Dešavanja u Srbiji
-
Milenkov buraz
#51826 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro ljudi šta se ibretite toliko pa to je matrica u Srbiji u političkog vrha do najnižih slojeva populacije u Srbiji. Ok, nisu svi takvi, ali većinski da. Dakle ja se tome ne čudim više, Ibrahimović koji ima malo veze sa BiH pa je doživio takvo nešto...zamislite da je bio Pjanić ili Džeko. Poenta je da je to aksiom u Srbiji i RS-u, ima tu poštenih ljudi ali većina je takva kakva je.
-
Evenine
#51827 Re: Dešavanja u Srbiji

A zamislite te halabuke da se neko u Sarajevu za Noletom derao "Mamu ti cetnicku", iako ima vise materijala za to nego ovo dobacivanje Ibri koji vjerovartno pojma nema sta rijec "balija" znaci.
Sarajevo je na visoj nadmorskoj visini od Beograda. Bilo i ostalo.
- spreca
#51828 Re: Dešavanja u Srbiji
To ti je dokaz za ovoga sto je vrijedjao Ibrahimovica,kava pura,do VIPa brze dodju oni sto govna jedubimbokaposzta wrote: ↑19/02/2021 12:06Puno pure treba pojest' odnosno treba zaradit' pa doć' do VIP-a.spreca wrote: ↑19/02/2021 11:12Pa i jeste problem u tome sto im je sve u VIPu zarazeno nacionalizmom ,rasizmom pa i fasizmombingov buraz wrote: ↑19/02/2021 10:53 Sad zamisli kakav je ostatak tog polusvijeta kad im u VIP loži sjede ovakvi![]()
- spreca
#51829 Re: Dešavanja u Srbiji
Mozda bi radio i snajper, onako po naviciMilenkov buraz wrote: ↑19/02/2021 12:14 Dobro ljudi šta se ibretite toliko pa to je matrica u Srbiji u političkog vrha do najnižih slojeva populacije u Srbiji. Ok, nisu svi takvi, ali većinski da. Dakle ja se tome ne čudim više, Ibrahimović koji ima malo veze sa BiH pa je doživio takvo nešto...zamislite da je bio Pjanić ili Džeko. Poenta je da je to aksiom u Srbiji i RS-u, ima tu poštenih ljudi ali većina je takva kakva je.
- bimbokaposzta
#51830 Re: Dešavanja u Srbiji
Šta je? Šta hoćete?
Izvinili su se.
Izvinili su se.
- draganbl
#51831 Re: Dešavanja u Srbiji
Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,
Pa kakve veze Dodik ima sa organizovanjem vakcinacije medicinara u Federaciji? Vakcinisanje je dogovoreno, neće valjda sad Dodik voditi za ručicu svakog pojedinačnog ljekara? Za to su zaduženi Ministarstva zdravlja Federacije i kantonalna ministarstva. Kako su se fino ljekari iz Brčkog organizovali? Nikakva intervencija ni Savjeta ministara, ni bilo koje druge institucije na nivou države nije potrebna za to. Potrebno je samo da neko dozvoli ljekarima da se vakcinišu i požele im sretan put do Loznice ili Mitrovice i nazad.
Sramota, velika sramota, čak i za Bosnu.
Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
Pa kakve veze Dodik ima sa organizovanjem vakcinacije medicinara u Federaciji? Vakcinisanje je dogovoreno, neće valjda sad Dodik voditi za ručicu svakog pojedinačnog ljekara? Za to su zaduženi Ministarstva zdravlja Federacije i kantonalna ministarstva. Kako su se fino ljekari iz Brčkog organizovali? Nikakva intervencija ni Savjeta ministara, ni bilo koje druge institucije na nivou države nije potrebna za to. Potrebno je samo da neko dozvoli ljekarima da se vakcinišu i požele im sretan put do Loznice ili Mitrovice i nazad.
