog, što se zaključuje iz toga kad lupneš da mozak proizvodi Svijest. Čime automatski dokazuješ da nisi na tom intelektualnom nivu da sa mnom možeš raspravljati, ni o Bogu, ni Svijesti. I još se usuđuješ svoje neznanje, pripisati meni. Naravno, ja se ne ljutim jer znam da to radiš iz neznanja i zato se uvijek iznova trudim da moji stavovi u pogledu argumentacije i logike budu razumljivi i neoborivi, kako bi i ti konačno nešto ukopčao, ali mrka kapa.
Dozer wrote: 19/02/2021 09:56 Jedina ralika je u tome sto ti stvari nazivas drugim imenima, ali sustina price je identicna.
Eto vidiš kako ništa ne shvataš. Svijest i Bog jesu dva različita imena, ali dok je Boga apstrakcija jer niko ne zna šta je Bog, niti da li zaista postoji, suprotno tome svi ljudi na sijetu iz iskustva sebe samih kao Svijesti, znaju šta je Svijest i znaju da ona postoji.
Dozer wrote: 19/02/2021 09:56 I religijski bog je "oduvijek" itd., a kod tebe je to "univerzum". Istina je da mi zapravo nemamo pojma ni sta je univerzum, a jos manje kako je nastao. Pogotovo ne znamo da li je "oduvijek", a jos manje sta tacno znaci to "oduvijek", odnosno koji vremenski period/distancu podrazumijeva.
Pa, ne mora se sve vidjeti, Dozeru, da bi se znalo. Mnogo toga se može i objasniti i razumjeti na osnovu onoga što putem vlastitog i naučnog iskustva može da se vidi, ali kod tebe ta sprava zvana "razumijevanje", ne radi i u tome je problem.
Dozer wrote: 19/02/2021 09:56 Mi ne znamo ni da li je BigBang teorija tacna, samo se zbog nekih stvari koje "vidimo" vodimo time da mozda jeste. A ne znaci da jeste jer zapravo nemamo stvarnih dokaza za nju.
Za objašnjenje i razumijevanje Svijesti uopšte nije bitno da li je teorija "Big.Bang" tačna. Bitno je samo da je tačno, jer to je naučno dokazano, da materija nastaje putem samonaprezanja i samopoketanja nematerijalnog Kvantnog vakuuma i da postoje dokazi i o tome da ona raspolaže i psihičkim sposobnostima opažanja tog svog naprezanja i kretanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Što je sasvim dovoljno da se izvede ispravam i istinit zaključak da je Kvantn i vakuum polje nematerijalne, mirujuće Svijesti, jer iz iskustva sebe kao Svijesti, znamu da su tih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji osnovni faktori Svijesti. I za pametnog i razumnog čovjeka, to je sasvim dovoljno da zna i razumije šta je i materija i život i Univerzum, kako oni postoje i zašto. Dok za nerazumnog, ti naučni dokazi i logika ne znače ništa. Za njega će i dalje ti dokazi i objašnjenja postojanja materije, života, Svijesti i Univerzma biti isto što i vjera u Boga.
Dozer wrote: 19/02/2021 09:56 O svemiru znamo toliko malo da je zaista smijesno uopste i reci da nesto znamo. Npr., nedavno je, negdje u dalekom svemiru koji mozemo vidjeti (a ne vidimo iza toga skoro nista, pa nemamo ni pojma ima li sta tamo jos dalje), otkrivena "rupa u svemiru". Ogleda se u tome da se radi o bukvalno praznom prostoru (bar se nama cini da je prazan), u kojem nema nicega. Samo crnilo, bez ijednog nebeskog tijela. A to je ogromna rupa raspona od ne znam ni ja koliko svjetlosnih godina.
Tvoj problem je i dalje što si ubijeđen da se može znati samo ono što se vidi. I zbog nepreglednog Univerzuma i bezbroja različitih stvari i popjava od kojih se on sastoji, ubijeđen si da čovjek nikada ne može saznati konačnu istinu o postojanju svega toga. Zato jer NE RAZUMIJEŠ da su sve te beskonačne različitosti samo u INFORMACIJAMA po kojima se živa i svjesam materija Univerzuma, unutar svih tih različitih stvari i pojava, organizovano kreće i radi. Ovo je neoboriva i Konačna istina o postojanju svega, ali ti je ne vrijedi objašnjavati kad si ti sposobnan samo da vjeruješ ili ne vjeruješ, a ne i bilo šta da RAZUMIJEŠ. I kad ti se sve detaljno objasni, ti ćeš i dalje, uvijek iznova da tvrdiš da Ljubo ne zna Sve, jer nije VIDIO SVE.
Dozer wrote: 19/02/2021 09:56 Pa, bolan ne bio, mi nemamo pojma ni sta se sve nalazi pod "nasim" morima i okeanima, a nesto se batrgamo da razumijemo svemir i sve u njemu :lol: :lol:
I onda se nadje neko poput tebe i tvrdi da je "otkrio sve" i da zna sve. Yeah, right...
Ne znamo, i tacka.
Ja na ovo mogu samo da ti odgovorim da si ti izgubljen slučaj "i tačka". Da bi čovjek "OTKRIO SVE", ništa drugo ne treba da otkrije do samo to, da je SVE, SVIJEST, koja sva mogća čuda, u Univerumu i izvan njega,, ma koliko ona bila različita, stvara od sebe same, uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih spsobnosti i radnji? Undretand?
Dozer

