Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7026 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JoseMujica »

Palmalma wrote: 17/02/2021 23:02
invincible1921 wrote: 17/02/2021 22:09
JoseMujica wrote: 17/02/2021 15:21 ministar MUP-a Kurtona Sarajevo Admir Katica (NiP)

izvolite gospodine pokažite znate li išta raditi!
Bice status neki...ili 1000 lajkova i rijesim slucaj
Mislim da ne može gotovo ništa uraditi, jer je SDA prije njih; čitaj Tužilaštvo KS, uputilo žalbu na presude Kantonalnog suda Vrhovnom sudu FBiH.
pa čekaj malo...policija provodi istragu a ne Tužilaštvo...Tužilaštvo tek na temelju istražnih radnji policije formira predmet koji ide sudu....ovo đto se pimpla između sudova je priča o saobraćajci

zašto MUP ne pokrene drugu istragu?
JThomas

#7027 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

potpuno netačno, samo tužilac vodi istragu. policija radi operativne radnje, a čim predmet dođe do tužioca bukvalno je samo njegov servis. naravno, i tu su moguće zloupotrebe, sa i bez učešća tužioca, i realno je da ovdje jesu bilo. ali tužilac je "bog" istrage.
_Reds_

#7028 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

JThomas wrote: 18/02/2021 09:21 potpuno netačno, samo tužilac vodi istragu. policija radi operativne radnje, a čim predmet dođe do tužioca bukvalno je samo njegov servis. naravno, i tu su moguće zloupotrebe, sa i bez učešća tužioca, i realno je da ovdje jesu bilo. ali tužilac je "bog" istrage.
Tužilaštvo radi na osnovu onoga što predoči policija. Policija je incijator, a kasnije i servis.
JThomas

#7029 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sve to što oni predoče bez naredbe i rješenja nije ništa u krivičnom postupku. i sve to što oni predoče tužilac može uvažiti ili ne uvažiti, predložiti ili ne predložiti kao dokaz.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#7030 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Impressum »

Billy The Pljuc wrote: 17/02/2021 18:35 Da se mene pita, naredna hapšenja bi bila Alisa Mutap i Dalida Burzić
eeee da postoji pravna drzava
nazalost nema nista od toga
dalida ima imunitet, a za alisu tabut stoji dijagnoza amnezije
Billy The Pljuc

#7031 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Impressum wrote: 18/02/2021 09:34
Billy The Pljuc wrote: 17/02/2021 18:35 Da se mene pita, naredna hapšenja bi bila Alisa Mutap i Dalida Burzić
E izgleda u tome i jeste poenta rokada ovih likova, ne znam iskreno za taj Dalidin imunitet od krivičnog gonjenja, malo mi to nerealno zvuči, nije član predsjedništva. Ne sumnjam doduše da bi se svaka akcija protiv iste odmah okarakterisala iz Mehmeda Spahe kao udar na bošnjake i državu.
JThomas

#7032 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nema ona nikakav generalni imunitet. ako ne mislimo neformalno na halku i ucjenu, jel :mrgreen: posebni daje glavni tužilac tužilaštva koje vodi predmet, u konkretnom predmetu, nekome ko baš ima šta da ispriča.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#7033 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Impressum »

Billy The Pljuc wrote: 18/02/2021 09:42 da bi se svaka akcija protiv iste odmah okarakterisala iz Mehmeda Spahe kao udar na bošnjake i državu.
oni su nas prevarili, osiromasili, obezvrijedili kao narod
izdaju nas jos 90-te
sve zarad Bakira i Elene i njihovih Budnji
j..... nam je SDA majku za sva vremena
a ovaj slucaj je najbolji primjer da im je dozvoljeno i da ubijaju klince po gradu
i da prodju nekaznjeno
saabsa

