Dešavanja u Srbiji

Hemel

#51851 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Challenger_ wrote: 19/02/2021 13:55
draganbl wrote: 19/02/2021 13:24Pa kakve veze Dodik ima sa organizovanjem vakcinacije medicinara u Federaciji?
Pa ima. Bakirovi konji u Predsjedništvu se izblamirali sa Lavrovom pa sada nagovaraju Dodika da makar nešto izmuze, od Vučića, od Vučića. Kad su već zatvorili sami vrata u Moskvi, neka Dodik prosi po Beogradu.
:lol: :lol:

Bosnjak ima kicmu!
zilog

#51852 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Challenger_ wrote: 19/02/2021 14:17
zilog wrote: 19/02/2021 14:00
draganbl wrote: 19/02/2021 13:24 Potrebno je samo da neko dozvoli ljekarima da se vakcinišu i požele im sretan put do Loznice ili Mitrovice i nazad.
BTW, ne dozvoljava Dzaferovic, ni Komsic, ni Bakir, nego Ministarstvo zdravlja, pa se tu obrati, to su Dodikovi pajtasi... :lol:
Međunarodna komunikacija je u nadležnosti šefa države, kod nas Predsjedništva. Tako je uradio Milanović, tako radi Vučić a šta ove mazge rade? Ne rade ništa.
Hajde što ne rade ništa, već oni koji su glasali za njih u tome ne vide nikakav problem.
Zato i ne rade ništa.
Citaj prije nego izrezes i repliciras.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#51853 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

zilog wrote: 19/02/2021 15:26Citaj prije nego izrezes i repliciras.
Čitam, ali ti ne razumiješ. Ne treba niko da ide okolo, već treba nabaviti vakcine, ovdje. Od koga? Od koga se može. Pa ako ne može sa zapada, a ono može iz Kine, kad su već mamlazi zatvorili ruska vrata.

Ali, za to treba makar malo mozga i odgovornosti prema građanima.

A toga - NEMA.
zilog

#51854 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Challenger_ wrote: 19/02/2021 15:37
zilog wrote: 19/02/2021 15:26Citaj prije nego izrezes i repliciras.
Čitam, ali ti ne razumiješ. Ne treba niko da ide okolo, već treba nabaviti vakcine, ovdje. Od koga? Od koga se može. Pa ako ne može sa zapada, a ono može iz Kine, kad su već mamlazi zatvorili ruska vrata.
Ali, za to treba makar malo mozga i odgovornosti prema građanima.
A toga - NEMA.
Frajer na prethodnih 10 strana trubi o tome da medicinare trebamo strpati u autobuse i dva puta ih vozati na vakcinaciju do Srbije i natrag.

A ti meni odgovaras. WTF?
draganbl

#51855 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by draganbl »

Hemel wrote: 19/02/2021 15:12
draganbl wrote: 19/02/2021 13:45
Hemel wrote: 19/02/2021 13:30

Je li moguce da ti ne razumijes tekst koji sam postiras???
Nije tačno, ne mora biti odobrena od strane vijeća ministara. Ja upravo to i pišem. Ne odobrava vijeće ministara gdje će koji uposlenik putovati i šta će raditi tamo na putu. Potrebno je da federalni političari daju zeleno svjetlo upravnicima/direktorima bolnica i domova zdravlja da ljudi idu da se vakcinišu, kao i da obezbjede neophodnu logističku i drugu podršku.
Jasno mi je zašto se političari, koji su najobičnija fukara prave nejvešti, nije mi jasno zašto i ti moraš.

Pa Dzaferovic mu jasno kaze da moze u ime predsjednistva odobriti nabavku vakcina ili prihvat vakcina iz Srbije. Uz to ima Taska Nacica u VM da podeblja odobrenje.

