palermo wrote: ↑17/02/2021 19:45
detroit-mercy wrote: ↑17/02/2021 19:38
Zasto je gore, kada se zna da kod nas kantoni vode prilicno samostalnu politiku u pogledu zdravstva. Je li drzavna vlast zakazala u nabavci vakcina, je li federalna vlast zakazala u nabavci vakcina.
Koje su ingerencije zavoda za zdravstvo Kantona Sarajevo u HNK ili sta moze zavod za zdravstvo Kantona Sarajevo uraditi u HNK ili jos bolje sta vlast kantona Sarajevo moze uradit u kantonu u kome nema nikakve vlasti.
Je li bolje cekati na drzavu/federaciju da posalje Fikru u nabavku ili jednostavno krenuti sam u nabavku istih jer ocito je da od Fikre nema nista.
Pa ja više ne znam kako da bolje objasnim.....al evo, još jednom....Peđa je predsjednik stranke koja, barem deklarativno, želi da bude dio bosanskohercegovačke priče....bosanskohercegovačke, ne sarajevske
Savrseno razumijem, isto to zeli biti SzaBiH, Fahrini, Liberali, peti, deseti i ko jos sve ne. Sad je pitanje koliko ko ima moci, snage i uticaja. Od stranke koja sjedi u drzavnoj i federalnoj i vlasti velikog broja kantona se izgleda ne ocekuje nista, iako ta stranka ima poluge moci (pare) ali jednostavno ne radi nista i izgleda da im to niko i ne uzima za ozbiljno jer vidimo da su ih Mostarci cak i nagradili svojim glasovima.
Ne pratim toliko scenu KS ali me interesuje jesu li ovi iz NS podvlacili na katastrofalno stanje glede vakcina, rada i nerada ministarstva zdrvlja i slicno. Sad kada si u moci da u jednom kantonu napravis mali pomak, da obezbijedis vakcine, problem je a gdje smo mi.
Sta ce biti sutra ako stvore malo bolju poslovnu klimu u kantonu i dovedu nekog jaceg investitora, hoce li opet biti a gdje smo mi.
Znaci, problem Mostarcima nije dati tolike glasove stranci koja ih evo vec 20 i nesto godina vodi u bolje sutra ali je problem ako neko u nekom drugom kantonu pokrene inicijativu za nesto. Barem ja to vidim na ovaj nacin.
Na kraju, problem je izgleda sto su se u Mostaru upopste odrzali izbori, najbolje bi bilo da ih nikako nije ni bilo. Izgleda da bi svi bili zadovoljni.