Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#7051 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: 18/02/2021 14:34 Kad se vec offtopicari...
"Bosnjastvo" je bilo ciljano kukavicje jaje. Namjerno je odabran taj naziv jer se istorijski znalo da su od 19. vijeka u BiH pod imenom "Bosnjaci" ostali samo muslimani, a sve kako bi se stvorio pandan etnickim Srbima i Hrvatima u BiH (do 19. vijeka katolicima i pravoslavcima, koji su se takodjer nazivali Bosnjacima), i cime bi se olaksala podjela BiH.

Ista matrica je primijenjena i na popisu 2013. s onim "Bitno je biti..." sloganom.

"Tokom 27. i 28. septembra 1993. godine održan je Svebošnjački sabor, kasnije poznat kao Prvi bošnjački sabor. U svečanoj Sali sarajevskog hotela Holiday Inn prisustvovalo je 377 sabornika i 80 zastupnika iz: Tuzle, Zenice, Doboja, Mostara, Travnika, Visokog, Konjica, Bihaća, Banje Luke, Goražda i Zagreba. Prvi bošnjački sabor organizirali su Vijeće kongresa bosanskomuslimanskih intelektualaca, Preporod, Islamska zajednica i Merhamet."

"...Drugi značaj Prvog bošnjačkog sabora, jeste povratak nacionalnog imena Bošnjak. „Mi ovom deklaracijom o narodnom imenu definitivno skidamo s dnevnog reda nova neslaganja, kolebanja i nedoumice“ govorio je tada Alija Isaković. Ovaj Sabor će u historiji muslimanskog naroda na području Bosne i Hercegovine biti zabilježen mjesto gdje su vraćen stari etnički nazivi – Bošnjak ..."
uglavnomja

#7052 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

i nije mi jasno kako je skupina ljudi koju su organizovala neka udruzenja gradjana uspjela nametnuti zakonski novo ime narodu?

i kao drugo, kako nije nijedna bomba gruhnula u ta 2 dana u holidej? i kako su ovi likovi usli u sarajevo u seprembru 93.?
foxlife

#7053 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Dozer wrote: 18/02/2021 14:39
foxlife wrote: 18/02/2021 13:36 ovo je samo primjer kako im je lose krenuo postupak pa su sada zavaljeni i oni koji su ucinili konkretno zlocin i svi okolo koji su im pomagali
vjerujem da su ranije samo pocinioci dobivali minimalne kazne jer se ostalo nije otkrilo sve islo kao po loju
ovdje su se spletom okolnosti preracunali pa im je izmaklo kontroli sto je dobro za sve one koji su legalisti i posteni
Zivo me zanima samo ko se toliko zestoko i svesrdno pokusava pokriti...

A ista prica je uradjena i s Davidom. Od samog starta je islo zataskavanje i "nemar", pa onda podmetanje dokaza (droga) kako bi se slucaj okrenuo na drugu stranu, pa na kraju i kada se vise nije imalo gdje - diktatura i sila su preuzeli rijec i jednostavno sve obustavili.
Bilo ko vazan jer ako on padne vjerovatno padaju ostali posto je to siguran sam sve vezano tako sto znaju za kriminal ovih drugih pa bi se to odmotavalo bog zna do koga sve
Prvi budnjo je sam sebe ukopao ovdje kad je rekao da je izasao sa 20 maraka iz rata a sada ima koliko?
Vrlo moguce da je izasao sa 20 al pitanje je kako je zaradio sve ostalo jer imamo ratne profitere i poslije ratne koji su goli iz rata izasli al su tek poslije rata se okrenuli ovoj vrsti kriminala
foxlife

#7054 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 18/02/2021 14:45 i nije mi jasno kako je skupina ljudi koju su organizovala neka udruzenja gradjana uspjela nametnuti zakonski novo ime narodu?

i kao drugo, kako nije nijedna bomba gruhnula u ta 2 dana u holidej? i kako su ovi likovi usli u sarajevo u seprembru 93.?
Nametnuli su jer su bili vlast to za bombe ne znam a mogli su uci kroz tunel preko piste i sl to je najmanji problem
uglavnomja

#7055 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 18/02/2021 14:48
uglavnomja wrote: 18/02/2021 14:45 i nije mi jasno kako je skupina ljudi koju su organizovala neka udruzenja gradjana uspjela nametnuti zakonski novo ime narodu?

