Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Evenine

#48476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Evenine »

kluz franjo wrote: 17/02/2021 20:57 Novinarka kantonalne TV SA eksplicitno pita Kojovića u vezi mogućnosti nabavke vakcina od strane vlade Kantona Sarajevo u kojoj je premijer iz NS.
Čovjek joj normalno odgovori koja su njegova saznanja po tom pitanju.
I to je naravno njegov smrtni grijeh.
Kao što je vjerovatno smrtni grijeh novinarke TV SA što nije pitala zašto vlada KS ne nabavlja vakcine u Maglaju ili u HNK.

Da pojednostavimo:
Ne smije Forto raditi svoj posao u KS. A ni Kojović odgovarati na bilo koje novinarsko pitanje u vezi Sarajeva.
Ustvari sve što NS radi je pogrešno. Najbolje ih je jednostavno ukinuti.
Mah fataju se za slamke.

Od svojih medjeda prave muhe a od tudjih muha medjede.
ultima_palabra

#48477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Patton44 wrote: 17/02/2021 21:02 Ako ce odgovarat ko u ova tri dana, bolje mu je da suti.
Inace neces vise glasati za njega.
Blizanac

#48478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Blizanac »

Hoće Kojović pravoslavac da vakciniše muslimane pravoslavnom vakcinom!
E nećeš, majčin sine!!!
:D

Jesu li se u vezi ovog oglasili Av Av i Stav?
Last edited by Blizanac on 17/02/2021 21:18, edited 1 time in total.
zippoo87

#48479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 17/02/2021 20:02
detroit-mercy wrote: 17/02/2021 19:59
palermo wrote: 17/02/2021 19:45

Pa ja više ne znam kako da bolje objasnim.....al evo, još jednom....Peđa je predsjednik stranke koja, barem deklarativno, želi da bude dio bosanskohercegovačke priče....bosanskohercegovačke, ne sarajevske
Savrseno razumijem, isto to zeli biti SzaBiH, Fahrini, Liberali, peti, deseti i ko jos sve ne. Sad je pitanje koliko ko ima moci, snage i uticaja. Od stranke koja sjedi u drzavnoj i federalnoj i vlasti velikog broja kantona se izgleda ne ocekuje nista, iako ta stranka ima poluge moci (pare) ali jednostavno ne radi nista i izgleda da im to niko i ne uzima za ozbiljno jer vidimo da su ih Mostarci cak i nagradili svojim glasovima.
Ne pratim toliko scenu KS ali me interesuje jesu li ovi iz NS podvlacili na katastrofalno stanje glede vakcina, rada i nerada ministarstva zdrvlja i slicno. Sad kada si u moci da u jednom kantonu napravis mali pomak, da obezbijedis vakcine, problem je a gdje smo mi.
Sta ce biti sutra ako stvore malo bolju poslovnu klimu u kantonu i dovedu nekog jaceg investitora, hoce li opet biti a gdje smo mi.
Znaci, problem Mostarcima nije dati tolike glasove stranci koja ih evo vec 20 i nesto godina vodi u bolje sutra ali je problem ako neko u nekom drugom kantonu pokrene inicijativu za nesto. Barem ja to vidim na ovaj nacin.
Na kraju, problem je izgleda sto su se u Mostaru upopste odrzali izbori, najbolje bi bilo da ih nikako nije ni bilo. Izgleda da bi svi bili zadovoljni.
i dobro, na kraju svega tvoj zaključak je, mostarci su krivi..... :D
marsovci druze,marsovci...kakvi mostarci
SDA i mostarci nisu nikada krivi...zato su svi drugi krivi
palermo