Dragane, da se ne lazemo, Dodik ne zeli da to ide preko drzavnih organa. Da je htjeo da i pederacija dobije vakcine dovoljno je bilo da kaze Vucicu da odvoji odredjen broj vakcina za BiH i zavrsen posao. Poslije bi se te vakcine podijelile po entitetima. Ne, on to ne zeli. On zeli da istakne ulogu Vucica, da ponizi drzavu BiH, da pokaze kako entitet bolje funkcionise od drzave...i t.d. da se ne lazemo.
Čuj Džaferović jasno kaže Dodiku... Pa nema ni nabavke ni prihvata vakcina iz Srbije, to niko nije pominjao kao opciju. Znači, nema vakcina iz Srbije, koje bi se dijelile entitetima, je li to toliko teško shvatiti?
Opcija je slanje ljekara u Srbiju i to je Dodik dogovorio sa Vučićem, a medicinari iz RS i Brčkog idu već treći dan. Dakle, nije potrebno da Dodik nešto uradi, već je potrebno da sarajevski političari izdaju odgovarajuće uredbe/dozvole/instrukcije, šta god, da se medicinarima omogući odlazak na punktove u Loznicu i Mitrovicu. A ne da se prave blesavi, kao Džaferović i Novalić u onoj svojoj debilnoj izjavi.
draganbl

#51856 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by draganbl »

zilog wrote: 19/02/2021 14:00
draganbl wrote: 19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,
Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.

Pa kakve veze Dodik ima sa organizovanjem vakcinacije medicinara u Federaciji? Vakcinisanje je dogovoreno, neće valjda sad Dodik voditi za ručicu svakog pojedinačnog ljekara? Za to su zaduženi Ministarstva zdravlja Federacije i kantonalna ministarstva. Kako su se fino ljekari iz Brčkog organizovali? Nikakva intervencija ni Savjeta ministara, ni bilo koje druge institucije na nivou države nije potrebna za to. Potrebno je samo da neko dozvoli ljekarima da se vakcinišu i požele im sretan put do Loznice ili Mitrovice i nazad.
Sramota, velika sramota, čak i za Bosnu.
Polako sa slanjem medicinara. Prvo smo poslali Frodu i Sema, neka izvide. Pa kada se oni vrate, mozemo pricati... :mrgreen:

BTW, ne dozvoljava Dzaferovic, ni Komsic, ni Bakir, nego Ministarstvo zdravlja, pa se tu obrati, to su Dodikovi pajtasi... :lol:
Ne znam ko su ti ti Frodo i Sem, ali znam da je već nekoliko stotina medicinara iz RS-a i Brčkog primilo vakcine u Srbiji. Hvala Bogu, živi su i zdravi se vratili, pa eto možda bi mogli i pričati o daljim planovima.
Ja napisah u prethodnom postu
...Za to su zaduženi Ministarstva zdravlja Federacije i kantonalna ministarstva...
Iz koje stranke je predsjednik Vlade FBiH?
88Sioux

#51857 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Srbija je jutros potpisala novi ugovor sa kompanijom „Fajzer-Biontek”, koji podrazumeva da će u našu zemlju u drugom kvartalu umesto 500.000 vakcina, stići 1,2 miliona, a u trećem umesto 400.000 – 1,19 miliona doza vakcina, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
U nedelju stiže 150.000 doza vakcine Astra Zeneka u Srbiju
Evenine

#51858 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Evenine »

Clanak s Poskoka:
Iako mnoštvo ljudi u Zagrebu i Dubrovniku ne želi primiti cjepivo Index (to je onaj medij koji cenzurira informaciju da u susjednoj BIH ministrica veliča osuđenog šefa međunarodnih terorista) dao se u progon “dotepenaca” koji “hvatanjem veza” da se cijepe cjepivom u Hrvatskoj žele što?

Ubiti nekog?

Nanijeti nekome zlo?

Ne.

Ljudi su mjesecima maltretirani na granici. Uzima im se po 12000 kuna za PCR testove. Primanjem cjepiva su na strani sigurnosti. Radi se o ljudima iz pograničnih područja koji ovim načinom žele steći potvrdu o cijepljenju u RH i samim time normalan ulazak u RH.

To naravno ne zanima novinare portala koji cenzurira terorističke ispade u BIH. Osim ako ih čine Srbi ili Hrvati.

Cilj Indexa je jačanje podjele među Hrvatima u RH i BIH. Bacanjem anateme na “zle Hercegovce” koji preko veze “kradu” “čisto,arijevsko, cjepivo iz Hrvatske” želi se potaknuti “prave Hrvate” na cijepljenje.

Tako su vicevi protiv Hercegovaca postali ironija medijske stvarnosti tekbir medija u Hrvatskoj.