Nametnuli su jer su bili vlast to za bombe ne znam a mogli su uci kroz tunel preko piste i sl to je najmanji problem
ko je bio vlast? udruzenje gradjana, ivz, humanitarna organizacija, kulturno drusvo ...?
postojala je izabrana vlast, ali ovo je bilo privatno sijelo

i iz ovog paralenog centra moci su se izrodili budnje i svi ostali nedodirljivi kriminalci
Last edited by uglavnomja on 18/02/2021 14:56, edited 1 time in total.
Dozer

#7056 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

foxlife wrote: 18/02/2021 14:47
Dozer wrote: 18/02/2021 14:39
foxlife wrote: 18/02/2021 13:36 ovo je samo primjer kako im je lose krenuo postupak pa su sada zavaljeni i oni koji su ucinili konkretno zlocin i svi okolo koji su im pomagali
vjerujem da su ranije samo pocinioci dobivali minimalne kazne jer se ostalo nije otkrilo sve islo kao po loju
ovdje su se spletom okolnosti preracunali pa im je izmaklo kontroli sto je dobro za sve one koji su legalisti i posteni
Zivo me zanima samo ko se toliko zestoko i svesrdno pokusava pokriti...

A ista prica je uradjena i s Davidom. Od samog starta je islo zataskavanje i "nemar", pa onda podmetanje dokaza (droga) kako bi se slucaj okrenuo na drugu stranu, pa na kraju i kada se vise nije imalo gdje - diktatura i sila su preuzeli rijec i jednostavno sve obustavili.
Bilo ko vazan jer ako on padne vjerovatno padaju ostali posto je to siguran sam sve vezano tako sto znaju za kriminal ovih drugih pa bi se to odmotavalo bog zna do koga sve
Prvi budnjo je sam sebe ukopao ovdje kad je rekao da je izasao sa 20 maraka iz rata a sada ima koliko?
Vrlo moguce da je izasao sa 20 al pitanje je kako je zaradio sve ostalo jer imamo ratne profitere i poslije ratne koji su goli iz rata izasli al su tek poslije rata se okrenuli ovoj vrsti kriminala
Ma sve se zna oko "gospodina" iz Ustikoline "razumis ti mene", Budnje.
SDA shema. Privatizacija za marku, a odna ulaganje pokradenih donacija kroz SDA u "obnovu i revitalizaciju" s ciljem "razvoja ekonomije i zaposljavanja". Onda ide vracanje kroz punjenje stranacke kase, i procenat glavonjama, logicno.

Identicna prica kao i s Fahrom i Dnevnim Avazom. I jedan i drugi su u Sarajevo dosli goli k'o pistolji, s kesom na ledjima, i onda odjednom postali "veliki bizMismeni".

Sve je to pokrenuto parama koje je SDA pokrala od ratnih i poratnih donacija, a i Fahro i Budnjo, kao i Al Shidi kasnije, bili su samo pokazne face, paravani za glavonje iz vrha stranke.
Dozer

#7057 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

Pa nije bilo bombi jer se to trebalo progurati, a sto je bilo u dogovornom interesu i Srba i Hrvata. Zar ovo sve danas nije kristalno jasno...?
foxlife

#7058 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 18/02/2021 14:55

ko je bio vlast? udruzenje gradjana, ivz, humanitarna organizacija, kulturno drusvo ...?

i iz ovog paralenog centra moci su se izrodili budnje i svi ostali nedodirljivi kriminalci
Pa vlast su bili ovi koji su bili u tim udruzenjima alija i kompletna svita iza njega
Palmalma

#7059 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

foxlife wrote: 18/02/2021 14:21
Johnny_x wrote: 18/02/2021 14:04 Ubistvo je pocino sasvim sigurno ko ima jake veze u politici, policiji, tuziteljstvu, jer nema sanse da se neka sitna riba brani, zasto bi neko kompromitovo sebe zarad neke sitne ribe. Ovaj slucaj je pokazao da u tuziteljstvo i policiji postoje osobe koje su spremne pustiti ubicu da seta medju nama, oni bi ti trebali biti koji progone ubice, ali oni ocigledno kriju nekoga. Zbog ovog razloga treba dati punu podrsku porodici Memic. Pronalazak ubice i njegovo osudjivanje ce mozda dati satisfakciji porodici Memic, ali osudjivanje svakog onog ko je ucestovao u prikrivanju ubice ce dati svima satisfakciju, cijeloj javnosti.
ili je ubistvo pocinio neko jak ili se na toj snimci vidio neko mnogo jakih ledja
od to dvoje nesto mora biti i onda im je krenulo sve nizbrdo na nasu srecu