#1459 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo2 wrote: 19/02/2021 11:56 Tačno, vjernici objašnjavaju Boga istom logikom, kao i ja Svijest, ali razlika ipak postoji i u tome je što ljudi iz iskustva sebe samih znaju šta je Svijest, a religije pojma nemaju šta je Bog. A ti ne znaš šta je ni Svijest, ni Bog, što se zaključuje iz toga kad lupneš da mozak proizvodi Svijest. Čime automatski dokazuješ da nisi na tom intelektualnom nivu da sa mnom možeš raspravljati, ni o Bogu, ni Svijesti. I još se usuđuješ svoje neznanje, pripisati meni. Naravno, ja se ne ljutim jer znam da to radiš iz neznanja i zato se uvijek iznova trudim da moji stavovi u pogledu argumentacije i logike budu razumljivi i neoborivi, kako bi i ti konačno nešto ukopčao, ali mrka kapa.
Da...ocito je da nismo na istom intelektualnom nivou, jer meni ni na pamet ne bi palo da priznam kako je moje objasnjenje identicno religijskom (totalno supljem, btw), a da se onda vadim na nacin "ali, ipak nije isto".
Pitanje za tebe, a koje sam ti postavio vec X puta i nikada nisam dobio konkretan odgovor - Da li postoji svijest bez postojanja mozga?
Eto vidiš kako ništa ne shvataš. Svijest i Bog jesu dva različita imena, ali dok je Boga apstrakcija jer niko ne zna šta je Bog, niti da li zaista postoji, suprotno tome svi ljudi na sijetu iz iskustva sebe samih kao Svijesti, znaju šta je Svijest i znaju da ona postoji.
Ono sto ti, ocito, nikako ne kontas jeste da je pojam "svijest" proizvod naseg uma, tj. naseg mozga. Ne vjerujes? Evo argument - da li drvo zna sta je "svijest"? Da li bilo koja zivotinja zna sta je "svijest"?
Da ti to prevedem i na drugu stranu - Da li drvo ili bilo koja zivotinja znaju sta je "Bog"?
Odgovor u svim slujacevima je - NE. Iz toga je sasvim jasno da su i "bog" i "svijest" pojmovi koje je konstruisao iskljucivo nas vlastiti um.
Ako imas bilo kakav argumentovan dokaza da ovo nije ovako, iskreno me zanima da ga vidim...
Pa, ne mora se sve vidjeti, Dozeru, da bi se znalo. Mnogo toga se može i objasniti i razumjeti na osnovu onoga što putem vlastitog i naučnog iskustva može da se vidi, ali kod tebe ta sprava zvana "razumijevanje", ne radi i u tome je problem.
Nisam ja bas siguran kod koga ta sprava ne fercera... Red bi bio da se prvo dogovoris sam sa sobom sta zelis da kazes, pa da tek onda kazes. Ali, prvo bi trebalo i sam da shvatis ono o cemu pricas.
Za objašnjenje i razumijevanje Svijesti uopšte nije bitno da li je teorija "Big.Bang" tačna. Bitno je samo da je tačno, jer to je naučno dokazano, da materija nastaje putem samonaprezanja i samopoketanja nematerijalnog Kvantnog vakuuma i da postoje dokazi i o tome da ona raspolaže i psihičkim sposobnostima opažanja tog svog naprezanja i kretanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja.
Ostaje jos samo da nam svima ovdje podastres te naucne dokaze o ovome o cemu pricas... Hvala unaprijed. I...sretno. :D

P.S. - Tvoja interpretacija nauke i dokaza je identicna interpretaciji vjernika i "dokaza" iz vjerskih knjiga.
P.S.1 - Naucni dokazi ne trebaju interpretaciju jer su jasni sami po sebi, i svako s kapacitetima konceptualizacije ima sposobnost i licne vizualizacije tih dokaza.
Što je sasvim dovoljno da se izvede ispravam i istinit zaključak da je Kvantn i vakuum polje nematerijalne, mirujuće Svijesti, jer iz iskustva sebe kao Svijesti, znamu da su tih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji osnovni faktori Svijesti. I za pametnog i razumnog čovjeka, to je sasvim dovoljno da zna i razumije šta je i materija i život i Univerzum, kako oni postoje i zašto. Dok za nerazumnog, ti naučni dokazi i logika ne znače ništa. Za njega će i dalje ti dokazi i objašnjenja postojanja materije, života, Svijesti i Univerzma biti isto što i vjera u Boga.
Kandidovacu te za Nobela :D
Tvoj problem je i dalje što si ubijeđen da se može znati samo ono što se vidi. I zbog nepreglednog Univerzuma i bezbroja različitih stvari i popjava od kojih se on sastoji, ubijeđen si da čovjek nikada ne može saznati konačnu istinu o postojanju svega toga. Zato jer NE RAZUMIJEŠ da su sve te beskonačne različitosti samo u INFORMACIJAMA po kojima se živa i svjesam materija Univerzuma, unutar svih tih različitih stvari i pojava, organizovano kreće i radi. Ovo je neoboriva i Konačna istina o postojanju svega, ali ti je ne vrijedi objašnjavati kad si ti sposobnan samo da vjeruješ ili ne vjeruješ, a ne i bilo šta da RAZUMIJEŠ. I kad ti se sve detaljno objasni, ti ćeš i dalje, uvijek iznova da tvrdiš da Ljubo ne zna Sve, jer nije VIDIO SVE.

A tvoj problem je sto pod "detaljnim objasnjenima" smatras nekakve svoje licne vizure i zakljucke zasnovane na... cemu tacno? Svojim licnim vjerovanjima. Nikakve konkretne dokaze za bilo sta od ovoga sto tvrdis ti nemas, iako se stalno pozivas na nauku. Ne, na tvoju zalost, nauka ne "govori" nista od ovoga sto ti "vidis i razumijes".
Ja na ovo mogu samo da ti odgovorim da si ti izgubljen slučaj "i tačka". Da bi čovjek "OTKRIO SVE", ništa drugo ne treba da otkrije do samo to, da je SVE, SVIJEST, koja sva mogća čuda, u Univerumu i izvan njega,, ma koliko ona bila različita, stvara od sebe same, uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih spsobnosti i radnji? Undretand?
Da, sve jeste svijest, ali ne na nacin kako ti to tumacis. Jos jednom, i po ko zna koji put - svijest i svjesnost o bilo cemu ne postoji bez mozga.