#7034 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saabsa »

dzolix wrote: 17/02/2021 11:35 "Šta god im nije odgovaralo, oni su gasili kamere. Bio sam prisutan na rekonstrukciji. Kroz prozor sam slušao kada Vasvija neće da kaže ono na šta je nagovaraju, a onda se krim inspektor na nju dere govoreći 'vodite ovu budalu, ona ne zna šta priča'. U jednom dijelu snimka jasno se može čuti 'otkud on sad, provalit će nas'. Ovo je sve namješteno i izmišljeno. Saobraćajne nesreće nije bilo", naglasio je Memić.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako neko cuje ili zna u kojem dijelu snimka se to cuje " 'otkud on sad, provalit će nas'
[youtube]https://youtu.be/FjRwttkv5SE[/youtube]
Kad je riječ o ovoj rekonstrukciji čovjek koji je prirodom svog posla prisustvovao na barem 150 rekonstrukcija kojekakvih, par dana posle mi govori da većem cirkusu nikad nije prisustvovao.
Bukvalno sve što je rađeno išlo je u cilju usmjeravanja svjedoka da bude onako kako je namjenjeno da bude a ne onako kako je zaista bilo.
Billy The Pljuc

#7035 Re: Slučaj Dženan Memić

Impressum wrote: 18/02/2021 10:33
Billy The Pljuc wrote: 18/02/2021 09:42 da bi se svaka akcija protiv iste odmah okarakterisala iz Mehmeda Spahe kao udar na bošnjake i državu.
oni su nas prevarili, osiromasili, obezvrijedili kao narod
izdaju nas jos 90-te
sve zarad Bakira i Elene i njihovih Budnji
j..... nam je SDA majku za sva vremena
a ovaj slucaj je najbolji primjer da im je dozvoljeno i da ubijaju klince po gradu
i da prodju nekaznjeno
Ubijali su i prije i prolazili bez kazne što ne znači da mogu tako vječno.

Memićima treba pružiti podršku i izaći na ulice budu li institucije opet štitile zločince, nije ubica samo onaj ko je udario Dženana, gori su ovi što zataškavaju isto. Ako smo do sada i žmirili na sve ovo i ostajali nijemi ne znači da isto trebamo činiti i u budućnosti, do nas je uvijek i bilo.
dzolix

#7036 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Kad je riječ o ovoj rekonstrukciji čovjek koji je prirodom svog posla prisustvovao na barem 150 rekonstrukcija kojekakvih, par dana posle mi govori da većem cirkusu nikad nije prisustvovao.
Bukvalno sve što je rađeno išlo je u cilju usmjeravanja svjedoka da bude onako kako je namjenjeno da bude a ne onako kako je zaista bilo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dali si pogledo snimke sa yt. U kojem dijelu snimka smatras da ima najvise navodjenja svjedoka od strane inspektora ,tuzioca. Koja minuta 0;0 sec. Ja ne vidim neko sumnjivo sugestiranje. Sta je bilo u pozadini rekonst. ne znam ,moguce je da je bilo nagovaranja . Zna biti tesko objasnjavanje sa ljudima koji na drukciji nacin govore jezik ili ako su nepismeni npr. kad klimne glavom gore dole znaci odricno, lijevo desno potvrdno.
saabsa

#7037 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saabsa »

dzolix wrote: 18/02/2021 11:46 Kad je riječ o ovoj rekonstrukciji čovjek koji je prirodom svog posla prisustvovao na barem 150 rekonstrukcija kojekakvih, par dana posle mi govori da većem cirkusu nikad nije prisustvovao.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dali si pogledo snimke sa yt. U kojem dijelu snimka smatras da ima najvise navodjenja svjedoka od strane inspektora ,tuzioca. Koja minuta 0;0 sec. Ja ne vidim neko sumnjivo sugestiranje. Sta je bilo u pozadini rekonst. ne znam ,moguce je da je bilo nagovaranja . Zna biti tesko objasnjavanje sa ljudima koji na drukciji nacin govore jezik ili ako su nepismeni npr. kad klimne glavom gore dole znaci odricno, lijevo desno potvrdno.
Ne pada mi na pamet da ih gledam...
U slučaju kad imam čovjeka koji znam da nije petljanac i koji me ne laže a bio je prisutan tu kao i mnogo puta prije toga opredjelim se da vjerujem više njemu nego da sam pokušam kao laik izvlačiti zaključke gledajući youtube snimak na kojem i ne mora biti sve prikazano.
dzolix

#7038 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

saabsa wrote: 18/02/2021 12:58 Ne pada mi na pamet da ih gledam...
U slučaju kad imam čovjeka koji znam da nije petljanac i koji me ne laže a bio je prisutan tu kao i mnogo puta prije toga opredjelim se da vjerujem više njemu nego da sam pokušam kao laik izvlačiti zaključke gledajući youtube snimak na kojem i ne mora biti sve prikazano.
Mene bode na snimku lisice. A sta je to primjetio tvoj prijatelj na rekonstrukciji. Sta ga je najvise zacudilo ,,jedna stvar .
bandit_mo