Slucaj Memic je tezak.
Na ovom slucaju se sasvim sigurno dogadja, ako ne reforma, sigurno pocetak pravosudja u postdejtonskoj BiH.
U prevodu - Ne moze vise ovako. Sto bi rekao moj prijatelj.
foxlife

#7060 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Dozer wrote: 18/02/2021 14:59

Pa nije bilo bombi jer se to trebalo progurati, a sto je bilo u dogovornom interesu i Srba i Hrvata. Zar ovo sve danas nije kristalno jasno...?
Jasno je to nego ne znam je li bilo granatiranja tih dana zato necu ni da komentarisem
Odosmo daleko al je povezano na neki nacin
uglavnomja

#7061 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 18/02/2021 14:59

Pa vlast su bili ovi koji su bili u tim udruzenjima alija i kompletna svita iza njega
mogli su biti samo gosti kao privatna lica na tom saboru, zna se gdje vlast sjedi i kako se odrzavaju sjednice i ko glasa na sjednicama.
Dozer

#7062 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

foxlife wrote: 18/02/2021 15:00 Jasno je to nego ne znam je li bilo granatiranja tih dana zato necu ni da komentarisem
Odosmo daleko al je povezano na neki nacin
Koliko znam, nije bilo granatirana Holidaya tada.

A naranvo da je sve povezano. Ovo danas je sve samo rezultat 30 godina vlasti nesposobnih, polupismenih i nedorecenih kreatura koje su sposobne samo i jedino za laz, petljanje i otimacinu. Za ovo im treba okruzenje u kojem to mogu raditi, sto znaci - glup narod. A glup narod = podanicki mentalitet.

Sve su ovo dodatno pospjesili ciljanom degradacijom i unistavanjem obrazovnog sistema, kao osnove svega, a zatim i ekonomije, zdravstva,te nagradjivanjem kriminala svake vrste, itd..

Radi svega ovoga danas imamo situaciju u kojoj ne postoje nikakve moralne vrijednosti, sve je nakaradno, ljudi nisu sposobni razmisljati svojom glavom (oni koji jesu ili rade za strance i jebe im se, ili su otisli), i to je to.

Za 10 godina BiH ce imati manje od 1,5 milion stanovnika, od kojih ce 70% biti penzioneri. End of story.
foxlife

#7063 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 18/02/2021 15:03

mogli su biti samo gosti kao privatna lica na tom saboru, zna se gdje vlast sjedi i kako se odrzavaju sjednice i ko glasa na sjednicama.
Razumijem sta govoris samo sto 93e kao da je ljudima obicnim bilo stalo sta ko u podrumu hotela donosi
Mogli su nazvati i klingonci tada bi proslo a kasnije je vec kasno bilo
foxlife

#7064 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Nadati se da je ovo ako ne pocetak bar pomak u rjesavanju problema tuzilastava sudova i svega toga a ako se to uspije zakonom spojenih posuda ce se polako sredjivati stanje i u drugim oblastima
Samo je zalosno sto se za to moralo desiti ubistvo da bi se to pokrenulo
invincible1921

#7065 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by invincible1921 »

Mislim da bi ovom slucaju veoma koristilo da se mahalaske price tipa"Zna citava Ilidza", "Prica Carsija", "Cuo od jarana"...itd..prestanu spominjati i plasirati jer samo razvodnjavaju ionako kompleksan proces.

Sto je najgora vecina tih "izjava" se automatski tretira kao vjerodostojna
uglavnomja

#7066 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

foxlife wrote: 18/02/2021 15:22

Razumijem sta govoris samo sto 93e kao da je ljudima obicnim bilo stalo sta ko u podrumu hotela donosi
moja kuca je 15 min pjeske od tog holideja, a prvo saznanje o tome da to bosnjak nije vic je bilo negdje 95. ili tako nesto ... stoji u dejtonu :shock: :?
klingonci se skupili i dali ime ovcama :roll:

svugdje na svijetu takve rasprave ide na referendum, nije to kao povecanje plate parazitima
isto kao sto se hoteli (koji su uz to istorijski spomenik) vrijedni bar 10 puta vise od onog sto je "cvaja" dao u bezvrijednim papirima ne dijele dzaba ispod stola neobrazovanim ljudima bez iskustva
foxlife