Cim mi dokazes da je suurotno, tj. da covjek bez mozga ima svijest i svjesnost o bilo cemu, mozemo nastaviti. Do tada, slobodno nastavi mantrati ove svoje besmislice.
Tempo
ZeModerator

#1460 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

what a clash of the titans. udarila vila na halila,

a doktora nigdje.
Ljubo2

#1461 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Da...ocito je da nismo na istom intelektualnom nivou, jer meni ni na pamet ne bi palo da priznam kako je moje objasnjenje identicno religijskom (totalno supljem, btw), a da se onda vadim na nacin "ali, ipak nije isto".
Aklo si mentalno zaostao i imaš nizak IQ, naravno da ti ne može pasti na pamet da Najprvi Uzrok (Bog) ne može biti uzrokovan zato što je najprvi koji postoji, pa nema ko da ga uzrokuje. A pogotovo ti ne bi moglo pasti na pamet da Najprvi uzrok može biti SAMOUZROKOVAN, ako on nije Bog, već Svijest koja vječno, bez početka i kraja igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posljedice (kao koka i jaje), ako raspolaže sa 7 sposobnosti.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Pitanje za tebe, a koje sam ti postavio vec X puta i nikada nisam dobio konkretan odgovor - Da li postoji svijest bez postojanja mozga?
Na ovo pitanje sam ti x puta odgovorio, ali tebi ni pamćenje ne radi. Odgovorio sam da Svijest koju mozak ne može da stvori, postoji, ali da mozak, ako ga Svijest ne stvori, ne može da postoji. Zato što je Svijest materija koja raspolaže sa 7 sposobnosti, koja pomoću njih, od sebe samo gradi cijeli Univerzum, pa i čovjeka i njegov mozak. Ako ne vjeruješ, pitaj biologe, oni znaju ko i kako u majčinoj utrobi od samoga sebe gradi i ljudski organizam i mozak. Uostalom, za tvoju informaciju i na znanje da ljudski organizam, isto kao i mozak, NE POSDTOJE. Uvijek i samo postoji živa i svjesna materija koja gradi ljudski organizam i mozak, dok joj ne dosadi. A kad joj dosadi, pljune i na ljudski organizam i na njegov tupi mozak i raziđe se na sve strane, a ljudski organizam i mozak nestanu kao da ih nikad nije ni bilo. A ona, živa, zdrava i svjesna, sa svojih 7 sposobnosti, ostaje i dalje da postoji, spremna i sposobna da od sebe same napravi neki drugi i drugačiji materijalni oblik. na primjer tijelo planete Zemlje, manje blesavo od ljudskog organizma i njegovog mozga, kako bi se sada u tijelu planete Zemlje osjećala ugodnije.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Ono sto ti, ocito, nikako ne kontas jeste da je pojam "svijest" proizvod naseg uma, tj. naseg mozga.
A ono što ti nikako ne možeš da skontaš jeste da Svijest ne može biti ni proizvedena, ni stvorena ni uzrokaovana. Ona jednostavno uz pomoć svojih 7 sposobnosti POSTOJI, od uvijek i zauvijek, sama po sebi, kao svoj i uzrok i posljedica. A ono što može da bude proizvedeno, uzrokovano i stvoreno, NIJE SVIJEST, već SVJESNOST. Svijest je ta koja proizvodi svoju SVJESNOST uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih radnji, u vrijeme kad ih vrši. Kad ih nevrši, kao na primjer kad spava dubokim snom, Svijest nije svjesna ničega. Nauči da razlikuješ pojmove "Svijest" i "Svjesnost", jer to dvoje nije isto. Svijest je POSTOJANJE, a SVJESNOST je stanje Svijesti, isto kao i nesvjesnost. Mnoga svoja pogrešna shvatanja i zablude moraš da ispraviš da bi mogao diskutovati sa mnom.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Ne vjerujes? Evo argument - da li drvo zna sta je "svijest"? Da li bilo koja zivotinja zna sta je "svijest"?
Zar je to za tenbe nekakav argument? Da li ti možeš na bilo koji način provjeriti i dokazati da drvo ili životinja znaju ili ne znaju šta je svijest? Naravno da ne možeš. Možeš samo da vjeruješ jedno ili drugo. A ja znam i mogu i da dokažem da ni drvo, ni životinja, pa ni čovjek, ni njegov mozak ne mogu znati šta je svijest, zato što ni drvo, ni životinja, ni čovjek, ni njegov mozak NE POSTOJE. Postoji samo živa i svjesna materija koja ih gradi, koja uz pomoć svojih 7 sposobnosti može da zna sve. Čak i da napravi i drvo i životinju i čovjeka i ljudski mozak.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Da ti to prevedem i na drugu stranu - Da li drvo ili bilo koja zivotinja znaju sta je "Bog"? Odgovor u svim slujacevima je - NE. Iz toga je sasvim jasno da su i "bog" i "svijest" pojmovi koje je konstruisao iskljucivo nas vlastiti um. Ako imas bilo kakav argumentovan dokaza da ovo nije ovako, iskreno me zanima da ga vidim...
Pojmove ne može iskonstruisati ni čovjek, ni njegov mozak, već samo ono koje raspolaže sa 7 sposobnosti, a to je materija koja gradi i čovjeka i njegov mozak. Ona može pomoću svojih 7 sposobnosti izmišljati pojmove i davati im imena, kao što je, na primjer, pojam Bog. A može pojmopve i stvarati pomoću opažanja, osjećanja i pamćenja stvarnosti koju opaža oko sebe. Što se tiče pojmova "svijest" i 7 njenih sposobnosti kao pojmova, oni nisu izmišljeni, već spoznati puem vlastitiog ili naučnog iskustva. Uz napomenu da je nebitno kakva imena tim pojmovima će Svijest da dadne.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Nisam ja bas siguran kod koga ta sprava ne fercera... Red bi bio da se prvo dogovoris sam sa sobom sta zelis da kazes, pa da tek onda kazes. Ali, prvo bi trebalo i sam da shvatis ono o cemu pricas.
Ja pričam o onome što jeste, a to je da postoji samo materija koja raspolažesa 7 sposobnosti, koja pomoću njih od sebe same gradi cijeli Univerzum i život u njemu. To je ono za šta postoje naučni dokazi, u šta ne mora da se vjeruje. A ti izmišljaš stvari i bez ikakvog dokaza u njih vjeruješ, kao na primjer da mozak proizvodi Svijest i da bez ljudskog mozga Svijesti ne može da bude. Ovako nešto mogu da izmisle samo mali Perica, Mujuca i Đokica.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Ostaje jos samo da nam svima ovdje podastres te naucne dokaze o ovome o cemu pricas... Hvala unaprijed. I...sretno. :
Njbolji i nepobitni dokaz za tebe, Dozeru, da materija, osim što je sposobna da se napreže i kreće, da je sposobna i da opaža svoje naprezanje i kretanje, osjeća, pamti ga, misli o njemi i razumije ga si ti sam sebi Dozeru. Jer ti nisi ništa drugo do materija. Dokaži ti meni da nisi materija i dokaži mi da ne raspolažeš sa 7 sposobnosti. I dokaži da ona, kad se tvoje tijelo i mozak raspadnu i dalje neće ostati da postoji, sposbna da kao đubrivo uđe u tijelo neke biljke i gradi ga isto kao što je i tvoje tijelo i tvoj mozak garadila? Sve uz pomoć svojih 7 nestvorivih i neuništivih sposobnosti.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 P.S. - Tvoja interpretacija nauke i dokaza je identicna interpretaciji vjernika i "dokaza" iz vjerskih knjiga.
P.S.1 - Naucni dokazi ne trebaju interpretaciju jer su jasni sami po sebi, i svako s kapacitetima konceptualizacije ima sposobnost i licne vizualizacije tih dokaza.
To nije tačno. Vjernici sve ovo što ja objašnjavam pomoću materije, objašnjavaju pomoću Boga. Boga još nikada i niko nije dokazao, a materija koja raspolaže sa 7 sposobnosti i pomoću njih sva čuda ovog svijeta čini, odavno je dokazana. Eto i ti si to dokazao. Ti sada, zahvaljujući meni, znaš da si materija i da raspolažeš sa 7 sposobnosti pomoću kojih možeš svašta da radiš, dok prije mene to nisi znao. Ama, nisi znao ništa i ja sada imam čast da te svemu naučim.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Kandidovacu te za Nobela
Što da ne? To se od tebe i očekuje, jer sada, zahvaljujući meni znaš SVE, dok prije mene nisi znao ništa. Ni ti, ni svi naučnici, filozofi, teolozi i političari svijeta. Niste znali da samo Svijest postoji i njenih 7 sposobnosti, pomoću kojih od sebe same gardi cijeli Univerzum i život u njemu, a sada znate. Zar to znanje, koje do sada nismo imali, nije vrijedno Nobela?
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 A tvoj problem je sto pod "detaljnim objasnjenima" smatras nekakve svoje licne vizure i zakljucke zasnovane na... cemu tacno? Svojim licnim vjerovanjima. Nikakve konkretne dokaze za bilo sta od ovoga sto tvrdis ti nemas, iako se stalno pozivas na nauku. Ne, na tvoju zalost, nauka ne "govori" nista od ovoga sto ti "vidis i razumijes".
Pa, nije moje vjerovanje da je sve materija i da je ona živa i svjesna, tj. da raspolaže sa 7 sposobnoszi i pomoću njih od sebe same sva čuda ovog svijeta čini. U to može svako da se uvjeri, makar i samo kad pogleda kroz prozor. Ranije to nismo znali jer nismo znali da je materija Svijest i da je ona ta koja raspolaže sa 7 sposobnosti koje su osnovni faktori Svijesti, iako naučni dokazi o tome odavno postoje. Nismo do sada to znali samo zato što nismo umjeli ispravno logički da mislimo, tj. da ispravno vrednujemo sva naučna saznanja i otkrića kojima raspolažemo.
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Da, sve jeste svijest, ali ne na nacin kako ti to tumacis. Jos jednom, i po ko zna koji put - svijest i svjesnost o bilo cemu ne postoji bez mozga.
Ova tvoja uporrna tvrdnja da Svijesti ne može da bude bez mozga, podsjeća me na priču o onom čovjeku koji je prvi put vidio automobil i nije vjerovao da automobil može dai de sam a da ga volovi ne vuku. Pa kad mu je šofer sve lijepo objasnio i motor automobila i benzin i paljenje benzina i klipove i radilicu i točkove i volan i sve drugo i upitao ga da li mu je sada sve jasno, ovaj mu je odgovorio: "Sve je to meni jasno što si objasnio, osim samo jedno, a to je kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku"? Isto kao i tebi kad se po stoti put objasni šta je Svijest i kako ona postoji sama po sebi kao svoj i uzrok i posljedica, ti i dalje postavljaš isto pitanje: KAKO SVIJEST MOŽE DA POSTOJI A DA JE MOZAK NE STVRI?
Dozer wrote: 19/02/2021 12:26 Cim mi dokazes da je suurotno, tj. da covjek bez mozga ima svijest i svjesnost o bilo cemu, mozemo nastaviti. Do tada, slobodno nastavi mantrati ove svoje besmislice.
To ćeš dkazati sam sebi kad umreš i ostaneš i bez tijela i mozga i shvatiš da čovjekova svijest nije ni tijelo, ni mozak, već ono elektromagnetno polje (aura) koje obavija i prožima čovjekovo tijelo i mozak, pomoću koje rade čovjekova čula, nervni sistem i mozak, koje se može i spojiti i odvojiti od tijela i ostati svjesno isto kao što je bilo i sa tijelom i mozgom.