#48480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 17/02/2021 21:18
detroit-mercy wrote: 17/02/2021 19:59
Savrseno razumijem, isto to zeli biti SzaBiH, Fahrini, Liberali, peti, deseti i ko jos sve ne. Sad je pitanje koliko ko ima moci, snage i uticaja. Od stranke koja sjedi u drzavnoj i federalnoj i vlasti velikog broja kantona se izgleda ne ocekuje nista, iako ta stranka ima poluge moci (pare) ali jednostavno ne radi nista i izgleda da im to niko i ne uzima za ozbiljno jer vidimo da su ih Mostarci cak i nagradili svojim glasovima.
Ne pratim toliko scenu KS ali me interesuje jesu li ovi iz NS podvlacili na katastrofalno stanje glede vakcina, rada i nerada ministarstva zdrvlja i slicno. Sad kada si u moci da u jednom kantonu napravis mali pomak, da obezbijedis vakcine, problem je a gdje smo mi.
Sta ce biti sutra ako stvore malo bolju poslovnu klimu u kantonu i dovedu nekog jaceg investitora, hoce li opet biti a gdje smo mi.
Znaci, problem Mostarcima nije dati tolike glasove stranci koja ih evo vec 20 i nesto godina vodi u bolje sutra ali je problem ako neko u nekom drugom kantonu pokrene inicijativu za nesto. Barem ja to vidim na ovaj nacin.
Na kraju, problem je izgleda sto su se u Mostaru upopste odrzali izbori, najbolje bi bilo da ih nikako nije ni bilo. Izgleda da bi svi bili zadovoljni.
džaba ti, ne'š ni ti vakcinu dobiti :D , ni Irma neće, osim ako štele ne budu radile :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote: 17/02/2021 21:10
Patton44 wrote: 17/02/2021 21:02 Ako ce odgovarat ko u ova tri dana, bolje mu je da suti.
Inace neces vise glasati za njega.
Pa to je za svaku osudu :(
kluz franjo

#48482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Sarajevocentrični premijer Kantona Sarajevo.
Sramota! Fuj NS.

A naša SDA nabavila respiratore za čitavu FBiH. I to duple. Praktično za dvije FBiH.
zippoo87

#48483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 17/02/2021 21:20
zippoo87 wrote: 17/02/2021 21:18

džaba ti, ne'š ni ti vakcinu dobiti :D , ni Irma neće, osim ako štele ne budu radile :D
Treba pitati Pedju i ekipu,hoce li biti kakve vakcine za turiste...da dodjem kampovati u Sa 7 dana...inace ce mi nevakcinisanje shebati i ovu godinu u planovima...prosle korona,ove vakcina :lol:
Leverage

#48484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

kluz franjo wrote: 17/02/2021 21:24 Sarajevocentrični premijer Kantona Sarajevo.
Sramota! Fuj NS.

A naša SDA nabavila respiratore za čitavu FBiH. I to duple. Praktično za dvije FBiH.
Pa ne zva li se to nekad bošnjačko-hrvatska federacija?

Dupla nego šta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Kakvi arsini i kakvi na silu zakljucci mati mila :-)
palermo

#48486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 17/02/2021 21:25

Treba pitati Pedju i ekipu,hoce li biti kakve vakcine za turiste...da dodjem kampovati u Sa 7 dana...inace ce mi nevakcinisanje shebati i ovu godinu u planovima...prosle korona,ove vakcina :lol:

Al ozbiljno sad......gledam neki dan kako Vučić predaje makedoncima vakcinu, donio im par hiljada, Zaev tamo, govori, ovo, ono.....i meni sad nekako slika pred očima, ono negdje na Bradini delegacija Dino, Forto, Peđa...a sa druge strane upicanili se, Herceg, Kordić, Salem.....i ono Dino nosi par stotina vakcina i govor, ne zaboravljamo bratski narod hercegovine....a ovamo, Salem drži opet govor kako je ovo još jedan dokaz dobrih odnosa sa sarjevskim kantonom....

Samo vi iz TK će te bolje proći, vi ste spram vlade kantona Sarajevo nešto kao RS prema Srbiji....

al sad najozbiljnije, zar stvarno ovdje ljudi ne shvataju implikacije ovakvih riječi kao što je Peđina ( ne odluka, bit će krepaj kenjče dok vakcine ne dođu).....
Nike af1 white

#48487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nike af1 white »

Blizanac wrote: 17/02/2021 21:18 Hoće Kojović pravoslavac da vakciniše muslimane pravoslavnom vakcinom!
E nećeš, majčin sine!!!

tebi ni gejcova genetska vakcina ne bi pomogla propuh u glavi bi ti i dalje bio :mrgreen:
BHCluster

#48488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

Patton44 wrote: 17/02/2021 19:49
Login7777 wrote: 17/02/2021 19:15

Hoće jezik pravo.
:zid: :zid:
Sklanjaj te ovog Skaku,ako boga znate, a vala i ako ne znate.
:pisnuo:
zippoo87

#48489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 17/02/2021 21:44
zippoo87 wrote: 17/02/2021 21:25

Al ozbiljno sad......gledam neki dan kako Vučić predaje makedoncima vakcinu, donio im par hiljada, Zaev tamo, govori, ovo, ono.....i meni sad nekako slika pred očima, ono negdje na Bradini delegacija Dino, Forto, Peđa...a sa druge strane upicanili se, Herceg, Kordić, Salem.....i ono Dino nosi par stotina vakcina i govor, ne zaboravljamo bratski narod hercegovine....a ovamo, Salem drži opet govor kako je ovo još jedan dokaz dobrih odnosa sa sarjevskim kantonom....