#7067 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

uglavnomja wrote: 18/02/2021 15:32
foxlife wrote: 18/02/2021 15:22

moja kuca je 15 min pjeske od tog holideja, a prvo saznanje o tome da to bosnjak nije vic je bilo negdje 95. ili tako nesto ... stoji u dejtonu :shock: :?
klingonci se skupili i dali ime ovcama :roll:

svugdje na svijetu takve rasprave ide na referendum, nije to kao povecanje plate parazitima
isto kao sto se hoteli (koji su uz to istorijski spomenik) vrijedni bar 10 puta vise od onog sto je "cvaja" dao u bezvrijednim papirima ne dijele dzaba ispod stola neobrazovanim ljudima bez iskustva
Kazem ti razumijem sve sta ti govoris al tako je bilo i to ne mozemo izmjeniti jer 93 nije ti na pamet padalo je li neko mjenja ime u bosnjaci klingonci i sta mjenja da li nacionalnost vjersku pripadnost ili nesto trece
Rothmans

#7068 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Rothmans »

"Bosnjastvo" je bilo ciljano kukavicje jaje. Namjerno je odabran taj naziv jer se istorijski znalo da su od 19. vijeka u BiH pod imenom "Bosnjaci" ostali samo muslimani, a sve kako bi se stvorio pandan etnickim Srbima i Hrvatima u BiH (do 19. vijeka katolicima i pravoslavcima, koji su se takodjer nazivali Bosnjacima), i cime bi se olaksala podjela BiH.

Ista matrica je primijenjena i na popisu 2013. s onim "Bitno je biti..." sloganom.
Ti si istinsko kukavicje jaje. Ti i tebi slicni
foxlife

#7069 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Rothmans wrote: 18/02/2021 16:51

Sta je pogresno napisao?
Cherry-Cherry

#7070 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ti i tebi slični ste najveći neprijatelji BiH.
Male, zelene, neinteligentne balijice.
Cherry-Cherry

#7071 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Image
:lol: :lol: hajdeee, ženeeee, da vas vidimo :mrgreen: :mrgreen: gurajte se koja će prije :lol: :lol:
Zelenarijeka

#7072 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Zelenarijeka »

uvijekIInikadI wrote: 17/02/2021 19:10
Zelenarijeka wrote: 17/02/2021 18:10 Moja Teorija
Sin Alije Budnje mu je zadao udarac palicom.Njemu mogu suditi za ubistvo iz nehata,a prave ubice su policajci koji su bili na licu mjesta i prikrivali djelo i nisu ranjenom Dzenanu obezbjedili adekvatnu i brzu pomoc.Alija Budnjo stiti sina od zatvora,a citavo tuzilastvo stiti Baketovu i Sebijinu imovinu.Alija Budnjo vecinski akcionar hotela Ilidza.??Kupio sa onih 20 maraka za koje sam kaze da je imao u dzepu kad je rat zavrsio.Malo sutra.Alija Budnjo je "Stråmand",a pravi vlasnik sjedi na prestolju.Glupi Budnjin sin nije naucio koje granice ne smije preskakati.Sve do sada njima je sve prolazilo.Ama bas sve,dok se nije namjerio na Murizovog sina.Pogresno procjenili roditeljsku ljubav.Poruka svim postenim bosancima:Nadam se da se nece izvuci ovaj put,ali za svaki slucaj kupite kofer(moze zatrebati),jer ako im i ovo prodje Bosna ce biti zemlja beznadja. :run:
Pogrešna teorija ! Previše si Zelen(A)!

Ako ti tako kazes :roll:
Rothmans

#7073 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Rothmans »

Cherry-Cherry wrote: 18/02/2021 17:47

Ti i tebi slični ste najveći neprijatelji BiH.
Male, zelene, neinteligentne balijice.
Hahahahahahhaahahha, vela havle
internazionale

#7074 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by internazionale »

Dozera cirkusanta, baš zna iznenaditi količinom gluposti
Fali još rambovac s Otoke da se priključi
Čuj što nisu padale bombe na holidej :lol: haj jasan mi je ovaj teletabis iz norveške
uglavnomja

#7075 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

internazionale wrote: 18/02/2021 18:16

Dozera cirkusanta, baš zna iznenaditi količinom gluposti
Fali još rambovac s Otoke da se priključi
Čuj što nisu padale bombe na holidej :lol: haj jasan mi je ovaj teletabis iz norveške
da si bio u sarajevu u ratu ne bi se provaljivao.

ja sam u norveskoj od 2010.
citav zivot prije, ukljucujuci rat, u sarajevu.
dzaba ti pokusaji diskreditacije na tu temu
Locked