Evo ti pgledaj ovaj video smimak kako izgleda čovjek koji je i živ i svjestan i bez tijela i mozga.
https://www.youtube.com/watch?v=q9pyNALKGL0
Dozer

#1462 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ne mogu, a niti hocu vise da citiram ove nebulozne tirade...

Nego, otkud sad odjednom materija...? Zar ne postoje samo informacija i energija? :lol: :lol:
Ja kad sam govorio da kretanje ne moze biti bez materije, ti si me ubjedjivao da materija ne postoji, i da postoje samo informacija i energija, tj. nematerijalna svijest. Sad je odjednom svijest materijalna :pisnuo:

Ti si se, Ljubo moj, totalno pogubio :D

Btw, hajd' budi drug pa kad umres javi nam jel' ti ostala svijest :D
I...kako ti znas da je na tom snimku covjek? Koliko vidim, ljudi spominju vanzemaljca ili mozda time travelera (sto moze biti bilo sta, ako tako nesto uopste postoji) :D
Tempo
ZeModerator

#1463 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

znate li vas dvojica da na internetu ima pornografije?
Ljubo2

#1464 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 21/02/2021 01:15Ne mogu, a niti hocu vise da citiram ove nebulozne tirade...
Znči, nećeš više da te podučavam. OK, nema problema. Ima ko hoće.
Dozer wrote: 21/02/2021 01:15Nego, otkud sad odjednom materija...? Zar ne postoje samo informacija i energija? Ja kad sam govorio da kretanje ne moze biti bez materije, ti si me ubjedjivao da materija ne postoji, i da postoje samo informacija i energija, tj. nematerijalna svijest. Sad je odjednom svijest materijalna
Dobro, šta je sad? Upravo si rekao da ne želiš više da čitaš moje "nebulozne tirade", a sad bi htjeo da ti objasnim razliku između energije i materije. Dobro, neka ti bude, nisam ja zlopamtilo, evo ti objašnjenje. Možda ne toliko radi tebe, ti ionako nisi sposoban da išta shvatiš, već radi drugih koji u velikom broju svakodbevno posjećuju ovu temu.