Samo vi iz TK će te bolje proći, vi ste spram vlade kantona Sarajevo nešto kao RS prema Srbiji....

al sad najozbiljnije, zar stvarno ovdje ljudi ne shvataju implikacije ovakvih riječi kao što je Peđina ( ne odluka, bit će krepaj kenjče dok vakcine ne dođu).....
Sad ozbiljno...shvatas i ti ali standardno tvoje muljanje i podmetanje i spinovanje vecinom.
Covjek upitan konkretno za Kanton Sarajevo i odgovorio...da ga je neko pitao za Hercegovacki kanton,odgovorio bi i na to nekako.

i jedno pitanje tebi konkretno
Zasto ti NIKADA ne trazis nista od SDA DFa ili kome vec dajes glas...zasto njih ne pitas gdje su vakcine,gdje su putevi,gdje su pare od akciza ...i ne samo ti...zasto NIKO iz pro SDA ne pita svoje za koje glasa za nesto i ne pozove na odgovornost ???????????????????????????????????????????????????????

Evo to sam pitao ovdje 10 puta do sada i samo lagano svi preskoce pitanje i nastave napadati
palermo

#48490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 17/02/2021 21:50

Zasto ti NIKADA ne trazis nista od SDA DFa ili kome vec dajes glas...zasto njih ne pitas gdje su vakcine,gdje su putevi,gdje su pare od akciza ...i ne samo ti...zasto NIKO iz pro SDA ne pita svoje za koje glasa za nesto i ne pozove na odgovornost ???????????????????????????????????????????????????????

Evo to sam pitao ovdje 10 puta do sada i samo lagano svi preskoce pitanje i nastave napadati
al šta ću tražiti od SDA.....pa SDA ne nosi promjenu, od njih ne očekujem ništa.....valjda zato nešto očekujem od onih koji bi po svojoj vokaciji trebali da budu promjena....

I by the way, ja sam ideološki bliži deklariranim principima NS-a nego 94% forumaša koji se ovdje dreče NS...NS....ali nisam blizak NS stranci....ne mislim da rade dobro, zapravo mislim da su na potpuno pogrešnom putu....uglavnom, zato kritike NS-u...

P:S a i ide mi na živce ovolika doza nekritičnosti....

eto, kad si već pitao, iako su mi odgovori na ovakva pitanja uvijek skakali na nos ( na forumu, nisu u stvarnom životu)
Hakiz

#48491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Blizanac wrote: 17/02/2021 21:18 Hoće Kojović pravoslavac da vakciniše muslimane pravoslavnom vakcinom!
E nećeš, majčin sine!!!

:lol:
Hakiz

#48492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

palermo wrote: 17/02/2021 21:57
zippoo87 wrote: 17/02/2021 21:50

al šta ću tražiti od SDA.....pa SDA ne nosi promjenu, od njih ne očekujem ništa.....valjda zato nešto očekujem od onih koji bi po svojoj vokaciji trebali da budu promjena....

I by the way, ja sam ideološki bliži deklariranim principima NS-a nego 94% forumaša koji se ovdje dreče NS...NS....ali nisam blizak NS stranci....ne mislim da rade dobro, zapravo mislim da su na potpuno pogrešnom putu....uglavnom, zato kritike NS-u...