#7039 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bandit_mo »

dzolix wrote: 17/02/2021 15:35
bandit_mo wrote: 17/02/2021 12:28 Molim vas, za nas koji nismo od starta upućeni u slučaj, da li ima neki detalaj članak, rekonstukcije vrijedan čitanja?
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... XRl1sMH7bU
Hvala ti.
suspect_zero

#7040 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Billy The Pljuc wrote: 18/02/2021 09:42
E izgleda u tome i jeste poenta rokada ovih likova, ne znam iskreno za taj Dalidin imunitet od krivičnog gonjenja, malo mi to nerealno zvuči, nije član predsjedništva. Ne sumnjam doduše da bi se svaka akcija protiv iste odmah okarakterisala iz Mehmeda Spahe kao udar na bošnjake i državu.
Ovo mi posebno smeta i vrijeđa svaku moždanu ćeliju :evil: ....kada balije nešto zaseru onda udar na sve bošnjake....bagro neopjevana ne trpajte pošten narod sa vama i ne skrivajte se iza istih....tačno mi se počelo gaditi "bošnjak"...hoću da mi vrate bosanac/bosanka, sa ovakvim bošnjacima neću da imam nikakve veze.
foxlife

#7041 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

ovo je samo primjer kako im je lose krenuo postupak pa su sada zavaljeni i oni koji su ucinili konkretno zlocin i svi okolo koji su im pomagali
vjerujem da su ranije samo pocinioci dobivali minimalne kazne jer se ostalo nije otkrilo sve islo kao po loju
ovdje su se spletom okolnosti preracunali pa im je izmaklo kontroli sto je dobro za sve one koji su legalisti i posteni
Billy The Pljuc

#7042 Re: Slučaj Dženan Memić

suspect_zero wrote: 18/02/2021 13:28
Billy The Pljuc wrote: 18/02/2021 09:42

Ovo mi posebno smeta i vrijeđa svaku moždanu ćeliju :evil: ....kada balije nešto zaseru onda udar na sve bošnjake....bagro neopjevana ne trpajte pošten narod sa vama i ne skrivajte se iza istih....tačno mi se počelo gaditi "bošnjak"...hoću da mi vrate bosanac/bosanka, sa ovakvim bošnjacima neću da imam nikakve veze.
Kao što napisah nekad negdje, obezvrijedili su sve što su mogli pa tako i to "bošnjaštvo", uzeli primat na nešto što nas je sve u BiH trebalo označavati. Kad pogledaš danas ko je sve bošnjak naravno da ti se gadi sebe smatrati istim ali generalno to nam je najmanji problem kad su oni u pitanju.
suspect_zero

#7043 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Ima li kakav haber o novim hapšenjima?
Johnny_x

#7044 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Johnny_x »

Ubistvo je pocino sasvim sigurno ko ima jake veze u politici, policiji, tuziteljstvu, jer nema sanse da se neka sitna riba brani, zasto bi neko kompromitovo sebe zarad neke sitne ribe. Ovaj slucaj je pokazao da u tuziteljstvo i policiji postoje osobe koje su spremne pustiti ubicu da seta medju nama, oni bi ti trebali biti koji progone ubice, ali oni ocigledno kriju nekoga. Zbog ovog razloga treba dati punu podrsku porodici Memic. Pronalazak ubice i njegovo osudjivanje ce mozda dati satisfakciji porodici Memic, ali osudjivanje svakog onog ko je ucestovao u prikrivanju ubice ce dati svima satisfakciju, cijeloj javnosti.
uglavnomja

#7045 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Billy The Pljuc wrote: 18/02/2021 13:46

Kao što napisah nekad negdje, obezvrijedili su sve što su mogli pa tako i to "bošnjaštvo", uzeli primat na nešto što nas je sve u BiH trebalo označavati. Kad pogledaš danas ko je sve bošnjak naravno da ti se gadi sebe smatrati istim ali generalno to nam je najmanji problem kad su oni u pitanju.