Pazi, ovako:
Svijest raspolaže sa dvije fizičke sposobnosti - NAPREZANJA I KRETANJA. Zašto su joj potrebne ove dvije fizičke sposobnosti? Potrebne su joj da pomoću njih postane materijalna, kako bi mogla sebe da opaža, osjeća, pamti, misli i razumije, jer bez toga ne bi mogla sebe da dovede u stanje svjesnosti, pošto materija kao nešto posebno i drugačije od Svijesti ne postoji. Pa zato Svijest koja nije materijlna, mora sama da se potrudi i postane materijalna. Kako?

To ne može da učini bez energije. A pošto ni energije nema, ona sama mora da bude i energija. To postiže pomoću svoje sposobnosti NAPREZANJA. Dakle, energija je Svijest koja se napreže. Ali problem je što to njeno naprezanje još uvijek nije opažljivo, sve dok ona iz pomć naprezanja ne počne da se manifestuje kao elektromagnetno polje koje u prostoru vibrira i manifestuje se kao talas ili čestica koja još može i da se kreće u prostoru, jer jedino tako moše da bude opažljiva i zapamtljiva. Štp podrazumojeva da je ovdje energija Svijest koja se napreže, koja postaje materija kada postane talas ili čestica koja može da da se opazi.

Sve ovo podrazumoijeva da bez energije, a to je uvijek Svijest koja se napreže, ne može biti materije. Koja je, zapravo isto što i energija, ali energija koja sada može iz vana da bude opažljiva. Tako da možemo da zaključimo da je energija, kao napregnuta Svijest, zapravo, unutrašnje subjektivno samopokretačko stanje materije. To i fizičari tvrde kada kažu da je kretanje materije "SAMOKRETANJE". Samo što fizičari pojma nemaju ni šta je materija, ni kako je to njeno samokretanje moguće. Jer materija je samo izvanjska, objektivna, opažljiva, fizička manifestacija, unutrašnje, neopažljibe Svijesti u svojstvi energije.

Sve ovo skupa podrazumijeva da su energija i materija jedno i isto. To su samo dva različita načina opažanja jedne i iste prirodne sile i pojave, unutrašnje, vamčulno i izvanjsko, čulno.

A kad se pitamo ko ili šta tu uistinu postoji, materija ili energija, odgovor će uvijek da glasi da ne postoji ni energija, ni materija, već uvijek i samo Svijest koja se napreže, kreće i radi. Te njene dvije fizičke radnje uvijek iznova mogu i da počnu i nastanu i da završe i nestanu. Dok Svijest kao njihov vršilac nikada ne može ni da nastane, ni nestane.

Ako si imao strpljenja da ovu moju "NEBULOZNU TIRADU" o Svojeti, energiji i materiji, pročitaš do kraja, a posebno, ako si razumio šta je pisac želio reći, što je malo teži slučaj kada si ti u pitanju, tada si vjerovatno razumio i to da je obična NEBULOZA tvoja tvrdnja da "ENERGIJE NE MOĐE DA BUDE BET MSATERIJE". Jer stvarnost je potpuno drugačija, a to je da meterije ne može da bude bez energije, tj. bez naprezanja. A još ispravnija tvrdnja i od toga glasi da ni energije, ni materije ne može da bude ako nema Svijesti da se kao energija napregne, a zatim i kao materija, pokrene.
Dozer wrote: 21/02/2021 01:15Ti si se, Ljubo moj, totalno pogubio
NIsam se ja pogubio, već ti u svojim vjerovanjima od kojih niti i jedno nisi u stanju ni da objasniš, ni dolažeš. Niti da mozak proizvodi Svijest, što je totalna besmislica, niti da bez materije ne može da bude energije. Te tvoje tvrdnje su čita vjera,jer ti ne znaš da objasniš ni šta je mozak, ni Svijest, ni energija, ni materija. Ne zamjerim ti ja što to ne znaš, jer i naučnici o tome samo lupetaju, a ti si ta njihova lupetanja nabubao na pamet, bez razumijevanja, pa sada sa njima ovde nastupaš ubijeđen da imaju značenje istine, jer iza tih lupetanja stoje baučnici. Kao što su i vjernici ubijeđeni da su njihova vjerovanja ustinita jer iza njih stoje vjerske institucije i sveštenici.
Dozer wrote: 21/02/2021 01:15Btw, hajd' budi drug pa kad umres javi nam jel' ti ostala svijest!
Ne moram da umrem da bih to znao. Dovolno je da razumijem Zakon postojanja po kojem postoji samo vječita, nestvoriva i neuništiva Svijest i da je smrt samo prelazak Svijesti iz jednog svog svjesnog stanja u drugo. Osim toga ja raspolažem i iskustvom mojih mnogobrojnih svjesnih izlazaka iz tijela i svjesnih vraćanja u tijelo, koji su se često ponavljali tokom punih 15 godina. Za koje vrijeme sam izvršio provjere i pronašao za sebe dokaze da su ta moja svjesna odvajanja od tijela i ponovna spajanja sa tijelom bila istiniita.
Dozer wrote: 21/02/2021 01:15I...kako ti znas da je na tom snimku covjek? Koliko vidim, ljudi spominju vanzemaljca ili mozda time travelera (sto moze biti bilo sta, ako tako nesto uopste postoji)
Ljudi koji ne znaju o čemu je riječ, mogu o tome da misle i kažu šta hoće. Ja nisam taj koji ne zna o čemu je riječ, već koji zna, jer sam se prilikom mojih izlazaka iz tijela lično upoznao sa jednim takvim čovjekolikim "svjetlosnim bićem". Dakle, to što ti vidiš na snimku, ja sam to mogao da vidim uživo ispred sebe. Takav jedan čovjek bez fizičkog tijela je tokom punih petnaest godina bio moj duhovni, astralni učitelj, koji mi je na razne bačine praktično poučavao i prenosio znanje ZAKONA POSTOJANJA i pod čijom sam asistencijom i uspijevao da izlazim iz tijela i ponovo se živ i zdrav vraćam u tijelo. Nakon 15 godina me je obavijestio da je moje "astralno školovanje" završeno, tj. da sam u potpunosto ovladao razumijevanjem Zakona postojanja i da više izlazaka iz tijela neće da bude.