Gledaj što čini Hercegovac i ti isto to radi za njim. Poručuje tekbir.hr

Glupi su mediji Bisere Turković i Osame Bin Ladena u Hrvatskoj.

Umjesto da potiču narod na druženje s Hercegovcima i Bosancima, da se “prokrde”, da se vrate korijenima , stadima, svojih predaka, da steknu antitijela, ono narod uči da nas treba mrziti.

Baš onako kako ih uče da Biseru Turković i Sakiba Mahmuljina treba voljeti.
BH Hrvati su se vec poceli vakcinisti u Hrvatskoj. BH Srbi se.mogu vakcinisati u Srbiji. Koliko sam shvatio za nabavke vakcina su zaduzeni HDZ ministri na nivou BiH.

Srbi po defaultu spominju Komsica i Bakira a da ne znaju kako funkcionise BiH.

Ako Srbija bez problema kupuje vakcine na svjetskom trzistu onda neka se kaze ko je krivac zasto BiH ne radi isto.
Istakli su da je posebna odgovornost na HDZ-u BiH čiji ljudi vode na državnom nivou Ministarstvo civilnih poslova, ministar zdravstva FBiH je iz HDZ-a, kao direktor Zavoda za javno zdravstvo, a iz HDZ-a i direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.
Last edited by Evenine on 19/02/2021 17:17, edited 1 time in total.
spreca

#51859 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Evenine

#51860 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Evenine »

https://www.dw.com/bs/imunizacija-bih-n ... a-56205173
Inače, zdravstveni sistem BiH je takav da svako ministarstvo zdravlja u BiH ima pravo da samostalno naruči vakcine, što u praksi znači, dva entitetska, distrikt Brško i deset kantona. Za sada su vakcine u BiH naručene preko dva sistema. Jedan preko EU mehanizma COVAX, preko kojeg su vakcinu naručili oba entiteta. FBiH je kroz COVAX mehanizam u prvom krugu nabavke naručila 800 hiljada doza vakcina dok je RS naručila 400 hiljada doza. Takođe, Republika Srpska je podnijela zahtjev Rusiji za nabavku vakcine Sputnjik V još u avgustu, što je više politički potez nego realan, iako se njena distribucija u RS najavljuje za februar.

Spremni smo, edukujemo...

Dok su sve zemlje u okruženju počele sa vakcinacijom, makar i u minimalnim dozama, niko u BiH ne zna još datum kada bi vakcina mogla da bude dostupna u BiH. U Republici Srpskoj se nadaju, da bi dok čekaju rusku vakcinu, Fajzer uskoro mogao stići preko mehanizma COVAX.

„Radi se priprema za prihvat vakcine, pošto imamo indikacije da bi prvo mogla doći vakcina Fajzer. Samim tim da možemo logistički biti spremni da je primimo, distribuiramo i apliciramo našim građanima. U skladu sa tim, do kraja januara će biti edukovano i osoblje u zdravstvenim ustanovama u RS, koje će dalje moći da edukuje kolege za apliciranje vakcine“, rekao je prije nekoliko dana direktor Instituta za javno zdravstvo RS, Branislav Zeljković, iako se tačan datum ne spominje.

Što se tiče Federacije, situacija je nešto komplikovanija, ukoliko je to uopšte moguće. Ni vlasti ovog entiteta ne znaju tačan datum kada bi vakcina mogla da stigne i kada bi se krenulo u imunizaciju.

Ni vlasti bh. entiteta Federacija BiH ne znaju tačan datum kada bi vakcina mogla da stigne i kada bi se krenulo u imunizaciju.

„Prema najavi, to će najvjerovatnije biti prva količina Fajzer vakcine. Koja je količina, još ne znamo. Očekuje se da tu informaciju dobijemo blagovremeno“, rekao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva, Goran Čerkez, najavivši da bi to moglo da bude najranije 18. januara.

Međutim, spremnost na vakcinaciju, bar po onom što se može zaključiti iz sporadičnih izjava građana, s obzirom da detaljna istraživanja nisu sprovedena, nije na zavidnom nivou. Veliki broj građana skeptičan je a glavni razlog je mogućnost nuspojava.