P:S a i ide mi na živce ovolika doza nekritičnosti....

eto, kad si već pitao, iako su mi odgovori na ovakva pitanja uvijek skakali na nos ( na forumu, nisu u stvarnom životu)
A, salonac.
drug_profi

#48493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ali si Palermo uredno glasao za SDA, jel tako.
zlajaBHF

#48494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 17/02/2021 19:38
Zasto je gore, kada se zna da kod nas kantoni vode prilicno samostalnu politiku u pogledu zdravstva. Je li drzavna vlast zakazala u nabavci vakcina, je li federalna vlast zakazala u nabavci vakcina.
Koje su ingerencije zavoda za zdravstvo Kantona Sarajevo u HNK ili sta moze zavod za zdravstvo Kantona Sarajevo uraditi u HNK ili jos bolje sta vlast kantona Sarajevo moze uradit u kantonu u kome nema nikakve vlasti.
Je li bolje cekati na drzavu/federaciju da posalje Fikru u nabavku ili jednostavno krenuti sam u nabavku istih jer ocito je da od Fikre nema nista.
A Pedja je ministar zdravstva kantona ?
drug_profi

#48495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

sitni svercer wrote: 17/02/2021 20:56
drug_profi wrote: 17/02/2021 20:39
Po podacima WHO Sputnik V ispada najmanje rizicna, vrlo efikasna, jednostavna logisticki i najjeftinija. Manje od 20 dolara za dvije doze.
Rusi su tehnologiju podijelili svijetu, pa se sad Sputnik pravi i u Kazahstanu, Brazilu, Juznoj koreji, Indiji.
Ja bih najradije nju odabrao.
evo cjenovnik ovih ostalih vakcina ako je vjerovat belgijskoj nabavnoj sluzbi 8)

Image
Evo tih podataka WHO
Image
sitni svercer

#48496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sitni svercer »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 23:55
Zasto je gore, kada se zna da kod nas kantoni vode prilicno samostalnu politiku u pogledu zdravstva. Je li drzavna vlast zakazala u nabavci vakcina, je li federalna vlast zakazala u nabavci vakcina.
Koje su ingerencije zavoda za zdravstvo Kantona Sarajevo u HNK ili sta moze zavod za zdravstvo Kantona Sarajevo uraditi u HNK ili jos bolje sta vlast kantona Sarajevo moze uradit u kantonu u kome nema nikakve vlasti.
Je li bolje cekati na drzavu/federaciju da posalje Fikru u nabavku ili jednostavno krenuti sam u nabavku istih jer ocito je da od Fikre nema nista.
pedja i dino imaju rotirajuce funkcije u kantonu :lol:
zlajaBHF

#48497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Hakiz wrote: 17/02/2021 20:13
palermo wrote: 17/02/2021 19:45

Pa ja više ne znam kako da bolje objasnim.....al evo, još jednom....Peđa je predsjednik stranke koja, barem deklarativno, želi da bude dio bosanskohercegovačke priče....bosanskohercegovačke, ne sarajevske
Da, i?

Bili su izbori 2018. i 2020. Da ste tada dali glasove NS-u, mogli biste prigovarati. Sada vakcine tražite od onih za koje ste glasali. Jer, svojim glasovima ste te ljude ovlastili da rade taj posao, rekli im hoćemo da baš vi brinete o nama. U Sarajevu su glasali za šestorku i time joj rekli hoćemo da vi brinete o nama.

To što ste glasove dali pogrešnim ljudima je vaš problem. Niste svojim glasovima Peđu doveli u poziciju koja mu omogućava da brine o cijeloj BiH, i čovjek radi šta može, koliko moći su mu glasači dali i tamo gdje su mu je dali, tu radi.

Čovjek hoće da bude dio bh. priče, ali BiH mu, osim Sarajeva, pokazala šipak. I šta sad hoće od njeg, vezali mu ruke i kukaju što im ne pomaže.

Znači, 2022. glasajte za njega pa mu onda prigovarajte.

P. S. A u Sarajevu će vakcine dobiti i oni koji nisu glasali za njega. A to znači da bi se pobrinuo za svu BiH, samo da mu je BiH dala šansu.

Šta smo posijali, to moramo žnjeti. Tako to ide.
Za nepovjerovati sta covjek napisa.... :shock:

Jeste li vi neka sekta? Ili ste na necemu? Ako jeste, daj i meni toga :P
zlajaBHF

#48498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

sitni svercer wrote: 17/02/2021 23:58
Odgovorni za......sve?
sitni svercer

#48499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sitni svercer »

zlajaBHF wrote: 18/02/2021 00:00

Odgovorni za......sve?
naturalno 8) libero igraci sto bi reko nastavnik fizickog dino konakovic :lol:
ultima_palabra

#48500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

I jos dugo ce imati, bolje ti je navikni se :mrgreen:
Locked