Eto, Dozeru, ako hoćeš vjeruj u to, ako nećeš, ne moraš. Ali što se Zakona postojanja tiče, njemu uz pomoć svojih "nebuloza", tj. pogrešnih vjeroavanja koja si bez razumijevanja nabubao na pamet, ne možeš ni pero odbiti. Zakon postojanja ima svoje nepobitne i iskustvebe i naučne dikaze, kao i svoja razumljiva logička objašnjenja, kojima se ni sa kakvim vjerovanjima nije moguće suprostaviti.

Živio!
Ljubo2

#1465 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Tempo wrote: 21/02/2021 01:52 znate li vas dvojica da na internetu ima pornografije?
Ne bi znali da nam ti svoje golo dupe stalno ovde ne poturaš.
Dozer

#1466 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Tempo wrote: 21/02/2021 01:52 znate li vas dvojica da na internetu ima pornografije?
:lol: :lol: :lol:

Hebo pornografiju ba, cekaj da nam Ljubo pojasni kako energija postoji bez materije :lol: :lol: :lol: :lol:

Jos uvijek cekamo te linkove na naucne studije i dokaze (na sta se stalno poziva, ali nikako da ih i ponudi) koji potvrdjuju ovu njegovu besmislicu :D
belfy

#1467 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

bilo bi interesantnije da pokusa objasniti gravitaciju, crne rupe ili tamnu materiju sa svojim zakonom koji objasnjava sve. mogu cak i lakse stvari - da svojim zakonom koji objasnjava sve objasni mutaciju virusa ili zasto voda vrije na razlicitim temperaturama pri razlicitom pritisku ili zasto se vodic vise zagrijava ako se kroz njega propusta veca struja. ili mozda cak jos lakse zasto se secer rastapa u vodi, a sol ne ili zasto se mlijeko moze pomijesati sa vodom, a ulje ne moze... ili ona najlaksa djetinja pitanja - zasto imamo dvije ruke, zasto imamo pet prstiju, zasto je nebo plavo...?

takvi odgovori bi zaista dali direktan dokaz da je to univerzalni zakon o postojanju materije, zivota i svemira, mada ima jos puno pitanja na koja bi ista zakon morao dati odgovore da zaista bude univerzalan, ali mislim da bi ovo bio dobar pocetak...
Ljubo2

#1468 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 21/02/2021 15:04Hebo pornografiju ba, cekaj da nam Ljubo pojasni kako energija postoji bez materije.
Ti si izgubljen slučaj. Kako god da ti se objasni, tebi ne ide u glavu kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku. Čak je i taj čovjek koji je to pitao pametniji od tebe. I on je znao da kretanja automobila, tj. materije, ne može da bude bez energije, tj, bez volova. A u tebe je obrnuto "ko u krmka jaja". Kod tebe energije ne može da bude bez materije, tj, volova ne može da bude bez automobila koji se kreće.

I sam možeš napraviti eksperiment i provjeriti šta bez čega ne može da bude, da li energije bez materije ili materije bez enrgije. Evo na primjer, pokušaj da prdneš, a onda analiziraj taj događaj do kraja i utvrdi koje si sve fizičke i psihičke radnje morao da upotrijebiš da bi to izveo.

Idemo redom. Prvo si morao da osjetiš potrebu da prdneš. Osjećanje potrebe je u ovom primjeru prva od 7 fizičkih i psihičkih radnji Svijesti. Zatim je slijedila druga od 7 psihičkih radnji zvana "misao" da imaš potrebu da prdneš. Zatim je misao uzrokovala psihička radnju zvanu "razumijevanje" potrebe da prdneš- Ona je treća od 7 sposobnosti Svijesti. I tek poslije psihičke radnje razumijevanja kao posljedica uslijedila je fizička radnja "naprezanja" u vidu energije koja je potrebna da bi mogao da ispališ prdac napolje. To naprezanje u vidu potrebne energije je bila četvrta od 7 sposobnosti i radnji Svijesti, koja bila uzrokom kretanja, tj. ispaljivanja prdeža na izlazna vrata. I sada, taj zvuk koji se čuo kad je prdež izletio i smarad koji se od preža osjetio, to je bila peta od 7 sposobnosti Svijesti zvana "materija", koja je uzrokovala preostale dvije od 7 radnji Svijesti. To su bile radnje opažanja zvuka prdeža uz pomoć čula sluha i mirisa uz pomoć nosa. Da bi na kraju uslijedila i ona posljednja od 7 sposobnosti i radnji Svijesti, zvana "pamćenje cijelog tog procesa. Da se zadovoljstvo prdenja kao znanje, tj. kao informacija ne zaboravi, kako bi kasnije u povoljnim uslovima to životno zadovoljstvo u vidu prđenja moglo na isti način da se ponovi.

I sada ti Dozeru pogledaj cijeli taj proces prđenja, rasčlanjen na 7 fizičkih i psihičkih radnji koje su bile nužne za njegovo izvođenje u kojem je naprezanje šupka bila energija, a ispaljivanje metka u vidu predža je bila opažljiva materija i reci, otvoreno i bz stida, da si pogriješio kada si tvrdio da naprezanja kao energije ne me da bude bez prdeža kao materije. I Izvini mi se i reci da se kaješ što me već dugo vremena maltretiraš sa tvrdnjom da energije ne može da bude bez materije, kao i sa onom nebulozom da Svijesti ne može da bude bez mozga. Imajući na umu da u stvarnosti stvari upravo suprotno od tvoje tvrdnje stoje, a to je da materije (prđenja) ne može da bude bez energije, tj, bez naprezanja. Isto kao što ni mozga ne može da bude bez Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji koje su porebne da se mozak kao materijaln oblik napravi, a ne obratno, da Svijesti ne može da bude bez mozga.