(Ne)spremnost za vakcinaciju

„Ne vjerujem. Jedino ako budem morala" , „Neću. Prvo da vidimo kako će da prođu u drugim zemljama sa vakcinacijom pa ako bude sve dobro prošlo, možda se i vakcinišem“, „Iz Austrije sam, došao sam kratko u BiH. Ne bih se vakcinisao ako ne budem morao. Ako me ne uslove na poslu ili da ulazim u neku državu, onda ću vjerovatno morati“ , „Pa hoću, to nam je valjda jedina nada“, kažu neki od stanovnika Banjaluke.

Glas su digli i u sindikatu zdravstva Federacije, odakle poručuju da su vlasti morale brže reagovati i da je cijeli proces nabavke odrađen traljavo. Nije se kažu trebalo ograničiti samo na nabavku vakcina preko mehanizma COVAX.

„Ako već idu u COVAX mehanizam, onda su trebali da idu i u posebne ugovore sa proizvođačem vakcina. To bi omogućilo da već u decembru krenemo sa vakcinacijom“, kaže predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine, Rifat Rijad Zaid.

Sindikat doktora medicine FBiH, pokrenuo inicijativu da kantoni uđu pojedinačno u direktne pregovore sa Fajzerom,

Dok su druge zemlje počele sa vakcinacijom, BiH u ovom trenutku još nema informaciju koja će vakcina prva stići i kada će stići. Odgovornost za ovakvo stanje ne samo da niko nije preuzeo, već se cijeli proces predstavlja kao brza reakcija vlasti i da je urađeno sve što se moglo, s obzirom na pandemiju. Zbog toga je Sindikat doktora medicine FBiH, pokrenuo inicijativu da kantoni uđu pojedinačno u direktne pregovore sa Fajzerom, kako bi vakcina što prije stigla u BiH. Smatraju da, ukoliko se bude čekala nabavka samo preko COVAX mehanizma, da BiH neće brzo biti na spisku zemalja za njihovu isporuku.
@draganbl
Obzirom da si iz RS mozes li da prokomentarises kako to da je RS od Rusa narucila vakcine u augustu a sad je vec februar i dobili ste jako mali broj vakcina. Srbija pliva u Sputnik V vakcinama a RS medicinsko osoblje putuje u Srbiju da se vakcinise? Znamo da je Dodik u super odnosima sa Putinom. Hvala.
Hemel

#51861 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

draganbl wrote: 19/02/2021 16:33
Hemel wrote: 19/02/2021 15:12
draganbl wrote: 19/02/2021 13:45
Nije tačno, ne mora biti odobrena od strane vijeća ministara. Ja upravo to i pišem. Ne odobrava vijeće ministara gdje će koji uposlenik putovati i šta će raditi tamo na putu. Potrebno je da federalni političari daju zeleno svjetlo upravnicima/direktorima bolnica i domova zdravlja da ljudi idu da se vakcinišu, kao i da obezbjede neophodnu logističku i drugu podršku.
Jasno mi je zašto se političari, koji su najobičnija fukara prave nejvešti, nije mi jasno zašto i ti moraš.

Pa Dzaferovic mu jasno kaze da moze u ime predsjednistva odobriti nabavku vakcina ili prihvat vakcina iz Srbije. Uz to ima Taska Nacica u VM da podeblja odobrenje.

Dragane, da se ne lazemo, Dodik ne zeli da to ide preko drzavnih organa. Da je htjeo da i pederacija dobije vakcine dovoljno je bilo da kaze Vucicu da odvoji odredjen broj vakcina za BiH i zavrsen posao. Poslije bi se te vakcine podijelile po entitetima. Ne, on to ne zeli. On zeli da istakne ulogu Vucica, da ponizi drzavu BiH, da pokaze kako entitet bolje funkcionise od drzave...i t.d. da se ne lazemo.
Čuj Džaferović jasno kaže Dodiku... Pa nema ni nabavke ni prihvata vakcina iz Srbije, to niko nije pominjao kao opciju. Znači, nema vakcina iz Srbije, koje bi se dijelile entitetima, je li to toliko teško shvatiti?
Opcija je slanje ljekara u Srbiju i to je Dodik dogovorio sa Vučićem, a medicinari iz RS i Brčkog idu već treći dan. Dakle, nije potrebno da Dodik nešto uradi, već je potrebno da sarajevski političari izdaju odgovarajuće uredbe/dozvole/instrukcije, šta god, da se medicinarima omogući odlazak na punktove u Loznicu i Mitrovicu. A ne da se prave blesavi, kao Džaferović i Novalić u onoj svojoj debilnoj izjavi.
Moj Dragane, nema tebi pomoci. :D