greska druze ... :|

bosnjastvo nikada nije trebalo (a ni moglo) biti neka spona jedinstva i zajednistva u bih,
nego upravo suprotno, osnova razdora i podjele
bosnjastvo je ukinulo zadnju mogucnost postojanja bh sa bosancima i hercegovcima
i bosnjastvo je plan od 90. da se napravi begovat bosnjakistan u kojem ce vladati par begovskih porodica u halkama i po minderima
i jedva su docekali da potpisu dejton u kojem se ukidaju bosanci i hercegovci, a uvode glupavi konstitutivni narodi
foxlife

#7046 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Johnny_x wrote: 18/02/2021 14:04 Ubistvo je pocino sasvim sigurno ko ima jake veze u politici, policiji, tuziteljstvu, jer nema sanse da se neka sitna riba brani, zasto bi neko kompromitovo sebe zarad neke sitne ribe. Ovaj slucaj je pokazao da u tuziteljstvo i policiji postoje osobe koje su spremne pustiti ubicu da seta medju nama, oni bi ti trebali biti koji progone ubice, ali oni ocigledno kriju nekoga. Zbog ovog razloga treba dati punu podrsku porodici Memic. Pronalazak ubice i njegovo osudjivanje ce mozda dati satisfakciji porodici Memic, ali osudjivanje svakog onog ko je ucestovao u prikrivanju ubice ce dati svima satisfakciju, cijeloj javnosti.
ili je ubistvo pocinio neko jak ili se na toj snimci vidio neko mnogo jakih ledja
od to dvoje nesto mora biti i onda im je krenulo sve nizbrdo na nasu srecu
Billy The Pljuc

#7047 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 18/02/2021 14:16
Billy The Pljuc wrote: 18/02/2021 13:46

greska druze ... :|

bosnjastvo nikada nije trebalo (a ni moglo) biti neka spona jedinstva i zajednistva u bih,
nego upravo suprotno, osnova razdora i podjele
bosnjastvo je ukinulo zadnju mogucnost postojanja bh sa bosancima i hercegovcima
i bosnjastvo je plan od 90. da se napravi begovat bosnjakistan u kojem ce vladati par begovskih porodica u halkama i po minderima
i jedva su docekali da potpisu dejton u kojem se ukidaju bosanci i hercegovci, a uvode glupavi konstitutivni narodi
...biti sinonim za stanovnike Bosne i Hercegovine kao u neka "stara vremena" ali je isto zloupotrebljeno i iskorišteno za ovo što pišeš.

Ali da ne idemo offtopic...
foxlife

#7048 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

bosanac je samo evolucija izraza bosnjanin u bosnjak i bosnjak u bosanac ali kao sto rece to je iskoristeno u druge svrhe i imamo to sto imamo
najgore od svega toga da je to danasnje bosnjastvo dovelo na neki nacin ubistvu dzenana i koga sve ne i situacije da ubice setaju slobodne upravo zbog te politike al je to vec druga tema da ne idemo dublje
uglavnom politika ovih 30 godina je dovela do ovoga na ovaj ili onaj nacin
Dozer

#7049 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

Kad se vec offtopicari...
"Bosnjastvo" je bilo ciljano kukavicje jaje. Namjerno je odabran taj naziv jer se istorijski znalo da su od 19. vijeka u BiH pod imenom "Bosnjaci" ostali samo muslimani, a sve kako bi se stvorio pandan etnickim Srbima i Hrvatima u BiH (do 19. vijeka katolicima i pravoslavcima, koji su se takodjer nazivali Bosnjacima), i cime bi se olaksala podjela BiH.

Ista matrica je primijenjena i na popisu 2013. s onim "Bitno je biti..." sloganom.
Dozer

#7050 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

foxlife wrote: 18/02/2021 13:36 ovo je samo primjer kako im je lose krenuo postupak pa su sada zavaljeni i oni koji su ucinili konkretno zlocin i svi okolo koji su im pomagali
vjerujem da su ranije samo pocinioci dobivali minimalne kazne jer se ostalo nije otkrilo sve islo kao po loju
ovdje su se spletom okolnosti preracunali pa im je izmaklo kontroli sto je dobro za sve one koji su legalisti i posteni
Zivo me zanima samo ko se toliko zestoko i svesrdno pokusava pokriti...

A ista prica je uradjena i s Davidom. Od samog starta je islo zataskavanje i "nemar", pa onda podmetanje dokaza (droga) kako bi se slucaj okrenuo na drugu stranu, pa na kraju i kada se vise nije imalo gdje - diktatura i sila su preuzeli rijec i jednostavno sve obustavili.
Locked