Znam. Ali vjeruj mi da nije teško. 30 maraka sa dostavom paket od 50 N95 maski. Žena i ja nosimo od septembra prošle godine. Istovremeno koristim 3-4 pa ih rotiram (ostavim da se izrače).Naslovnica wrote: ↑17/02/2021 13:13 Cijenim odvojeno vrijeme.
U svakom slučaju, ti si jedan od rijetkih koji nosi N95 masku (pročitao sam na tvojim prethodnim postovima), vjerovatno jedan od 100 (i manje).
Iluzorno je očekivati da će nošenje maski kod nas spriječiti zarazu iz više razloga.
Veliki broj ljudi ne nosi nikaku masku.
Veliki broj ljudi nosi hiruršku ili neko čungalunga prekrivalo za usta koja ne štti njega, nego drugoga od njega (u slučaju da ima virus).
Najveći broj ljudi uopšte ne nosi masku na ispravan način.
O nošenju N95 i sličnih karakteristika je iluzorno govoriti. Da ne spominjem ekonomski aspekt vezan za prave N95 maske.
Dakle, ako godinu dana nakon početka pandemije maske nisu te koje nas štite (a očito je da nisu) - tu nije rješenje.
Pranje ruku se valjda podrazumijeva, kao i dezinfekcija. Obzirom da većina mojih kolega (inženjeri) nije u stanju oprati ruke nakon odlaska u WC, a da ne pričam o dezinfekciji, šta očekivati od ostatka populacije?
Distanca?![]()
Slušaj, obzirom kako se ponašamo i pridržavamo mjera - mi smo SUPER.
Ne diram rukama kad je stavim na lice i to je to. Ne nosim na otvorenom, samo kad idem u više radnji pa da ne diram rukama. Fakat nije teško...