A sta mislis da i mi posaljemo nase medicinsko osoblje na shoping u Beograd.
TDK-90

#51862 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by TDK-90 »

...
Last edited by TDK-90 on 20/02/2021 13:47, edited 2 times in total.
neko_sa_strane

#51863 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by neko_sa_strane »

Ja bih čekao do maja mjeseca. Sudeći prema nekim izvorima mi koji smo preležali COVID-19 imuni smo otprilike 6 mjeseci. Ukoliko ova nesposobna država ne uradi ništa povodom kupovine vakcina otići ću u Srbiju i vakcinisati se. Usput se raspitati i o proceduri vađenja pasoša (neka se nađe) u slučaju da sa bh pasošem ne budem mogao maknuti ako se vrlo mali broj ljudi u BiH vakciniše.
Evenine

#51864 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Evenine »

draganbl wrote: 19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,
Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.

Pa kakve veze Dodik ima sa organizovanjem vakcinacije medicinara u Federaciji? Vakcinisanje je dogovoreno, neće valjda sad Dodik voditi za ručicu svakog pojedinačnog ljekara? Za to su zaduženi Ministarstva zdravlja Federacije i kantonalna ministarstva. Kako su se fino ljekari iz Brčkog organizovali? Nikakva intervencija ni Savjeta ministara, ni bilo koje druge institucije na nivou države nije potrebna za to. Potrebno je samo da neko dozvoli ljekarima da se vakcinišu i požele im sretan put do Loznice ili Mitrovice i nazad.
Sramota, velika sramota, čak i za Bosnu.
Mogao si komotno napisati "kotlinskih" politicara radi jaceg dojma. Vec sam ti pisao da je Zapadnohercegovacki Kanton gdje sve kontrolise HDZ BiH krenuo da nabavi rusku vakcinu i da je proces zaustavio federalni ministar zdravstva koji je takodje iz HDZ BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/odbijen ... /210212147
Kako saznaje Klix.ba na adresu Federalnog ministarstva zdravstva 12. februara stigao je zahtjev iz kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo sa sjedištem u Grudama s informacijom da su "zagovaranja nabavke vakcine protiv Covid-19 urodili plodom" uz zahtjev entitetskom ministarstvu da daju saglasnost za uvoz vakcine - bez provjere kvaliteta. Važno je napomenuti da se svaka pošiljka odnosno serija vakcina koja stigne u BiH mora provjeravati i dobiti odobrenje Agencije za lijekove kada je određena kompanija prvi put u ulozi uvoznika vakcina protiv koronavirus. Dakle, iako je Agencija nedavno dala odobrenje za Sputnik V koji je naručilo Ministarstvo zdravstva RS-a, odobrenje je potrebno i za vakcine koje želi uvesti ZHK, bez obzira što je riječ o istom proizvođaču, jer je uvoznik u ovom slučaju drugačiji odnosno nova serija. Kontrola se vrši tako što Agencije za lijekove uzme nekoliko doza vakcine i dokumentaciju kada ona stigne u BiH, izvrši provjeru i da odobrenje.
U principu ovo je, uz banalan administrativni razlog, stopirano. Meni izgleda kao da je zaustavljeno iz politickih razloga. Mogao je minstar progurati ovo bez problema. Da napomenem: vecinu pozicija u BiH i FBiH povezanih sa nabavkama i zdravstvom drzi HDZ.
Last edited by Evenine on 19/02/2021 19:31, edited 1 time in total.
trocadero

#51865 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

Samo za vrle ljubitelje Informera! :-)

Image
belfy

#51866 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by belfy »

Challenger_ wrote: 19/02/2021 13:55
draganbl wrote: 19/02/2021 13:24Pa kakve veze Dodik ima sa organizovanjem vakcinacije medicinara u Federaciji?
Pa ima. Bakirovi konji u Predsjedništvu se izblamirali sa Lavrovom pa sada nagovaraju Dodika da makar nešto izmuze, od Vučića, od Vučića. Kad su već zatvorili sami vrata u Moskvi, neka Dodik prosi po Beogradu.
ti bas tjeras segu. :lol: :lol: :lol:
Bossona

#51867 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike i psoveke Zlatanu Ibrahimoviću "Smrdljivi balija" tokom meča sa Milanom, piše u saopćenju beogradskog kluba.