- Hemel
#51832 Re: Dešavanja u Srbiji
tako'e
hajmo sada da bidnemo dobre komsije
- spreca
- bimbokaposzta
#51834 Re: Dešavanja u Srbiji
A šta će mu govna?spreca wrote: ↑19/02/2021 13:27 https://www.klix.ba/sport/nogomet/crven ... /210219085
Neka ga dadu Ibri da ga kazni![]()
- Hemel
#51835 Re: Dešavanja u Srbiji
Je li moguce da ti ne razumijes tekst koji sam postiras???draganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
- spreca
#51836 Re: Dešavanja u Srbiji
Dokaz da u VPU sjede govnari zescibimbokaposzta wrote: ↑19/02/2021 13:29A šta će mu govna?spreca wrote: ↑19/02/2021 13:27 https://www.klix.ba/sport/nogomet/crven ... /210219085
Neka ga dadu Ibri da ga kazni![]()
- spreca
#51837 Re: Dešavanja u Srbiji
Podsjeca me na gramofon i oparnutu plocu koja satima moze da ponavlja jednu te istu stvarHemel wrote: ↑19/02/2021 13:30Je li moguce da ti ne razumijes tekst koji sam postiras???draganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
- muha_sa
#51838 Re: Dešavanja u Srbiji
Jesi li ti dragane vakcinisandraganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
- draganbl
#51839 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije tačno, ne mora biti odobrena od strane vijeća ministara. Ja upravo to i pišem. Ne odobrava vijeće ministara gdje će koji uposlenik putovati i šta će raditi tamo na putu. Potrebno je da federalni političari daju zeleno svjetlo upravnicima/direktorima bolnica i domova zdravlja da ljudi idu da se vakcinišu, kao i da obezbjede neophodnu logističku i drugu podršku.Hemel wrote: ↑19/02/2021 13:30Je li moguce da ti ne razumijes tekst koji sam postiras???draganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
Jasno mi je zašto se političari, koji su najobičnija fukara prave nejvešti, nije mi jasno zašto i ti moraš.
- draganbl
#51840 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisam, kako bih? Nisam ljekar, nemam državljanstvo Srbije, nemam nikakvu osnovu da se vakcinišem. Međutim, skoro svi članovi moje porodice koji žive u Srbiji su se vakcinisali, neki su čak dobili i re-vakcinu.muha_sa wrote: ↑19/02/2021 13:39Jesi li ti dragane vakcinisandraganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
Sramota, velika sramota, čak i za Bosnu.![]()
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#51841 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa ima. Bakirovi konji u Predsjedništvu se izblamirali sa Lavrovom pa sada nagovaraju Dodika da makar nešto izmuze, od Vučića, od Vučića. Kad su već zatvorili sami vrata u Moskvi, neka Dodik prosi po Beogradu.
- Challenger_
#51842 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad već one dvije mazge niti znaju niti smiju.
-
zilog
#51843 Re: Dešavanja u Srbiji
Polako sa slanjem medicinara. Prvo smo poslali Frodu i Sema, neka izvide. Pa kada se oni vrate, mozemo pricati...draganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu nego državi".
BTW, ne dozvoljava Dzaferovic, ni Komsic, ni Bakir, nego Ministarstvo zdravlja, pa se tu obrati, to su Dodikovi pajtasi...
Last edited by zilog on 19/02/2021 14:10, edited 1 time in total.
-
Evenine
#51844 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta je ovo ljudi. Prvo onaj Vucicev bot nas ubjedjuje da je Srbija prijateljska zemlja, a sad ce Rusofil da nas uvjeri da je Rusija najjaci oslonac BiH i nas veliki prijatelj u svijetu.
Samo da slusamo Acu i Putina i bice BiH kao Svicarska.
Samo da slusamo Acu i Putina i bice BiH kao Svicarska.