Ja naprid rekoh da si ti izgubljen slučaj i da tebi ne vrijedi ništa objašnjavati. I daj Bože da i poslije ovog mog detaljnog objašnjenja ponovo ne postaviš pitanje"kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku"?
Dozer wrote: 21/02/2021 15:04Jos uvijek cekamo te linkove na naucne studije i dokaze (na sta se stalno poziva, ali nikako da ih i ponudi) koji potvrdjuju ovu njegovu besmislicu
Do sada nije postojao link gdje je "naučno" objašnjenoi d materije u vidu prđenja ne može da bude bez energije u vidu naprezanja. Od sada link tog "naučnog" objašnjenja postoji. To je link ovog mog posta. Uzmi ga i u svojoj datoteci u kompjuteru ga sačuvaj, da možeš uvijek da se pozoveš na njega kad god ti zatreba. I svakome slobodno reci da je to tako objasnio i dokazao naučnik po imenu Ljubo, koji je otkrio ZAKON POSTOJANJA.
Tempo
ZeModerator

#1469 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

pricas li ti te stvari i raji pred zadrugom, ili samo ovdje?
Dozer

#1470 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Ljubo, ti fakat nisi u vinklu, matere mi :D

Kakvi ba crni volovi, )koji su, btw, takodjer materijalni :D
Hoces li mi konacno dati primjer energije bez materije koja stoji iza nje? :D

Svoju teoriju postojanja dokazujes prdezom...? Ozbiljno? :D
Evo, prnuh. I...analiziram... Ja materijalan, moja crijeva takodjer, moj mozak u kojem se rodila svijest o tome da cu prnuti takodjer materijalan, prdez nastao zbog hemijskih procesa obrade materijalne hrane koju pojedoh i pica koje popih... I... PRD! Gle cuda - i prdez je materijalan, a pri tome je stvorio i neku energiju, koju su prije samog cina prdeza takodjer stvorila moja crijeva :D.
A i naprezanje se desilo u MATERIJALNIM crijevima. :lol:

Dakle, sva ta svijest o kojoj se ti polomi pricajuci nalazi se - gdje tacno? U nasem mozgu. Nije sigurno u supku, jer nam supak bas i nije sposoban da razmislja. Mozda tvoj jeste, doduse... Vidim da je kod tebe svasta nest omoguce. Jes' da ti objasnjavanje ne ide od ruke, a i kontanje je tu negdje..
Ljubo2

#1471 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 21/02/2021 17:16 bilo bi interesantnije da pokusa objasniti gravitaciju, crne rupe ili tamnu materiju sa svojim zakonom koji objasnjava sve. mogu cak i lakse stvari - da svojim zakonom koji objasnjava sve objasni mutaciju virusa ili zasto voda vrije na razlicitim temperaturama pri razlicitom pritisku ili zasto se vodic vise zagrijava ako se kroz njega propusta veca struja. ili mozda cak jos lakse zasto se secer rastapa u vodi, a sol ne ili zasto se mlijeko moze pomijesati sa vodom, a ulje ne moze... ili ona najlaksa djetinja pitanja - zasto imamo dvije ruke, zasto imamo pet prstiju, zasto je nebo plavo...?

takvi odgovori bi zaista dali direktan dokaz da je to univerzalni zakon o postojanju materije, zivota i svemira, mada ima jos puno pitanja na koja bi ista zakon morao dati odgovore da zaista bude univerzalan, ali mislim da bi ovo bio dobar pocetak...
Šta bi ti sada, gospodine Belfy od mene htjeo? Hoćeš da ti pomoću Zakona postojanja, tj. pomoću 7 sposobnosti i radnji Svijesti objasnim svaki od ovih fenomena koje si naveo: gravitaciju, crne rupe, mutaciju virusa, zašto voda vrije, zašto se šećer rastapa u vodi, zašto imamo dvije ruke, zašto je nebo plavo, zašto Mujo hebe Fatu i zašto i sva ostala bezbrojna pitanja "zašto".

Pomoću Zakona postojanja, tj, pomoću 7 spososbnoszi i radnji svijesti se može objasniti apsolutno sve, svaki fenomen pojedinnačno, na isti način kao što sam naprijed gore uz pomoć fenomena zvanog "prdac",objasnio Dozeru da materije ne može da bude bez energije, a ne obratno. zato bi bilo besmisleno svaki od tih fenomena objašnjavati posebno, zato što fenomena ima bezbroj, a objašnjenje je uvijek za sve isto. Dovoljno je znati objasniti samo jedan, bilo koji fenomen uz pomoć 7 sposobnosti i radnji, da bi se znalo objasniti apsolutno sve, zato što se cijeli Univerzum ne sastoji ni od čega drugog do samo od Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ma koliko ti fenomeni bili brojni i ma koliko bili različiti, svi se oni manifetuju u stvarnosti uz pomoć 7 fizičkih i psihičkih radnji.

Pa se onda postavlja pitanje, kako je moguće postojanje tolikog broja različitih fenomena, ako se svi oni manifestuju kao 7 fizičkih i psihičkih radnji?

Odgovor na ovo pitanje je lagan. Razlika je samo u ZNANJMA, odnosno INFORMACIJAMA po kojima se svi mogući fenomeni fizički manifestuju ka fizičke radnje naprezanja i kretanja. Ja sam to u mom videu objasnio uz pomoć 5 ljudi različitih zanimanja, od kojih je jedan fudbaler, drugi violinista, treći slikar, četvrti hirurg, peti zemljoradnik, itd. Možemo ovoj petorici dodati i šestog koji ništa drugo ne radi, već samo prdi i to mu je profesija. Iako su rezultati njihovog rada drastično različiti, ipak svi oni, da bi uradili svoje poslove kako valja, rade ISTO - naprežu se, kreću se, opažaju svoje naprezanje i kretanje, osjećaju, pamte, misle i razumiju. Razlika je samo u Znanjima, tj. Informacijama po kojima se oni naprežu kreću i rade.