– Кao klub smo učinili sve da organizacija meča bude na nivou dva velika kluba i nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvijek bio dobar domaćin i to je poznato u cijeloj Evropi i tako će ostati i ubuduće jer nikada ovakve ispade nećemo tolerisati – istaknuto je iz FK Crvena zvezd.https://bhdinfodesk.com/2021/02/19/vide ... TjPeYSFRHc
Da se malo podsjetimo kako izgleda to tradicionalno "navijačko gostoprinstvo" u Srbiji ali i u okruženju. :mrgreen:
meridiyan

#51868 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by meridiyan »

Ja mislim da nas Dzaferovic i SDA hoce da iznenade i zato im nije stalo da nabavljaju kojekakav fush od vakcina :lol:

Susret Džaferović – Erdoan: Turska će dio vakcina dodijeliti BiH
06.11.2020
Turski predsjednik Erdoan je rekao da će Turska u narednim mjesecima dobiti vakcine protiv korona virusa, a dio tih vakcina bit će dodijeljen i BiH.

Predsjedavajući Džaferović je, u izjavi za Fenu, naveo kako je "Turska do sada pomagala BiH u borbi protiv pandemije korona virusa i to će nastaviti raditi".
https://www.slobodnaevropa.org/a/susret ... 34161.html
Hemel

#51869 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Sto je moje to je moje a sto je tvoje to je nase.
Kako mi je ovo poznato.
Bossona

#51871 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Kineski radnici robuju i Srbiju truju

Otrovan vazduh u Srbiji! Aleksandar Vučić se nehotice odao koga dovodi u Srbiju što se tiče trovanja
zilog

#51872 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

draganbl wrote: 19/02/2021 16:51
zilog wrote: 19/02/2021 14:00 Polako sa slanjem medicinara. Prvo smo poslali Frodu i Sema, neka izvide. Pa kada se oni vrate, mozemo pricati... :mrgreen:
Ne znam ko su ti ti Frodo i Sem,
Cuj ne znas? Bilo je to davno, daaavno...

Frodo i Sem su ti iz Politickog Sarajeva. Prvo je bila sedmorka, pa kad je ovaj jedan zijanio izbore (Haremir), nastala je sestorka. Onda su Bakirmanovi Asim-hai oteli Zeljkkin-a Fahrry-a i dobili smo cetvorku. Sada su Frodo i Sem otisli na Mount Vracar da vrate vakcine sa sihrama i uzmu ove halal...
zilog

#51873 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

zilog wrote: 19/02/2021 14:00 BTW, ne dozvoljava Dzaferovic, ni Komsic, ni Bakir, nego Ministarstvo zdravlja, pa se tu obrati, to su Dodikovi pajtasi... :lol:
...Za to su zaduženi Ministarstva zdravlja Federacije i kantonalna ministarstva...
Ne moze predsjednik vlade preskociti Ministra zdravstva i narediti/odobriti put u Srbiju.
Licno ne vidim koji bi ministar zdravstva to i odobrio...
spreca

#51874 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

zilog wrote: 20/02/2021 08:25
zilog wrote: 19/02/2021 14:00 BTW, ne dozvoljava Dzaferovic, ni Komsic, ni Bakir, nego Ministarstvo zdravlja, pa se tu obrati, to su Dodikovi pajtasi... :lol:
Ne moze predsjednik vlade preskociti Ministra zdravstva i narediti/odobriti put u Srbiju.
Trola vec nekoliko dana na temi o srbiji a tema nije vakcinacija u bih....kad dodje Bllo sve ce ovo obrisati
zilog

#51875 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

spreca wrote: 20/02/2021 08:29
zilog wrote: 20/02/2021 08:25

Trola vec nekoliko dana na temi o srbiji a tema nije vakcinacija u bih....kad dodje Bllo sve ce ovo obrisati
Jes' vala, kad Galadrijela zagrmi, otice mi Frodo i Sem u Recycle bin, a i ja u RMK. :mrgreen:
Post Reply