- Challenger_
#51845 Re: Dešavanja u Srbiji
Međunarodna komunikacija je u nadležnosti šefa države, kod nas Predsjedništva. Tako je uradio Milanović, tako radi Vučić a šta ove mazge rade? Ne rade ništa.
Hajde što ne rade ništa, već oni koji su glasali za njih u tome ne vide nikakav problem.
Zato i ne rade ništa.
- muha_sa
#51846 Re: Dešavanja u Srbiji
Ima tu raznoraznih mutljavina-kako opstrukcija tako i onog nama poznatog IMT--ima li mene tuChallenger_ wrote: ↑19/02/2021 14:17Međunarodna komunikacija je u nadležnosti šefa države, kod nas Predsjedništva. Tako je uradio Milanović, tako radi Vučić a šta ove mazge rade? Ne rade ništa.
Hajde što ne rade ništa, već oni koji su glasali za njih u tome ne vide nikakav problem.
Zato i ne rade ništa.
- Challenger_
#51847 Re: Dešavanja u Srbiji
Muha, bolan, izofirali se. Hajde što se Dodik izofirao, to znamo, ali ona dva Bakirova mamlaza, to je za priču. Da se nisu izofirali, mogli su nastupiti kao Milanović ili Vučić i riješiti problem, ali, to je za njih špansko selo.
- Challenger_
#51848 Re: Dešavanja u Srbiji
Ukratko, imamo na vlasti likove koji su APSOLUTNO NEDORASLI izazovima vremena.
- Challenger_
#51849 Re: Dešavanja u Srbiji
Šta sad? Ismijavati one lijevo i desno dok se ovdje ama baš ništa ne radi. Može, ali od tog nema nikakvoga hajra. I ove naše bilmeze treba žestoko kritikovati ako želimo da se stvar pokrene sa nule.
- Hemel
#51850 Re: Dešavanja u Srbiji
draganbl wrote: ↑19/02/2021 13:45Nije tačno, ne mora biti odobrena od strane vijeća ministara. Ja upravo to i pišem. Ne odobrava vijeće ministara gdje će koji uposlenik putovati i šta će raditi tamo na putu. Potrebno je da federalni političari daju zeleno svjetlo upravnicima/direktorima bolnica i domova zdravlja da ljudi idu da se vakcinišu, kao i da obezbjede neophodnu logističku i drugu podršku.Hemel wrote: ↑19/02/2021 13:30Je li moguce da ti ne razumijes tekst koji sam postiras???draganbl wrote: ↑19/02/2021 13:24 Baš je zanimljivo, a pomalo i smiješno čitati pravdanje najviših sarajevskih političara zašto se niko iz Federacije do sada još nije vakcinisao. U vezi sa naslovom ove teme, na pitanje novinara šta je učinjeno po pitanju vakcinisanja medicinara iz FBiH u Srbiji, Džaferović odgovara, citiram,
Ovo mi liči na situaciju kada nastavnik prozove lošeg učenika da odgovara, a on smišlja sve moguće izgovore zašto nema pojma ono šta ga nastavnik pita, dok su, naravno, svi drugi krivi osim njega.
Jasno mi je zašto se političari, koji su najobičnija fukara prave nejvešti, nije mi jasno zašto i ti moraš.
Pa Dzaferovic mu jasno kaze da moze u ime predsjednistva odobriti nabavku vakcina ili prihvat vakcina iz Srbije. Uz to ima Taska Nacica u VM da podeblja odobrenje.
Dragane, da se ne lazemo, Dodik ne zeli da to ide preko drzavnih organa. Da je htjeo da i pederacija dobije vakcine dovoljno je bilo da kaze Vucicu da odvoji odredjen broj vakcina za BiH i zavrsen posao. Poslije bi se te vakcine podijelile po entitetima. Ne, on to ne zeli. On zeli da istakne ulogu Vucica, da ponizi drzavu BiH, da pokaze kako entitet bolje funkcionise od drzave...i t.d. da se ne lazemo.