Isto je tako ma o čemu drugom da je riječ. Evo na primjer, ti gore pomenu gravitaciju. Naizgled teško pitanje, ali nije, ako znamo i razumjemo Zakon postojanja po kojemu ničeg drugog nema do samo Svijest i njenih 7 sposobnosti i rdnji. Isto je i sa gravitacijom, koju su naučnici izmislili, koja NE POSTOJI. Niko je do danas nije dokazao. Ono što su naučnici dokazali i nazvali imenom gravitacija, jeste opažanje materijalnih tijela koja uvijek prema nečemu na isti način gravitiraju. Dakle, ne postoji nikakva gravitacija, već uvijek i samo materijalna tijela koja gravitiraju. I tu nema ničega drugog da se objasni do samo to kako i zašto gravitiraju. I odgovor će uvijek da bude isti kao i za sve druge fenomene. Gravitiraju iz istog razloga zbog kojeg i fudbaleri igraju, fudbal, violinisti sviraju violine, slikari slikaju, hirurzi operiraju, zemljoradnici obrađuju zemlju, profesionalni prdači prde itd. Svi oni rade različite radnje, kao što je i gravitiranje materijalnih tijela od svega različito, samo zato što je to jedino što oni znaju da rade i što znaju da tako treba da rade da bi se održali u životu. Šta bi se, na primjer, desilo kad mateija i materijalna tijela od kojih se planeta Zemlja sastoji, ne bi gravitirali prema Zemlji, tj. kad bi poželjeli da se razlete na sve strane? Desilo bi se to da bi se Zemlja za tili čas raspala i više je ne bi bilo. Isto bi se desilo i sa ljudskim tijelom kada bi ćelije i organi u našem tijelu prestale da gravitiraju i ostanu na svom mjestu u tijelu. Kad bi se to desilo i tijelo bi se za tili čas raspalo. Ali ćelije i organi tijela to ne žele, jer znaju da bi sa stradanjem tijela, istovremeno stradali i svi organi tijela i sve ćelije u organima. Isto je tako i sa živom i svjesnom materijom planete Zemlje koja uvijek gravitira prema Zemlji, koja ZNA I RAZUMIJE da je Zemlja njena domovina i da joj bez Zemlje nema života. ž

Ovdje je problem samo to što naučnici nemaju pojma kako stvari u prirodi stoje i koji je GLAVNI prirodni zakon kojemu sve u prirodi podliježe, pa onda izmišljaju objašnjenja. U ovom slučaju si izmislili nekakvu gravitaciju, isto kao i vjenici Boga, kojeg ne mogu da dokažu, isto kao ni naučnici gravitaciju. Pa se onda neuki za ta njihova vjeovanja zalijepe i tako i sami postanu vjernici, nebitno da li vjeruju u izmišljenog Boga koji u Univezumu pravi red i sve reguliše ili u izmišljenu silu gravitaciju koja u Univerzumi pravi red i sve reguliše.

I jedino što ovdje nije izmišljeno, što može da se iskustveno i naučno dokaže i provjeri i logički objasni i razumje, jeste Svijest i njenih 7 sposobnosti i njena iskustva, tj. znanja, odnosno informacije po kojima ona treba da se kreće i radi, da se pravi red i harmonija, kako bi život u cijelom Univerzumu tekao u miru i zadovoljstvu.

Dakle, na isti način na koji se objašnjava kako i zašto fudbaler igra fudbal, violinista svira violinu, slikar slika, hirurg opeiše, zemljuradnik obrađuje zemlju, profesionalni prdač prdi itd, na isti način se objašnjava kako i zašto materijalna tijela gravitiraju - uz pomoć 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti. Zato jer znaju da tako treba jer to ima značenje dobra i ako bi bilo drugačije da bi to imalo značenje zla. Zakon postojanja je istovremeno i Zakon Dobra i Zla i kad živa i svjesna maerija u Univerzumu ne bi znala šta je za nju dobro, a šta zlo i kad ne bi stalno težila od zla ka dobru, cijelu Ubiverzum bi se raspao i ničega više ne bilo. Ostala bi samo crna jama.
-Chesterfield-

#1472 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by -Chesterfield- »

Njuškaju i Židovi po Ljubinoj temi.
Mislim da su mu ukrali ideju o bedžovanju.

https://www.google.com/amp/s/www.24sata ... -ne-746116
Ljubo2

#1473 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

Dozer wrote: 21/02/2021 22:17Kakvi ba crni volovi, )koji su, btw, takodjer materijalni. Hoces li mi konacno dati primjer energije bez materije koja stoji iza nje?
Dozeru, stvarno si mi više dokurčio sa tim svojim "kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku". Zar je moguće da nisi toliko inteligentan da shvatiš da SAMO SVIJEST POSTOJI, a da su sve ostalo samo njenje fizičke i psihičke radnje. Od kojih su i energija i materija samo dvije različite fizičke radnje. Energija je fizička radnja naprezanja Svijesti, a materija je fizićka radnja kretanja Svijesti. Kako ti nije jasno da bez naprezanja, sa značenjem energije, ne može da bude kretanja sa značenjem materije, a ne obrnuto? Ja ne shvatam da ti ovo ne možeš da shvatiš i ne shvatam da li si ti zaista budala ili se samo praviš budala?
Dozer wrote: 21/02/2021 22:17Svoju teoriju postojanja dokazujes prdezom...? Ozbiljno?
Ozbiljno Dozeru, nosi se, dosta mi je tebe i tvoje gluposti. Ovo radiš namjerno. Ko te plaća? Ko je taj ko želi da odbrani svoje dogme od Zakona postojanja da bi sa njima i dalje mogao da drži ljude u priglupom stanju i tako i dalje njim amanipuliše i vlada svijetom? Takvi kao ti, Dozeru, gori su i opsniji za opstanak svijeta od korona viusa. Pored takvih je opasno i proći bez maske.
gdesi bre

#1474 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by gdesi bre »

Ljubo cestitam za temu odlicna je imam za tebe jedno pitanje mozda si vec i odgovorio ali velika tema pa ne mogu da listam,izvini,gdje dusa odlazi kad riknemo?Da li ta dusa ima svijest kao sto sad mi mislimo da nam za to sluzi mozak?
Tempo
ZeModerator

#1475 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Tempo »

njima odgovaras, a mene ko jebe.
Post Reply